Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΑΜΥΝΤΑΙΟ- ΠΡΕΣΠΑ

Το ποσό των 337.098,34 ευρώ θα λάβει ο Δήμος Φλώρινας ως έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών  για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος Πρεσπών θα λάβει το ποσό των 28.870 ευρώ και ο Δήμος Αμυνταίου το ποσό των 172,253,29 ευρώ.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 20 Μαΐου ο προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός που βρίσκεται στο Δισπηλιό Καστοριάς.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», όπου ανήκει η συγκεκριμένη τουριστική Δομή, κ. Σωκράτης Πέλκας εξέφρασε την ικανοποίησή του με την εξέλιξη αυτή, αφού θα ανατροφοδοτηθούν τα έσοδα του Δήμου Καστοριάς, τα οποία με το κλείσιμο των σημαντικών τουριστικών δομών (Σπήλαιο Δράκου, Ενυδρείο κλπ) είχαν εκλείψει και μηδενιστεί.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επαναλειτουργία Δομών του <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο>>
Το Δ.Σ του <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για τον Άνθρωπο>>, ανακοινώνει την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία από τις 05-05-2020, των Δομών του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργούν στην Χλόη Καστοριάς, επί της οδού Λεωφόρος Γουναράδων (μετά το πολυκατάστημα JUMBO).
Υπενθυμίζεται ότι οι Δομές του Κέντρου που επαναλειτουργούν πλήρως, είναι:

α) Η Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία – Κέντρο Αναφοράς Περιστατικών και Παροχής Συμβουλευτικής που έχει σαν αντικείμενο:
Την υποδοχή περιστατικών κακοποίησης -παραμέλησης παιδιών και την λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης.
Την υποστήριξη ευάλωτων ατόμων και οικογενειών με παροχή υλικής, ψυχολογικής, ιατρικής, φαρμακευτικής βοήθειας και συμβουλευτικής.
Την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε θέματα σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, την καταπολέμηση των διακρίσεων και την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, τόσο της πόλης, όσο και των Κοινοτήτων του, ο Δήμος Άργους Ορεστικού συνεχίζει τις εντάξεις έργων στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.
Έτσι, εξασφάλισε νέα έργα βελτίωσης της ύδρευσης, καθώς και κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, συνολικού προϋπολογισμού 2.022.200 ευρώ. 

Ειδικότερα:
Κατασκευή δύο δίδυμων δεξαμενών, συμπεριλαμβανομένου κλειστού χώρου βανοστασίου που θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες δεξαμενές του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης Άργους Ορεστικού.
Κατασκευή μικρών δεξαμενών ύδρευσης σε οκτώ οικισμούς του Δήμου (Μελάνθιο, Βράχος, Ζευγοστάσιο, Περιβόλι, Καστανόφυτο, Άγιος Ηλίας, Σπήλιος, Νόστιμο) που θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες, οι οποίες λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν προβλήματα διαρροών.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥΕχθές, Τετάρτη 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νομού Φλώρινας, Κιοσέ Γιάννη, και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Άμπα Βασίλη.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Στο πλαίσιο των συνεργασιών, του ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας και σε συνέχεια των επιτυχών τηλεδιασκέψεων της Βουλευτή Φλώρινας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας με τους Δημάρχους της περιοχής, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Π. Πέρκα, ο Συντονιστής της Νομαρχ. Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π. Γεωργίου και οι επιστ. συνεργάτες Λ. Παπουτζής και Μ. Παπαδάκης, προχώρησαν στην 4η τηλε-συνάντηση που διεξάγει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους φορείς της περιοχής, σε μία εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση με:
α. τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κ. Σιάκο,
β. τον Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Π. Μωυσιάδη,
γ. τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, Γ. Γιαννιτσόπουλο,
δ. τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας Αμυνταίου, Χ. Ματενίδη,
ε. τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βοκερίας 551, Σ. Κουρτπαρασίδη,
στ. την Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, Δ. Κρητικού.
Στην ηλεκτρονική συζήτηση, κλήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου καθώς και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας, δεσμευόμενοι να μετέχουν σε επόμενη συνάντηση εργασίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Π.Υ. Φλώρινας αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, προς τους κ. Διαφωνίδη Απόστολο και Διαφωνίδη Θεόφιλο, ιδιοκτήτες της επιχείρησης »ΜΙΚΡΟ cafe bar» για την ευαισθησία και γενναιοδωρία που επέδειξαν, προσφέροντας δωρεάν για τις ανάγκες της Υπηρεσίας είδη για τον εξοπλισμό του Κέντρου Ψυχαγωγίας.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε η κίνηση σας αυτή να βρει μιμητές.

Ο Διοικητής

Ιωάννης Ε. Μιαούλης
Αντιπύραρχος

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Α.Σ.Ε.Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ "ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ"

Εμπαιγμό των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ καταγγέλλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου του ΕΛΓΑ και του Υπουργού. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του «τα τελευταία χρόνια ο ΕΛΓΑ από υποστηρικτής των παραγωγών, έναντι των καιρικών συνθηκών, και πάντα εκτιμώντας τις ζημίες με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, δίδοντας στους παραγωγούς αυτό που τους αναλογεί, κατέληξε να είναι διώκτης των παραγωγών της περιοχής μας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Πέμπτη 21-05-2020 με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ,που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας.Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν 2 άτομα, 50 και 51 χρόνων, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 50χρονο, οι ανωτέρω βρέθηκαν να κατέχουν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για κλοπή και απάτη συνελήφθησαν σε περιοχή της Φλώρινας ένας 50χρονος Έλληνας και μια 50χρονη αλλοδαπή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.Κατόπιν επισταμένης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εισέρχονταν σε οικία 69χρονης ημεδαπής, της οποίας τύγχαναν γνωστοί και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από αυτή, αφού αφαιρούσαν την κάρτα ανάληψης χρημάτων της, προέβησαν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 2.450 ευρώ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής: 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨ 
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς. 
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ άλλο ένα (1) κρίθηκε ακατάλληλο και θα γίνει εκ νέου έλεγχος. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. 
Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) αρνητικός και ένας (1) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. 
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν επτά (7) αρνητικά αποτέλεσμα. 

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ε.Κ.Φ. ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 2.909 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως:
Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 2 Ιουνίου 2020 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 17 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ
Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 18 Ιουνίου 2020 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 3 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θανάση Χαστά, τη Γραμματέα της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, Δέσποινα Γρηγοριάδου και τον
περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλη Καραντζίδη, πραγματοποίησε συνάντηση χθες Σάββατο 16 Μάη, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π.Ε. Φλώρινας, Άγγελο Περιβολάρη καθώς και τον Αντιπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Φλώρινας – Αμυνταίου στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, εκλεγέντα με την ΔΑΣ – ΠΑΜΕ, Σάββα Κουγιουμτζόγλου .
Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας, ειδικά σε σχέση:
· με την υποστελέχωση των υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας,
· τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (γιατροί εργασίας, τεχνικοί ασφαλείας, ιατρικές εξετάσεις, Μέσα Ατομικής Προστασίας κ.ά.),

ΣΥΛΛΗΨΗ 31ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 31χρονος στη Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 105,5 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ο Δήμος Αμυνταίου πραγματοποίησε εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των δημοτικών κτηρίων και συγκεκριμένα του καταστήματος του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, καθώς και παρεμβάσεις με μηχανήματα έργου, για τον καθαρισμό της παραλίμνιας ζώνης στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα. Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθούν λειτουργικά και καθαρά όλα τα δημοτικά κτήρια και κάθε τουριστική περιοχή και να αποτελούν σημεία έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Αμυνταίου. Εργασίες θα πραγματοποιούνται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου ανάλογα με τις ανάγκες που διαρκώς καταγράφονται και αξιολογούνται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

H κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν σκοπό να καταθέσουν στην βουλή το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την λειτουργία των σχολείων. Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών σε όλη την Ελλάδα ήταν η προειδοποίηση πως οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι απαίτηση να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε ριάλιτι.Το σωματείο μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας και καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί 19 Μάη στις 11:00 στην Κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

9 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας προκήρυξε την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου 1 «Στερέωση – Αποκατάσταση και Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βεύης, Π.Ε. Φλώρινας» της ομώνυμης Πράξης, για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης , – και εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη του υποέργου – με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του υποέργου.
1 Θέση ΠΕ Αρχαιολόγων με εμπειρία σε έργα αποκατάστασης και ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου
8 Θέσεις ΥΕ Εξειδικευμένοι Εργάτες σε αναστηλωτικές εργασίες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

19η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

101 χρόνια συμπληρώθηκαν εφέτος από την 19 Μαϊου 1919, όταν κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Αυτό έγινε στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων με πρόσχημα την απελευθέρωση εδαφών που κατείχαν Χριστιανικοί λαοί. Έτσι 353.000 Έλληνες του πόντου σφαγιάσθηκαν κατά την περίοδο 1916-1923 και όσοι από αυτούς σώθηκαν, 400.000 περίπου, πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, άλλοι προς την μητέρα Ελλάδα και άλλοι προς τις χώρες της Ε.Σ.Σ.Δ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας ανακοινώνουμε ότι οι νέες εγγραφές για τους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας για το σχολικό έτος 2020-2021, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες αποφυγής διασποράς του covid-19, από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, από τις 9:00π.μ.-13:30μ.μ.
Οι αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στον Παιδικό Σταθμό της 1ης επιλογής των γονέων.(π.χ. Εάν κάποιος γονέας επιθυμεί σαν 1η επιλογή εγγραφής τον 2ο Παιδικό Σταθμό, θα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση εγγραφής του νηπίου στον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό.) Οι Παιδικοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. είναι οι παρακάτω:

Α/Α

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

1

1ΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ

 

ΙΩΑΝ. ΚΑΡΑΒΙΤΗ 38-ΦΛΩΡΙΝΑ

2385022522

2

2ΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ

 

ΑΓΑΠΗΣ 2-ΦΛΩΡΙΝΑ

(ΟΠΙΣΘΕΝ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

 

2385022711

3

3ΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ

 

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 48-ΦΛΩΡΙΝΑ

(ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ)

2385028632

4

Π.Σ. ΣΚΟΠΙΑΣ

 

ΣΚΟΠΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385022803

5

Π.Σ. ΜΕΛΙΤΗΣ

 

ΜΕΛΙΤΗ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385037205

6

Π.Σ. ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ

 

ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385036263

7

Π.Σ. ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ

 

ΑΜΜΟΧΩΡΙ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385036266

8

Π.Σ. ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ

 

ΠΕΡΑΣΜΑ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385031040

9

Π.Σ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

 

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ- ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385041224

10

Π.Σ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ

 

ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385092276

 'Οσον αφορά τις αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, αυτές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. στον Σ.Σ. Ιωαννίδη κατά τις ίδιες μέρες και ώρες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και με φυσική παρουσία ενός μόνο ατόμου ανά αίτηση. Τηλ. Επικοινωνίας;2385026474, εσωτ. 3, κα Τσιτσοπούλου Σοφία

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συνήλθε εξ αποστάσεως, την 11η Μαΐου 2020, σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις για την Παιδείακαι της πρόσφατης τροπολογίαςγια την καθιέρωση νομικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσηςκαι κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο δηλώνει την έντονη αντίδρασή τουκαι την αντίθεσή του στα παρακάτω μεταρρυθμιστικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ :
1. Στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο από 22 στους 26! Επιπλέον,από 7/θ σχολείο και άνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από είκοσι (20) ανά τμήμα.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Ο Δήμος Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψη:
· το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010,
· την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη και
· την υπ' αριθμό 6656/04.05.2020 εκδοθείσα και δημοσιευμένη 1η ειδοποίηση με θέμα «Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από ιδιώτες για την πρόληψη των πυρκαγιών»
καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης, χωριών και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των χώρων αυτών, με καταληκτική ημερομηνία την 24 Μαΐου 2020.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ"

Το ενεργειακό πρόβλημα και η κλιματική αλλαγή είναι σήμερα ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα της παγκόσμιας κοινότητας. Σήμερα, η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη και η κυκλική οικονομία, αποτελούν διαπιστωμένες αναγκαιότητες και προτεραιότητες της διεθνούς κοινότητας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει ένα πρωτοποριακό ρόλο στην προσπάθεια άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει ασκήσει μεγάλη πίεση για την υιοθέτηση συγκεκριμένων και φιλόδοξων στόχων, με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2038 και την ολοκληρωτική απανθρακοποίηση το 2050.  Η εξαγγελία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μας έως το 2028, η έγκριση του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) τον Δεκέμβριο του 2019 για την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης το 2023 και το έγγραφο της ΔΕΗ Α.Ε. (28/02/2020) για αδυναμία παροχής θερμικής ενέργειας μετά το 2023 για τις τηλεθερμάνσεις της πόλης της Φλώρινας και της Μελίτης, μετέτρεψε την μεταλιγνιτική εποχή, από μία συζήτηση που αφορά το μέλλον σε μία ταχύτατα εξελισσόμενη πραγματικότητα δημιουργώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία, στην δημοτική αρχή, για το μέλλον των παραπάνω έργων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με α) την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) & β) την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ Φ.6/55081/Δ1/13-5-2020, για το σχολικό έτος 2020 – 2021 εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Δημ. Σχολείου παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1–2014 έως και 31-12-2014.Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως 29 Μαΐου 2020.
Ειδικά για την φετινή χρονιά, προκειμένου να τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του covid-19 (Κορωνοϊού), οι εγγραφές για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν με την παρακάτω διαδικασία.

ΙΝΕ/Γ.Σ.Ε.Ε.: ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα το 4ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας με τίτλο «COVID-19 και Ελληνική Οικονομία: Επιπτώσεις και Προοπτικές. Στην παρούσα έρευνα το ενδιαφέρον εστιάζεται σε οικονομικά μεγέθη τα οποία είναι θεμελιακά για την αναπτυξιακή, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική προοπτική της οικονομίας, για την κατάσταση της αγοράς εργασίας, καθώς και για την αξιολόγηση των προοπτικών της οικονομίας τα επόμενα τρίμηνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝ.Ε., η δεδομένη κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας το 2020 αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την αγορά εργασίας.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 1ο e-FESTIVAL ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ολοκληρώθηκε  η δεύτερη και τελευταία ημέρα του 1ου e-festival του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Μένουμε σπίτι δημιουργικοί: Από μια εργοθεραπευτική οπτική».
Συμμετέχοντες από όλες τις κατηγορίες έργων παρουσίασαν και σήμερα με ενθουσιασμό τις δημιουργίες τους, αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους καθώς και με όσους παρακολούθησαν το e-festival με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.
Ήταν ένα διήμερο δημιουργικό. Συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, εκφράστηκαν και επικοινώνησαν μεταξύ τους με μέσο το «έργο» και κυρίως έργα δημιουργικά. Ήταν ένα διήμερο που άνοιξε το παράθυρο του Πανεπιστημίου στον κόσμο. Ένα διήμερο στην τροχιά του επαναπροσδιορισμού του ως «Ένα Πανεπιστήμιο διαφορετικό από τα άλλα», όπως ανέφερε ο Πρύτανης Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης στον χαιρετισμό του.