Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 27, 2020

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΌ ΘΣΡΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

Εικόνα
Ανησυχία στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Φλώρινας έχει προκαλέσει η είδηση για κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τις 7 Απριλίου του 2021 ορίστηκε η δικασιμος για την οριστική τιμή μονάδας για την απαλλοτρίωση της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταιου δίνοντας λύση όπως τονίζουν οι κάτοικοι, σε ένα χρόνιο αίτημα για την αποκατάσταση τους στο νέο οικισμό μετά και τον ξεριζωμό τους από τα σπίτια τους με τη κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταιου το 2017.

ΣΥΛΛΗΨΗ 48ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ- ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Εικόνα
48χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πειραιά, για βιασμό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στα πλαίσια κατασκευής του έργου: "Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος" στην περιοχή Κορεστείων. Το έργο με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ περιλάμβανε κατασκευή ασφαλτικών ταπητιδίων στην Επαρχιακή Οδό από τον Νέο Οικισμό Κορεστείων προς το Μακροχώρι και προς τον Άγιο Αντώνιο, καθώς και επούλωση λάκκων στην οδό από Χανι Μπιρίκι προς Απόσκεπο. Η εκπόνηση της μελέτης και η επίβλεψη του έργου πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Εικόνα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και κεντρικό ομιλητή τον κ. Φ. Κουρμούση Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στις 24/09/2020. Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν το ‘’Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ- Ποιοι οι δικαιούχοι- πώς μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών’’. Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν 85 συμμετέχοντες, κυρίως επιχειρηματίες, λογιστές, οικονομολόγοι και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στον κ. Κουρμούση.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το προτεινόμενο χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Φλώρινας ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2021. Τα καταστήματα θα λειτουργούν Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 8:30-14:30  και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:30-13:30 & 17:00-20:30 .

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
 Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Φλώρινας ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με την ΥΑ 866/86629/18-03-2020 του ΥΠΑΑΤ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2018/273 και (Ε.Ε) αριθ. 2018/274, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις » οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, (www.minagric.gr) στις ψηφιακές υπηρεσίες, στις Αιτήσεις Αδειών Φύτευσης αμπέλου, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου του 2020. Δικαίωμα υποβολής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ

Εικόνα
Τα αδέσποτα ζώα είναι δημιούργημα των ανθρώπων, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δεσποζόμενα που τα έχουν εγκαταλείψει οι μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες τους. Κυριότερη προτεραιότητα των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων πρέπει να είναι η στείρωση των κατοικιδίων τους και η ηλεκτρονική σήμανση – καταγραφή τους. Ο Δήμος Φλώρινας υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να τηρούν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 5 του Ν. 4039/2012 και τις προσθήκες του άρθρου 46 του ν.4235/14 υποχρεώσεις τους και ειδικότερα:  α) να μεριμνούν για την σήμανση και καταγραφή του ζώου τους, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησής του και οπωσδήποτε μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την γέννηση αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή απόκτησή του, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του αντιλυσσικού εμβολιασμού του,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Παρδάλη Γιάννη, την διευθύντρια κ. Ολυμπία Τσάτσα και το προσωπικό του ιδρύματος. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για την λειτουργία και τις δράσεις του κέντρου. Συγκεκριμένα ο κ. Παρδάλης ανέφερε πως υπήρξε πλήρης τήρηση και συμμόρφωση στα μέτρα του υπουργείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα κρούσμα τόσο στα παιδιά που φιλοξενεί το ίδρυμα όσο και στο προσωπικό.

Ε.Κ.Φ. : ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 100.000 ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι δημοσιεύθηκε η απόφαση οικ. 39539/996/30.9.2020 με όλες τις λεπτομέρειες για το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Σκοπός του προγράμματος – Διάρκεια Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών- εργαζομένων), για έξι (6) μήνες, σε επιχειρήσεις -εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι νέες θέσεις εργασίας που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετες του αριθμού των υφιστάμενων θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων – εργοδοτών κατά την 18/9/2020, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4726/2020 (Α’ 181).

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 8 ΜΗΝΩΝ ΣΤΗ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ- 3 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι διαγωνισμό για την πρόσληψη εκατόν ενενήντα δύο (192) ατόμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ (8) μηνών για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής. Στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορών (courier) από σήμερα Πέμπτη 01-10-2020 μέχρι και Δευτέρα 12-10-2020, στην ταχυδρομική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Λ. Κηφισίας 37-

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο αγώνες εντός έδρας ξεκινάει η Αντρική Ομάδα τις υποχρεώσεις της στην Β΄ Εθνική Βορείου Ελλάδας. Στο πλαίσιο της 1ης και 2ης Αγωνιστικής αντιμετωπίζει την Κυριακή 25/10/2020 στο ΔΑΚ Φλώρινας τις ομάδες του Αίαντα Ευόσμου και του ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας φέτος διεξάγεται σε 2 ομίλους των 5 ομάδων. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ μετέχουν στον 1ο Όμιλο μαζί με τον Αίαντα Ευόσμου, τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την ΧΑΝΘ. Στόχος της ομάδας είναι καταρχάς η παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια μία καλή παρουσία. Ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή επιτυχία!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Φλώρινας και στις κεντρικές οδούς, που έχουν τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επί των οδών Γκότση, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στεφάνου Δραγούμη και Ιωάννου Άρτη, σειρά παίρνει από αύριο η οδός Παύλου Μελά. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Φλώρινας παρακαλεί τους πολίτες να απομακρύνουν τα οχήματα τους από τη συγκεκριμένη οδό, προκειμένου να διευκολύνουν την απρόσκοπτη πρόοδο των εργασιών. Για άλλη μια φορά, ζητούμε την κατανόηση και την ανοχή των συμπολιτών μας για την προσωρινή ταλαιπωρία που τυχόν υποστούν στις μετακινήσεις τους λόγω των έργων, τα οποία στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και τη δημιουργία ενός φιλικού οδικού δικτύου για όλους.

Ε.Κ.Φ. : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω, η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 14.500 αιτήσεις για τις 8.300 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας του προγράμματος που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 30/09/2020, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Φλώρινας. Η κ. Πέρκα ενημερώθηκε σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με τη στελέχωση, την αναγκαιότητα προσλήψεων και ενίσχυσης, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή σχετικά με τα μέτρα προστασίας και έλεγχο στο πλαίσιο του Covid19.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Η σημερινή συνέντευξη γίνεται επ αφορμή ενός έτους της Περιφερειακής Αρχής Κασαπίδη, που συμπίπτει με το κλείσιμο ενός έτους από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, ένα χρόνο πριν τον Αύγουστο του 2019, από την έδρα του ΟΗΕ, για το τέλος του λιγνίτη το 2028 που έγινε 2023 και τελικά σήμαινε 2020. Η δημοσιοποίηση του Master Plan για την Απολιγνιτοποίηση, που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί παρά να είναι βασικό σημείο της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, καθώς θα καθορίσει το μέλλον της Περιφέρειας και ειδικά των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας για τα επόμενα χρόνια Χαρακτηρίσαμε αυτό το Master Plan ταφόπλακα για τον τόπο μας γιατί Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ το λέμε μετα λόγου γνώσεως Η Κυβέρνηση πήρε μια απόφαση για το τέλος του λιγνίτη κυριολεκτικά στο γόνατο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος το Γράμμο λόγω των καταπληκτικών χρωμάτων που ντύνεται η φύση. Σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή, δηλαδή στις 4, 11, 18 και 25 Οκτωβρίου, καθώς και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες και ώρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.00 ακριβώς. Μεταξύ 11 και 12 θα κάνουμε περίπατο στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.  Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε την εικόνα των λουλουδιών αυτής της εποχής και να μιλήσουμε για μερικά από τα φυτά και τα δέντρα που θα συναντήσουμε. Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τό Κέντρο Νεότητας της Ἱ. Μητροπόλεως στά πλαίσια τῶν ἐνδιαφερόντων του γιά τήν Νεότητα καί μετά τήν ἀνακοίνωση καί τῶν ἀποτελεσμάτων τῶν Ἐπαναληπτικῶν Πανελληνίων Ἐξετάσεων θά τελέσει Παράκληση εὐχαριστίας πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο τήν Πέμπτη 1η Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ. στίς 5:30μμ στό Ἱερό Προσκύνημα Ἀναλήψεως Κυρίου Ἁγίου Βαρθολομαίου Φλωρίνης. «Κυρίως αὐτό εἶναι τό γνώρισμα τῶν ἐναρέτων, τό νά εὐχαριστούν διαρκώς καί γιά ὄλα τόν Θεό» (Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος). ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE ATIAS ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ημερίδα ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE ATIASμε θέμα: «Αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και πληροφοριών για θηλαστικά». διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, ως εταίρος του Προγράμματος LIFE ATIAS.  Σκοπός της ημερίδας ήταν η στοχευμένη ενημέρωση από ειδικούς για τη λειτουργία μονάδων εκτροφής μινκ, τα μέτρα ασφαλείας και τις επιπτώσεις των εισβλητικών ειδών στο περιβάλλον. 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, παρέλαβε προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής στις 22-09-2020από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD),θα παραλάβει επίσης νωπά προϊόντα, στις01&02/10/2020και μαζί με τις προηγούμενες παραλαβές, θα προβεί στην διανομή στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι, το Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας , το Δήμο Πρεσπών και το Δήμο Αμυνταίου, με τα παρακάτω προϊόντα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών, του εμπορίου και επιλεγμένων υπηρεσιών, με προτεραιότητα στους τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τόσο οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) όσο και οι τομείς της RIS3 περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙII: ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΔ) της Πρόσκλησης.

Ε.Κ.Φ. : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας πληροφορεί ότι το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη στη Συνεδρίαση του στις 28/9/2020,την παράταση έως τις 09/10/2020, της ηλεκτρονικής υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) για τις κάτωθι κατηγορίες: α) της ηλεκτρονικής υποβολής Α.Π.Δ. Ιουνίου 2020, Ιουλίου 2020 και Αυγούστου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για τους: εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αυγουστο 2020 στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (άρθρο 31 του Ν. 4690/2020), εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2020 (άρθρο 32 του Ν. 4690/2020), εποχικά εργαζόμενους – χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης – που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (άρθρο 33 του Ν. 4690/2020).

Ε.Κ.Φ. : ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 100.000 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων και οι αιτήσεις θα γίνουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών- εργαζομένων), για έξι (6) μήνες, σε επιχειρήσεις –εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι νέες θέσεις εργασίας που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετες του αριθμού των υφιστάμενων θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων – εργοδοτών κατά την 18/9/2020, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4726/2020 (Α’ 181).

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ O ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο νεανικός ΠΑΣ Φλώρινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Αίαντα Αμμοχωρίου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας (ΔΑΚ). Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, με δυνατό αέρα και βροχόπτωση, δυσκόλεψαν πολύ και τις δύο ομάδες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Ενδεικτικά, κατά το πρώτο ημίωρο του αγώνα έγινε κυρίως σκληρό παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες ουσιαστικές ευκαιρίες να δημιουργούνται μπροστά από τις δύο εστίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 2 ΦΛΩΡΙΝΑ - 11 ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 21/09/2020 έως 27/09/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής: ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ Δήμος Βελβεντού 1 Δήμος Νεστορίου 2 Δήμος Βοΐου 2 Δήμος Γρεβενών 8 Δήμος Εορδαίας 13 Δήμος Καστοριάς 11 Δήμος Κοζάνης 13 Δήμος Ορεστίδος 2 Δήμος Φλώρινας 2 Οι ιχνηλατήσεις καθώς και οι δειγματοληψίες συνεχίζονται καθημερινά.

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ἀπό τό Ἱερό Προσκύνημα Ἀναλήψεως Κυρίου Τοπικῆς Κοινότητας Ἁγίου Βαρθολομαίου Φλωρίνης ανακοινώνεται ὅτι τήν Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 θά ἡ καθιερωμένη Ἱερά Παράκληση θά τελεσθεῖ στίς 5:30μμ. Ἀκολουθεῖ κέρασμα καί συζήτηση ἐπί διαφόρων θεμάτων.                                                                                                                                                          ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Εικόνα
Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα για την προσφορά θέσεων μαθητείας για την περίοδο 2020-2021 (έναρξη τμημάτων τον Οκτώβριο του 2020). Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών που επέλεξαν την επαγγελματική εκπαίδευση ως εκπαιδευτική διαδρομή για την αποτελεσματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του Ο.Α.Ε.Δ. http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη  συνεδριάζει, κεκλεισμένων των θυρών, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας αύριο Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα. Κυριότερα θέματα από αυτά η αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2020 του Δήμου Φλώρινας και η «Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών σε ΔΑΣΕ». Αναλυτικά τα θέματα : 1. «Λήψη απόφασης για την τεκμηρίωση της αδυναμίας εκτέλεσης με ιδία μέσα του Δήμου των υπηρεσιών καθαρισμού Δημοτικών Κτιρίων και εγκαταστάσεων του Δήμου Φλώρινας». Εισηγητής κος Δήμος Χαρίτου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας. 2. «Έγκριση της απόφασης 42/2020 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στη μη ανανέωση σύμβασης εργασίας της κυρίας Κ. Α.». Εισηγητής κος Παναγιώτης Νώτας, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.