Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 19, 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Απόντες» στη γενέθλια γη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 10.30 π.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Στην είσοδο της αίθουσας θα υπάρχει, σχετική με την εκδήλωση, έκθεση φωτογραφίας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΙΟΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή την ανάληψη και επίσημα των καθηκόντων του συμπατριώτημας, κ. Σταύρου Παπασωτηρίου, ως διοικητή του ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ¨ ΝοσοκομείουΠτολεμαΐδας, θα ήθελα να τον συγχαρώ προσωπικά και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα υψηλά του καθήκοντα στον χώρο της υγείας. Η επιστημονική και επαγγελματική του καταξίωση, αλλά κυρίως η αγάπη του για κοινωνική προσφορά, θα τον συνεπικουρούν στο δύσκολο έργο της αναβάθμισης της παρεχόμενης νοσηλευτικής και ιατρικής περίθαλψης προς στους συμπατριώτες μας. Σ΄ αυτήν την προσπάθεια, θα είμαστε συμπαραστάτες του, στοχεύοντας σε μια θετική και αποδοτική συνεργασία. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΙΟΣΕΣ

17 ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.121.856 ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 17 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.121.856,87 € για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD) – LEADER, στο Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, του οποίου η διαχείριση έχει εκχωρηθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με Ομάδα Τοπικής Δράσης την ΑΝΚΑΣ ΑΕ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «VAKANTIEBEURS 2020» – ΟΥΤΡΕΧΤΗ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ»

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «VAKANTIEBEURS 2020» – Ουτρέχτη, Ολλανδίας» από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2020 ως συν εκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και blogger από την ολλανδική αγορά. Παρουσιάστηκαν στο κοινό της έκθεσης τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας ως προορισμός ποιοτικών διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ε.Κ.Φ. ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5Ε/2018

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5E/2018 ( ΦΕΚ.14/ 19.04.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. ) για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο γνωστικό αντικείμενο “Ανθρωπιστικές ή Κοινωνικές Επιστήμες” [κωδικός θέσης: 10002], στο Συνήγορο του Πολίτη .Έχουν αναρτηθεί οι πίνακες προσληπτέων, αναπληρωματικών, κληθέντων σε συνέντευξη και μη προσελθόντων (αποκλειομένων), δεκτών υποψηφίων κατά το στάδιο της προεπιλογής και μη κληθέντων σε συνέντευξη, καθώς και ο πίνακας αποκλειομένων της αξιολόγησης για τυπικούς λόγους.Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι πίνακες δεκτών υποψηφίων κατά το στάδιο της προεπιλογής και μη κληθέντων σε συνέντευξη, κληθέντων σε συνέντευξη αλλά μη προσελθόντων (αποκλειόμενων) καθώς και ο πίνακας αποκλειόμενων υποψηφίων για τυπικούς λόγο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ»

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης Ομάδας Εργασίας του Παραρτήματος με θέμα: «Μελέτη για την ομαλή κοινωνικό – οικονομική μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο».Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. και του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Λαογραφικού & Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

Εικόνα
Το διοικητικό συμβούλιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Παύλου Παπακυριακού, πατέρα του προέδρου μας, Βασίλη. Η απόφαση για δωρεά εις μνήμην, αντί στεφάνου, υπήρξε ομόφωνη. Το ποσό θα διατεθεί για τις ανάγκες του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας.  ΥΓ: Η προγραμματισμένη κοπή βασιλόπιτας και η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δελιόπουλου, αναβάλλονται.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΕΟΦ

Εικόνα
Στο καταφύγιο Οροπεδίου "Χρήστος Φάτσης" σε υψόμετρο 1050μ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (Σ.Ε.Ο.Φ) για το 2020. Την φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήριος Βόσδου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων και του Σ.Ο.Χ Φλώρινας Σάββας Γιαζιτζίδης, ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σταύρος Παπασωτηρίου, μέλη αδελφών σωματείων και πλήθος μελών και φίλων του ΣΕΟΦ. Ο ΣΕΟΦ ευχαριστεί όλους και όλες για την συμμετοχή τους και εύχεται καλή χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και ασφαλείς ορειβατικές και αναρριχητικές δράσεις. Το ΔΣ του ΣΕΟΦ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ OPEN

Εικόνα
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του OPEN την Δευτέρα20 Ιανουαρίου 2020.Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, παρατήρησε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας είναι πολύ σοβαρά και πως η ανάλυση θα πρέπει να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Στηλίτευσε τα περί «απομόνωσης» του Ερντογάν, χαριτολογώντας πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να υποστηρίζει – σύμφωνα και με χιουμοριστικό σχόλιο της ΑΥΓΗΣ- ότι ο κ. Ερντογάν ήταν με 5-6 ηγέτες αλλά εμείς με τον υπόλοιπο πλανήτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΦ

Εικόνα
Παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου θα γίνουν τα εγκαίνια του παραρτήματος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στην Φλώρινα, όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Σιάκος. Τα εγκαίνια του παραρτήματος που είναι το μοναδικό στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως είπε ο κ. Σιάκος, θα γίνουν τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου. Πηγή: www.ert.gr./news/florina

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τις αποφάσεις ένταξης δέκα νέων σημαντικών έργων που αφορούν στη βελτίωση της διαχείρισης των βιοαποβλήτων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, συνολικού προϋπολογισμού 3.831.439,68 ευρώ. Τα έργα αφορούν στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (ειδικοί κάδοι και απορριμματοφόρα) για την ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση προγραμμάτων χωριστής συλλογής των αστικών βιοαποβλήτων και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη συμμετοχή τους στην ορθή εφαρμογή των συστημάτων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και στην οικιακή κομποστοποίηση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα: · Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Γρεβενών, με δικαιούχο το Δήμο Γρεβενών και προϋπολογισμό 365.554,35 ευρώ. · Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Δήμο Βοΐου, με δικαιούχο το Δήμο Βοΐου και προϋπολογισμό 358.957,56 ευρώ. · Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Δήμο Φλώρινας, με δικαιούχο το Δήμο Φλώρινας και προϋπολογισμό 390.939,28 ευρώ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 53ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων ότι προ διμήνου περίπου στην Φλώρινα, ο 53χρονος είχε αφαιρέσει 2 μεταλλικά θερμαντικά σώματα (μανιτάρια) εξωτερικού χώρου, ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία και στην αποθήκη του, σε περιοχές της Φλώρινας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 περίστροφο, 2 ξιφολόγχες, 58 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 1 κυνηγετικό όπλο, τύπου flobert, 1 μονόκανο κυνηγετικό όπλο και τα αφαιρεθέντα θερμαντικά σώματα, τα οποία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Α.Σ. ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ-ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του ‘’Α.Σ. Αριστέας Φιλώτα – Αμυνταίου’’, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια τελετή Αγιασμού και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ. στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Με τιμή Το Δ.Σ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της ¨Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων¨ σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στον χώρο της Στέγης, με θέμα: το προσφυγικό – μεταναστευτικό, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00, με ομιλητές, τον στρατιωτικό και πολιτικό αναλυτή, κ. Σάββα Καλεντερίδη και τον διδάκτορα κοινωνιολόγο και δημοτικό σύμβουλο Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Ράκα. Με τιμή Το Δ.Σ.