Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 14, 2021

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΝΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΈΡΑ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας, θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ από Δευτέρα 22 Μαρτίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΌ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. Θωμά Νέστορα, συναντήθηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προαγωγή και ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Ταξίαρχου. Ο κ. Βουλευτής συνεχάρη τον κ. Ταξίαρχο για την προαγωγή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δύσκολα και απαιτητικά του καθήκοντα.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΈΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στις λαϊκές αγορές της πόλης της Φλώρινας, θα πραγματοποιήσουν  την επόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και κάθε Τετάρτη, κλιμάκια του ΕΟΔΥ  . Τα κλιμάκια θα βρίσκονται σε ειδικούς εξωτερικούς χώρους στη λαϊκή αγορά της Λ. Μόδη και στην παράλληλη λαϊκή αγορά (στρατόπεδο Σκιαδόπουλου), από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

Εφεδρικό αντλιοστάσιο υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Λεβαίας

Εικόνα
Εφεδρικό αντλιοστάσιο για την υδροδότηση της Τ.Κ.Λεβαίας, κατασκεύασε ο Δήμος Αμυνταίου, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της κοινότητας σε πόσιμο νερό στις περιπτώσεις που δημιουργούνται βλάβες στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης.

ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : " ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΩΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ"

Εικόνα
Τα ιδιότυπα παραδοσιακά προϊόντα (ΕΠΙΠ) και συγκεκριμένα η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, αποτέλεσε το αντικείμενο διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Σχολής Γεωπονίας Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : " ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ"

Εικόνα
Με το σύνθημα "περήφανα χαμόγελα πίσω από τη μάσκα" στέλνει το δικό του μήνυμα  ο  Οδοντιατρικος Σύλλογος Φλώρινας,  για την ημέρα στοματικής υγείας,  που έχει οριστεί η 20η Μαρτίου κάθε χρόνου από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

ΣΥΛΛΗΨΗ 20ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείων. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο δε σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΎΞΕΙΝΟ ΛΈΣΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Εικόνα
Καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη δημιουργία του επετειακού λογότυπου της Λέσχης, προκηρύσσει η Εύξεινος Λεσχη Φλώρινας με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 (1951-2021) χρόνων από την ίδρυσή της. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, τόσο η δυναμική προσαρμογή της στη νέα εποχή, αλλά και η ουσιαστική αξιοποίηση του σημαντικού πολιτισμικού κεφαλαίου των φοιτητών/ριών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στη Φλώρινα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΏΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Εικόνα
Η χορήγηση των καυσόξυλων στους δικαιούχους ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Σοφία Γλούφτση. Στη συνάντηση επισημάνθηκε από την κα. Γλούφτση ότι "το 2020 υπήρξε έγκαιρη χορήγηση των καυσόξυλων με παράλληλη αύξηση των διανεμόμενων ποσοτήτων. Τόνισε ακόμα ότι έχουν μοιραστεί ήδη οι συστάδες στους συνεταιρισμούς και από την πλευρά της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας έχουν ξεκινήσει οι προσημάνσεις για την έγκαιρη υλοτομία των καυσόξυλων και την διάθεση αυτών στους δικαιούχους με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας νωρίτερα και φέτος".

ΔΕ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΈΡΜΑΝΣΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εικόνα
Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την τηλεθέρμανση Φλώρινας με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους φορείς της περιοχής, καθώς το  έργο αυτό είναι ανεξάρτητο από τον αγωγό του φυσικού αερίου για την Δυτική Μακεδονία.  Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα ο λοκληρώνονται,  οι διαδικασίες για τη συγχρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην  πόλη της Φλώρινας για τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης στην περιοχή.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΑΝΗΣΥΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΈΡΜΑΝΣΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ "

Εικόνα
"Το πιο ανησυχητικό που συμπεραίνεται από το δημοσίευμα για τη μη χρηματοδότηση της Δυτικής Μακεδονίας για το φυσικό αέριο, είναι ότι η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει το φυσικό αέριο ως καθαρό καύσιμο. Αυτό σημαίνει ότι και στην περίπτωση που προχωρήσει το Φ.Α. και πριν ακόμα προλάβουμε να ζεσταθούμε θα κληθούμε να συζητάμε για τη μετά φυσικό αέριο εποχή, πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη για τη μεταλιγνιτική εποχή" αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη του Δήμου Φλώρινας Ενότητα Συνεργασίας. Επισημαίνουν δε ακόμα ότι  "Όπως και να έχουν τα πράγματα φαίνεται ότι κάτι τρέχει. Υπάρχει καπνός και μένει να διαπιστωθεί αν υπάρχει και φωτιά.

ΑΡ.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : "ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ "

Εικόνα
Τη δική τους πρόταση για το Ορυχείο Αμυνταίου και λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της γύρω Περιοχής, καταθέτουν τα μέλη της ΑΡ.ΣΥ. Δυτικής Μακεδονίας. 

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΜΜΟΧΩΡΊΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην κοινότητα Αμμοχωρίου του Δήμου Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ. "ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΉΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΈΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Διευκρινήσεις για τον αριθμό των αδιάθετων Εργατικών κατοικιών στη Φλώρινα, ζητά από το Υπουργείο Εργασίας το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε επιστολή του "Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που ευλόγως υπάρχει στους εργαζόμενους της περιοχής μας, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προσδιορίσει επακριβώς πόσες είναι οι αδιάθετες εργατικές κατοικίες στην Π.Ε. Φλώρινας και σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτές. Οι εργατικές κατοικίες έχουν κατασκευαστεί ή αγοραστεί από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων και σε κάθε περίπτωση δικαιούνται να γνωρίζουν".

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διακοπή στην υδροδότηση της πόλης της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου από την Δ.Ε.Υ.Α.Φ. από 09:00 π.μ. έως 12:00 μ., λόγω εργασιών συντήρησης και επισκευής του κεντρικού Δικτύου διανομής ύδατος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΌ ΑΠΟ ΤΙΣ Κ.ΟΜ.Υ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 (rapid test) σε οποιονδήποτε επιθυμεί, πραγματοποιούν καθημερινά οι Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ) Φλώρινας. Πι έλεγχοι γίνονται  στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Ηπειρου 26, από Δευτέρα ως Παρασκευή (πλην αργιών) από τις 8:00πμ μέχρι τις 14:00μμ. Οι ενδιαφερόμενοι που θα πηγαίνουν για έλεγχο να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Σήμερα, Τετάρτη 17 Μαρτίου, ο Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος, κ. Σωτήριος Κορέλας, ο Επιπυραγός κ. Χρήστος  Τσανακτσίδης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου , Πυρονόμος κ. Κωνσταντίνος  Τζιούτζιος επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Άνθιμο Μπιτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή της Περιφερειακής   Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΚΎΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΞΊΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΊΑΣ Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ

Εικόνα
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο  Γυναικών Ξίφους Μονομαχίας, που θα διεξαχθεί  στο Καζάν της Ρωσίας,  19 - 23 Μαρτίου βρίσκεται  η αθλήτρια της ΓΕΦ   και μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ξίφους Μονομαχίας Φανή Βαρβέρη . Αυτός  θα είναι και τελευταίος σταθμός της προετοιμασίας της πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά της Μαδρίτης , όπου θα κλείσουν και οι τελικές συμμετοχές για το Τόκιο .  Το ΔΣ της ΓΕΦ με ανακοίνωση του ευχαριστεί   την Ε.Ο.Ξ  , τον Δήμο Φλώρινας την εταιρεία Megas Yeeros και  την Sword Hellas που στάθηκαν αρωγοί  στην προσπάθεια της Αθλήτριας μας να πετύχει το όνειρο της συμμετοχής  της στους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΖΩΉΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΚΟΙΝΟΤΉΤΩΝ "

Εικόνα
Τη συνδρομή του  Βουλευτή για να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης της τοπικής κοινότητας με το δίκτυο φυσικού αερίου που θα δώσει λύση στο θέμα της θέρμανσης της τοπικής κοινότητας,  ζήτησε από τον κ.Αντωνιάδη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεχόβου Βαγγέλης Στεφανίδης, κατά την διάρκεια συνάντησης τους.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, το Σωματείο Εμπορουπαλληλων Φλώρινας, για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, όπως αναφέρει. Σε μήνυμα κάλεσμα τους σημειώνει "Απαντάτε δυναμικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ. Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα το

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΣΥ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «ΕΠΑ.Λ.: το Λύκειό μου – οργάνωση της μελέτης - οι επιλογές φοίτησης στο ΕΠΑΛ και συνέχισης των σπουδών», διοργανώνουν την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, στις 18:00, το ΚΕΣΥ Φλώρινας σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας.  Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. και στους γονείς - κηδεμόνες αυτών.  Σύνδεσμος διαδικτυακής εκδήλωσης: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/spipap

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχιζει τη δράση της η Πρωτοβουλία πολιτών Φλώρινας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 17:30 στην Πλατεία Μόδη (κανόνια) από όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η δράση της κίνησης πολιτών θα συνεχιστεί την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 12:00 στο ΝΕΟ ΠAΡΚΟ όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση των μελών και φίλων της κίνησης ενώ θα γίνει και ο συντονισμός των δράσεων της κίνησης. Την Πρωτοβουλία πολιτών μπορείτε να τη βρείτε και στο Facebook στη σελίδα: Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας στο Νέο Πάρκο (ανοιχτή συνέλευση)

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΣΚΆΚΙ ΝΈΩΝ/ ΝΕΑΝΊΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το 1ο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα νέων/νεανίδων, προκηρύσσει η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, το οποίο θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή στις 20:00, μέσω της πλατφόρμας lichess.org. Πρόγραμμα αγώνων : Γύρος Ημερομηνία 1ος 12/03/2021 2ος 19/03/2021 3ος 26/03/2021 4ος 02/04/2021 5ος 09/04/2021 6ος 16/04/2021 7ος 23/04/2021 Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι οι αθλητές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, εφόσον είναι κάτω των 18 ετών. Εξαιρέσεις/Αναβολές: Όποιο ζευγάρι δεν καταφέρει να παίξει τον αγώνα την συγκεκριμένη μέρα που προβλέπεται από την προκήρυξη, έχει την δυνατότητα να τον επαναπρογραμματίσει για κάποια άλλη μέρα/ώρα. Ωστόσο, ο αγώνας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη, ώστε να μπορέσει να βγει εγκαίρως η επόμενη κλήρωση. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, ο παίκτης που δεν συνεργάστηκε θα χάνει τον αγώνα.

ΔΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Στην ίδρυση  Δομής Αποφοίτων του, προχώρησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποσκοπώντας στην διασύνδεση με τους αποφοίτους του. ( http://alumni.uowm.gr/ ).  Στόχος της Δομής είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των αποφοίτων τόσο με το Ίδρυμα όσο και μεταξύ τους. Απώτερος στόχος, η δημιουργία μιας κοινότητας σε ζωντανή και συνεχή επικοινωνία, οι εμπειρίες, προτάσεις και ιδέες της οποίας είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για την πανεπιστημιακή κοινότητα.

21 ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ 113 ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
21 ενεργά κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη Φλώρινα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, κατατάσσοντας την Φλώρινα στο χαμηλότερο επίπεδο Ενεργών κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία. Στην Καστοριά έχουν καταγραφεί 113 ενεργά κρούσματα που την κατατάσσει στο βαθύ κόκκινο μαζί με τη Κοζάνη.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΊΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΊΘΡΙΩΝ ΧΏΡΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΊΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Υπεγράφη η σύμβαση έργου ''Αισθητική- Λειτουργική ανακατασκευή πεζοδρομίων και υπαίθριων χώρων σχολείων Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Αμυνταίου'' με την ανάδοχο εταιρία POLIS ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε., από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 149.293,83 ευρώ.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στις κοινότητες Μεσοχωρίου και Αχλάδας, του Δήμου Φλώρινας. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 12:00 μ. στους χώρους των αγροτικών ιατρείων και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΆΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κλοπή συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, 39, 36 και 24 χρόνων, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς. Έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχαν αφαιρέσει σε περιοχή της Καστοριάς, έναν λέβητα αερίου αξίας -200- ευρώ, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

29 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΆΣΚΑΣ ΒΕΒΑΙΏΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
22 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και 7 για μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν στην Δυτική Μακεδονία κατά την διάρκεια ελέγχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μέχρι σήμερα. Σε όλη τη χώρα από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (147.602) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις ενώ έχουν βεβαιωθεί συνολικά (44.091) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν (42.226) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.865) των (150) ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτή την ώρα αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΔΙΆΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕΤ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο "Για την τέχνη του εαυτού: από το (μη) σώμα στο πεδίο δυνητικοτήτων" από τη Δήμητρα Κορδωμένου, αρχιτέκτονα και μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΜΠ, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του Χώρου, με ειδίκευση στη Γνωσιολογία της Αρχιτεκτονικής διοργανώνει το 3ικαστικό 3ργαστήριο του ΤΕΕΤ, Σχολή Καλών τεχνών Φλώρινας σήμερα Τρίτη 16/3, στις 11.00,στην διαδικτυακή αίθουσα 3

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με το μήνυμα η δύναμη μας βρίσκεται στο κίνημα όχι στους κοινοβουλευτικους σωτήρες ούτε στους αυτοκλητους εκδικητες "Ζορο" διοργανώνει πολιτική διαδικτυακή εκδήλωση το ΚΚΕ στην οποία συμμετέχει και η Ν.Ε. Φλώρινας. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ. ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ & ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Κ.Ο. - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=BVe7_I8JuAI

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΩΡΙΝΙΏΤΗ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗ ΤΑΚΗ ΜΠΕΣΣΑ

Εικόνα
Κυκλοφόρησε, χάρις στην ευγενική χορηγία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με χαιρετισμό του Πρύτανη Θεόδωρου Θεοδουλίδη, από τις εκδόσεις Επίκεντρο, ο συλλογικός τόμος που είναι αφιερωμένος στον Φλωρινιώτη καλλιτέχνη, δάσκαλο και συνάδελφο καθηγητή Τάκη Μπέσσα.

ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σειρά συναντήσεων είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με φορείς και πολίτες στην Π.Ε. Φλώρινας.  Αρχικά ο κ. Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κυρίους Ιωάννη Κιοσέ, Βασίλειο Άμπα και τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλειο Γιαννάκη, επισκέφτηκε τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρο Θεοδουλίδη και την Κοσμήτορα Αικατερίνη Μέλφου.

3 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΌΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

Εικόνα
Τρία περίπου κιλά κάνναβης εισήγαγαν και προσπάθησαν να πουλήσουν στην χώρα μας δυο αλλοδαποί, ηλικίας 38 και 40 ετών, από τη γειτονική Βόρεια Μακεδονία. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για εισαγωγή στην ελληνική Επικράτεια και πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με τη δράση κυκλώματος το οποίο μεταφέρει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας, πλησίον των συνόρων Ελλάδας και Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας.