Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 11, 2024

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΖΗΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την ακύρωση των απολύσεων απο τα  λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ζητά με επιστολή της η Αριστερή Συμπόρευση Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει στην επιστολή της " Η εταιρεία «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.» προέβη σε εκδικητικές απολύσεις δυο εργαζομένων επειδή ως κάτοικοι της κοινότητας Αχλάδας στήριξαν τις κινητοποιήσεις των συγχωριανών τους που έγιναν πριν ένα μήνα και απαιτούσαν την τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας των κατοίκων κατά τη διαδικασία εξόρυξης.  Οι κάτοικοι της κοινότητας Αχλάδας αγανακτισμένοι από την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των κατοίκων κατά την εξόρυξη του λιγνίτη και τις άθλιες μεθοδεύσεις της Εταιρείας σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις των οικισμών και τη μη καταβολή των αποζημιώσεων είχαν προχωρήσει πριν ένα μήνα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικό Καλοκαίρι" του Δήμου Φλώρινας, το Γραφείο  Εθελοντισμού του Δήμου θα λειτουργήσει την Κοινωνική - Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του.  Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου,  από την Κυριακή 18 έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου κατά τις ώρες 18:00 - 22:00.  Όσες και όσοι εθελοντές επιθυμούν να συνδράμουν με την παρουσία τους στη λειτουργία της Κοινωνικής Βιβλιοθήκης, παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα  τηλέφωνα 2385044514 και 6985771215, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρος και ορθός προγραμματισμός. Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΩΝ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Εικόνα
Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες της 12 ης Αυγούστου 2024 σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στην περιοχή «Γιάτσοβο» της Φλώρινας και στην κοινότητα της Υδρούσσας. Με αίτημα της Π.Υ. Φλώρινας, το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας κλήθηκε να συμβάλει στην κατάσβεση των εστιών φωτιάς. Το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και την υδροφόρα του. Σε συνεργασία με τους πυροσβέστες της Π.Υ. Φλώρινας και τον Πρόεδρο της κοινότητας Υδρούσσας, οι πυρκαγιές περιορίστηκαν πριν επεκταθούν σε παρακείμενα δασύλλια και καλλιέργειες. Η ανταπόκριση και επέμβαση τόσο της Π.Υ. Φλώρινας όσο και του προσωπικού του Δήμου Φλώρινας ήταν άμεση και επιτυχημένη. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας κάνει έκκληση προς όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2024 -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκινούν την Δευτέρα 19 Αυγούστου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμυνταίου με την επωνυμία "ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2024" οι οποίες θα ολοκληρωθούν 1η Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το βράδυ της Δευτέρας στις 8:30 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών με συναυλία από το μουσικό σύνολο ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ των καθηγητών του Ωδείου της Φλώρινας παράρτημα Αμυνταίου. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΕ

Εικόνα
Επιστολή προς το Ελληνικό Κτηματολόγιο και στη Γεωανάλυση Α.Ε. με θέμα "Προθεσμία παραλαβής εκπροθέσμων Δηλώσεων Κυριότητας και Ημερομηνία Λήξης αναφορών από αιτούντες διορθώσεις (αρ. 6Α του Ν. 2308/1995) στην υπό κτηματογράφηση περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας" κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας και το Περιφερειακό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους  Όπως γνωρίζετε, έχει καθοριστεί ως ημερομηνία λήξης παραλαβής εκπροθέσμων Δηλώσεων για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές της Π.Ε. Φλώρινας, η 14η Αυγούστου 2024.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστησης, συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς . Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε ρέματα στην Λεύκη, στους Λαχανόκηπους και στο Μελισσότοπο.

ΑΘ. ΤΑΣΚΑΣ "ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2024 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας – Πτολεμαίδας, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, αναφερόμενος στις υποδομές που πρέπει να γίνουν στην περιοχή για την οικονομική, τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής. Υπογράμμισε δε ότι “η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στο κομμάτι Ξινό Νερό – Φλώρινα, όπου τα χρήματα είναι αρκετά, αλλά σίγουρα θα βρεθεί λύση έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να ξεκινήσει η κατασκευή του κάθετου άξονα που θα μας συνδέσει με την Εγνατία Οδό, φέρνοντας πιο κοντά την περιοχή στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και κάνοντας πιο προσβάσιμη την περιοχή στους επισκέπτες”.

ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στην αξιοποίηση των παλιών ορυχείων της Βεγόρας μετατρέποντας τα σε έναν αμπελώνα 1000 στρεμμάτων και στην ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων σε περιοχές του Αμυνταίου στοχεύει ο Δήμος Αμυνταίου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης. Ο κ.Λιάσης υπογράμμισε πως στόχος του δήμου είναι να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, οι καλλιέργειες που ήδη υπάρχουν στην περιοχή αλλά και η ανάδειξη νέων καλλιεργειών που θα συμβάλουν στην οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και δη με την αμπελλοκαλλιέργεια.

ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ "ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 2024"

Εικόνα
Η αξιοποίηση των νέων ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν στις περιοχές λιγνιτικής μετάβασης, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου “πριν λίγες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ν. Παπαθανάσης ανακοίνωσαν την επέκταση του Συμφώνου Συνεργασίας των δυο υπουργείων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη προγραμματική περίοδο ως το 2027. Με βάση της παραπάνω ανακοίνωσης σχετικά με την διάθεση πρόσθετων πόρων για την αγροτική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, ζήτησα την κατά προτεραιότητα ανακατεύθυνση τους σε παραγωγικές επενδύσεις στη Π.Ε Φλώρινας.

ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ"

Εικόνα
Η αξιοποίηση των νέων ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν στις περιοχές λιγνιτικής μετάβασης, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου “πριν λίγες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ν. Παπαθανάσης ανακοίνωσαν την επέκταση του Συμφώνου Συνεργασίας των δυο υπουργείων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη προγραμματική περίοδο ως το 2027. Με βάση της παραπάνω ανακοίνωσης σχετικά με την διάθεση πρόσθετων πόρων για την αγροτική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, ζήτησα την κατά προτεραιότητα ανακατεύθυνση τους σε παραγωγικές επενδύσεις στη Π.Ε Φλώρινας.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στην πρακτική εφαρμογή των τεχνολογικών λύσεων στην καθημερινή ζωή των πολιτών, εκμεταλλευόμενος πλήρως τα οφέλη και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, επικεντρώνεται ο Δήμος Αμυνταίου με την Ένταξη της Πράξης «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αμυνταίου» στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προϋπολογισμού 443.643,28 €.

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Εικόνα
Στη λειτουργία Θερινου Κινηματογράφου προχωράει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου με την προβολή των ταινιών να γίνονται στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Αμυνταίου. Η προβολή της πρώτης ταινίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου με τίτλο: Μυστήριο στη Βενετία (της Αγκάθα Κρίστι). "Σε μια περιοχή που απέχει ώρες απ’ την κοντινότερη θάλασσα, το λευκό πανί της μεγάλης οθόνης μοιάζει ικανό να μας ταξιδέψει, μαγεύοντας μικρούς και φέρνοντας νοσταλγικές θύμισες στους μεγαλύτερους" αναφέρει σε ανακοίνωση της υπογραμμιζοντας πως "η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, πιστή στο όραμά της για πραγματοποίηση δράσεων που μπορούν να συμβάλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη και την πνευματική προβολή του τόπου, ξεκινάει κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα του Δήμου. Οι πρώτες ταινίες θα προβληθούν μέσα στον Αύγουστο, σε μια δράση που ελπίζουμε να γίνει σύντομα θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου". Στον χώρο θα λειτουργεί αναψυκτήριο. Τιμή Εισόδου: 5 ευρώ