Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο της «Ημέρας Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», η ΕΦ.Α Φλώρινας στις 9 Νοεμβρίου ώρα 7μ.μ. επισκέφτηκε το εσπερινό σχολείο Φλώρινας σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές το επάγγελμα του αρχαιολόγου και να κατανοήσουν την ανάγκη διερεύνησης του παρελθόντος.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ


Στη ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ θα λειτουργήσουν, από 08:00 έως 20:00 τα εξής ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ:
· ΦΛΩΡΙΝΑ: Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, Ηπείρου 26
· ΑΜΥΝΤΑΙΟ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Νικολαΐδη 2
· ΠΡΕΣΠΕΣ: Εστιατόριο-Καφέ Νούφαρο, Λευκώνας Πρεσπών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΤΣΙΡΙΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι του Δήμου Αμυνταίου να δηλώσουν συμμετοχή για την παρουσία τους στην εκδήλωση «Τσίρι Βάρβαρα 2017» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Αμύνταιο, έως τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης) Αμυνταίου, 2ο χιλ. Αμυνταίου –Θεσ/νίκης στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με θέμα «ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου: Αδιέξοδα και η εξέλιξή του.»Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης

ΣΥΛΛΗΨΗ 69ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ 38ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση, συνελήφθησαν στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας δυο άτομα, μια 69χρονη και ένας 38χρονος. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην 69χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκε δέμα, που περιείχε 10,4 γραμμάρια ηρωίνη, 150 ναρκωτικά χάπια και 500 ml μεθαδόνη, το οποίο φέρεται να της απέστειλε 51χρονη με τελικό αποδέκτη τον 38χρονο γιο της. Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 69χρονης και του 38χρονου στη Φλώρινα, βρέθηκαν 26 ναρκωτικά χάπια, 11 ml μεθαδόνη, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών και 2 κινητά τηλέφωνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Περιοχής Αμυνταίου καλεί τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών, τους αγροκτηνοτρόφους και όλους τους φορείς που ασκούν αγροτική δραστηριότητα να συμμετάσχουν στην Περιφερειακή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, παρουσία και του Βαγγέλη Μπούτα, στο δημοτικό κατάστημα Άργους Ορεστικού, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 & ώρα 18:00, με θέμα: Απολογισμός δράσης των μέχρι τώρα πεπραγμένων και συνέχιση του αγώνα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας, έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 2473/115115/01-11-2017 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, ανακοινώνει στους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων της ΠΕ Φλώρινας την υποχρέωση ετήσιας απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου, από 1 Νοεμβρίου 2017 έως 15 Δεκεμβρίου 2017.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Έγγραφο προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας απέστειλε το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας.

ΑΣΕΠ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 13Κ/2017

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 13Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 33/19-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα τριών (53) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

ΑΣΕΠ: ΈΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ/2017

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2017 (ΦΕΚ 17/19-5-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δεκατεσσάρων (14) θέσεων μονίμου προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Ασύλου (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής).

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 29 ΕΤΩΝ "ΕΦΥΓΕ" Η ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΣ

Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες από φυσιολογικά αίτια η γηραιότερη αρκούδα του Καταφυγίου, ο Μήτσος. Οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έχοντας παρατηρήσει ότι τελευταία δεν εμφανιζόταν τον αναζήτησαν στο χώρο του και τελικά τον εντόπισαν να κείτεται μέσα σε φυσική φωλιά στο Καταφύγιο, όπου και επέλεξε, όπως φαίνεται, να πεθάνει. Ο Μήτσος «έφυγε» σε βαθιά γεράματα σε ηλικία 29 ετών περίπου (οι αρκούδες στη φύση ζουν 20 περίπου χρόνια).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΕΙΚΩΝ ΑΕΤΟΥ "Η ΕΙΡΗΝΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την προετοιμασία για το επικείμενο άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού του Λαιμού Πρεσπών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Τη σύσκεψη κάλεσε ο Περιφερειάρχης, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Ν. Κοτζιά και παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πρεσπών Π. Πασχαλίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας Σ. Μπίρος, Ενέργειας & Περιβάλλοντος Κ. Γέρου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΕΣΠΑ Σ. Γιαννακίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ THOR:RAGNAROK ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με τη ταινία Thor: Ragnarok συνεχίζουν οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας.

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Μάστιγα εχουν καταντήσει πλέον οι πυρκαγιές στους καλαμιώνες της λίμνης Πετρών. Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης και παράνομης καύσης των καλαμιών στην λίμνη Πετρών, που έφτασαν να απειλήσουν μέχρι και τις εργατικές κατοικίες του Αμυνταίου. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Διεξάγεται με μαθηματική ακρίβεια κάθε χρόνο την ίδια εποχή από γνωστούς – άγνωστους.

ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ρώσων στρατιωτών του Μακεδονικού Μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα, στεφάνι κατέθεσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbacov, και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τέσσερις συμβάσεις ύψους περίπου 400.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον αποχιονισμό και την αλατοδιανομή κατά μήκος του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Έδρας.
Συγκεκριμένα οι συμβάσεις αφορούν στα τμήματα:
1. Πτολεμαίδα : 58.510,00€ χωρίς το Φ.Π.Α
2. Φλώρινα-Ανταρτικό : 210.160,00€ χωρίς το Φ.Π.Α
3. Πεντάλοφος-Τσοτύλι : 77.000,00€ χωρίς το Φ.Π.Α
4. Γρεβενά: 60.146,00€ χωρίς το Φ.Π.Α

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2017

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της “Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2017”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 10–12/11/2017, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει με περίπτερο (Περίπτερο 15, θέση 36) και δράσεις προβολής με τη συμμετοχή Δήμων της Περιφέρειας.Με στόχο, λοιπόν, την καλύτερη προώθηση του προορισμού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας με ομάδα Hosted Buyers, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη διεθνή τουριστική αγορά και στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 – 20:00 στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας (Περίπτερο 15, θέση 36). Η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/11/2017 και ώρα 20:00 στην αίθουσα “ΕΛΛΟΠΙΑ”, Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” στις εγκαταστάσεις ΔΕΘ -HELEXPO.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων της χώρας συμμετέχουν και τελωνειακοί του τελωνείου Νίκης στην Φλώρινα..Όπως μας είπε ο προϊστάμενος του τελωνείου Νίκης κ. Λαλος η απεργία θα ξεκινήσει από Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 6το πρωί έως το πρωί της Παρασκευής στις 6 και δε θα επιτρέπετε η διέλευση οχημάτων.Από τα σύνορα θα περνάνε μόνο πεζή ενώ θα υπάρχει και προσωπικό ασφαλείας

Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΛΛΗΨΗ 44ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, ιδιοκτησίας του και στο οποίο επέβαιναν τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, 23, 27, 28 και 31 ετών που είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα και ο 44χρονος τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας.Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσαν -2- αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς και σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η συνεχής και συνεπής προσπάθεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη για αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Περιφέρειας αποδίδει καρπούς. Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το αίτημα για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού του Λαιμού Πρεσπών, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, γίνεται πράξη. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Ν. Κοτζιά και παρουσία: του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, διπλωματών, πρέσβεων και γενικών γραμματέων, λήφθηκαν οι αναγκαίες αποφάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πρόγραμμα Προπονήσεων Τοξοβολίας
Τρίτη και Πέμπτη : 16:00 - 17:00
Τετάρτη και Παρασκευή : 17:00 - 20:00 για νέους αθλητές και 20:00 - 22:00 για ενήλικες
Σάββατο : 12:00 - 14:00 μόνο για ενήλικες.
Οι προπονήσεις θα γίνονται στο ΔΑΚ (δεξιά της κεντρικής εισόδου στο γήπεδο).
Για οποιαδήποτε τροποποίηση του Προγράμματος, θα υπάρχει ενημέρωση στην Ομάδα της Λέσχης στο Facebook : ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
http://salflorinas.blogspot.gr/

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 30/10/ 17 αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ότι παράταξη του κ. Δημάρχου είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών μας. Πολύ περισσότερο να σχεδιάσει να προγραμματίσει και να υλοποιήσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα. Η μόνιμη σχεδόν απουσία του κ. Δήμαρχου και η απαξίωση από μέρους του των συνεδριάσεων του Δ.Σ. δείχνει να αποτελεί συνειδητή επιλογή.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Στα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων που πραγματοποίησε στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Τσιρώνη, και με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Υδάτων κ. Ιάκωβο Γκανούλη.Συνοπτικά, στις συναντήσεις με τον Υφυπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τέθηκαν προς συζήτηση η αποζημίωση των φασολοπαραγωγών του Δήμου Πρεσπών, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην φετινή παραγωγή λόγω παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, τα προβλήματα με τους μετακλητούς εργάτες γης, η δημιουργία ενός σύγχρονου κονσερβοποιίου στην Πρέσπα, που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία της παραγωγικής διαδικασίας του φασολιού, η αναβάθμιση της ειδικότητας τους σπερματεγχύτη, η εξασφάλιση κατάλληλης σήμανσης και η οριοθέτηση κανόνων για τον προσδιορισμό των εισαγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων και κρεάτων από γειτονικές χώρες, η δημιουργία σφαγείου στην περιοχή των Πρεσπών, η δημιουργία στην Π.Ε. Φλώρινας ενός κέντρου γενετικής παρακολούθησης και βελτίωσης των αυτοχθόνων φυλών και πιο συγκεκριμένα του προβάτου φυλής Φλώρινας - Πελαγονίας, καθώς και η πορεία των αρδευτικών έργων του Δήμου Πρεσπών, του φράγματος Παρορίου και του φράγματος Τριανταφυλλιάς.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ 2017

Έντονο χρώμα Φλώρινας είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών που έγινε στο Ολυμπιακό κέντρο Α. Λιοσίων στην Αττική. Το παρών έδωσαν οι αθλητές Σιώκης Λουκάς, και Τσαρτσιταλίδου Αγάπη, οι προπονητές sensei Κορομπίλης Γεώργιος και η senpai Τσαρτσιταλίδου Ειρήνη-Μαρία, ο Εθνικός διαιτητής Τσαρτσιταλίδης Ηλίας και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Τσαρτσιταλίδης Κίμων.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2436/τ. Β’/17-07-2017 οι αποδέκτες των αποσυρόμενων προϊόντων για δωρεάν διανομή είναι οι εξής:
1) Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
2) Κοινωνικά Παντοπωλεία.
3) Ωφελούμενοι προγράμματος ΤΕΒΑ που έχουν πιστοποιηθεί μέσω Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
4) Πολύτεκνοι με προστατευόμενα τέκνα, των οποίων το ετήσιο φορολογικό εισόδημα δεν ξεπερνά 17.280ευρώ. Για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο, πέραν των τεσσάρων (4), το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880ευρώ.
5) Δημόσια σχολεία και παιδικές κατασκηνώσεις.
6) Τρίτεκνοι, οικογένεια με τρία προστατευόμενα τέκνα των οποίων το ετήσιο φορολογικό εισόδημα δε ξεπερνά τις 14.400ευρώ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με την παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντωνίου Αυγερινού, καθώς και της Τομεάρχου Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΕΕΣ κ. Παρασκευής Φελέκη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 η σεμνή Τελετή Απονομής Πτυχίων σε 26 καινούριους Εθελοντές και Εθελόντριες Νοσηλευτικής που εκπαιδεύτηκαν μέσα στο τρέχον έτος από το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Φλώρινας. Παράλληλα απενεμήθησαν προαγωγές σε 34 παλιότερες Εθελόντριες Νοσηλευτικής για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και τον Ερυθρό Σταυρό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στη σημαντικότητα της μάχης της Κέλλης και στη σημασία της στην απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας αναφέρθηκε στον πανηγυρικό της ημέρας για τη μάχη της Κέλλης που αναγνώστηκε από την φοιτήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Χρυσοβαλάντου Ρούντη.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

"Τζουμπερίνκες" , σουβλάκια και λουκάνικα από ντόπιο παραδοσιακό χοιρινό είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτοικοι και επισκέπτες στη γιορτή γουρουνοχαράς που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτιάς "Νέοι Ορίζοντες". Κυρίως πιάτο στη γιορτή, οι γνωστές στους κατοίκους της Φλώρινας "τζουμπερίνκες" ή αλλιώς "τσιγαρίδες" συνοδευόμενες με παραδοσιακό κρασί και τσίπουρο της περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Για την αποφυγή κινδύνων της Δημόσιας Υγείας του κοινωνικού συνόλου των κατοίκων του Δήμου Φλώρινας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας να μην αποθέτουν κτηνοτροφικά απόβλητα (κοπροσωρούς) αλλά και κανενός είδους απόβλητα, σε Κοινοτικούς – Δημοτικούς χώρους.
Από το Τμήμα Απορριμμάτων-Ανακυκλώσιμων Υλικών, Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων του Δήμου Φλώρινας

ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης , στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλο το νομό, παραβρέθηκε στον χώρο των Αρχαιολογικών ανασκαφών της περιοχής Αμυνταίου. Ο κ. Βουλευτής επισκέφτηκε τόσο τον χώρο των ανασκαφών , όσο και τους χώρους επεξεργασίας των αρχαιολογικών ευρημάτων ενώ συνομίλησε με τους υπεύθυνους Αρχαιολόγους και τους εργάτες . Τον κ. Βουλευτή ενημέρωσε για το ιστορικό της ανασκαφής αλλά και για την πορεία των εργασιών ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας κ. Πανίκος Χρυσοστόμου .