Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 15, 2024

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στη συντήρηση των δίδυμων πύργων, σήμα κατατεθέν του Δήμου Φλώρινας, στο Αγρόκτημα της Σχολής, προχώρησε η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την οικονομική βοήθεια από την εταιρεία «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΕ»,όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σχολή. Επισημαίνει ακόμα πως μέσω αυτής της πρωτοβουλίας αναδείχθηκε η ιδιαίτερη ομορφιά και αισθητική των δίδυμων πύργων και έτσι θα εξακολουθήσουν να είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες και τις επόμενες γενιές.Οι δίδυμοι πύργοι είναι ένα κτίριο με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία. Είναι μια μοναδική κατασκευή που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών αλλά και την πόλη της Φλώρινας και γι΄ αυτό αποτελεί το επίσημο έμβλημα του Δήμου. Πρόκειται για ενσιρωματικούς σιρούς μέσα στους οποίους παρασκευαζόταν ενσίρωμα το οποίο αποτελούσε την κύρια τροφή χονδροειδών ζωοτροφών των εκτρεφόμενων μηρυκαστικών ζώων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιήθηκαν ως σιτα

1ο ΦΕΣΤΙΒΛΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ, ΓΙΟΓΚΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το 1o FESTIVAL Αναρρίχησης Γιόγκας Ορειβασίας διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας στο Καταφύγιο Παλιοχωρίου θέση Φτερούγες Νίκης το τριήμερο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Η διανομή των συμμετεχόντων θα γίνει με σκηνές στο καταφύγιο και να θα πρέπει να έχουν τον ατομικό τους εξοπλισμό ( σκηνές – υπνόσακο κ.τ.λ). Η προσέγγιση στο καταφύγιο θα γίνει με επιβατικό αμάξι από το Ωδείο Φλώρινας – Υδραγωγείο και ακολουθώντας τις λευκές πινακίδες σε 5Km και 15΄λεπτά περίπου θα είστε στο πάργιγκ του καταφυγίου και Πεζοπορώντας από τον νέο δρόμο στα Γυμνάσια ακολουθώντας τις κίτρινες πινακίδες Αγ. Αντώνης – Παλιοχώρι σε 1 ώρα και 15 λεπτά ή Ωδείο -Υδραγωγείο Φλώρινας ( δασικός Δρόμος)

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΙΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ

Εικόνα
Για παραβάσεις τηςνομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και περί όπλων, -κατά περίπτωση- συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 26, 29 και 61 ετών, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Από τους αστυνομικούς συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας ο 29χρονος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 26χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε στην πόλη της Πτολεμαΐδας και συνελήφθη.Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 26χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 26χρονου στην Πτολεμαΐδα, στην μία εκ των οποίων διαμένει και ο 61χρονος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους -150- εκατοστών, σπόροι κάνναβης, συνολικού βάρους -8,2- γραμμαρίων, 1

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 7 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΑΠΑΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνολικά επτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων -1- τετελεσμένη και -6- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν από αρχές Σεπτεμβρίου έως και 13 Σεπτεμβρίου στις περιοχές της Άρτας και της Φλώρινας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στην πόλη της Φλώρινας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού (ο άνδρας) και του συγγενικού προσώπου (η γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Εικόνα
Τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, επισκέφθηκε ο νέος διοικητής του Στρατοπέδου Παπαπέτρου, Αντισυνταγματάρχης Γκούτζος Γρηγόρης. Ο κ. Λιάσης συνεχάρη τον νέο Διοικητή για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία και τον διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα του σε οτιδήποτε  χρειαστεί.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Εικόνα
Tο μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων της τελευταίας κινηματογραφικής προβολής διέθεσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου,  στη δράση του Δήμου Αμυνταίου για συλλογή σχολικών ειδών, για μαθητές που το έχουν ανάγκη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Στέγης "Είμαστε σίγουροι πως η κοινωνία του Αμυνταίου, δημότες, σύλλογοι και φορείς, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό, ώστε να μη λείψει το χαμόγελο από το πρόσωπο κανενός παιδιού, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς".

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο "Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) των οικισμών Ψαράδων και Πύλης Δήμου Πρεσπών" , από τον Δήμαρχο Πρεσπών,  Γιώργο Στέργιου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), κ. Δ. Μαραβέλια.. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πρεσπών κ.Στεργιου ημελέτη, με προϋπολογισμό 314.000€, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Πρεσπών και αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών διαχείρισης λυμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Ξεκινήσαν οι εγγραφές στη Λέσχη Λογοτεχνίας και Θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης». Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του "Η κεντρική ιδέα για τις δραστηριότητες της Λέσχης είναι κατ’ αρχήν η ενασχόληση με τα έργα της Κλασσικής Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας, η επαφή με τα πρωτότυπα κείμενα, η ανάλυση τους, η κατανόηση των έργων και των συγγραφέων τους και η εμβάθυνση στην ουσία, στα μηνύματα και στα διδάγματά τους. Ο τελικός στόχος είναι η μεταφορά και η παρουσίαση του έργου σε μορφή θεατρικής παράστασης, χρησιμοποιώντας το θέατρο ως μέσο βαθύτερης κατανόησης και εμπέδωσης του έργου καθώς και η μύηση στη Θεατρική Τέχνη.