Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 29, 2017

3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται στις Πρέσπες Γιορτή Μανιταριών την Κυριακή 5/11/2017 με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης και των συλλόγων Μανιταρόφιλων Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ 2017

Εικόνα
Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα Παρασκευή η αποστολή του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΩΡΙΝΑΣ για την Αθήνα όπου θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε εγχρώμων και μαύρων ζωνών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ

Εικόνα
Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Τ.Κ. Κέλλης από το τουρκικό ζυγό, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης Αθανάσιος Τάσκας. Ο κ. Τάσκας επεσήμανε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η 71η Αερομεταφερόμενη μονάδα πεζικού του Κιλκίς θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας με τη συμμετοχή εθνοφυλάκων και εθελοντών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το βιβλίο των θρησκευτικών υπέγραψαν εκατοντάδες κάτοικοι της Φλώρινας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για το βιβλίο των θρησκευτικών. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα « οι κάτοικοι της Φλώρινας διαπιστώσαμε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται εκ μέρους του Ὑπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προσπάθεια αλλοιώσεως του χαρακτήρα των τριών βασικών μαθημάτων που συνιστούν την Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας· της Ἱστορίας, της Γλώσσας και των Θρησκευτικών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΛΟΣ: Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΗΤΑΝ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ

Εικόνα
Τις εμπειρίες και όλα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της σε όλη την Ελλάδα με ποδήλατα αλλά και την εμπειρία του από το γύρο της Αφρικής παρουσίασαν χθες στην Φλώρινα ο Αλέξανδρος Ζήλος και η παρέα του που εδώ και 13 μέρες έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους με το ποδήλατο σε όλη την Ελλάδα.  Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η ιδέα του ταξιδιού με ποδήλατο κάνοντας το γύρο της Αφρικής ήρθε έτσι ξαφνικά από την αγάπη που είχε να γνωρίσει τον κόσμο και να ταξιδέψει. «Δεν είμαι επαγγελματίας ποδηλάτης» είπε ακόμα «είχα να κάνω ποδήλατο από τα παιδικά μου χρόνια αλλά μου φάνηκε δελεαστική η ιδέα να κάνω το γύρο της Αφρικής με ποδήλατο». Το επόμενο ταξίδι που θα κάνουν οι τρεις φίλοι με ποδήλατο θα ξεκινήσει 12 Δεκεμβρίου και θα είναι ο γύρος της Ασίας .

ΆΓΡΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ….ΚΛΟΥΒΙ !!!(VIDEO)

Εικόνα
Την βράβευση των κορυφαίων αθλητών των αγώνων θα κάνει ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Αμύνης Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Οι αγώνες που χρόνια όλοι θέλαμε να δούμε από κοντά αλλά τους βλέπαμε μόνο στην τηλεόραση ήρθαν στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για αγώνες ΜΜΑ μέσα σε κλουβί που θα διοργανωθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με  Θέμα: Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης για ορεινές περιοχές και κάλυψη των απολεσθέντων εσόδων από το πρωτογενές πλεόνασμα του 1 δις ευρώ, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 650 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από υποθέσεις που χειρίσθηκαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και η Ομάδα Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, καταστράφηκαν σήμερα με μέριμνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Ε.Κ.Φ.: 0ΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Κ/2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 69 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ υ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2017 ( ΦΕΚ 5/13-2-2017 και ΦΕΚ 8/15-2-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα εννέα (69) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες).

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Φλώρινας της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017 (εορτασμός απελευθέρωσης της Φλώρινας από το τουρκικό ζυγό) λόγω Αργίας θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με το άρθρο 1ο του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Φλώρινας με Α.Δ.Σ. 331/2014.Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου(Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.) αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο Νόμος 4483/31-7-17 (ΦΕΚ Α’107) για τη ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών προς τις ΔΕΥΑ, με την υπ' αριθμ.121/2017 απόφαση του Δ.Σ. δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές που έχουν οφειλές προς αυτή να τις ρυθμίσουν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Εικόνα
Με τη ταινία Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 6/11: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 7/11: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Ντιν Ντέβλιν Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Άμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Έντ Χάρις, Άντι Γκαρσία Διάρκεια: 109 λεπτά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Δ.Σ. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, Φ.Ο.Ο.Φ., ευχαριστεί θερμά την κυρία Ελευθερία Γούναρη για την ευγενική δωρεά, εκατό ευρώ (100€) προς τον Σύλλογό μας, στη μνήμη του συζύγου της, Χρήστου Γούναρη, επί πολλά χρόνια, εκλεκτού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε. Το Δ.Σ. του ΦΟΟΦ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 105ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της 105ης Επετείου των Ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης κατά την 7η Νοεμβρίου 1912, καθορίζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητας Βεύης του Δήμου Φλώρινας, ως εξής: Α) 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1) ΩΡΑ 11.30π.μ.: Ομιλίες στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Βεύης από ομιλητές που θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων. 2) ΩΡΑ 12.00μ.: Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους μαθητές προσερχoμένους με επικεφαλής δασκάλους και καθηγητές.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Από τον Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και από ώρα 09: 00 π.μ έως 15:00 μ.μ θα γίνει διανομή προϊόντων από το ισόγειο του δημαρχείου, στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου.Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι του κοινωνικού παντοπωλείου.Για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΣΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Παρουσιάστηκε το παραμύθι για τη Φλώρινα ‘’Η Μάγισσα Τσούσκα και το χιόνι’’ στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου στις 31-10-2017 παρουσία εκπροσώπου της Π.Ε. Φλώρινας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Σχολικής Συμβούλου, της εκπροσώπου της Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμυνταίου καθώς και της συγγραφέως του παραμυθιού κας Καραγιάννη.Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει και να πρωταγωνιστεί σε ενέργειες και δράσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη του τόπου ως Αγροτουριστικού Προορισμού, την προβολή των τοπικών προϊόντων και εν γένει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ

Εικόνα
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης παραβρέθηκε στο Ελληνικό Προξενείο στα Bitola (Μοναστήρι) όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, τον Πρόξενο της Ελλάδας στα Bitola, την Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας μας στα Σκόπια, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Bitola, τη Δήμαρχο Bitola και πολλούς επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.Συζητήθηκε η διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής, μια και τελειώνουν οι εργασίες, καθώς και οι τρόποι συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών που θα σηματοδοτήσουν θετικές εξελίξεις. Φλώρινα, 01-11-2017 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ 45 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 4 ΥΠΗΚΟΩΝ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Εικόνα
45χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής . Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, εντοπίστηκε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος και στο οποίο επέβαιναν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, 21, 23, 25 και 26 ετών που είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα και ο 45χρονος τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των -280- ευρώ και -4- κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εικόνα
Με διοργανωτές την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Σκοπευτικό Σύλλογο BUDO πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο Πανελλήνιος Αγώνας Τριών Όπλων Πρακτικής Σκοποβολής στα Ιωάννινα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017.Πρόκειται για το «Δέκαθλο» της πρακτικής σκοποβολής και είναι ένας αγώνας με ιδιαίτερες και αυξημένες απαιτήσεις για τους σκοπευτές που αγωνίζονται. Στον φετινό πανελλήνιο αγώνα στήθηκαν 6 στάδια για πιστόλι, 6 στάδια για λειόκανο τυφέκιο και 6 για ραβδωτό τυφέκιο, τα οποία δοκίμασαν τους σκοπευτές σε σκοπευτική ικανότητα, δεξιοτεχνία, ταχύτητα, ακρίβεια, φυσική κατάσταση και τακτική εφαρμογή.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Εικόνα
Την Φλώρινα επέλεξαν τρεις φίλοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατα, για να παρουσιάσουν το ταξίδι που έκαναν μέχρι τώρα και όλα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε όλη την Ελλάδα και στην Αφρική. Η εκδήλωση παρουσίασης του ταξιδιού θα γίνει αύριο Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Αλέξανδρος Ζήλος θα αναφερθεί στην εμπειρία που αποκόμισε από το δικό του ταξίδι με ποδήλατο από το cairo στο capetown. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου της 6ης Νοεμβρίου 1912 καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στο Δήμο Αμυνταίου ως εξής: Α΄.3 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή - Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου, κ.λ.π. - Σημειώνεται ότι στα Σχολεία οι ομιλίες θα γίνουν τις δύο (2) τελευταίες ώρες διδασκαλίας. - Οι ομιλητές για τους μαθητές – μαθήτριες θα ορισθούν από τους Διευθυντές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων. Β΄.6 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα Γενικός Σημαιοστολισμός από ογδόης πρωινής ώρας της 6ηςΝοεμβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου ,όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων Ν.Π. και Ι.Δ., ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΚΚΙΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς  τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη με Θέμα: Απευθείας αναθέσεις από τη ΔΕΗ. Α.Ε. για εργασίες στα ορυχεία Αμυνταίου και Λακκιάς κατέθεσαν 23 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Με την 12η/1.8.2017 συνεδρίαση συμβουλίου διεύθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε. ανατέθηκε σε ιδιώτη το έργο «Εκσκαφή – φόρτωση, μεταφορά, απόθεση και διάστρωση 3,8 x 106 Μ3 στ. υπερκειμένων με στρώματα σκληρών – ημίσκληρων σχηματισμών και ενδιαμέσων αγόνων και 960.000 τόνων λιγνίτη από το Ορυχείο Λακκιάς» (Σύμβαση 2017.016/ΛΚΔΜ) χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Φλώρινα 22χρονος, παρά την αντίσταση που προέβαλε,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του στην Φλώρινα βρέθηκαν συνολικά -15,4- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, τα οποία και κατασχέθηκαν.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής δυο  υπήκοοι Αλβανίας, 33 και 66 χρόνων, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, από κοινού με τον 66χρονο συνοδηγό του, μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα πρόεκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -1.500- ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ Τ.Κ. ΠΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΚΑΨΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Εικόνα
Φωτιά εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα κοντά στη Τοπική Κοινότητα Πετρών του Δήμου Αμυνταίου η οποία γρήγορα επεκτάθηκε κατά μήκος της λίμνης των Πετρών, κατακαίοντας δεκάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και καλαμώνες της λίμνης.Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πτολεμαίδας ήταν άμεση με ένα όχημα και το πλήρωμα του να δίνει μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 105ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα

ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2017 και λήξης η 30η Νοεμβρίου 2017. Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστημα έως 31-12-2017 ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του δελτίου και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2018) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Δ24α/Φ.11/ΓΠοικ.38784/921/29-8-2017 (ΦΕΚ 2964/Β΄/2017, ΑΔΑ: 6ΝΠ8465Θ1Ω-5ΡΘ) σχετικής απόφασης για το έτος 2017 και της αριθμ. Δ24α/ΓΠοικ.48112/1116/17-10-2017 (ΑΔΑ: 7A9Σ465Θ1Ω-ΩΤΓ) εγκύκλιος της Διεύθυνσης Προστασίας ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 και την παροχή οδηγιών για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: "ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"

Εικόνα
Στις 18 Οκτωβρίου χρειάστηκε Εισαγγελική Εντολή για να ανταποκριθεί η Περιφερειακή Αρχή στο νόμιμο δικαίωμα του Συνδυασμού μας για την παροχή στοιχείων σχετικά με την απευθείας ανάθεση του έργου των 400.000 ευρώ στον «Σύλλογο προς διάδοση των Ελληνικών Γραµµάτων» για την «Επισκευή κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» στη Φλώρινα.

ΜΕΧΡΙ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή και ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων παροχών στο Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2017, μέσω on- line διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ και του Κλάδου Μηχανογράφησης του ΟΓΑ, ξεκίνησε την 06 Οκτωβρίου 2017 και αφορά σε 1300 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες του Δήμου μας, θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Εικόνα
Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στο Γράμμο και σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.Οι ξεναγήσεις το Νοέμβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.Προγραμματισμένη ξενάγηση θα γίνει επίσης το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει επίσης στις 12. Οργανωμένες ομάδες (σχολεία, σύλλογοι, μεγάλες παρέες κ.α.) μπορούν να προγραμματίσουν τη ξενάγηση τους και Σάββατο και άλλες μέρες και ώρες που διευκολύνουν αρκεί να υπάρχει έγκαιρη τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136.

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η ομάδα Μπάσκετ του Αίαντα Αμυνταίου, μετά απο 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α Κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ, υποβιβάστηκε στη Β κατηγορία, όπου θα αγωνίζεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2017-2018).Το ρόστερ είναι πλήρως ανανεωμένο, καθώς δεν θα προφέρουν τις υπηρεσίες του στον σύλλογο, η πλειονότητα των τελειόφοιτων μαθητών και των φοιτητών που συγκροτούσαν το περσινό ρόστερ, εξαιτίας των πολλαπλών μαθησιακών - ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ - ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί την ανάρτηση προσωρινών πινάκων προσληπτέων – απορριπτέων για τις προσληψεις στις ΤΟΜΥ στην 5η 7η ΥΠΕ. Σε εφαρμογή της με αρ. Α2β/Γ.Π. οικ.60261/3-8-17 «Προκήρυξη – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες» (ΑΔΑ:Ψ50Π465ΦΥΟ-0ΘΖ) ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των ψηφιακών και φυσικά υποβληθέντων δικαιολογητικών και έχουν καταρτιστεί οι προσωρινοί πίνακες προσληπτέων και απορριπτέων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΒΜΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. 

« ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 μμ στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην πόλη της Πτολεμαΐδας, και υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών-Ατομων με προβλήματα ΄Ορασης , πρόκειται να ιδρυθεί Σύλλογος Ατόμων με Τύφλωση ή Προβλήματα ΄Ορασης Δυτικής Μακεδονίας.Παρακαλούνται όσοι-ες πολίτες ΑμεΑ ή Γονείς και Κηδεμόνες ΑμεΑ που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία αναπηρίας και φέρουν ποσοστό αναπηρίας 80% και ,άνω ΚΕΠΑ, και επιθυμούν να συμμετάσχουν, να προσέλθουν προκειμένου να προβούμε σε καταστατική διαδικασία επί του θέματος.

ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εικόνα
Στο Νόβι Σαντ της Σερβίας σταμάτησε η Ευρωπαϊκή πορεία των ΣΑΡΙΣΩΝ. Στους τρεις αγώνες του ομίλου που έδωσε το Σαββατοκύριακο 28-29/10/2017 ηττήθηκε και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.Για τη 2η φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν στον τρίτο όμιλο που απαρτίζονταν από τέσσερις ομάδες. Οι δύο πρώτες προκρίνονταν στην επόμενη φάση των νοκ άουτ αγώνων.Η αποστολή των κοριτσιών μας ήταν εξαρχής πολύ δύσκολη καθώς οι αντίπαλες ομάδες ήταν και πιο έμπειρες και είχαν στη σύνθεσή τους πολύ δυνατές αθλήτριες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Πετοσφαίριση (Βόλεϊ) είναι ομαδικό άθλημα, από το οποίο απουσιάζει η σωματική επαφή, εξαιτίας του διχτυού (φιλέ) που χωρίζει τις ομάδες, ως εκ’ τούτου η υπεροχή μιας αθλήτριας εξαρτάται αποκλειστικά από την καλλιέργεια των τεχνικών και κινητικών δεξιοτήτων του αθλήματος, όπως είναι η πάσα, η υποδοχή, το σέρβις, το επιθετικό χτύπημα και το μπλοκ. Ο αθλητικός σύλλογος ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ για πέντε συνεχή έτη εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) «ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ», μέσω του οποίου πραγματοποιεί ενημερώσεις για το άθλημα και επίδειξη των βασικών τεχνικών του σε μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου Αμυνταίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ

Εικόνα
Οι Φλωρινιώτες και οι Φλωρινιώτισσες την υποδέχτηκαν με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και δημιούργησαν ουρές για να φωτογραφηθούν μαζί της…. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, την «αγκάλιασαν» και της έδειξαν με την αθρόα προσέλευση τους το εξαιρετικό τους ενδιαφέρον, από την πρώτη στιγμή της έκθεσης της… Ταξίδεψε στις ακριτικές Πρέσπες, για να μην στερηθούν την ομορφιά της, την εντυπωσιακή ομορφιά αυτού του κομψοτεχνήματος, οι κάτοικοι της εσχατιάς της πατρίδας μας…