Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 25, 2017

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 37 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ΘΕΜΑ:Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ, κατέθεσαν 37 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της επερώτησης: Ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λαϊκισμός σε συνδυασμό με έλλειψη στρατηγικής, αδράνεια και κακοδιαχείριση, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ 137 ΚΙΛΩΝ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Εικόνα
Τρεις υπηκόους Αλβανίας, εκ των οποίων μία 52χρονη γυναίκα και δυο άντρες, 27 και 32 χρόνων, μη νόμιμους μετανάστες, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 1.295 ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-29

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016). Χθες υπεγράφη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Εικόνα
Με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και εκπροσώπους των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αιτήματα των συμβασιούχων αναφορικά με τη συνέχιση της εργασίας τους στον Δήμο Φλώρινας, σε καίριες θέσεις.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΕΣΤΟΡΑ

Εικόνα
Ο 3,5 ετών Νέστορας από τη Θεσσαλονίκη πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνιας μορφής σύμπλοκη κυανωτική συγγενή καρδιοπάθεια (μονήρη κοιλία). Μετά από μια σειρά εξετάσεων και μιας χειρουργικής επέμβασης, πρέπει να μεταφερθεί στη Βοστώνη όπου θα νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο σε θέματα παιδικής καρδιοχειρουργικής. Ο Νέστορας χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να τα καταφέρει. Για τον λόγο αυτό οι δικοί του άνθρωποι με τη συνδρομή των δασκάλων και του φιλικού περιβάλλοντός του διοργάνωσαν μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων για να μπορέσει να συνεχίζει να τρέχει και να χαμογελά.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Εικόνα
Ο Σύλλογός μας σκοπό έχει την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των παιδιών-ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες που δε μπορούν να αυτοεκπροσωπηθούν και των οικογενειών τους καθώς και τη διασφάλιση ισων ευκαιριών στην κοινωνία.Κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα σε εκπλήρωση της σχετικής επιταγής του ελληνικού συντάγματος της παρ. 6 του άρθρου 21, σύμφωνα με την οποία: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την εκπαιδευτική και επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική πολιτιστική και πολιτική ζωή της Χώρας»…, και ότι «η Ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να μεριμνά για όλους τους πολίτες της ισότιμα και για τα άτομα με αναπηρία χωρίς διακρίσεις …..» αλλά και της Διεθνής Συμβάσεως για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ που ψήφισε και η χώρα μας καθώς και το προαιρετικό της πρωτόκολλο το έτος 2012.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2017 (ΦΕΚ 5/13-2-2017 και ΦΕΚ 8/15-2-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα εννέα (69) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες).

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 7Κ/2016

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2016 (ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας επτακοσίων (700) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα βρίσκεται το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, προσκεκλημένος του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας. Το πρόγραμμα της επισκέψεως του: Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 7.30 μ.μ., στον Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης» Ομιλία με θέμα «Η αρμονία στον γάμο» Απονομή επαίνων και βραβείων σε πολύτεκνες οικογένειες Δευτέρα 10 Ιουλίου, ώρα 7.30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας Θ. Λειτουργία και Θείο Κήρυγμα από τον γέροντα Εφραίμ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι εξυπηρετούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Φλώρινας εκφράζουν ολόθερμα τις ευχαριστίες τους προς τον Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών Φλώρινας οι οποίοι με μια ευγενική τους πράξη δώρισαν στα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ ένα αρμόνιο, μια κιθάρα κι ένα πολυμηχάνημα απαραίτητα για τη λειτουργία του Μουσικού Σχήματος που έχουν δημιουργήσει, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την ευαισθησία τους για τα Άτομα με Αναπηρία.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH HANDBALL ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών, καθώς την παρασκευή 30 Ιουνίου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στο πανελλήνιο τουρνουά beach handball ανδρών και γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του beach bar Ammos των Αφών Ναουμίδηκαι θα διαρκέσει έως της 2 Ιουλίου.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΠέτρουΣερίδη, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 27Ιουνίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΑΔΙΚΙΕΣ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που θα στεγάσει το νέο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς, το πρωί της Τετάρτης στο νέο διοικητήριο, παρουσία των εκπροσώπων των υπηρεσιών που θα στεγαστούν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ INNOTRANS ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Η 1η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο INNOTRANS πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε την τιμή να υποδεχθεί τους εκπροσώπους από τους σημαντικότερους φορείς της Περιφέρειας όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ, η Τροχαία Κοζάνης, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι Αερολιμένες Κοζάνης και Καστοριάς, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, η Εγνατία Οδός Α.Ε., η ΔΕΗ Α.Ε., η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Με αφορμή τα έκτακτα δελτία καιρού που αναφέρονται σε ακραίες συνθήκες καύσωνα, σας ενημερώνουμε ότι παραμένει σε ισχύ η με αρ. πρ. 10349/10-06-2009, εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα: «Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος» και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, υπαίθριους και στεγασμένους, όπου αναμένεται ότι θα υπάρξει επιπλέον θερμική επιβάρυνση, λόγω υψηλών τιμών θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενης θερμότητας.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΣΤΟ ETTUCUP

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία οι ομάδες που την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα πάρουν μέρος στο ETTUCUP. Οι ομάδες ανάλογα με την δυναμικότητα χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ τοποθετήθηκαν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και στον 1ο γύρο θα κληρωθούν να παίξουν σε έναν όμιλο με τρεις άλλες ομάδες για μία θέση πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Στην επιτροπή περιβάλλοντος η περιβαλλοντική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων

Εικόνα
Κρίσιμα θέματα για τη Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει η ατζέντα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, που συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου. Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί η περιβαλλοντική πολιτική που θα ακολουθηθεί στα επόμενα χρόνια, σε σχέση με την ανάπλαση περιοχών και την αποκατάσταση εδαφών που χρησιμοποίησε η ΔΕΗ για εξόρυξη λιγνίτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Συνεντευξη Βαγγέλη Ιωαννίδη δικηγόρου Φλώρινας - Αμυνταίου και στελέχους της ΝΔ στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φλώρινας Θωμαή Αδάμου για θέματα τόσο πολιτικής επικαιρότητας όσο και για τα τοπικά ζητήματα στις 22-6-2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Δυσλειτουργίες του ΕΛΓΑ σε εκτιμήσεις ζημιών, αποζημιώσεις παραγωγών και διορθώσεις λαθών, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου στις 03 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 σε ειδική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν.3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέμα ημερήσιας διάταξης : 1. Απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2017

Εικόνα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2017 παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Γιώργος Λιανης. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 29 με την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με  ρεσιτάλ με την Ηρώ Σαΐα στο προαύλειο χώρο της δημόσιας Βιβλιοθήκης Αμυνταίου και θα συνεχίσουν στις 26 Αυγούστου με  συναυλία στο Αμύνταιο με το συγκρότημα «Μέλισσες».

ΠΡΑΞΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Εικόνα
Πράξη γίνονται σιγά-σιγά οι δεσμεύσεις του πρόεδρου του Ερμή κ. Παύλου Λαζαρίδη για το μέλλον της ομάδας μετά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.Από τη πρώτη στιγμή που η ομάδα εξασφάλισε την άνοδο της ο πρόεδρος της ομάδας τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως η στήριξη του κόσμου θα δώσει άλλη δυναμική στον Ερμή, θα βοηθήσει στα πλάνα της διοίκησης και θα μπορέσει να κάνει το Αμύνταιο Μητρόπολη του Αθλητισμού στο Νομό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η ΜΚΟPRAKSIS, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και ο βελγικός οργανισμός MobileSchool, σας προσκαλούν στις 3 Ιουλίου 2017,ώρα10:00, στοΚέντρο Υποστήριξης Νέωντης ΑΡΣΙΣ (Πτολεμαίων 40-42), σε μία εκδήλωση παρουσίασης του εργαλείου μη τυπικής μάθησης που ονομάζεται «Κινητό Σχολείο», το οποίο και πραγματοποιεί παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 8 χρόνια.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Εικόνα
Την Παρασκευή 23/6/2017 στα πλαίσια της εκδήλωσης του Ε.Κ.Φ. για τις νέες ρυθμίσεις στις εργατικές κατοικίες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας με την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κας Μαρίας Καραμεσίνη και του Βουλευτή Φλώρινας κου Κων/νου Σέλτσα.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εικόνα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Επίσημος χορηγός της διοργάνωσης ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ», ο οποίος αθλοθέτησε τα χρηματικά έπαθλα. Το Φεστιβάλ διήρκησε τρεις ημέρες περιελάμβανε αγώνες διπλού αντρών την Παρασκευή 23/6/17, ατομικό αντρών σε ηλικιακές κατηγορίες -34, 35-49, 50-59, 60+, ατομικό γυναικών το Σάββατο 24/6/17 και το επαμοιβόμενο απλό αντρών χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό την Κυριακή 25/6/17. Δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω μικρής συμμετοχής το διπλό γυναικών και το διπλό μικτό όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE AMYBEAR ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εκδήλωση του έργου «LIFE AMYBEAR - Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio», ("Βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στον Δήμο Αμυνταίου"). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίους πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE Φύση και Βιοποικιλότητα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου στις 18:00, και οργανώνεται από τους δικαιούχους του έργου: το Δήμο Αμυνταίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, την LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., και την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Κύριε Υπουργέ Την Κυριακή 18.6.2017 επισκέφτηκα κατά ποιμαντικό καθήκον τήν πολυπληγωμένη ένορία των Αγίων Αναργύρων Αμυνταίου μετά από τό τραγικό συμβάν τής βαρύτατης κατολισθήσεως. Έλειτούργησα και προσπάθησα όμιλώντας τους νά στηρίξω τήν καρδιά και τον Λογισμό τους. Ένα χωριό ολόκληρο αισθάνεται ξεγελασμένο και πληγωμένο από όλες τις κατά καιρούς διοίκησεις, είτε των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων είτε των τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: "ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ"

Εικόνα
Τη διαβεβαίωση της ότι σύντομα θα έχουν στα χέρια τους τους τίτλους ιδιοκτησίας των οικιών τους οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών τόσο της Φλώρινας όσο και όλης της Ελλάδας, εξέφρασε από την Φλώρινα η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσίογλου. «Για το ζήτημα των εργατικών κατοικιών το Υπουργείο έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης» επεσήμανε ακόμα «για να αντιμετώπιση αυτό το πρόβλημα ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις που ξεπερνάνε και τα 35 χρόνια».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΡΓΟΝ Α.Τ.Τ.Ε.Β.Ε.

Εικόνα
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΡΓΟΝ Α.Τ.Τ.Ε.Β.Ε. για τη δωρεάν χορήγηση ικανής ποσότητας σκυροδέματος και τη διάθεση μηχανήματος και προσωπικού για την επίστρωση αυτού σε εξωτερικό χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας. Χάρη στην εταιρεία σας, με την παρέμβαση αυτή αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στην επιφάνεια του συγκεκριμένου τμήματος και είναι πλέον δυνατή η απρόσκοπτη χρήση του. Με εκτίμηση Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Δύο υπηκόους Αλβανίας έναν άντρα και μία γυναίκα ηλικίας 43 και 39 χρονών αντίστοιχα,συνέλαβαν για κλοπή στο Αμύνταιο Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας. Οι προαναφερόμενοι αφού εισήλθαν σε κατάστημα – σούπερ μάρκετ στο Αμύνταιο, αφαίρεσαν από αυτό διάφορα τρόφιμα.Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του καταστήματος.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 48ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ INTERPOL ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Εικόνα
48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Interpol Αλβανίας, για πλαστογραφία συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μετά το μεσημέρι  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Εντάξει. Ζωή είναι, θα έχει και προβλήματα. Ε και; ΔΕΝ το βάζουμε κάτω και ΔΕΝ αναζητούμε διέξοδο με ψευδαισθήσεις που οδηγούν ακόμα και στον θάνατο ή που αν δεν είναι θάνατος, είναι ΣΑΝ ΘΑΝΑΤΟΣ. Η λύση των προβλημάτων υπάρχει, αρκεί να την αναζητήσεις (εσύ που έχεις το πρόβλημα) και αρκεί να την προσφέρεις (εσύ που μπορείς).Ενημέρωση, Δράση, Αντίδραση: το πιο δυνατό και «υγιεινό κοκτέιλ» ΕΝΑΝΤΙΑ στα ναρκωτικά. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή και επειδή η ζωή είναι ωραία, ζήσε την ολόκληρη και ΟΧΙ με «δόσεις»

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΛ

Εικόνα
Κύριε Υπουργέ, Η μεροληπτική και σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πολιτική του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσει. Μετά από καταγγελίες αρκετών ΕΛΜΕ της χώρας (Σερρών, Β Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κ.ά.) και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές σε τομείς και ειδικότητες, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην κατάργηση ενεργών ειδικοτήτων στερώντας την ελεύθερη επιλογή των μαθητών στα ΕΠΑΛ αυτά.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΤΣΟΡΛΙΝΗΣ- ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΡΓΙΟΡΙΔΗΣ- ΧΑΪΤΙΔΗΣ

Εικόνα
Στη δύναμη του Ερμή Αμυνταίου παρέμεινε ο Λεωνίδας Τσορλίνης αφού τελικά η επιθυμία των 2 πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ήταν μεγάλη.Αντίθετα παρελθόν αποτελούν από την ομάδα οι Χαϊτίδης και Μαργιορίδης με τη διοίκηση να τους εύχεται καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσουν να κάνουν.Επίσης τις υπηρεσίες του θα συνεχίσει να προσφέρει και ο προπονητής τερματοφυλάκων Θόδωρος Τσίρης.Πλέον η διοίκηση ολοκλήρωσε τις επαφές του με το περσινό ρόστερ και από εδώ και πέρα θα αρχίσουν οι μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 10ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟ Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την 25 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν οι Τελικοί αγώνες του 10ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου μεταξύ Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, το οποίο διοργάνωσε η Ένωσή μας και έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός.