Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 8, 2016

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΕΝ ΦΛΩ"

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στη δράση – έκθεση με εικαστικές βαλίτσες «Με τα εντελώς απαραίτητα», το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016: · Στην πομπή από το Σταθμό του Τραίνου της Φλώρινας στις 3μμ με μουσικές και δρώμενα, · Στα Εγκαίνια της αντίστοιχης Έκθεσης στη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στις 8μμ Ομάδα «ΕΝ ΦΛΩ» Ομάδα «Ορίζοντας Γεγονότων» Εργαστήρι Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας Ομάδα ΕΝ ΦΛΩ Με τα εντελώς απαραίτητα Διαδρομές εν λευκώ

413 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
413 μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Φλώρινας θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινάνε τη Δευτέρα 16 Μαίου. Στα τέσσερα εξεταστικά κέντρα που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους υποψηφίους, όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου στην ΕΡΤ Φλώρινας υπογραμμίζοντας ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό που θα επιβλέπει τους υποψηφίους. Πηγή: www.ert.gr\florina

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεσθούν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μας, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Πελαγονίτισσας, σύμφωνα με το παρακείμενο πρόγραμμα.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για κλοπή μοτοσικλέτας συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Ο 20χρονος από κοινού με έναν 21χρονο ημεδαπό αφαίρεσαν μια μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος τους εντόπισε λίγο αργότερα σε περιοχή της Κοζάνης να επιβαίνουν σ΄αυτήν.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δύο (2) ημεδαπούς, έναν 22χρονο και έναν 19χρονο, για κλοπή συνέλαβαν στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Οι προαναφερόμενοι αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο καταστήματος ενδυμάτων στη Φλώρινα, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτό ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ .Επίσης, στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Κατακύρωση διαγωνισμού για την αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου Πρεσπών

Εικόνα
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρεσπών με ομόφωνη απόφασή της επικύρωσε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού για ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Λαιμού- Αγίου Γερμανού», κατακύρωσε το διαγωνισμό και ανακήρυξε ανάδοχο του έργου την κοινοπραξία ΑΤΡΑΠΟΣ ΑΤΕ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 54,79%.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ προκηρύσσουν την έναρξη ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ για άντρες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δηλαδή είναι γεννηθέντες από το 1998 και παλαιότερα. Οι αγώνες θα γίνουν σε έναν όμιλο, όλοι με όλους σε δύο γύρους. Κάθε αγώνας θα κρίνεται στα 4 νικηφόρα σετ. Η περίοδος των αγώνων θα είναι από 21 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε), διοργανώνει την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ημέρα Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δύο κεντρικές εκδηλώσεις:

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στις εκδηλώσεις για τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 - «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία»

Εικόνα
Ο ετήσιος εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Με την αφορμή αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ενώνει τις δυνάμεις της με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και με το Εργαστήριο Τοπικής Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016 με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Φλώρινα στο Μουσείο – Ανακαλύπτω τη ζωή σε μια αρχαία πόλη»,  που ανταποκρίνεται στο φετινό γενικό θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», με διττό στόχο :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ "ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο με  Θέμα: Δημοσιοποίηση ονομάτων δημοσιογράφων που «επιμορφώθηκαν» από την Τρόικα, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 16 Μαίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 7:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 16 Μαίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ASKLIPIOS CUP Η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στον διεθνή αγώνα Level 3 με την επωνυμία Asklipios Cup που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Πρακτικής Σκοποβολής (ΕΛΠΣ) στις 8 Μαΐου 2016 στα Ζεστά Νερά του Λαγκαδά, συμμετείχαν 150 αθλητές (με παρουσίες από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία), εκ των οποίων 90 αγωνίστηκαν στην κατηγορία Production. Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινα εκπροσωπήθηκε με πέντε 5 αθλητές της.

Ε.Κ.Φ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Το Ε.Κ.Φ. σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για ανέργους έως 24 ετών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος για ανέργους νέες/νέους έως 24 ετών με τίτλο «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)»..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Με την συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο και στην μνήμη του πολυαγαπημένου τους θείου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΙΤΟΣΚΑ, οι Ηλέκτρα-Νίκος Δαμιανός και Λίλιαν-Θεολόγης Αραβιάδης, προσέφεραν στον Σύνδεσμο μας το ποσό των εκατό ευρώ (100€).

Ε.Κ.Φ.: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα
Το Ε.Κ.Φ. συνεχίζοντας τις επαφές του με εταιρείες του εξωτερικού που προσφέρουν θέσεις εργασίας στη χώρα μας και στην Κύπρο συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας ήρθε σε επικοινωνία με την PHC Franchised Restaurants Public Ltd, όπου μαζί με αριθμό συνδεδεμένων εταιριών, αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο καφέ και εστιατορίων στην Κύπρο, αντιπροσωπεύοντας διεθνείς και τοπικές αλυσίδες όπως Pizza Hut, Wagamama, Caffe Nero, Βurger King, Derlicious, Taco Bell, HOBO, KFC και άλλα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα:«ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» «ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» διοργανώνουν ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19,00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Γρεβενών (Νομαρχιακό κατάστημα).

«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020: Προδημοσίευση και Εξειδίκευση Βαθμολογικών Κριτηρίων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Εικόνα
Την προκήρυξη του μέτρου των «Νέων Γεωργών» προγραμματίζει και προετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά το καλοκαίρι 2016. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν για τις παραμέτρους του προγράμματος που θα ισχύσουν στην Περιφέρεια και να προετοιμαστούν έγκαιρα, ώστε να είναι δυνατή η ένταξή τους σε αυτό.

Διοργάνωση τοπικών και περιφερειακών εκδηλώσεων για την Ευρώπη με την υποστήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών

Εικόνα
Προκειμένου να βελτιώσει την επικοινωνία της με τους πολίτες και με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με το ρόλο της και τις πολιτικές της προτεραιότητες, η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) καλεί τους πολίτες να μιλήσουν για την Ευρώπη σε τοπικές και περιφερειακές δημόσιες εκδηλώσεις.

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Απρίλιο του 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, δύο διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν προ πενταετίας περίπου στην Κοζάνη και σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ενός 63χρονου και ενός 24χρονου. Στην πρώτη περίπτωση μετά από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 63χρονος, αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο διαμερίσματος, ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη τον Ιούνιο του 2011, αφαίρεσε από αυτό διάφορα χρυσαφικά, χρηματικής αξίας περίπου -12.000- ευρώ, -1- φορητό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των -1600- ευρώ. 

ΔΥΟ ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Δυο (2) κλοπές που διαπράχθηκαν στο Παλαιοχώρι Γρεβενών εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού. Μετά από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 48χρονος την προηγούμενη εβδομάδα, με το πρόσχημα της πώλησης ειδών κλινοστρωμνής ( κουβερτών ), κατάφερε να εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.

ΣΥΛΛΗΨΗ 41ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ, ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΡΟΤΙΔΩΝ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν 41χρονο ημεδαπό, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κατοχή κροτίδων συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κοζάνης  .32χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι ο 41χρονος - εν διαστάσει σύζυγός της – χρησιμοποιώντας όπλο την απείλησε και στη συνέχεια πυροβόλησε σε όχημα ιδιοκτησίας της.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΧΟΒΙΤΩΝ "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ"

Εικόνα
Με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον και αριθμό συμμετοχών που ξεπερνά ακόμη και τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και έχει ήδη οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του πενταήμερου συνεδρίου για τους μαρτυρικούς τόπους, το οποίο θα ξεκινήσει στις 19 Μαϊου στο Λέχοβο. Το συνέδριο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για τους μαρτυρικούς τόπους και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 19 έως και την Δευτέρα 23 Μαϊου στο Λέχοβο, με διοργανωτή τον Ενωτικό Σύλλογο Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», την στήριξη του Δήμου Αμυνταίου, του Προέδρου του Δικτύου μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων και Δημάρχου Καλαβρύτων, καθώς και άλλων φορέων από μαρτυρικούς τόπους.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Προκηρύσσουµε εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου. 2. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν µε χρήση του Μηχανογραφικού Συστήµατος Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο) για την εξέταση των Ραδιοερασιτεχνών, στην αίθουσα εξετάσεων της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Μια Ντουζίνα Μετάλλια για την Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών ΄΄Ο ΑΜΥΝΤΑΣ΄΄

Εικόνα
Μία ντουζίνα μετάλλια κατέκτησε Ακαδημία μαχητικών τεχνών ’’Ο ΑΜΥΝΤΑΣ΄΄ στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας, όπου την Κυριακή 8 Μαΐου διεξήχθη το κύπελλο έγχρωμων και μαύρων ζωνών Β. Ελλάδος και στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές του καράτε.Η Ακαδημία Καράτε του Αμυνταίου , με εκπαιδευτή τον Σάββα Στεφανίδη έλαβε μέρος στη διοργάνωση με 11 αθλητές, εκ των οποίων οι 9, κατέκτησαν 5 αργυρά και 7 χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες KUMITE και KATA, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

ΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ IN VINO ESTATE ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΣΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Διακρίσεων συνέχεια μετά τα χρυσά βραβεία της Θεσσαλονίκης και του Βερολίνου, για τα κρασιά της οινοποιίας «In Vino Estate» των αδελφών Τσίπα, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου. Αυτή την φορά στον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό κρασιού που έγινε στο Λονδίνο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Α.Σ.Ε.Α. "ΣΑΡΙΣΕΣ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας με αφορμή την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων-Κορασίδων στην πόλη μας αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση:

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ :Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Εικόνα
Η Φλώρινα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης το τριήμερο 6-8/5/2016. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με την ΕΦΟΕΠΑ, το Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διοργάνωσαν την Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων. Πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του ατομικού, διπλού και ομαδικού των δύο κατηγοριών και αναδείχτηκαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας για το 2016.Χαιρετισμό στη διοργάνωση έκανε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι όσοι (Γονείς ή Κηδεμόνες) επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη δύναμη των Παιδικών Σταθμών και των Κ.Δ.Α.Π. του Νομικού Προσώπου για το σχολικό έτος 2016-2017, θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις εγγραφής των νηπίων τους.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ 4ο RALLY GREECE OFF ROAD

Εικόνα
Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του αγώνα και όλοι όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση του 4ου RALLY GREECE OFFROADεργάζονται ακατάπαυστα για να προσφέρουν μία εκδήλωση που θα κοσμεί το ημερολόγιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και παράλληλα θα διαφημίζει τη Δυτική Μακεδονία και τη Φλώρινα στο εξωτερικό.Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν και είναι η μεγιστοποίηση της ασφάλειας εντός των Ειδικών Διαδρομών, η παροχή παραδοσιακής φιλοξενίας και εξυπηρέτησης καθώς και η δημιουργία παρείστικου κλίματος μεταξύ αγωνιζομένων, οργανωτών και κατοίκων της περιοχής.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλήματος του Προσανατολισμού, η οποία έχει καθιερωθεί στις 11 Μαϊου, οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου θα συμμετάσχουν σε αγώνα που θα διοργανωθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου τους (1o ΕΠΑΛ Αμυνταίου), την Πέμπτη 12/5/2016 και ώρα 18.00. Στον αγώνα μπορεί να δηλώσει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται είτε είναι μαθητής είτε όχι, χωρίς περιορισμούς από ηλικία και φυσική κατάσταση. Το Αγώνισμα του Προσανατολισμού (orienteering) χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες.

ΣΥΛΛΗΨΗ 47ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν 47χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 35χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.

ΕΕΦ: ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εικόνα
"Είμαστε υπέρ του Διαλόγου για την Παιδεία. Θεωρούμε ότι σε πρώτη φάση, ό,τι γίνεται πρέπει να το αξιολογούμε. Η αξιολόγηση έχει κατοχυρωθεί παγκόσμια και μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα επόμενο βήμα", τονίζει αναφερόμενος στις εκ νέου αλλαγές στο χώρο της Εκπαίδευσης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Πέντε τσιμεντένοι σκύλοι του Χάρη Κοντοσφύρη στη Στοά Σπυράκη 11-12 στη Φλώρινα

Εικόνα
Μπάτε σκύλοι στο μαγιώ!Μια αστεία εκφορά για την κυνοφιλία. Πέντε τσιμεντένοι σκύλοι του Χάρη Κοντοσφύρη στη Στοά Σπυράκη 11-12 στη Φλώρινα από τις 3 Μαΐου 2016. Μπάτε σκύλοι στις κούπες των τσαγιών και μην αφήσετε κανένα να πιει! Πέντε σκύλοι χορτασμένοι, μια ζωή ρέμπελοι μέσα σε χάδια και παιχνίδια, βάλανε καινούργια ρούχα και με τη γιορτινή τους φορεσιά βγήκαν να πάνε βόλτα, στήνοντας έναν χορό στου παράδεισου την πόρτα.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στις 9 Μαΐου 2016 για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.Οι μεγάλες προκλήσεις και αντιφάσεις στην πορεία μιας πραγματικής Ένωσης για τους λαούς της Ευρώπης κυριαρχούν για ακόμη μία φορά στις συζητήσεις τόσο των Ευρωπαίων αλλά πολύ περισσότερο των νέων πολιτών. Το όραμα του Γάλλου υπουργού Ρομπέρτ Σουμάν που εμπνεύστηκε μια Ευρώπη της ειρήνης, της προόδου και της αλληλεγγύης γίνεται ακόμη περισσότερο επιτακτικό.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Εικόνα
Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας ενημερώνει τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης της Φλωρίνης ότι οι εργασίες ανακαινίσεως του Μητροπολιτικού Μεγάρου σύντομα ολοκληρώνονται. Το Μητροπολιτικό Μέγαρο Φλωρίνης βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού τόπου της Φλώρινας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διατηρητέα κτήρια της πόλεώς μας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για τον εμφύλιο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Εικόνα
Με σημαντική συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Καστοριάς και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Μαΐου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης το σεμινάριο που οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Καστοριάς, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και την ΕΛΜΕ Καστοριάς.  Το σεμινάριο είχε τίτλο Aπό τα ιστορικά τραύματα στις ερμηνευτικές διαμάχες για το παρελθόν: Πτυχές του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου και των συνεπειών του και εκτός από τις ομιλίες καθηγητών πανεπιστημίων περιείχε βιωματικά εργαστήρια και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΙΕΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σᾶς προσκαλοῦμε εἰς την Ἱεράν Ακολουθία της Ανασύστασης της Ιεράς Τραπέζης του, Ἁγίου Γεωργίου Πόλεως Φλωρίνης Τῆν 14ην Μαΐου 2016 στις 7:30 π.μ. Μετά Τιμῆς Το Ἐκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Διοργάνωση της 2ης συνάντησης των εταίρων του έργου GALET- Greece/AlbaniaEnergyTourism

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Καστοριάς, η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου GALET- Greece/AlbaniaEnergyTourismστα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας – Αλβανίας 2007-2013.Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους για τους Έλληνες εταίρους ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους Αλβανούς εταίρους είναι 85% και 15% αντίστοιχα.

Ε.Β.Ε. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε.Ε.

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας γνωρίζει στα μέλη του ότι με απόφαση του Δ.Σ. και της Δ.Ε. υπέβαλλε συνολικά έξη προτάσεις συμμετοχής σε προγράμματα της Ε.Ε. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν για έγκριση οι παρακάτω προτάσεις: 1/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG ΕΛΛΑΔΑ- Π.Γ.Δ.Μ. ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΙ, με τίτλο έργου: ‘’Applied agrometeorological solutions for the promotion of sustainable agriculture and the protection of environmental resources’’, 2/πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Π.Γ.Δ.Μ. με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας ως εταίροι με τίτλο: “Καινοτόμες συνεργασίες ΜΜΕ στην κοινή διασυνοριακή περιοχή” ,

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες: "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ" για τους μικρούς (αλλά και τους μεγάλους) φίλους μας και "CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ξαναρχίζουν οι προβολές από τη κινηματογραφική λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Ε.Β.Ε.: Ενημερωτική συνάντηση για το ασφαλιστικό στο Δήμο Πρεσπών

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του που ανήκουν στον Δήμο Πρεσπών σε ενημερωτική συνάντηση με θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα όπως ασφαλιστικό, φορολογικό, εξωστρέφεια, αγροτουριστικός προορισμός κ.α. την Τετάρτη 11/05/2016 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Πρεσπών. Η παρουσία όλων των επαγγελματικών κρίνεται απαραίτητη.

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Εικόνα
Με τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή και την οποία πρότειναν –μεταξύ άλλων- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Μακεδονίας, ρυθμίζεται η συνέχιση της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων και του Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ε.Κ.Φ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΟΖΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι, κατόπιν συνεχών και έντονων πιέσεων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επισήμως ότι Εκταμιεύτηκε το ποσόν των 14.500.000 ευρώ προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την πληρωμή της μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολείων.Σας καλούμε να έρθετε άμεσα σε επαφή με τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές, προκειμένου να προχωρήσουν στην εξόφληση των δεδουλευμένων.