Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 9, 2021

1.047 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ 5 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
456 θεσεις περισσότερες δίνονται φέτος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.Ο αριθμός των εισακτέων φέτος φτάνει τους 5.174 έναντι των 4.718 θέσεων το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Στα 5 τμήματα του Πανεπιστημίου στην Φλώρινα θα εισαχθούν 1 047 φοιτητές από τους οποίους οι 350 στο τμήμα Γεωπονίας, οι 127 στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών, οι 200 στο τμήμα Δημοτικής, οι 220 στο τμήμα Νηπιαγωγών και οι 150 στο τμήμα Ψυχολογίας.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ ΚΑΙ ΤΟ EUROPE DIRECT ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Δράση με τίτλο «Ευρωπαίοι Εξερευνητές», οργανώνει το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας , συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης Είναι ένα διαδραστικό κυνήγι γνώσης, μια συνδυαστική δραστηριότητα που περιλαμβάνει την κοινωνική αποστασιοποίηση με τη χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής και τη δράση σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε νέοι και νέες του τόπου μας να γνωρίσουν το παρελθόν αλλά και να χτίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΟΤΟΡΙ ΤΟΥ ΝΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ(video)

Εικόνα
Αναδύθηκε,  με την ανέλκυση του πάλαι ποτέ γνωστού καραβιού “το μοτόρι του Νανά”, ένα κομμάτι της  ιστορίας της λίμνης της Καστοριάς και γενικότερα της περιοχής .  Η ανέλκυσή του έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε η ανέλκυσή του, από το βυθό της λίμνης, παρουσία μελών της οικογένειας Νανά, οι οποίοι ήταν έκδηλα συγκινημένοι από το γεγονός αυτό.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ ΔΉΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΤΚΟ "ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΆ "

Εικόνα
.Διήμερη εθελοντική δράση καθαριότητας με τίτλο "ΚαθαρίΖουμε την αγαπημένη μας γειτονιά" διοργανώνει το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου  το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας. Η δράση θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου στις 10:00 και την Κυριακή 16 Μαΐου στις 18:00’ .  Η δράση έχει σκοπό την κινητοποίηση όλων και την ευαισθητοποίηση για ένα καθαρό περιβάλλον!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΥΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Η πορεία όλων των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές των δενδροκαλλιεργειών από τον παγετό, ήταν το αντικείμενο συνάντησης των Βουλευτών Ν.Δ. Φλώρινας και Καστοριάς  Γιάννη Αντωνιάδη και Ζήση Τζηκαλάγια, με τον  πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο.  Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης "ως προς τις δενδροκαλλιέργειες που εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, υπάρχει μία φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Πρόβλημα υπάρχει για τις δενδροκαλλιέργειες που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και αφορά κυρίως μήλα, κεράσια κ.λπ από την περιοχή του Αμυνταίου, αλλά και της Φλώρινας". 

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΓΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Στην κατασκευή τοιχογραφίας προς τιμή των ηρώων του 1821,  στο κτήριο που στεγάζει το σύλλογο Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα, προχώρησε η Εύξεινος Λέσχη με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στην τοιχογραφία αποτυπώνεται το έμβλημα της ελληνικής σημαίας, οι αγωνιστές του 1821 και η μορφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. 

Π.ΠΕΡΚΑ : ΤΑ ΣΎΝΟΡΆ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΉΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

Εικόνα
"Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι για την εξεύρεση λύσεων πολλές, καθότι οι αγροτικοί, οι εμπορικοί, οικονομικοί φορείς και οι τοπικές αρχές αναδείξαμε τα ζητήματα και μάλιστα με τη σοβαρότητα που επιβάλλεται σε συνθήκες πανδημικής κρίσης, λαμβάνοντας ξεκάθαρα υπόψη τους υγειονομικούς κινδύνους και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν" αναφέρει σε δήλωσή της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα σχετικά με τη μη λειτουργία των τελωνειακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Νίκης. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟ9ΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η αξιολόγηση της κατάστασης της δημόσιας υγείας, ύστερα από την αύξηση των θετικών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Π.Ε Φλώρινας αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου Φλώρινας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Στη συζήτηση αναλύθηκε η γενική κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Δήμο Φλώρινας και εκφράστηκε απ’ όλες τις πλευρές ο προβληματισμός και η ανησυχία με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, ενώ αναζητήθηκαν τα αίτια αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου θα πραγματοποιεί τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) σε πολίτες, το Σάββατο 15/05/2021 από ώρα 10.00 π.μ. έως 13.00. μ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Αντιγόνου. Παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΦΙΛΩΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε πολίτες, θα πραγματοποιεί την Παρασκευή 14 Μαΐου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Την Προγραμματική Σύμβαση για την  Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 2.054.727,70 ευρώ, υπέγραψε σήμερα  Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 στην Καστοριά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόριος Χάτσιος. Πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 και αφορά την Έκδοση οικοδομικών αδειών και λοιπών αδειοδοτήσεων, δηλαδή τις προπαρασκευαστικές ενέργειες υλοποίησης του έργου και την Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΈΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Η  αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των έργων και της απορρόφησης κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας με τις σταδιακές πιστοποιήσεις και τις πληρωμές των υπό εξέλιξη έργων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης μεταξυ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Καστοριάς  Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΆΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ

Εικόνα
Ο «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2021, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του   Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας.  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπο τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ και του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Χρήστου Μιχαήλ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών.

ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης βρουκέλλωσης για την Π.Ε. Καστοριάς. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει μέχρι και τις 15 Μαΐου θα πρέπει να δηλώσουν στους συνεργαζόμενους με αυτούς ιδιώτες κτηνιάτρους-κτηνιάτρους εκτροφής τον αριθμό των νεαρών ζωών ηλικίας 3 έως 6 μηνών που θα διατηρήσουν στα κοπάδια τους προκειμένου να χορηγηθεί στους τελευταίους ο αναγκαίος αριθμός δόσεων του εμβολίου Rev-1 από την υπηρεσία μας και να εμβολιασθούν.Παράλληλα με τον εμβολιασμό, θα διενεργείται και ορολογικός έλεγχος (αιμοληψία) στα αρσενικά αιγοπρόβατα άνω των 2 ετών.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΕ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ 11 ΜΑΐΟΥ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στην κοινότητα Μελίτης του Δήμου Φλώρινας θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αύριο Τρίτη 11 Μαΐου 2021. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 11:00 π.μ., στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος, και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την 2η εθελοντική αιμοδοσία, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου». Η αιμοδοσία θα γίνει από τις 09:00 έως τις 13:00, στην Πρόνοια του Δήμου Φλώρινας (Δημ. Αγοράς 70 – πρώην ΚΕΠ). Η αιμοληψία θα διεξαχθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. “Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!” “Πάμε ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ;!” Πάμε να προσφέρουμε ΖΩΗ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Εικόνα
Τό ἔργο τῆς «Ἀνακαίνισης, Συντήρησης, Ἀνακατασκευῆς καί Ἐξοπλισμοῦ τοῦ Διοικητικοῦ Μεγάρου τῶν Γραφείων τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης», συνολικοῦ προϋπολογισμού διακοσίων ἐξήντα χιλιάδων ευρώ 260.000 (€), μέσω τοῦ Εἰδικοῦ Ἀναπτυξιακοῦ Προγράμματος (Ε.Α.Π.) Δυτικῆς Μακεδονίας 2012-2016, απασχόλησε τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας κ. Θεόκλητος. Ο Σεβασμιότατος τόνισε ὅτι ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας ἔχει ἤδη ἀποδεχθεῖ τήν πρόταση τῆς Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας ἀναφορικά μέ ἔργα Ἀνάδειξης τῶν Ἱερῶν Ναῶν της, μέσα ἀπό τό Πρόγραμμα Δημοσίων Ἐπενδύσεων, ὡς ἀποτέλεσμα τῆς προσπάθειας τῆς Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας γιά τήν προβολή καί τήν ἀνάδειξη τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Ἑορδαίας στήν περιοχή.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Εικόνα
Δωρεάν μαζικοί έλεγχοι rapid test θα πραγματοποιηθούν  την Δευτέρα 10 Μαΐου , σε πεζούς στην Καστοριά.  Η δράση θα γίνει στην Λεωφόρο των Κύκνων στο ρεύμα εισόδου της πόλης, από τις 10:00 έως 13:00 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στην κοινότητα Μελίτης του Δήμου Φλώρινας θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ , τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 13:00 μ.μ., στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος, και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 38ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΆ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΊΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Εικόνα
Για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε 38χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου, καθώς και σε έρευνα στην οικία του, σε περιοχή της Καστοριάς, βρέθηκαν συνολικά -55- πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και -35- συσκευασίες καπν o ύ, συνολικού βάρους -1.750- γραμμαρίων, χωρίς αυτές να φέρουν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης .