Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 27, 2021

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΉ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΉΣ ΦΎΛΑΞΗΣ ΠΡΕΣΠΏΝ

Εικόνα
47χρονος ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών, συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ 51ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
51χρονος ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθη σε  περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ OPEN MALL ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Υ πογράφτηκε η πρόσληψη των δύο μηχανικών που θα υποστηρίξουν το έργο open mall Δήμου Αμυνταίου με συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Φλώρινας για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Φλώρινας.  Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης " Είναι ένα έργο που θα δυναμώσει την εμπορική κίνηση του δήμου Αμυνταίου , το οποίο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ. Το επιμελητήριο πρώτη φορά μπαίνει σε ανάλογες διαδικασίες τέτοιων μεγάλων έργων. Αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για μας η υλοποίηση τέτοιων έργων , με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ και συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Φλώρινας. Το επόμενο διάστημα θα γίνει πρόσληψη των δύο μηχανικών για το open mall Δήμου Φλώρινας με συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ".

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΣΕ ΡΕΜΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στον απεγκλωβισμό και διάσωση ενός ατόμου  από ανατροπή γεωργικό ελκυστήρα    λόγω πτώσεως του σε ρέμα στην Τ/Κ Μελίτης του Δήμου Φλώρινας συνέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας .  Στο έργο της επιχείρησης απεγκλωβισμού έλαβαν μέρος οκτώ(8) πυροσβέστες με τρία οχήματα. Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Παρευρεθήκαν και οχήματα της ΕΛΑΣ.

ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΧΕ 51ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία,    κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, προστασίας αρχαιοτήτων και βεγγαλικών, συνελήφθη  σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών .  Ο 51 χρονος στο σπίτι του είχε   1 πλήρες αντιαρματικό,    3 κεφαλές αντιαρματικών,     3 πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων το ένα με πτυσσόμενη ξιφολόγχη,      6 χειροβομβίδες, εκ των οποίων η μία με πυροκροτητή,  4 πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων,     3 βλήματα πυροβολικού,       1 υποπολυβόλο,       2 περίστροφα διαφόρων διαμετρημάτων,        3 κυνηγετικά όπλα,        11 ξιφολόγχες,         11 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,       1 πιστόλι φωτοβολίδων,        1 καπνογόνος χειροβομβίδα,       1 οπλοβομβίδα,   και                   1.455 φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων. Επιπλέον στη κατοχή του βρέθηκαν  2 πήλινα προϊστορικά αγγεία της εποχής του χαλκ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ : ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΗΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Εικόνα
Μέχρι τις 30 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για το βοήθημα γήρατος και ενδειάς σε Βορειοηπειρώτες εις βάρος των εσόδων του Μπαγκειου Ιδρύματος για το έτος 2020. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Φλώρινας "μετά το πέρας των ημερομηνιών αυτών καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της Μπαγκείου Επιτροπής info@bageios.gr". Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στα γραφεία του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου την Κυριακή 4 Ιουλίου απο τις 7:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ και την Δευτέρα 5 Ιουλίου από τις 7:00 έως τις 9:00.

ΔΕΥΑΦ : ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΠΟΤΙΣΜΑ

Εικόνα
Έκκληση στους κατοίκους της Φλώρινας να μην χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό για πότισμα, απευθύνει η ΔΕΥΑ Φλώρινας. Σε ανακοίνωση της αναφέρει "η υπερβολική μείωση των πηγαίων και επιφανειακών νερών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος επιβάλλουν συνετή χρήση του πόσιμου νερού, χωρίς σπατάλη.Παρακαλούνται οι καταναλωτές της περιοχής αρμοδιότητας Δ.Ε.Υ.Α.Φ. να μην ξοδεύουν το πόσιμο νερό για πότισμα (γκαζόν, κήπους, καλλιέργειες χωραφιών, κατάβρεξη αύλειων χώρων, πεζοδρομίων, οδών κ.α ) και να μην το χρησιμοποιούν σε άλλες χρήσεις πέραν του πόσιμου". Σημειώνει ακόμα "η κλιμακούμενη υπερκατανάλωση διαταράσσει την ισορροπία των αποθεμάτων στις δεξαμενές, την ομαλή υδροδότηση της πόλης και των λοιπών οικισμών. Με μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας βοηθούμε στην εξασφάλιση των υδάτινων πόρων για το αναγκαίο πόσιμο νερό στην καθημερινή μας ζωή, μειώνουμε τις δαπάνες για την συλλογή, επεξεργασία, μεταφορά και διάθεσή του στους καταναλωτές και αυξάνουμε το χρόνο

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα». Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, και η ανάδοχος εταιρία με την επωνυμία ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΕ υπέγραψαν την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 τη σύμβαση κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 2.035.492,45 ευρώ.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Φλώρινας αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών προς βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η ομάδα εργασίας του ΣΒΑΚ ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη φάση σχεδιασμού, όπου αποτιμήθηκε λεπτομερώς η υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας στην πόλη της Φλώρινας, τα αποτελέσματα της οποίας υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ https://svak-florina.gr .

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Διανύοντας τον 9ο μήνα λειτουργίας και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας COVID, οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα, όπως αποδεικνύεται από την προσέλευση και συγκέντρωση υλικών στα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς και Φλώρινας.Ως τώρα έχουν παραληφθεί περί τα 18.500 τεμάχια υλικών. Η πλειονότητα των υλικών που έχουν παραλάβει τα Κέντρα αφορά είδη ένδυσης και υπόδησης (7.000 τεμάχια), παιδικά είδη (4.400 τεμάχια), βιβλία-κόμιξ-περιοδικά (1.800 τεμάχια), παιχνίδια (1.200 τεμάχια), οικιακά σκεύη (1.000 τεμάχια), λευκά είδη (1.000 τεμάχια), CD/DVD μουσικής και ταινιών (850 τεμάχια), είδη οικιακής χρήσης-διακοσμητικά (800 τεμάχια), ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη (300 τεμάχια) και διάφορα εποχιακά είδη (250 τεμάχια).

ΣΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Στα μεγάλα αρδευτικά έργα και στην αναβαθμιση υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, αναφέρθηκε από τη Κοζάνη ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης υπογραμμίζοντας ότι «η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη να αλλάξει πρόσωπο και θα αλλάξει.   Στηρίχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας με μέτρα άνω των 283 εκατ. ευρώ  και απέκτησε τα σχέδια που την οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο». Τα τρία μεγάλα αρδευτικά έργα της Φλώρινας, ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, της Τριανταφυλλιάς, του Παρορίου, καθώς και το πολυαναμενόμενο έργο της Στάγδην Άρδευσης στον κάμπο των Πρεσπών, θα αξιοποιήσουν τον υδάτινο όγκο των φραγμάτων Τριανταφυλλιάς και Παρορίου, ποτίζοντας περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών. Το πότισμα με σταγόνες της Πρέσπας, που θα κοστίσει περίπου 21 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των παραγόμενων φασολιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Επαναληπτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 11:00, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν έως τις 2:00 μ.μ. Καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι να το κάνουν είτε μέσω mailστο stegigta@gmail.com , είτε μέσω μηνύματος στις σελίδες μας στο facebook, είτε μέσω τηλεφώνου στο 6984121784 (Βαγγέλης Νάστος), μέχρι την Πέμπτη 1 Ιουλίου. Η Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου, αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΎΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΊΔΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ (video)

Εικόνα
Το 1ο Λεύκωμα με τίτλο "Οι παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής" παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας  Χριστίνα Γκολνα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα βρεθεί την Τρίτη 29 Ιουνίου ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Δυτική Μακεδονία. Ο Υπουργός θα επισκεφθεί το Τελωνείο Νίκης ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ.Θεοκλητο. Την ίδια μέρα ο Υπουργός θα επισκεφθεί και το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής και το Νοσοκομείο Καστοριάς. 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ -13 Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΩΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 Ετών Αγοριών – Κοριτσιών στο Ξίφος Μονομαχίας, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα 25-27 Ιουνίου συμμετείχαν τα Καταπληκτικά Παιδιά του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.   Πρωταθλητής Ελλάδος 2021 αναδείχθηκε ο Βασίλης Τσώκας, ενώ το Βάθρο των Νικητών «γέμισε» από ΟΞΙΦ με τον Αλέξανδρο Βέλλιο και Αντώνη Κίμε στην 3η Θέση. Η Νεφέλη Ρασπόπτση κατέκτησε, επίσης, το Χάλκινο Μετάλλιο στα Κορίτσια.  Στα ομαδικά η ομάδα των Αγοριών (Τσώκας, Βέλλιος,Κίμες, Ζαραβέλης) έπαιξαν σε ένα συγκλονιστικό, πραγματικά, τελικό αλλά δε μπόρεσαν να νικήσουν το Λ.Ο.Βάρης (44-45) κατακτώντας το Ασημένιο Μετάλλιο. Τα Κορίτσια μας (Ρασπόπτση, Παυλίδου, Αιβαλιώτη, Στεργιούλα) κατέκτησαν, επίσης, το Ασημένιο Μετάλλιο.