Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 7, 2018

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο Επιμελητήριο Φλώρινα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης από την παλιά και παραλαβής από τη νέα διοίκηση, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο. Ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης χαρακτήρισε ως πετυχημένη την πορεία της προηγούμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου. Επεσήμανε ότι όσα από τα προηγούμενα μέλη δεν εκλέχτηκαν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της διοίκησης και ότι το Επιμελητήριο θα είναι ανοιχτό σε κάθε μέλος του. Επίσης, θα υπάρξει επιτροπή διαβούλευσης που θα υποστηρίζει το έργο της διοίκησης. Στο Επιμελητήριο υπάρχει ρόλος και δουλειά για όλους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Εικόνα
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/01/2018 και ώρα 13.00 μ.μ, το Δ.Σ., αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: ΨΗΦΙΣΜΑ Επιθυμούμε να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση του 1992 που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κάθε παράγωγό του από τα Σκόπια καθώς επίσης να απαλειφθούν από το σύνταγμα της χώρας αυτής όλες οι αλυτρωτικές αναφορές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Μπεδέλη Πέτρο για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των εκατό ευρώ (100 €) στην μνήμη της μητέρα του Αντιγόνης –Μπεδέλη Χρυσικού, του παππού του Νικόλαου και της γιαγιάς του Πανδώρας καθώς και των θείων του Γεώργιου και Θεόφιλου Χρυσικού Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέσα σε θερμή οικογενειακή ατμόσφαιρα έγινε η σεμνή εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στις 9/1/2018. Οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες επιμελήθηκαν τα χρειώδη για την εκδήλωση (στολισμό αίθουσας, χειροποίητα κεράσματα, δώρο για το φλουρί κα.) και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πέρασμα Φλώρινας.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και η κοπή βασιλόπιτας στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Νικόλαο Δαμιανό και την κ. Ηλέκτρα Πιτόσκα για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των πενήντα ευρώ (50 €) στην μνήμη του Δημήτριου Μπέσσα. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Τσαλαγιώργου Μαργαρίτα για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των πενήντα ευρώ (50 €) στην μνήμη του Δημήτριου Μπέσσα. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στην Κοζάνη στην αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού (οδός Φιλίππου Β΄ 30), θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο « Σαν παλιό σινεμά……», με την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας και ερμηνευτές των μουσικών κομματιών την Άννα Παπαδοπούλου και τον Μανώλη Χατζημανώλη. Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΆΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ

Εικόνα
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η αγορά της ηλεκτρενέργειας διανύει την πιο κρίσιμη και την πιο δύσκολη φάση της καθότι βρίσκεται στη δίνη του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Προαπαιτούμενα στα οποία θα συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και το χρηματιστήριο ενέργειας.

1.200 ΓΡΑΜ. ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ 300 ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εικόνα
Δύο Έλληνες 42 και 31 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση συνελήφθησαν σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 42χρονος μαζί με τον 31χρονο, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.200- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και 300 αδασμολόγητα τσιγάρα, χωρίς να φέρουν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος κατείχε ένα -1- μαχαίρι και μια -1- μεταλλική ράβδο, τα οποία και κατασχέθηκαν, διότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017» την Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018, με τη βράβευση των επιτυχόντων των πανελληνίων εξετάσεων του Δήμου.Το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, οι κυρίες Στέλλα Μαβίδου και Μαρία Θεοχάρη παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας το μουσικό παραμύθι τους με τίτλο «Ο Δικαιωματούλης και το μαγικό φίλτρο της Αγάπης», όπου, στο τέλος, δόθηκε σε όλα τα παιδιά δώρο ένα παραμύθι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Ηλέκτρα Πιτόσκα και τον κ. Νικόλαο Δαμιανό, για την ευγενική τους δωρεά πενήντα ευρώ (50 €) προς τον Σύλλογό μας, αντί στεφάνου στη μνήμη του Θεμιστοκλή Ρόζα. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας στην ΕΡΤ Κοζάνης, στην οποία έγινε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων στον νομό της Φλώρινας. Συζητήθηκαν, επίσης, και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Εικόνα
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη10/01/2018 και ώρα 14.00 μ.μ, ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος καιτα μέλητου Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: Πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Πέτρος Σερίδης

ΠΟΕΔΗΝ: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΝΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

Εικόνα
ΕΚΛΕΙΣΕ η Παιδιατρική κλινική 15 Δεκεμβρίου 2017 και ως εκ τούτου σταμάτησαν οι γέννες στο Νοσοκομείο αν και υπάρχουν γυναικολόγοι. Οι έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για να γεννήσουν. Πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Μπίτολα Σκοπίων για να γεννήσουν. Η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας ζήτησε συγγνώμη από τον Βρετανικό λαό για την κατάσταση των Νοσοκομείων και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας στη Μ. Βρετανία.Οι Δημόσιες Δαπάνες εκεί είναι 8,5% του ΑΕΠ. Και τι ΑΕΠ!!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Εικόνα
Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι σχολικές μονάδες που θέλουν να συμμετέχουν στην «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα», που θα πραγματοποιηθεί στην Πρώτη Σερρών από 22 έως 28 Μαίου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστών και υπεύθυνος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για τη μαθητική Ολυμπιάδα Λεωνίδας Καλυβιάνος «η διοργάνωση σκοπό έχει τη δημιουργία «Ενεργών Πολιτών» αξιοποιώντας ένα πρότυπο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα

Ε.Κ.Φ. : ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ/2017

Εικόνα
To Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2017 ( ΦΕΚ 11/3-3-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι δύο (22) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).

THΕ BACHELOR 2 & COCO ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες,  την ελληνική κωμωδία "The Bachelor 2" αλλά και την ταινία κινουμένων σχεδίων "Coco", συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΒΟΛΕΙ: ΉΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Με ήττα ξεκίνησε την Κυριακή (7/1) ο Αριστέας Φιλώτα Αμυνταίου τις υποχρεώσεις του για το 2018. Βεβαίως, εξαρχής ήταν δύσκολο το έργο των γηπεδούχων, καθώς αναμετρούνταν απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του Γ ομίλου του πρωταθλήματος των Παγκορασίδων, η οποία μετρά μόλις 3 χαμένα σετ σε 8 αναμετρήσεις, συν τοις άλλοις είχαν την ατυχία να στερηθούν της υπηρεσίες της τεχνικού Νοπης Κούση, η οποία ταλαιπωρείται από ίωση.

Ο.Λ.Μ.Ε. ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Εικόνα
Συνάδελφοι, Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε έκτακτα χθες Δευτέρα, 8/1 για να εξετάσει τη διαμορφούμενη κατάσταση ενόψει της ψήφισης στην Βουλή των προαπαιτούμενων για να κλείσει η 3η αξιολόγηση. Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πακέτο των προτεινόμενων μέτρων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Η ΕΛΜΕ Φλώρινας καλεί τα μέλη, να συμμετάσχουν την Τετάρτη 10/1/2018 και ώρα 13:30 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων. Από το ΔΣ

Δυτική Μακεδονία: Στόχος της εταιρείας τουρισμού η ανάπτυξη υποδομών ψηφιακών διαδρομών και συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις

Εικόνα
Με στόχο την ανάπτυξη βασικών υποδομών ψηφιακών διαδρομών και όχι μόνο στο τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας, της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας πορεύεται για το 2018 η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θεοφύλακτο Ζυμπίδη.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο υπηκόους Αλβανίας, 40 και 52 ετών, για μεταφορά δύο  μη νόμιμων μεταναστών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνέλαβαν στην  Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν  ομοεθνή του 23 ετών, μη νόμιμο μετανάστη.  Συνεχιζόμενου του αστυνομικού ελέγχου σε δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος οδηγός του, μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, έναν ομοεθνή του 30 ετών, μη νόμιμο μετανάστη.

Ε.Κ.Φ. : ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 16Κ/2017 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 62 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Το Εργατούπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 16Κ/2017 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 41/1-12-2017/τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα δύο (62) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία- Εφορείες Αρχαιοτήτων- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στο Μουσείο της Ακρόπολης (Ν.Π.Δ.Δ.) και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Ν.Π.Δ.Δ.).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων αλλά και το μέλλον της παρούσας περιφερειακής αρχής στην Π.Ε. Φλώρινας παραχώρησαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και μέλη του συνδυασμού «Ανατροπή – Δημιουργία», την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εικόνα
Tο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας, καλεί τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση , την Τετάρτη 10/01/2018 στις 19:45 ,στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας με θέμα : Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση, πριν τις 22/1/2018 ,στο οποίο περιλαμβάνονται και οι συμφωνίες του Υπουργείου Παιδείας με τους θεσμούς, στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την περαίωση της 3ης αξιολόγησης. Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών, η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο , την ίδια ώρα την Πέμπτη 11/01/2018. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Νικολάου Νίκος Αλεξίου Νίκος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φλώρινας, κ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης παρεχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Οι απευθείας αναθέσεις σε δικηγόρους κόστισαν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017, 250.000 ευρώ στον Δήμο Φλώρινας … δεν μπαίνω στην συζήτηση του εάν είναι Φλωρινιώτες Δικηγόροι ή ξένοι…». Η σχετική δήλωση αποτέλεσε περιεχόμενο πηχυαίων πρωτοσέλιδων τίτλων στον τοπικό τύπο.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Φλώρινας, στην Πρέσπα και το Αμύνταιο με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών που ήταν ιδιαίτερα καλές για την περιοχή και την εποχή.

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ 4 ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Εικόνα
 Με συγκομιδή 4 μεταλλίων επέστρεψε από την Πάτρα η οχταμελής αποστολή των ΣΑΡΙΣΩΝ. Το Σαββατοκύριακο 6-7/1/2018 πήρε μέρος στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, το 1ο του 2018. Έτσι, οι αθλητές/τριες των ακαδημιών των ΣΑΡΙΣΩΝ έκαναν εξαιρετικό ποδαρικό για το νέο έτος.Στο πολύ σημαντικό αυτό πρωτάθλημα πήραν μέρος 156 παιδιά από όλη τη χώρα. Από τη Φλώρινα αγωνίστηκαν η Χρυσή Φωτιάδου, ο Ιωσήφ Ελσάμι, ο Σωτήρης Μούσιας, ο Ζαχαρίας Ελσάμι, η Δέσποινα Άμπα, η Αλεξία Μάλο, ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και η Γεωργία Σπανού.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 78ΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "Ο ΘΑΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
20 μαθητές από την Φλώρινα διακρίθηκαν στον 78ο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Ο Θαλής" και θα διαγωνιστούν στη Β΄φάση που θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας αλλά και στους συναδέρφους που είναι αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών και προάγουν τη μαθηματική παιδεία στον τόπο μας ‼

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 50 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Καστοριάς, αστυνομικοί έλεγχοι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά -6- ημεδαποί, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση.