Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 30, 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ

Εικόνα
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Σήμερα έρχεται προς ψήφιση ο νέος νόμος για την πρωτοβάθμια υγεία, ο οποίος εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα ιατρικής περίθαλψης επικεντρωμένο στην πρόληψη, στην οικογενειακή ιατρική, αλλά και στην αποσυμφόρηση της κίνησης των μεγάλων νοσοκομείων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς: τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης με Θέμα: Ο κ. Τσίπρας αδικεί τη Δυτική Μακεδονία για 2η φορά, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμυνταίου με στόχο την παροχή υπηρεσιών βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης στους κατοίκους του Δήμου. Τι είναι τα Κέντρα Κοινότητας Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Θεσμοθετήθηκαν με τον ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016).

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί ο κλάδος των ροδακινοπαραγωγών στη χώρα μας, συζητήθηκαν στις 2 συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν 31-07-2017, ημέρα Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Βέροιας, με την συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Συλλόγων αλλά και θεσμικών φορέων της περιοχής και 01-08-2017, ημέρα Τρίτη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του Υπουργού, του προέδρου του ΕΛΓΑ και υπηρεσιακών παραγόντων.Κοινά ήταν τα θέματα συζήτησης και στις 2 συσκέψεις, όπως οι μεγάλες ζημίες που έχουν γίνει από θεομηνίες (βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση), η δυσκολία απορροφητικότητας των προϊόντων, τα πολλά σημεία παραλαβής και πώλησης των ροδακίνων αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των αγροτικών προϊόντων γενικότερα «οι ανοιχτές τιμές».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας σε συνδυασμό με το μείζον θέμα των συμβασιούχων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης « ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κατέθεσαν κατά τη συνεδρίαση την παρακάτω επιστολή: ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Δια της παρούσης, επιθυμούμε να δηλώσουμε εκ προοιμίου, ότι η Δημοτική Παράταξη Ενότητα-Συνεργασία θα υπερψηφίσει το 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στην Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΑΝ ΟΛΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ?-ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ "ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ" ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ-

Εικόνα
ΕΔΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΩΡΑ ...ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.... ΜΕ -30 ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΕΤΡΟ ΧΙΟΝΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΟΖΑΝΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ...ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ NEAFLORINA.GR:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΚΟΥΤΑΝΗ

Εικόνα
Η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον απροσδόκητο θάνατο του ΧρήστουΤσεκουτάνη.Θα λείψει πάνω από όλα στην οικογένεια του, την κοινωνία, αλλά και την οργάνωση και τα λοιπά συντονιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων υπήρξε μέλος, με εξαιρετική παρουσία και θέσεις. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης καλεί τους δημότες του ο Δήμος Αμυνταίου . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ( 2Ος όροφος Δημαρχείου) από σήμερα 3Αυγούστου 2017 έως 18 Αυγούστου 2017κατά τις εργάσιμες ώρες.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ Τ.Κ. ΑΚΡΙΤΑ

Εικόνα
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Σας ενημερώνουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με την α/α 200/17 απόφαση (ΑΔΑ: ΨΨΧΓ7ΛΨ-0ΜΙ), αποφάσισε ομόφωνα "στη λήψη απόφασης, για τον αποκλεισμό του Επαρχιακού Οδικού Τμήματος «Τ.Κ. Ακρίτα – Δ/ση με Ε.Ο.-2 (15χλμ.)» και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε αυτό, μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων".

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών με Θέμα: Σχετικά με την μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας, στην Π.Ε Φλώρινας, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Η Τοπική Κοινότητα Αχλάδας της ΠΕ Φλώρινας, συνίσταται από τρεις μικρότερους οικισμούς που αποτελούν έναν ενιαίο οικισμό, ο οποίος περικλείεται από ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη από ιδιωτική εταιρία (Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ) για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΕΣ 2017

Εικόνα
Με την παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή του Μίμη Δομαζου ξεκινάνε φέτος οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις Πρέσπες στις 23 Αυγούστου από το Αμύνταιο. Για 28η χρονιά οι ΠΡΕΣΠΕΣ με ένα πλούσιο πρόγραμμα θα ταξιδέψουν από το Αμύνταιο στην Φλώρινα και στο Νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέχρι και τις 28 Αυγούστου με την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Ξενοδοχείο ΆΤΕΡΟΝ όπου ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα τιμηθεί από τον ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

Α.Ρ.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων:ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ

Εικόνα
Βρισκόμαστε καταμεσής του καλοκαιριού και ξαναβλέπουμε να παίζεται το ίδιο σενάριο, που δεν είναι άλλο από αυτό που θέλει την αύξηση της ενεργειακής ζήτησης -λόγω καύσωνα- να καλύπτεται από το λιγνίτη που βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο και αποκρούει ως άριστος «αμυντικός» κάθε πιθανότητα για black out, παρά το γεγονός μάλιστα ότι έχει κατά κόρον κατηγορηθεί και πολεμηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο.Αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής του λιγνίτη στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, ήταν να μπουν σε λειτουργία οι μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αμυνταίου καταναλώνοντας ώρες λειτουργίας από τις εναπομείναντες 17.500 (ώρες) που τις έχει καθορίσει η Ε.Ε.Εδώ, ακριβώς, είναι που τίθενται τα εξής ερωτήματα:

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΜΝΗΜΗ 15" ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», προσκαλεί όλους τους Φλωρινιώτες να επισκεφθούν το αφιερωματικό «ΜΝΗΜΗ 15» για τους 15 Έλληνες απαγχονισθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943, στο 4ο χλμ. Εθνικής οδού Φλώρινας - Κλαδοράχης. Η έκθεση «ΜΝΗΜΗ 15» φιλοξενείται στην ειδικά διαμορφωμένη Αίθουσα Εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη (Αίθουσα Βασιλικής & Στεφάνου Γώγου) και περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, πρωτότυπο αρχειακό υλικό (εφημερίδες της εποχής) σύντομο ιστορικό του γεγονότος, το σχοινί της αγχόνης και το βιολί του μαέστρου του ΦΣΦΑ Θεοδώρου Θωμαΐδη, τον πρώτο ξύλινο Σταυρό που στήθηκε στον χώρο της θυσίας - έργο Ηλία Βυζάντη, καθώς και φωτογραφικό υλικό από το 20ετές ιστορικό Μνημόσυνο της Κλαδοράχης το 1963.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπογράψαμε το 2016, το Επιμελητήριο Λακωνίας προσκαλεί το Επιμελητήριό μας και επιχειρήσεις –μέλη μας προκειμένου να γνωρίσουμε το νομό Λακωνίας, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που παράγει με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Σεπτεμβρίου 2017. Τα παραγόμενα προϊόντα της Λακωνίας είναι: παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, μέλι, χυμοί, κρασί, ζυμαρικά, θαλασσινό αλάτι, παστό χοιρινό, λουκάνικα, αρωματικά φυτά, παξιμάδια, γλυκά, τυρί φέτα, παστέλια, αποξηραμένα σύκα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ, ΠΕΔΙΝΟΥ, ΡΟΔΩΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς  τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στους Αρχαιολογικούς χώρους, μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών Δήμου Αμυνταίου, την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:30.Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός για τους επισκέπτες από τις 19:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Ε.Κ.Φ. : ΈΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 1.135 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινά σήμερα 01 Αυγούστου 2017 και ολοκληρώνεται την 21-08-2017 η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των ομάδων ανέργων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, με προτεραιότητα στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μακροχρόνια ανέργους και στους ανέργους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΦΙΛΩΤΑΣ – ΠΕΛΑΡΓΟΣ – ΑΝΤΙΓΟΝΟ – ΜΑΝΙΑΚΟΙ – ΦΑΡΑΓΓΙ) ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΑΝ ΑΥΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΚΧΑ Α.Ε. (http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx) .

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Εικόνα
Παρακαλούνται οι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι για τις ανάγκες τους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν χώρους (αίθουσες, γυμναστήρια και λοιπούς χώρους) σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2017-2018, όπως υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις (αναφέροντας τον αιτούμενο χώρο και τις ώρες) στη γραμματεία των Σχολικών Επιτροπών (Δ/νση Πρόνοιας – Δημοτ. Αγοράς 70) έως τις 25 Αυγούστου 2017.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιστολή προς τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος Karmenu Vella, Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επανέρχεται στο θέμα της παράτασης λειτουργίας των μονάδων Ι-ΙΙ και ΙΙΙ-IV του ΑΗΣ Καρδιάς και Ι-ΙΙ του ΑΗΣ Αμυνταίου έως το 2023.Ο Θ. Καρυπίδης επισημαίνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης των συγκεκριμένων μονάδων σε καθεστώς παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας 32.000 ωρών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνονται αντιληπτές κινήσεις εν κρυπτώ που δρουν σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΕΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θέμα: Η κοροϊδία με τη μετεγκατάσταση της κοιν. Αναργύρων του Ν. Φλώρινας συνεχίζεται" κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ε.Β.Ε.: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μέλη του ότι θα υλοποιήσει σεμινάρια ΕΦΕΤ και τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ’ κατηγορίας.Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Φλώρινας 2385022466 & 22334, Μεγαρόβου15, 1ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην εκπληκτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.Ξεναγήσεις τον Αύγουστο θα γίνονται κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 ακριβώς.Ξενάγηση θα γίνει και την Τρίτη 15 Αυγούστου και θα ξεκινήσει επίσης στις 12. Η ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο.  Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Αν υπάρχει διάθεση μπορούμε να κάνουμε και ένα μικρό περίπατο στο δάσος.

ΔΩΡΕΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙΔΟΥ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτου από την δωρήτρια Ουρανία Καΐδου προς το Νοσοκομείο Φλώρινας. Το κτίριο που δωρίζεται στο Νοσοκομείο μας βρίσκεται εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Μελίτης και θα στεγάζει υπηρεσίες που προορίζονται για την κάλυψη γενικών ιατρικών αναγκών των κατοίκων της Μελίτης.Το Νοσοκομείο Φλώρινας εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες και βαθιά ευγνωμοσύνη για τη δωρεά αυτή. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ

ΑΦΗΣΑΝ 27 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΙΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Στη σύλληψη τριών ατόμων, για εισαγωγή στη χώρα σημαντικής ποσότητας κάνναβης προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς. Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, άνδρα και γυναίκα ηλικίας 38 και 45 ετών αντίστοιχα και ένα 27χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (εισαγωγή και διακίνηση).  Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και συνελήφθησαν, διότι νωρίτερα σε περιοχή της Φλώρινας εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους και κατασχέθηκαν, 35 συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 26 κιλών και 505 γραμμαρίων, την οποία είχαν εισάγει στην ελληνική Επικράτεια με σκοπό τη διακίνηση.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11Κ/2017 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 30 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 11Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Τράπεζα της Ελλάδος. Πίνακας Θέσεων