Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 11, 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ "ΓΙΑΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Εικόνα

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΕΝΕΦ

Εικόνα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα κούλουμα θα γιορτάσει ο Δήμος Φλώρινας την Καθαρά Δευτέρα στον χώρο του ΔΑΚ Φλώρινας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις  11:00πμ έως τη 13:00 προσφέροντας στους παραβρισκόμενους λαγάνες και παραδοσιακά νηστίσιμα  εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με  Θέμα: Έχει τελικά κάποιο σχέδιο η Κυβέρνηση για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατέθεσαν 48 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Εικόνα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στις σχολικές αίθουσες της Ελλάδας με ένα νέο, δυναμικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το «μυστήριο της μικρής αρκούδας», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο μέσα από φωτογραφίες 360ο, ήχους άγριων ζώων και φυσικού περιβάλλοντος μεταφέρει νοητά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δάσος του Νυμφαίου, όπου και καλούνται να λύσουν το μυστήριο και να βρουν το αρκουδάκι.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 3η συνεδρίασή του στις 29 Ιανουαρίου 2018, έκανε αποδεκτή τη δωρεά σας ενός αμαξιδίου για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου. Παρακαλούμε να δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μας. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δ.Σ. σύσκεψη με τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.Η συμμετοχή των εκπροσώπων των συλλόγων ήταν αθρόα γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Νάτσης, κ. Βαγγέλης Ακριτίδης, κ. Αποστόλης Θεοδώρου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Ελένη Ιωαννίδου, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Ειρήνη Γοράντη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φωτεινή Βεράνη και ο κ. Χρήστος Ιωάννου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμυνταίου κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος.

ΕΚΓΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας το Σχέδιο Σύμβασης του υποέργου «Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα». Μετά και από την σημερινή έγκριση αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες του σημαντικού αυτού έργου για την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με γεωγραφική και επιχειρησιακή ευθύνης στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Επιχειρούμε Έξω- Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής των ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό».

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων που διοργανώθηκε από τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας, την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου. Στην διοργάνωση δήλωσε συμμετοχή το 1ο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας, που επισκέφθηκε το Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου στις 08/02/2018.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 3, 4, 10 και 11 Φεβρουαρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας ( www.sefdym.gr ), σε όλη την περιφέρεια και συγκεκριμένα σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Φλώρινα, Αμύνταιο και Καστοριά.

Ε.Κ.Φ. ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Καθαρή Δευτέρα (φέτος 19 Φεβρουαρίου 2018) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρή Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εικόνα
Σας διαβιβάζουμε το κείμενο των απόψεων της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα-Συνεργασία», όπως εκφράστηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσια διάταξης: «Ενημέρωση και προοπτικές για τα δεδομένα και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για την αποχώρηση μελών ΔΕΠ και τον κίνδυνο που εμπεριέχει για τη βιωσιμότητα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Επίσης, προοπτικές και σκέψεις καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την συνένωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ».

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας το Σχέδιο Σύμβασης του υποέργου «Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Τ.Κ. Κέλλης». Μετά και από την έγκριση αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να ξεκινήσει το έργο και να λυθούν χρόνια προβλήματα στην ύδρευση που ταλαιπωρούν τους μόνιμους κατοίκους της Τ.Κ. Κέλλης.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Εικόνα
Την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στο πανεπιστήμιο της Φλώρινας τόνισαν οι εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας που βρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με μοναδικό θέμα την «Ενημέρωση και προοπτικές για τα δεδομένα και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για την αποχώρηση μελών Δ.Ε.Π. και τον κίνδυνο που εμπεριέχει για την βιωσιμότητα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας».  Όπως ανέφεραν οι καθηγητές θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές για να μην θέλουν να φεύγουν από το πανεπιστήμιο της Φλώρινας ενώ επεσήμαναν την σπουδαιότητα αναβάθμισης των κτιρίων της παιδαγωγικής σχολής και της κατασκευής νέου κτιρίου για τη σχολή εικαστικών τεχνών Φλώρινας που θα συμβάλλει στην προσέλκυση φοιτητών και καθηγητών καθώς επίσης και στην υλοποίηση του επιστημονικού τους έργου. Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την αναγκαιότητα ίδρ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας η απόφαση του Ε’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για θετική γνωμοδότηση επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος δήλωσε τα εξής σχετικά με το θέμα: «Η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ρυμοτομικό ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα ήταν ότι δεν μπορούσε να εκτελέσει έργα εδώ και μια 12ετία τουλάχιστον λόγω της μη έγκρισης του ρυμοτομικού.

ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ "ΘΑΥΜΑ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία Θαύμα (Wonder) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη κινηματογραφική λέσχη της λέσχης πολιτισμού φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 20/2: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι Ηθοποιοί: Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον, Νόα Τζουπ Διάρκεια: 113 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΒΕΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΦ σας προσκαλεί στην εκδήλωσης της κοπής βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 17:00 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς. Επίσης, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για τη Διακοινοβουλευτική συνέλευσης της Ορθοδοξίας Ελλάδας- Ρωσίας και την προώθηση των μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την ένδειξη ‘’ΚΑΝΩΝ’’. Τέλος, θα συναντηθεί με το Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόκλητο με σκοπό την ενημέρωση για την όλη προσπάθεια. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Με εκτίμηση για το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΦ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με την Επι.Ζω, διοργανώνει σεμινάρια »Παροχής Α’ Βοηθειών» και »Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ» στο χώρο του σχολείου. Τα σεμινάρια αφορούν μαθητές αλλά και ενηλίκους (γονείς, εκπαιδευτικούς κτλ). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα για τους μαθητές έχει ως εξής: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Ε’ τάξης και Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Λέσχης και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεισφορά της παρούσας περιφερειακής αρχής και των πολιτιστικών συλλόγων στο να διατηρηθεί ζωντανός ο πολιτισμός στην περιοχή μας.

ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΙΡΝΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 11/02/2018 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την Τ.Κ Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας . Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους της τοπικής κοινότητας και ενημερώθηκε για θέματα που τους απασχολούν.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑ...

Εικόνα
Βροχερό απόγευμα Κυριακής. Γυρνώντας από την πορεία το μάτι μου «πέφτει» πάνω στην κολόνα σε μια αναγγελία θανάτου. Πλησιάζοντας βλέπω το όνομα της εκλιπούσας. Ευγενία Κωτσοπούλου, Δασκάλα. Η δασκάλα μου! Η αγαπημένη μου Δασκάλα! Κάτι έσπασε μέσα μου. Δεν ξέρω γιατί αλλά ακόμα και σήμερα πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να πεθαίνουν, πρέπει να είναι… αθάνατοι. Οι γονείς μας, άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι δάσκαλοι μας… Ίσως επειδή όλοι αυτοί είναι κομμάτια της παιδικής μας ηλικίας και αν τους χάσουμε είναι σαν να χάνονται αυτόματα και οι «αποδείξεις», τα τεκμήρια, των όμορφων

Ε.Π.Κ.ΚΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Εικόνα
Ενόψει της Σαρακοστής, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, παραθέτει τις συμβουλές της προς τους καταναλωτές συστήνοντας την προσοχή τους στις αγορές σχετικά με την ποιότητα των ειδών που κατ΄ εξοχή καταναλώνονται κατ έθιμον εκείνες τις ημέρες. Οι συμβουλές της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης είναι: ΛΑΓΑΝΑ: Παραδοσιακό προϊόν της Καθαρής Δευτέρας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγορές μας. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει την Καθαρή Δευτέρα, συνιστάται στους καταναλωτές να προσέχουν ιδιαίτερα το ψήσιμό της.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μοναδικό θέμα την «Ενημέρωση και προοπτικές για τα δεδομένα και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για την αποχώρηση μελών Δ.Ε.Π. και τον κίνδυνο που εμπεριέχει για την βιωσιμότητα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Επίσης, προοπτικές και σκέψεις καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την συνένωση των Τ.Ε.Ι. με τα Α.Ε.Ι.» συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 7:00 στο Πέρασμα. Εισηγητής ο κος Χρήστος Μπαρδάκας, Αντιδήμαρχος Φλώρινας. Στη συνεδρίαση μπορούν να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις από φορείς, συλλογικές οργανώσεις και πολίτες, πέραν των προσκεκλημένων. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να καταθέσουν και σύντομο σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις τους, προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν με σαφήνεια οι θέσεις και οι τελικές προτάσεις της διαβούλευσης.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε την Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη Λουκά. Κύριο θέμα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ήταν η συνένωση των Ανώτατων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Φλώρινας και στη Δυτική Μακεδονία.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με το Πρακτικό Συνεδρίασης Αριθμ. 14/2018/01.02.2018, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ) γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί «έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης αυτού».

ΕΒΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOODEXPO 2018

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης και την ΑΕΠΕΚ προτίθεται να συμμετέχει στην Έκθεση Foodexpo 2018 που διοργανώνεται στην Αθήνα 10-12 Μαρτίου 2018 (Metropolitan expo). Όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται για συμμετοχή παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στα τηλέφωνα 2385022466 & 2385022334 (Αν. Μέλλιου) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής.

ΝΕΚΡΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Εικόνα
Νεκροί βρέθηκαν οι δύο νέοι ορειβάτες από τη γειτονική χώρα που αναζητούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στο Καιμκτσαλάν . 22 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Έδεσσας και Αριδαίας και της  2 ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης επιχείρησαν για τη διάσωση τους αλλά δυστυχώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν κατάφεραν να τους ανασύρουν ζωντανούς.

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΣΩΚΑ ΤΟΥ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Στέργιος Τσώκας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 στο ξίφος μονομαχίας το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο Φίλιππος Γκώγκος αφού οι δύο αθλητές του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας συναντήθηκαν σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό 12-11 με νικητή τον Στέργιο!

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και των όσων προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκπαιδευτικού του Σχολείου μας Ρώμα Ζαχαρούλας για την απώλεια του πατέρα της.Καλό παράδεισο να έχει. Αντί Στεφάνου θα κατατεθεί ένα χρηματικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Ο Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας Συγκελάκης Γεώργιος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Αρχιφύλακα ΚΟΥΛΗ Χρήστου, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, αφήνοντας πίσω του σύζυγο και δύο(2) ανήλικα τέκνα, βυθίζοντας στη θλίψη για άλλη μια φορά την Αστυνομική οικογένεια. Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι στην οικογένειά του την οποία και θα στηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 13:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λόφων Φλώρινας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ" (VIDEO)

Εικόνα
Στις 8/2/2018 ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Ο κ. Βουλευτής αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην επιστημονική και διοικητική αναγκαιότητα του ορισμού του Αμυνταίου ως έδρας του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας. Ζήτησε την προσωπική δέσμευση του Υπουργού κ. Φάμελλου ότι μετά την σύσταση του Φορέα θα δημιουργηθεί ένα Παράρτημα στο Αμύνταιο για να ασχολείται διεξοδικά με τα ζητήματα των τεσσάρων λιμνών. Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε τη συμβολή του Βουλευτή κ. Σέλτσα στη συζήτηση του Νομοσχεδίου,δεσμεύτηκε για τη δυνατότητα και την ανάγκη για τη δημιουργία παραρτήματος στο Αμύνταιο και την περαιτέρω διαβούλευση και με όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Υφυπουργός Παιδείας με ενημερωτικό σημείωμα προς τις σχολικές μονάδες των ΕΠΑΛ ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμπλήρωση της ΥΑ 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β΄120) με θέμα «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», και στην οποία επανέρχεται το γνωστό θέμα των ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ στη μέση της σχολικής χρονιάς - σύμφωνα και με την από τις 24/6/2016 υπουργική απόφαση 103539/Δ4 του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, που έπαψε να ισχύει με την νέα ΥΑ 10645/ΓΔ4/22-1-2018, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς σ αυτήν. Την ίδια χρονική στιγμή και πριν καν υπογραφεί η τροποποίηση-συμπλήρωση της ΥΑ, διάφοροι ΔΔΕ σπεύδουν να υλοποιήσουν διάταξη που δεν υφίσταται και που δηλώνει το ΥΠΠΕΘ ότι θα την επαναφέρει στο επόμενο διάστημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με Θέμα: Ένταξη έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στο ΕΣΠΑ, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας του Ερυθρού Σταυρού εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την κ. Αγγελική Μαζάρη, Οδοντίατρο - Ειδική Ορθοδοντικό για την ανιδιοτελή και πρόθυμη συμβολή της στη μηνιαία επιμορφωτική συνάντηση των Εθελοντών Νοσηλευτικής, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και παρουσίασε με εμπεριστατωμένο και γλαφυρό τρόπο διάφορα ορθοδοντικά προβλήματα και τρόπους αντιμετώπισής τους. Ευελπιστούμε και σε μελλοντική συνεργασία.

ΈΝΤΑΞΗ 314 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 6.1 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020

Εικόνα
Με την αριθμ. 24304/159/08-02-2018 (ΑΔΑ: 7ΔΝΝ7ΛΨ-Τ9Κ) απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη εντάσσονται 314 επιλαχόντες νέοι αγρότες στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020.

ΕΒΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ – Ιαπωνίας διοργανώνει πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιαπωνία κατά το διάστημα 25-29 Ιουνίου 2018 με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις ιαπωνικές βέλτιστες πρακτικές στην μεταποίηση και στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση του κόστους παραγωγής των ευρωπαϊκών χωρών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ"

Εικόνα
Μετά από στοχευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα και με γνώμονα την ανησυχία καθηγητών, διοικητικών και φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης της Φλώρινας, εγκρίθηκε πλέον και τυπικά το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο του γηπέδου των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της πόλης μας. Πριν ενάμιση χρόνο είχε κατατεθεί από τον κ. Βουλευτή βουλευτική τροπολογία για το ζήτημα και υπήρξε δέσμευση του Υπουργού για επίλυση. Σήμερα η δέσμευση αυτή έγινε πράξη. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει μια νέα σελίδα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιοχής μας, η οποία θα μπορέσει να αφιερωθεί απερίσπαστη στο επιστημονικό της έργο.