Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2017

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"

Εικόνα
"Έχω ήδη προωθήσει στον αρμόδιο Υπουργό το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας για τις αντίξοες συνθήκες που κάνουν μάθημα οι μαθητές στα σχολεία της Φλώρινας λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης και θα είμαι δίπλα τους σε αυτό καθώς είναι δίκαιο το αίτημα τους για την μέριμνα τόσο των τοπικών αρχών όσο και της πολιτείας για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων σε μια περιοχή που μαστίζεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει τις μέρες αυτές στα σχολεία της Φλώρινας με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.

ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΕ ΣΤΑΧΤΟΧΗΝΑ

Εικόνα
Το Τμήμα Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατοίκους της ΠΕ Φλώρινας, ότι εμφανίστηκε και επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά, κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άγρια σταχτόχηνα (Anseranser), στο βιότοπο των λιμνών Πρεσπών. Λαμβάνοντας υπόψη: α) την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην περιοχή μας, β) τα επιζωοτιολογικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν ανησυχητική εξάπλωση των κρουσμάτων του νοσήματος σε διάφορες περιοχές/χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα, γ) τις αυξημένες αυτή την περίοδο μετακινήσεις μεταναστευτικών ειδών και αγρίων πτηνών της Ελληνικής ορνιθοπανίδας, δ) το γεγονός ότι όλες οι περιοχές της ΠΕ Φλώρινας (λίμνες, ποτάμια, υγροβιότοποι, υδατοσυλλογές, κλπ) αποτελούν σταθμό διέλευσης και παραμονής μεταναστευτικών πτηνών, επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη άμεσης λήψης, πιστής εφαρμογής και υποχρεωτικής συμμόρφωσης όλων με τα παρακάτω μέτρα βιοασφάλειας, που μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από τα άγρια πτηνά, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 258971/26-8-2008 (Β΄1785) Απόφαση το

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ- ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας για την πορεία και την περαιτέρω ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας είχε την Πέμπτη στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Κέντρου. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Χιονοδρομικού για τη διαχείριση μιας τόσο σημαντικής υποδομής για την ανάπτυξη των Γρεβενών, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνολικά.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Η κατάρτιση των δασικών χαρτών αφορά μία πολύ σημαντική διαδικασία με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και για τους πολίτες, που έχει να κάνει με τη ρύθμιση θεμάτων χωροταξίας, χρήσεων γης και ιδιοκτησιακού καθεστώτος δημοσίων εκτάσεων καθώς και προστασίας του δάσους και των δασικών εκτάσεων.

ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΗΡΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ν. ΠΑΠΠΑΣ- ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Καλωσορίζοντας τον υπουργό, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξυπηρέτησης του πολίτη και αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων και ανέφερε «υποδεχθήκαμε ένα φίλο της Περιφέρειας μας, καθώς ο Νίκος Παππάς από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε.

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ

Εικόνα
Η σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας έχει ως στόχο να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στη EurActiv. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης είναι περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία του δικού της Ταμείου Ανάπτυξης με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Ε.Τ.

Εικόνα
Συνάντηση με τους καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Γιώργου Αντωνιάδη και Κωνσταντίνου Γέρου.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Όλγας Μούσιου -Μυλωνά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.Πριν τη συζήτηση των θεμάτων πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, με τυχερό τον κ. Κωνσταντίνο Ρόζα, Δημοτικό Σύμβουλο

ΣΤΙΣ 9:00 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας είχε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του. Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Πειραματικό Σχολείο, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά και για τα προβλήματα θέρμανσης τα οποία υπάρχουν.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Δυτική Μακεδονία, ο Βουλευτής Κώστας Σέλτσας συνόδευσε τον κ.Παππά στην Τοπική Κοινότητα Αετού του Δήμου Αμυνταίου. Ο Υπουργός κ.Παππάς ενημέρωσε τους κατοίκους και τους φορείς για το έργο Rural Broadband Internet, που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ Α.Ε το οποίο για την Π.Ε Φλώρινας περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες : Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώρι, Βαλτόνερα, Αετός, Πεδινό, 'Ανω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μεσοχώρι, Μαρίνα, Πολυπλάτανος και Αγία Παρασκευή.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Εικόνα
Ο Αγροτικός Σύλλογος Περιοχής Αμυνταίου καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων,την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 & ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Το θέμα της συνεδρίασης είναι: «η συνέχιση του αγώνα και οι μορφές κινητοποιήσεων των παραγωγών».

ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟΣ Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ

Εικόνα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εικόνα
Το Σάββατο στις 28 Ιανουαρίου 2017 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη. Δοκιμάζουμε… μοναδικά κρασιά από την ιστορική Οινοποιία «Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ» Μαγειρεύει για την Ακαδημία γευστικά συνοδευτικά πιάτα, ο Κώστας Μάγγος Κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ακαδημίας, σε μια βραδιά με πολλές ευχές και πολλές εκπλήξεις!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΡΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 1ης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Εικόνα
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας εκφράσω δημοσίως και εγγράφως τα θερμά συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική επιλογή σας να υποστηρίξετε ως χορηγός την έκδοση και την κυκλοφορία του νεοεκδοθέντος παραμυθιού με τον τίτλο «Δυο ιστορίες, Μία αλήθεια», της κ. Παρασκευής Ναλπαντίδου, από τις Εκδόσεις Λιβάνη.Το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία της Π.Ε. Φλώρινας και το περιεχόμενό του εστιάζει στη διαχείριση της διαφορετικότητας του καθενός μας και στην ανάγκης για σεβασμό στη μοναδικότητα και την αυταξία της κάθε ύπαρξης. Η εικονογράφηση του παραμυθιού έγινε από τους εικαστικούς καλλιτέχνες κ. Γεώργιο Μπαρδάκα και κ. Αλέξανδρο Παππά, ενώ περιέχει DVD με αφήγηση από τον ηθοποιό κ. Γιάννη Ζουγανέλη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Φλώρινας οργανώνει εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, η οποία αφορά την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη δωρεά μυελού των οστών, καθώς και την βράβευση εθελοντών αιμοδοτών με πολυετή προσφορά.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες  "ΒΑΪΑΝΑ" και "Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ" συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Σπύρο Κύρου που με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία της συζύγου του Τασούλας προσέφερε εκατό (100) ευρώ στην μνήμη της.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 09.00 πμ στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας θα διεξαχθούν οι μαθηματικοί διαγωνισμοί: Ι) «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε) για τους μαθητές της Β Γυμνασίου έως Γ Λυκείου και ΙΙ) «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» του παραρτήματος του Ν. Ημαθίας της Ε.Μ.Ε για τους μαθητές της Α Γυμνασίου.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Κ/2014

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας πλήρωσης πενήντα έξι (56) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), κλάδου ΠΕ Τελωνειακών, από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 2Κ/2014 ( ΦΕΚ 6/13-5-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013).Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ 1Κ/2017 ΓΙΑ 404 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 1Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 1/23-01-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΞΕΚΙΝΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι ξεκίνησε το πρώτο από τα έξη τμήματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Το Επιμελητήριο μας συνεχίζει την προσπάθεια επιμόρφωσης των μελών του με εξειδικευμένα σεμινάρια που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, τον ανταγωνισμό, το marketing και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε περίοδο κρίσης. Ενημερώνουμε ότι θα υλοποιηθούν δύο τμήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που στόχο έχουν την ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής μας. Τέλος, επισημαίνουμε ότι την τελευταία πενταετία έχουν επιμορφωθεί 1900 μέλη μας.

ΝΕΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εικόνα
Ο Δημήτριος Παλιογιαννης τοποθετήθηκε νέος Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Ο οποίος μέχρι σήμερα εκτελούσε χρέη Υποδιευθυντή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας.Ευχομαστε Καλή επιτυχία στο νέο έργο που αναλαμβάνει με πολλές επιτυχίες στη πάταξη του εγκλήματος.

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Α/ΘΜΙΑΣ: ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Εικόνα
Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετές σχολικές μονάδες στο Δήμο Φλώρινας λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης και έλλειψης κονδυλίων για την αγορά πετρελαίου προκειμένου να ζεσταθούν τα σχολεία. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Προϊστάμενος της Α/Θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Κίμων Σαββάκης με αφορμή την αποχή μαθητών από τα μαθήματα σήμερα με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "οι γονείς έχουν απόλυτο δίκιο για τη διαμαρτυρία τους καθώς είναι δύσκολο τα παιδιά να κάθονται με τέτοιες συνθήκες και να παρακολουθούν μάθημα" ζητώντας τη κατανόηση των γονέων καθώς σε λίγες μέρες θα εκταμιευθούν τα χρήματα για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων της Φλώρινας. Πηγή: www.ert/gr/news/florina

ΣΥΛΛΗΨΗ 31ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, ο οποίος είχε εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρηματικά ποσά -120- ευρώ και -5.200- λεκ καθώς και δυο (2) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Λέσχης και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00΄ σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΄΄KING ALEXANDER΄΄

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: "ΤΟ ΕΡΓΟ RURALBROADBAND INTERNET ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΝΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ"

Εικόνα
Επίσκεψη στον Αετό του Δήμου Αμυνταίου  Φλώρινας πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία.Ο κ. Παππάς είχε συνάντηση με φορείς της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας στο  Δημαρχιακό Κατάστημα Αετού όπου ενημέρωσε για το έργο του Rural Broadband Internet, που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ Α.Ε το οποίο όπως είπε θα είναι το εργαλείο της ανάπτυξης των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών και της άρσης της απομόνωσης αυτών καθώς εστιάζει στην ισορροπημένη ανάπτυξη και την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού, είτε λόγω γεωγραφικών, είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ"

Εικόνα
"Η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη και θα συνεχίσει να δίνει για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ .Μάχη σφοδρή και διαρκείς η οποία θα εφαρμοστεί με τη πολιτική πίεση για να δοθούν άμεσα λύσεις" ανέφερε από τη Φλώρινα ο Υπουργός Νίκος Παππάς αναφερόμενος στο τομέα της ενέργειας. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και πλήθος από γονείς, διαπιστώσαμε κατά την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 ότι επικρατούσαν στις αίθουσες διδασκαλίας εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που, ανάλογα με την αίθουσα, ξεκινούσαν ακόμα και από τους 5 οC !!!!!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας –αν και καθυστερημένα λόγω των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν και που είχαν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολικών μονάδων- με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδη στην εφημερίδα «Καθημερινή» τον προηγούμενο μήνα: - Θεωρεί απαράδεκτη και προσβλητική για τον εκπαιδευτικό κόσμο τη δήλωση του, ότι «πιέστηκε προκειμένου να κλείσει τα σχολεία της περιοχής του από μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα στο γενικότερο κλίμα της λούφας».

Απάντηση του Υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου στην ερώτηση του Βουλευτή κ. Γιάννη Αντωνιάδη με θέμα: ‹‹Οι επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία από τον αποκλεισμό των ελεύθερων επαγγελματιών από την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη προς το Δημόσιο››

Εικόνα
Σε απάντηση της υπ'αρ.1416/23-11-2016 Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης με θέμα: Οι επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία από τον αποκλεισμό των ελεύθερων επαγγελματιών από την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας , σας ενημερώνουμε ότι:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης - τριμηνιαίας διάρκειας (60 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ Σ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» με έναρξη 11 Φεβρουαρίου του 2017 και λήξη τον Μάιο του 2017.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Απολογισμός πεπραγμένων της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Γέρου και Γιώργος Αντωνιάδης, στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Καλούνται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της περιοχής, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ) για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τον τρόπο και την μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ VOLLEY Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 14.00,διεξήχθη στο ΔΑΚ Φλώρινας (κλειστό γυμναστήριο), ο αγώνας ( volley) πετοσφαίρισης κατηγορίας παγκορασίδων μεταξύ των ομάδων του ΦΣΦ « Αριστοτέλης» και της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς. Στο ΔΑΚ Φλώρινας (κλειστό γυμναστήριο) για άλλη μια φορά αντικρίσαμε το αδιάφορο πρόσωπο των υπευθύνων για τη λειτουργία του. Τη στιγμή που η θερμοκρασία έχει πέσει στους 1-2 βαθμούς Κελσίου οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να αδιαφορούν και δεν ανάβουν τη θέρμανση ούτε για ένα λεπτό.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Εικόνα
Έντονα διαμαρτυρήθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δυτική Μακεδονία, αδειάζοντας συμβολικά τσουβάλια με φασόλια στην είσοδο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Κοζάνης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ.Γιώργο Βρόντζο, παρουσία έντονης αστυνομικής δύναμης.

Ε.Κ.Φ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 24.251 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινάει την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή των αιτήσεων για τις 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας.

ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΗΡΑΣ- ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΜΕΡΕΣ-ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ

Εικόνα
Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.­ Στο βαθμό του Ταξιάρχου προάγεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Δημήτριος Χήρας ο οποίος θα αποστρατευτεί μετά από 30 μέρες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ"

Εικόνα
Το φροντιστήριο Μ.Ε. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» διοργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση έγινε στις 11:00  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η μεγάλη ποσότητα χιονιού που έπεσε στην Φλώρινα το προηγούμενο διάστημα άλλαξε την τοποθεσία συνάντησης των μελών και των καλεσμένων του ΣΕΟΦ για την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου από το καταφύγιο Οροπεδίου "Χρ.Φάτσης" στα γραφεία του συλλόγου στο ορειβατικό πάρκο "Νικ.Όροβας".

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Με συνέπεια και υπευθυνότητα, με σαφή προσανατολισμό και γνώμονα την ανάπτυξη τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για άλλη μία χρονιά πήραμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα πολύπλευρα προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στις υποδομές του Αγροτικού Τομέα (άρδευσης, αναδασμών), προβλημάτων ύδρευσης, οδικών επικοινωνιών, παιδείας, υγείας περιβάλλοντος και πολιτισμού.Πιστοί στους στόχους μας πραγματοποιήθηκαν σειρά επαφών σε τοπικό και σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο.

ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνα
Στο συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αγροτική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα Γρεβενά, με βασικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου. «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει τα φυσικά διαθέσιμα και το ανθρώπινο δυναμικό για να παράγει ποιοτικά κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα, να δημιουργήσει οικονομική κινητικότητα, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής παραγωγής και να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης» τόνισε ο Θ. Καρυπίδης.

Ε.Β.Ε.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι θα συμμετέχει στην Έκθεση Domotec –Δόμηση, Ανακαίνιση, Εξοικονόμηση η οποία θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Απριλίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής μαζί με την Building Green καθώς και στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA, Κολωνία - Γερμανία, 7 - 11 Οκτωβρίου 2017. Παρακαλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη του Επιμελητηρίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις παραπάνω εκθέσεις να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 για την Dometec (συμπληρώνοντας σχετική αίτηση, υπογεγραμμένη & σφραγισμένη) και ως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 για την ANUGA.

Ε.Β.Ε.: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα πραγματοποιεί διαγωνισμό με την αριθ. διακήρυξη Ζ220 1200037840/ 30 Ιανουαρίου 2017, για συγκεκριμένη υπηρεσία επισκευής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της διακήρυξης από τα γραφεία του Επιμελητήριου, οδός Μεγαρόβου 15- Φλώρινα (1ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο 2463041208.

ΣΤΙΣ 9:00 ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, τα σχολεία Α ́βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου, θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 μια ώρα αργότερα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΣΤΙΣ 9:00 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

TPITH  24/1/17 TA ΣXOΛEIA A' ΘMIAΣ & B' ΘMIAΣ TOY ΔHMOY ΠPEΣΠΩN ΘA ΞEKINHΣOYN (1) MIA APΓOTEPA  ΛOΓΩ XAMHΛΩN ΘEPMOKPAΣIΩN.

ΣΤΙΣ 9:00 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών,  που επικρατούν στην περιοχή.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 23-01-2017 ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 9.00 πμ ΕΩΣ 11.00 πμ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΟΥΣ : · ΚΑΒΑΛΑΣ · ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ · ΠΕΛΟΠΙΔΑ · ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ · ΟΜΗΡΟΥ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την έναρξη του ΞινοΝερίτικου Καρναβαλιού, με τη πάροδο των ετών οι αποκριάτικες εκδηλώσεις διαμορφώθηκαν σταδιακά σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Πλήθος κόσμου επισκέπτεται το μοναδικό Καρναβάλι του Δήμου Αμυνταίου για να διασκεδάσει και να απολαύσει τις πρωτότυπες εμπνεύσεις των καρναβαλιστών, την φιλοξενία των κατοίκων και το ξακουστό ανθρακούχο Νερό.Φέτος οι εκδηλώσεις μας ξεκινάνε την τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και συνεχίζονται την Παρασκευή 24,το Σάββατο 25,την Κυριακή 26 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017.