Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 29, 2020

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για εξαίρεσή του από το επίδομα των 800 ευρώ

Εικόνα
To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως την 2α Απρίλιου 2020 με μόνο θέμα την οριστική θέση της Κυβέρνησης (παρότι υπήρξε σαφής δέσμευση του κ Πρωθυπουργού της Χώρας κατά το διάγγελμα που απηύθυνε την 19/3/2020) ώστε να μην δοθεί σε Δικηγόρους το επίδομα έκτακτης ενίσχυσης λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων αλλά και των Υποθηκοφυλακείων/κτηματολογικών Γραφείων, Διευθύνσεων Αλλοδαπών και άλλων Υπηρεσιών συνυφασμένων με την εκτέλεση της εργασίας μας, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος να μην μπορεί πλέον να καλύψει βασικές του ανάγκες και να αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο επιβίωσης. Το αναγκαίο αν και όχι ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες (εξόδων επαγγελματικής στέγης και διαβίωσης) επίδομα «αντικαθίσταται» από ένα επίδομα κατάρτισης των επιστημόνων (!) της χώρας, διάρκειας εκατό ωρών, μέσω ΕΣΠΑ (το οποίο στο άμεσο μέλλον προφανώς θα στερηθούν κάποιοι που θα έχουν πράγματι ανάγκη επιμόρφωσης).

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Εικόνα
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν να δουλεύουν τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας & Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, σε κάθε τομέα της αρμοδιότητάς τους, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν λόγω της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που βρίσκεται η περιοχή μας. Εργασίες καθημερινότητας, απολυμάνσεις και καθαριότητας κάτω από ειδικές συνθήκες προστασίας πλέον, πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Άκη Λιάμη, τόσο στη Μεσοποταμία, όσο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Παρασκευή 03 Απριλίου 2020, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρέδωσε νέο υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας στο ΕΚΑΒ Καστοριάς, καθώς αυτό ανταποκρίνεται πρώτο στη διακομιδή των ύποπτων περιστατικών Κορωναϊού-Covid19.Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν 100 χειρουργικές μάσκες, 10 μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και 12 ρολά κουζίνας από το αποθεματικό της Π.Ε. Καστοριάς, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την υγεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο καθημερινά αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και σε συνεχή διαδικασία ενημέρωσης με όλους τους Επιστημονικούς και Διοικητικούς Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα προτεινόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Εικόνα
Ενημέρωση για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αμυνταίου Έχοντας υπόψη: Την υπ’ αριθμ. Δ1α /ΓΠ οικ. 19024 ΚΥΑ/ΦΕΚ 915Β/17-3-20 Την υπ’ αριθμ. 5 /18-3-20 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ οικ. 20006 ΚΥΑ /ΦΕΚ 943Β/20-3-20 Την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ οικ. 20040 ΚΥΑ /ΦΕΚ 988Β/22-3-20 Την υπ’ αριθμ. 33652/27-3-20 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Την  υπ’ αριθμ. Δ1α /ΓΠ οικ. 19024 ΚΥΑ/ΦΕΚ 915Β/17-3-20 Την υπ’ αριθμ. 5 /18-3-20 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ οικ. 20006 ΚΥΑ /ΦΕΚ 943Β/20-3-20 Την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ οικ. 20040 ΚΥΑ /ΦΕΚ 988Β/22-3-20 Την υπ’ αριθμ. 33652/27-3-20 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και στο πλαίσιο των μέτημέρωση για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αμυνταίου Έχοντας υπόψη: Μέτρων πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID 19, ανακοινώνουμε ότι η λαϊκή αγορά του Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6-4-2020 από τις 8:00 έως τις 15:00, μόνο με εκθέματα νωπών προϊόντων (γης και θαλάσσης) και

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Εικόνα
Χρήσιμες Απαντήσεις από τον Δήμο Καστοριάς για τους συνδημότες μας στη Μεσοποταμία (Διαρκής ανανέωση) Αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αφήνουμε κανέναν απροστάτευτο και αβοήθητο 1. Ποιος θα με βοηθήσει για οτιδήποτε χρειαστώ καθημερινά; Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκεται εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο στη Μεσοποταμία και παρέχει κάθε φροντίδα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθημερινά και Σαββατοκύριακο. 2. Σε ποια τηλέφωνα μπορώ να απευθυνθώ; Οι τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης αποκλειστικά για τη Μεσοποταμία: 2467062141, 2467061202, 2467061769 , 6942981111

ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Αναμφίβολα διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία γι΄ όλους. Ωστόσο αντιπολιτευτικοί κύκλοι επιμένουν σε ένα κακότεχνο παιχνίδι εντυπώσεων, αναντίστοιχο των καιρών και των αναγκών της χώρας, με απώτερο στόχο να μηδενίσουν/αποδομήσουν, τα προληπτικά μέτρα που έλαβε στο σύνολο η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, όπως και η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, για την προστασία των πολιτών. Όμως, επειδή η αντιπολίτευση αυτού του είδους, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη και δημιουργεί αταξία στη κοινωνία, ως εκ τούτου η Π.Ε. Φλώρινας, καλείται να προχωρήσει σε μια σύντομη αναδρομή, των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποκαθιστώντας την πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Αυτές τις ώρες που πρέπει να «μείνουμε σπίτι», οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, και η εταιρεία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games), η μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής και κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών, προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στα παιδιά αλλά και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Η πρώτη από μία σειρά ενεργειών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η απολογιστική εικόνα για το μήνα Μάρτιο ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία μέχρι χθές (Τετάρτη 1 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨ Μέχρι χθες από το Νοσοκομείο Φλώρινας εστάλησαν για ανάλυση 15 δείγματα από τα οποία τα 13 βρέθηκαν αρνητικά και 1 βρέθηκα θετικό. Ύποπτο σε αναμονή παραμένει 1 δείγμα.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Από τα 363 δείγματα που έστειλε το Νοσοκομείο Καστοριάς για ανάλυση μέχρι χθες, τα 271 βρέθηκαν αρνητικά και τα 57 θετικά. Σε αναμονή των αποτελεσμάτων παραμένουν 39 δείγματα από τα οποία 10 νοσηλεύονται. Ο μεγάλος αριθμός των δειγμάτων οφείλεται στο γεγονός της σταδιακής αποστολής δειγμάτων εξέτασης όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, από τη στιγμή που είχαν εμφανιστεί κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων. 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στην πόλη του Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.Η Αιμοδοσία θα γίνει αυτήν τη φορά στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Ι. Ναού Αγίων Κων/νου & Ελένης Αμυνταίου. Λόγω των περιστάσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος και επιβάλλει η υγειονομία της Αιμοδοσίας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ¨ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨ Εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου δώδεκα (12) περιστατικά, εκ των οποίων τα πέντε (5) είναι θετικά, τα τρία (3) είναι αρνητικά και τα τέσσερα (4) είναι ύποπτα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγμάτων που εστάλησαν. Εξετάστηκαν σήμερα και έγινε λήψη δειγμάτων σε τέσσερα (4) νέα περιστατικά εκ των οποίων το ένα (1) εισήχθη για νοσηλεία και τα άλλα τρία (3) τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τα συγκεκριμένα άτομα θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα μέχρι να δοθούν τα σχετικά αποτελέσματα.

ΓΡΑΜΜΗ SOS ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι ιδιάζουσες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω του κορωνοϊού και του επιβεβλημένου περιορισμού κυκλοφορίας, απαιτούν κοινωνική ευαισθησία και προσπάθεια ανακούφισης όλων όσων πλήττονται. Οι γυναίκες θύματα βίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν οι γυναίκες περιορίζονται στο σπίτι, σε μια κακοποιητική σχέση, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Εικόνα
Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ακολουθώντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εφαρμόσει την παράγραφο 1 του άρθρου 12 της από 11.3.2020 ΠΝΠ (Α’ 55), και την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Γ1/Σ107/18-03-2020) ανταποκρίνεται σε αυτόν τον σχεδιασμό στις ανάγκες της τρέχουσας συνθήκης έκτακτης κατάστασης.   Με ευσυνειδησία και αίσθηση καθήκοντος στις ανάγκες της τρέχουσας συνθήκης έκτακτης  κατάστασης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το σύνολο των εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων. Εφαρμόζουμε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολο των εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων και ως μια δυνατότητα ενδυνάμωσης της κοινότητας και θα  χρησιμοποιήσουμε την έκτακτη αυτή συνθήκη ως μια δημιουργική ευκαιρία, για να υπάρξει μεγαλύτερη εξοικείωση και επέκταση της δημιουργικής χρήσης μεθόδων σύγχρονης αλλά και ασύγχρονης εκπαίδευσης από το διδακτικό προσωπικό και τους

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 8ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ..ΜΑΖΙ"

Εικόνα
Με ένα ξεχωριστό βίντεο στέλνουν οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας το μήνυμα τους προς όλους μας λέγοντας μας "Μένουμε σπίτι γι' αυτούς που αγαπάμε". Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning με τίτλο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ..ΜΑΖΙ" στο οποίο συμμετέχει το νηπιαγωγείο με άλλα 200 σχολεία της χώρας και τη συμμετοχή περίπου 4.800 μαθητών. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και πραγματοποίησαν το βίντεο με τους μικρούς μαθητές "τα παιδιά δικαιούνται να ζήσουν όλο αυτό το γεγονός  χωρίς τη μιζέρια και τη μαυρίλα του φόβου που έχει γεμίσει τα σπίτια μας. Να αποκτήσει ένα άλλο νόημα πέρα από τη καθημερινή αγωνία μας. Να πιστέψουν στον εαυτό τους και να εναντιωθούν, να νιώσουν ευχάριστα επειδή μπόρεσαν να κάνουν κάτι, επειδή άρχισαν να καταλαβαίνουν την "ατομική ευθύνη" τους".

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Εικόνα
Το Γ.Ν.Φ. αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών βρεφών, νηπίων και παιδιών, με ασφαλείς συνθήκες, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των προληπτικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, προέβη σε σχετική συνεννόηση με τη Δ/νση του Κέντρου Υγείας Φλώρινας και ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ: Για το διάστημα που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού, οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο Κέντρο Υγείας Φλώρινας (πρώην ΙΚΑ) επί της οδού Παύλου Κύρου 5, 4ος όροφος, δύο φορές την εβδομάδα και κατά τις ώρες 09:00 πμ – 13:00μμ, κατόπιν ραντεβού που θα κλείνονται στα τηλέφωνα: 2385046980 και 2385046950. Υπεύθυνη Παιδίατρος: κ Στάμου Αθανασία. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, για προληπτικούς λόγους και εναρμονιζόμενο στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Κορωνοϊό (Covid-19), όπως καθορίζονται από τις γενικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει τα εξής: 1) ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ: i. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και περιορίζεται στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια από την κλινική. ii. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). iii. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση χεριών.

50% ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ι. ΚΙΟΣΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το 50% της αντιμισθίας του για τους επόμενους δύο μήνες θα δωρίσει στα Νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης "Όλοι μας βιώνουμε άμεσα και καθημερινά τον διαρκή αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19)..Αναγνωρίζουμε με σεβασμό το πολύτιμο έργο όσων δίνουν από την "πρώτη γραμμή" τη δική τους μάχη για τη ζωή μας.Ανταποκρινόμενος στην κοινή προσπάθεια όλων μας, ως έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη, διαθέτω το 50% της αντιμισθίας μου ενός μηνός στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας "Ελένη Θ. Δημητρίου" και το 50% της επόμενης αντιμισθίας μου στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών τους.Οφείλω ταυτόχρονα να συγχαρώ το προσωπικό των Υγειονομικών Μονάδων-Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας αλλά και όλης της Περιφέρειας μας, που εκπληρώνουν στο ακέραιο το καθήκον τους, με έναν συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα προσφοράς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Η πανδημία της νόσου COVID-19 από τον κορονοϊό SARS-COV-2, μας έφερε σε μια δεδομένη κατάσταση έκτακτων συνθηκών, οι οποίες ανέδειξαν με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή κρατική παρέμβαση για την προστασία των πολιτών, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος αλλά και ένα άρτια στελεχωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Πρόταση δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ενόψει της πανδημίας COVID-19 Η πειθαρχία του καθενός και της καθεμιάς στις οδηγίες των ειδικών για την αποτροπή της ταχύτερης εξάπλωσης της νόσου είναι δεδομένη. Το να μείνουμε σπίτι είναι πράξη αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους, είναι πράξη ενίσχυσης του συλλογικού καλού. Όμως, είναι απαραίτητο η πολιτεία να αναλάβει και τη δική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό συμμεριζόμενοι την προσπάθεια όλων των φορέων για τον περιορισμό της πανδημίας, θεωρούμε πως ο Δήμος μας μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και να υιοθετήσει μέτρα βοήθ

ΔΩΡΕΑ 50% ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Εικόνα
Το 50% της αντιμισθίας του δωρίζει στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδη "ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτω και εγώ στον ειδικό λογαριασμό το 50℅ της βουλευτικής μου αποζημίωσης για τους επόμενους δυο μήνες. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στην δύσκολη μάχη που δίνει η χώρα μας απέναντι στον Κορονοϊο (Covid 19).Όλοι μαζί συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα που δίνει καθημερινά η πατρίδα μας. Ένας αγώνας που με την προσπάθεια όλων μας θα είναι νικηφόρος.#Μενουμε_σπίτι".

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ 50% ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Εικόνα
Με αίσθημα ευθύνης και αμέριστης αλληλεγγύης, ενημερώνω τους συμπολίτες/ισσες μου ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει στον Ειδικό Λογαριασμό κατά της πανδημίας και κάθε Βουλευτής θα καταθέσει το 50% της αποζημίωσης του/της για τρεις μήνες. Μάλιστα, η πρόταση μας προς την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι να είναι υποχρεωτική η καταβολή της και όχι προαιρετική – όπως υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι χάνουν το ήμισυ του μισθού τους μετά την πρόσφατη ΠΝΠ της κυβέρνησης της ΝΔ ( δείτε εδώ ). 

ΜΕ ΧΙΟΝΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΦΛΩΡΙΝΑ (VIDEO)

Εικόνα
Με πυκνή χιονόπτωση υποδέχτηκε τον Απρίλη η Φλώρινα καθώς το χιόνι που πέφτει από το πρωί έχει καλύψει τις σκεπές των σπιτιών και των οχημάτων ντύνοντας στα λευκά την πόλη της Φλώρινας.Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο και κυρίως το ορεινό γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών και ιδιαίτερη προσοχή. Το χιόνι μέσα στη πόλη της Φλώρινας έχει φτάσει τα 4 εκατ. χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα καθώς και η κίνηση είναι περιορισμένη με την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Β3 ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Β3 ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών έχει επεκτείνει και εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εξυπηρέτηση πλέον, εκτός από τους ηλικιωμένους, και των υπόλοιπων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς από τον κορωνοϊό ομάδες όσον αφορά φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Η υπηρεσία έχει ενισχυθεί με προσωπικό από δομές που έχει πάψει η λειτουργία τους και αυτοκίνητο που προσέφερε η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Έτσι, σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι επεκτείνουμε το πρόγραμμα για να συμπεριλάβουμε και όλη την ύλη του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πρεσπών. Έτσι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται μένοντας σπίτι. Δεν χρειάζετε να έρθετε στο ΚΕΠ για το πιστοποιητικό που χρειάζεστε, θα σας το φέρουμε στο σπίτι!

ΔΩΡΕΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της και την ευγνωμοσύνη της, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, στον κο Ρόζα Κωνσταντίνο, για την προσφορά της αντιμισθίας του ως Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας στην επιχείρησή μας.Με τη δωρεά του ο κύριος Ρόζας ενισχύει το έργο μας και κατ’ επέκταση το δύσκολο έργο προσφοράς και αλληλεγγύης που έχει αναλάβει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Με την πράξη αυτή ο κύριος Ρόζας μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ευαισθησία του στην κοινωνική προσφορά.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, να πραγματοποιεί απολυμάνσεις εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων, με όχημα και προσωπικό του Αμαξοστασίου της.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ V ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου της Μονάδας V ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση και την ανακούφιση μου με την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά για την αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου της Μονάδας V της ΔΕΗ για 30 ημέρες. Αποτελούσε αίτημα όλων των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το εξέφρασαν όλοι οι Βουλευτές αλλά και φορείς της Π.Ε. Κοζάνης. Το συζητήσαμε και στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, ενώ το είχα ήδη αιτηθεί εγγράφως με επιστολή μου (Α.Π.43286/23-3-2020) προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Με την απόφαση αυτή αποτρέπεται πιθανότητα μετάδοσης και διασποράς του ιού μεταξύ εκατοντάδων εργαζομένων στο χώρο του εργοταξίου αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία».

ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ενισχύει τη δράση του ΕΚΑΒ και σεβόμενη το προσωπικό που δίνει καθημερινό αγώνα ενάντια στον Κορωνοϊό-Covid-19, παρέδωσε πριν λίγο, σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, το κάτωθι υλικό: - 500 χυμούς των 330ml, δωρεά από την εταιρία 3Ε Coca-Cola Τρία Έψιλον, από μια συνολική ποσότητα 6.000 τμχ, όπου οι υπόλοιποι προορίζονται να διατεθούν στο Γ.Ν. Καστοριάς, - 1500 γάντια μιας χρήσης και 8 κρεμοσάπουνα χεριών Dettol, που μας διατέθηκαν από την εταιρία Αφοί Γκαμπέση Α.Ε της περιοχής μας , και - 4 μάσκες υψηλής προστασίας FFP3, που μας διέθεσε η κα. Φιλένη Λοράνδου από Κέρκυρα, τις οποίες είχε προμηθευτεί για ιδιωτική χρήση.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ

Εικόνα
Μπροστά σε ένα νέο ολέθριο λάθος βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή μετά το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε μετά από πρόταση του Συνδυασμού μας. Το πρώτο ολέθριο λάθος ήταν η υποτίμηση της μαζικής επιστροφής χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, στην ΠΕ Καστοριάς των 400 συμπολιτών μας από την Ιταλία και τους Αγίους Τόπους. Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να «φορτώσει» το λάθος στον ΕΟΔΥ δεν ευσταθεί, αφού η ίδια δεν έκανε κανένα επίσημο ερώτημα που να τεκμηριώνει το μέγεθος του προβλήματος και να ζητά οδηγίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και οι νέες συνθήκες απαιτούν συνεχή εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία. Ο Δήμος Φλώρινας από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κορωνοϊού - covid 19 στη χώρα μας, ξεκίνησε τη λήψη των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις. Με στόχο τη συνεχή και πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας επικαιροποιούμε τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και ανακοινώνουμε νέα που αφορούν την οικονομική ελάφρυνση και διευκόλυνση τους.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Εικόνα
Τα αποτελέσματα της χθεσινής επίσκεψης του υφυπουργού κ. Χαρδαλιά στη Νεάπολη Κοζάνης άρχισαν αμέσως να φαίνονται. Η επιμονή μας για την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα, ενόψει των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στο Ν. Κοζάνης και προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στους εκατοντάδες εργαζόμενους στο εργοτάξιο αυτής, έγινε αποδεκτή και ήδη ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνεδριάζει την Τρίτη 31/03/2020 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης Έγκριση δαπάνης για την απολύμανση του Διοικητηρίου Γρεβενών, ΚΤΕΟ Γρεβενών, Κτηνιατρικού Κέντρου Δεσκάτης, ΚΕ.Σ.Υ. Γρεβενών της Π.Ε.Γρεβενών Έγκριση έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής

ΔΩΡΕΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προς Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεν. Νοσοκομείου Φλώρινας «ΕΛΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Διά του Διοικητού κ. Χρήστου Παπούλκα Θέμα: Δωρεά αναλωσίμου υλικού Αξιότιμε κ. Διοικητά Αξιότιμοι κ.κ. Διοικητικοί Σύμβουλοι, Εν πρώτοις εκ μέρους όλων των πολυτέκνων μελών του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας και προσωπικά όλων των μελών του Δ.Σ, να εκφράσουμε από τα βάθη της ψυχής μας σ’ όλο το προσωπικό του Νοσοκομείο σας, (Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό ΕΚΑΒ, τραυματιοφορείς κλπ. Διοικητικό προσωπικό) ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη μεγάλη μάχη που δίνετε εναντίον της φοβερής μάστιγας της πανδημίας του ιού του Κορωνοϊού, που ενέσκηψε στην Πατρίδα μας. Μια μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό, με όλες σας τις δυνάμεις και χωρίς να υπολογίζετε τον προσωπικό κίνδυνο που διατρέχετε να νοσήσετε και σεις από τον Κορωνοϊό.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ-6ο ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στη λίστα της Π.Ε. Καστοριάς καθώς σύμφωνα με πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονταν διασωληνωμένος, άνδρας 56 ετών από την Οινόη Καστοριάς. Πρόκειται για το 6ο θύμα από την περιοχή της Καστροριάς που προστέθηκε στη λίστα αυτών που έχασαν τη μάχη με τον κορονοιό ενώ ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα κάνοντας τους φορείς να κάνουν έκκληση για να τεθεί σε έκτακτη ανάγκη η περιοχή. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος "πρέπει να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Καστοριάς για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοιού καθώς επίσης και ενίσχυση του με ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό. Η περιοχή ήδη βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη με την αύξηση των κρουσμάτων και πρόταση μας είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών στα απολύτως απαραίτητα για να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοιού που συνεχώς α

Ε.Κ.Φ. ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινάει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ ( ΦΕΚ 9/18.3.2020/τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει σήμερα 30 Μαρτίου 2020 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 14 Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει η προπληρωμή:  Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 31.03.2020 μέχρι και 03.05.2020.  Των «δώρων» Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας. Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Ε.Κ.Φ.: ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ε.Κ.Φ.: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του Οργανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, από σήμερα για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά.Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΟΔΥ

Εικόνα
Θέσαμε στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για μία ακόμη φορά, όλα τα στοιχεία για την κρισιμότητα της κατάστασης. Τόσο για την δραματική αύξηση ροής των διαγνωσμένων κρουσμάτων, όσο και για τη δυσχερή λειτουργία του Νοσοκομείου Καστοριάς.Η απόφαση για οποιαδήποτε λήψη πρόσθετων μέτρων για τη περιοχή μας, είτε αυτό λέγεται Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, είτε λέγεται Καραντίνα, βρίσκεται πλέον στα χέρια των πλέον αρμοδίων φορέων.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: "ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"

Εικόνα
Με χαρά άκουσα αρχικά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά πως έφερε γιατρούς στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσα πως δεν έφερε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ γιατρό στην Καστοριά. Για την ακρίβεια αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί μας από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο.Από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ για την Καστοριά.Επίσης δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς. Η ανακοίνωση του κ. Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά είναι ασύστολο ψεύδος. Το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους. Άνθρωποι χάνονται. Η Καστοριά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. ΑΜΕΣΑ-ΤΩΡΑ-ΧΘΕΣ στείλτε γιατρούς. ΥΓ1: Ίσως γι αυτό δε με κάλεσαν στη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την ασύγχρονη και σύγχρονη διδασκαλία ξεκίνησε να υλοποιεί σταδιακά το Γυμνάσιο Αμυνταίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στην Ασύγχρονη Εκπαίδευση, πρέπει να γνωρίζετε, ότι υπάρχει υλικό από τους καθηγητές του Γυμνασίου Αμυνταιου, και με τους κωδικούς που έχετε, θα μπορείτε να ενημερώνεστε.Για μικρό χρονικό διάστημα όμως θα παραμείνει ανοιχτή, για όλα τα μαθήματα μέχρι να καταφέρουν, να πάρουν κωδικούς όλοι οι μαθητές. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση σε λίγες μέρες το Γυμνάσιο Αμυνταιου θα πραγματοποίηση,και την Σύγχρονη διδασκαλία, σε πραγματικό χρόνο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα
Οι Πρόσφατες ενέργειες της Κυβέρνησης στον τομέα της απολιγνιτοποίησης ενισχύουν την έντονη κοινωνική ανησυχία που επικρατεί στους πολίτες της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και επιβεβαιώνουν πλήρως την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκε και στην επερώτηση 61 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την “καταστροφική και ανέφικτη μετάβαση που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για τις λιγνιτικές περιοχές της Ελλάδας”. Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση, επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας για την έλλειψη σχεδίου από την Κυβέρνηση και τον φόβο μας ότι η μεταλιγνιτική εποχή που οραματίζεται η Κυβέρνηση δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ομαλή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια και θερμά τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, για την αποστολή 500 υφασμάτινων μασκών, τις οποίες κατασκεύασαν οικιοθελώς μέλη συλλόγων της περιοχής.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων τόσο στον προπτυχιακό όσο και στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. Στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, το Πανεπιστήμιό μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πρόκληση που θέτει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δουλεύοντας μεθοδικά και με αρμονικό συντονισμό των υπηρεσιών του προέβη, μεταξύ άλλων, σε σειρά συναντήσεων για τη δημιουργία ακαδημαϊκού πλαισίου, σύσταση επιτροπής τεχνικής υποστήριξης, προμήθεια αδειών λογισμικού, παραγγελία του απαραίτητου εξοπλισμού, πραγματοποίηση δοκιμών των ψηφιακών μέσων και εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού στη χρήση του νέου λογισμικού. Επίσης συστήνει επιτροπή για τη διασφάλιση ποιότητας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ

Εικόνα
Προσθήκη λεζάντας To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως την 25η/03/2020 με μόνο θέμα την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την ήδη εξαγγελθείσα δέσμευση της για καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικηγόρους της χώρας ,ποσού 800,00€.

70 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Παραδόθηκαν , εβδομήντα (70) προστατευτικές ασπίδες προσώπου στο Νοσοκομείο από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι οποίες καλύπτουν όλο το εμπρόσθιο μέρος του προσώπου, παρέχοντας ευκρίνεια και μεγαλύτερη προστασία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.