Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 21, 2014

ΟΑΕΔ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 16.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 29-64

Εικόνα
Ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα απασχόλησης έως 16.600 ανέργων ηλικίας 29 – 64 ετών.

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΥΤΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ-ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Εικόνα
Δύο ημεδαποί 46 και 23 ετών συνελήφθησαν στην Λάρισα από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της απάτης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΙΚΑΝ ΚΛΟΠΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υποθέσεις κλοπών ποδηλάτων στην πόλη της Φλώρινας εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας .

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 49ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 49χρονου ημεδαπού εξιχνιάσθηκε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.

27η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Την 27η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος διοργανώνουν στην πόλη της Πτολεμαΐδας το τριήμερο 3,4 και 5 Οκτωβρίου ο Δήμος Εορδαίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής».

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο ολιγόλεπτες διακοπές εντός των διαστημάτων από 7:00 έως 8:00 και από 1:00 έως 2:30 μετά το μεσημέρι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Φλώρινας.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Στήριξη ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις θα δώσει το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 63 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ 279 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας προχωράει η ΔΕΗ.

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ-ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Εικόνα
Ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Ορυχείο Μαυροπηγής - ΛΚΔΜ , όταν 1ΙΧΔ φορτηγό έχασε την πρόσφυση λόγο ολισθηρότητας ( λάσπη ) , με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο φορτηγό ΙΧΔ προκαλώντας υλικές ζημίες. 

28ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Εικόνα
Για οφειλές προς το δημόσιο συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Πτολεμαΐδα 28χρονη ημεδαπή από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ

Εικόνα
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Αρκιτσαίος, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Γραφείου Κοζάνης κ. Κουτσογεωργοπούλου. 

ΣΥΛΛΗΨΗ 36ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εικόνα
Στην σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα από την Θεσσαλονίκη προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εις βάρος του οποίου σχημάτισε δικογραφία για πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου Φλώρινας και στους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν τα μέλη της παράταξης Ενότητα- Συνεργασία του Δήμου Φλώρινας από την συνεδρίαση αναφέρεται με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

Εικόνα
Για την εποχική γρίπη τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης της ενημερώνει τους πολίτες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Σταύρος Γιαννακίδης με ανακοίνωση του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάζει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Εικόνα
Κανονικά θα διδάσκεται στο Γυμνάσιο το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας διαψεύδοντας τον ισχυρισμό της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων, σύμφωνα με τον οποίο αφαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο της Αναπαραγωγής του Ανθρώπου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΙΕΚ, ΣΕΚ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό σε ΙΕΚ, ΣΕΚ και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι στις ΣΕΚ του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται πλέον φιλόλογοι και μαθηματικοί, καθώς πλέον οι σπουδαστές των ΣΕΚ διδάσκονται 4 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και 4 ώρες Μαθηματικά στην Α' τάξη.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ

Εικόνα
Την Φλώρινα θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου,  ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς 42 και 80 χρονών  συνέλαβαν χθες το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ-ΑΡΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, μετά τον αγώνα Κυπέλλου ΘΥΕΛΛΑ-ΑΡΗΣ στο ΔΑΚ Φλώρινας, οι προπονητές των δύο ομάδων. Η συνέντευξη θα δοθεί στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».

ΕΛΓΑ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ

Εικόνα
Την επιχορήγηση αντιχαλαζικών δικτύων και συνδυαστικών εγκαταστάσεων αντιβροχικής μεμβράνης και αντιχαλαζικού διχτυού για παραγωγούς που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέχρι αρχές Σεπτέμβρη της φετινής χρονιάς, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΝΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9

Εικόνα
Εκτός λειτουργίας θα είναι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας την Δευτέρα 29/9 με αποτέλεσμα οι εργοδότες και γενικότερα οι υπόχρεοι υποβολής εντύπων να μην μπορούν να υλοποιήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται.

ΟΑΕΔ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Σήμερα ψηφίστηκαν από τη Βουλή δυο σημαντικές τροπολογίες που, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, αποτελούν παρεμβάσεις - τομή στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ-ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Εικόνα
Τους πολύτεκνους και τρίτεκνους γονείς καθώς και τις μονογονεικές οικογένειες που πλήττονται από το νόμο των μεταγραφών καλεί να κινητοποιηθούν άμεσα η προσωρινή συντονιστική επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας που συστάθηκε με στόχο την κινητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα προκύψει με τις μεταγραφές των παιδιών του στα Πανεπιστήμια της περιφέρειας τους. 

5ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΟΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ-ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εικόνα
Αναίσθητο μεταφέρθηκε από τους γονείς του, το απόγευμα της Πέμπτης, ένα 5χρονο αγοράκι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ- ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εικόνα
Για την προκήρυξη τεσσάρων θέσεων ιατρών από το Υπουργείο Υγείας για το ΠΕΔΥ Φλώρινας ενημερώνει με ανακοίνωση του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Εικόνα
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 25/9/2014 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Εικόνα
Την απομάκρυνση των εκπαιδευτικών που σχετίζονται με υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ανακοίνωσαν σε συνέντευξη του ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εικόνα
Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Γεώργιου Στύλιου, τέθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε εφαρμογή στα σχολεία, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη το πρόγραμμα Cyberkid, που αφορά την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο. 

Παρουσίαση προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο σε ομάδα δημόσι...

57ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ 9 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Εικόνα
Για οφειλές ύψους 9 εκατ. 630χιλ. ευρώ συνελήφθη στην Πτολεμαίδα 57χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Εικόνα
Στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και στις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργήσει η εγκατάσταση του στην περιοχή των Σερρών, αναφέρεται με ανακοίνωση της η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Σερρών.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Εικόνα
Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας αναφέρεται με ανακοίνωση του το Εργασιακό Σωματείο Ε.Κ.Α.Β.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Τις θεατρικές παραστάσεις «4+1 Μύθοι του Αισώπου» και «Μικρός Πρίγκιπας» παρουσιάζει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το Παιδικό Θεατρικό Τμήμα του «Αριστοτέλη» - Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια.

ΣΥΛΛΗΨΗ 51ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Ένας 51χρονος ημεδαπός συνελήφθη  στον κάθετο άξονα Εγνατίας οδού Καστοριάς – Κοζάνης, στο ύψος του κόμβου Μανιάκων Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς,  για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. 

ΕΚΦ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Ξεκινά  από 1η Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του τo Εργατικό κέντρο Φλώρινας,  

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΤΑΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 ΤΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ

Εικόνα
Σε ένα χρόνο φυλακή με αναστολή με την καταβολή του προστίμου των 5.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες ο απάνθρωπος Φλωρινιώτης που κακοποίησε βάναυσα γατάκι στην περιοχή της Φλώρινας.

ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Εικόνα
Σε διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα προχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ, καθώς η ισχύουσα σύμβαση που υπεγράφη το 2012, λήγει το Μάιο του 2015.

1000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ "Η ΑΓΚΑΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το ποσό των 1000 ευρώ δίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "Η ΑΓΚΑΛΙΑ" σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον δράστη που ρίχνει φόλες στην περιοχή της Εκκλησίας Αναλήψεως στο Αμύνταιο.

ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Εικόνα
Για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ), στο 1οχλμ. της Επαρχιακής οδού Περάσματος-Λεπτοκαρυάς του Δήμου Φλώρινας κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Για το έργο της επέκτασης της τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδη, μετά και από συναντήσεις που είχε με στελέχη της ΔΕΗ στην Αθήνα.

ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

Εικόνα
Αντισυνταγματικός κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο αποκλεισμός των γυναικών από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό, που είχε προκηρυχθεί το 2000, για τις προσλήψεις ειδικών φρουρών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Tον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας».

ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Εικόνα
Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι αυξήσεις στο μισθό των ενστόλων, καλύπτοντας ένα τμήμα των απωλειών που υπέστησαν με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούλιο του 2012 (νόμος 4046/2012) και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τη Δικαιοσύνη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους που δικάζονται για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ στην Θεσσαλονίκη δηλώνει με ανακοίνωση της η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΓΓΔΕ: ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Εικόνα
Την ηλεκτρονική δημοσίευση, στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών, όλων των στοιχείων που αφορούν σε περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων που εκδίδονται από το Δημόσιο, προβλέπει απόφαση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Εικόνα
Το κέντρο Υγείας Αμυνταίου επισκέπτεται σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας κ. Σταύρος Γιαννακίδης στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ 586 ΕΥΡΩ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Εικόνα
Στα όσα ακούγονται σχετικά με τον εισαγωγικό μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων απάντησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας,  στο mega, ο οποίος ξεκαθάρισε κατ' αρχάς, πως το ποσό των 586 € που αναφέρθηκε, δεν αποτελεί τον εισαγωγικό μισθό νεοπροσλαμβανόμενου δημοσίου υπαλλήλου με πτυχίο - ο οποίος είναι 1.090 € - αλλά κάποιον, που έχει τελειώσει μόνο το Δημοτικό.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨.