Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 8, 2020

4 ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
 Θετικά βρέθηκαν άλλα 4 δείγματα αίματος από τους 11 που είχαν εξεταστεί χθες στη Καστοριά. Ο αριθμός των Θετικών κρουσμάτων συνεχώς αυξάνεται ραγδαία αυτές τις μέρες με τον αριθμός πια να αγγίζει τους 10. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τα 4 νέα θετικά δείγματα το ένα αφορά νοσηλεύτρια της οποίας ο γιος ήταν στην Ιταλία ενώ θετικός βγήκε και ο σύζυγος της. Θετική επίσης και μία νοσηλεύτρια της παιδιατρικής. Θετικός επίσης ένας ακόμη γιατρό. Πηγή: ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΔΑΣΚΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

Εικόνα
Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη και την ανακήρυξη του covid 19 σε πανδημία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συνιστά σε όλους τους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούν όλες τις οδηγίες που εκδίδονται από τον ΕΟΔΥ και από τους ειδικούς επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΙΣ συνιστά  Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ συνιστά και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως αερισμό των χώρων, απολύμανση όταν αυτό είναι εφικτό, αλλά μεταξύ άλλων και διατήρηση απόστασης μεταξύ των θαμώνων προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι ήδη με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής στις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004, οχήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από τους ιδιοκτήτες τους. Θεωρούνται εγκαταλελειμμένα όταν: · Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του σε φορείς του νομού , επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και συναντήθηκε με την Προϊσταμένη κ. Ζιώτα Χριστίνα. Ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο νομό, για τις εργασίες αποκατάστασης καθώς και για ώριμες μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να τις στηρίξει και να τις προωθήσει. Ο κ. βουλευτής τόνισε ότι αρχαιολογική σκαπάνη είναι πολύ σημαντική για το νομό διότι εκτός από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φέρνει στην επιφάνεια αυξάνοντας έτσι τον πολιτιστικό πλούτο της ,απασχολεί σημαντικό αριθμό ατόμων δίνοντας έτσι λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το νομό , τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Ε.Κ.Φ.: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση, λόγω του καθολικού κλεισίματος των σχολείων για 14 ημέρες, προβλέπεται να εκδίδεται άδεια ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίες, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.Εάν ο ένας γονέας λάβει ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, με εξαίρεση περιπτώσεις που ο εργαζόμενος γονέας νοσεί ή τίθενται ζητήματα αναπηρίας.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ

Εικόνα
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου ΠΡΟΣ Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη ΚΟΙΝ Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φιλοζωικό σωματείο Φλώρινας (μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας) Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 18η Νοεμβρίου 2019, έθεσα υπόψη σας (καταθέτοντας και σχετικά έγγραφα) αναρτήσεις εναντίον του Δήμου Φλώρινας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με ονομασία ¨Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας¨, για την μη παροχή τροφών από πλευράς του Δήμου για τα αδέσποτα, ζητώντας σχετική ενημέρωση και σας ρώτησα επίσης αν προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση μέσω του προγράμματος ¨Φιλόδημος 2¨ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση δημοτικού καταφυγίου ζώων.

ΥΓΕΙΑ ΝΕΦΡΩΝ: ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αφιέρωμα στην πρόληψη για την προστασία των νεφρών μας πραγματοποιήσε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Φλώρινας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα νεφρού.εύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου (12 Μαρτίου 2020) έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού με φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού να  είναι: «Υγεία Νεφρών: Για όλους σε όλο τον κόσμο». Στο  αφιέρωμα η ψυχολόγος Νέλη Βυζαντιάδου αναφέρθηκε στην ψυχολογία των ασθενών αλλά και των συγγενών αυτών υπογραμμίζοντας πως "θα πρέπει πρώτα ο ίδιος ο ασθενής και μετέπειτα οι συγγενείς αυτού να αποδεχτούν την ασθένεια, ακόμα και με την βοήθεια ειδικού ψυχολόγου αν χρειαστεί, να συμφιλιωθούν με την ασθένεια και να βρουν τρόπους να μπορέσουν αν προχωρήσουν μπροστά, συνοδευόμενοι από αυτή".

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας συστήνουν στους πολίτες να προσέρχονται στα γραφεία των υπηρεσιών, μόνο για τη διεκπεραίωση υποθέσεων που απαιτούν φυσική παρουσία, σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον είναι εφικτό να απευθύνουν τα αιτήματα τους μέσω τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής διαδικασίας. Από την Π.Ε. Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα, για την προστασία των πολιτών και των υπαλλήλων και της Π.Ε. Φλώρινας που επισκέπτονται τις υπηρεσίες της .

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας ανακοινώνει την αναστολή όλων των προπονητικών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματισθεί για τις επόμενες 14 ημέρες (έως 24 Μαρτίου) ακολουθώντας την Απόφαση του Υπουργείου Υγείας για Κλείσιμο όλων των Σχολικών και Πανεπιστημιακών Μονάδων. Αν και λάβαμε εγκαίρως όλα τα ενδεδειγμένα Μέτρα, όπως Απολύμανση των Εγκαταστάσεων κλπ είναι Προτεραιότητα Όλων μας η Υγεία των Παιδιών μας. Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε άμεσα και υπεύθυνα. Από το Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Σ.Φ. " Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Από το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» γίνεται γνωστό ότι, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους έναντι του κορονοϊού, αναστέλλονται προσωρινά όλες οι λειτουργίες και εκδηλώσεις όλων των Τμημάτων του «Αριστοτέλη» εντός και εκτός κτηρίου του Συλλόγου (συμπεριλαμβανομένου και των Αθλητικών), από 10/03/2020 έως και 25/03/2020.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Εικόνα
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας, ύστερα από στενή επικοινωνία με τη γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον νομό Φλωρίνης. Τα δύο σχολεία στην πόλη μας, το 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για προληπτικούς λόγους και βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Η ακόλουθη αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των χώρας έγινε, επίσης, για λόγους πρόληψης, που έχουν ως στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α'-ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β'-ΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 9.800.000 € που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών Α'-βάθμιας και Β'-βάθμιας Υγείας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. Η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων Α'-βάθμιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ -ΚΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), παραλαμβάνει προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής στις 06/03/2020 ημέρα Παρασκευή και στις 09 & 10/03/2020 τα νωπά προϊόντα, που θα τα διανείμει μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι, το Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας , το Δήμο Πρεσπών και το Δήμο Αμυνταίου, οι εν λόγω εταίροι θα διανέμουν τα παρακάτω προϊόντα στους ωφελούμενους του προγράμματος των ΤΕΒΑ/ΚΕΑ. - ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ (1000gr)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 11 Μαρτίου η Οικονομικη Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης 2. Έγκριση δαπάνης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, στη συνδιοργάνωση της Διεθνούς Αθλητικής Κολυμβητικής Συνάντησης ΑΜΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, στις 21 και 22 Μαρτίου 2020 3.Έγκριση δαπάνης για την συντήρηση του μηχανήματος έργου (unimog) με αριθμ. Κυκλοφορίας ΜΕ 125424 4. Έγκριση δαπάνης Π.Ε. Καστοριάς. 5. Έγκριση δαπανών Π.Ε. Καστοριάς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ -ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Εικόνα
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων στο πλαίσιο των γενικότερων προληπτικών μέτρων που καλούμαστε όλοι να πάρουμε μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας, εξαιτίας της καθημερινής επαφής με ασθενείς σε κλειστούς χώρους και αίθουσες αναμονής, θεωρεί αναγκαία στη δεδομένη χρονική συγκυρία, την αυστηρή τήρηση όλων των προληπτικών και περιοριστικών μέτρων που θέτουν τα νοσοκομεία, οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα ιδιωτικά ιατρεία για την είσοδο και παραμονή μας σε αυτά κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών επισκέψεων μας.Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας και ότι αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπους γύρω μας που ανήκουν σε ευπαθ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Εικόνα
Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου.Ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Καράογλου για τα τρέχοντα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Φλώρινας, με κυρίαρχο την απολιγνιτοποίηση. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η οποία θα βασιστεί σε ένα νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο που θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Αφού έλαβε υπόψη του: - το άρθρο 77 του Ν.3852/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 του άρθρου 58 του Ν.3966/2011 και το άρθρο 7 του Ν.4623/19 - την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.1/661/07.01.2020 - την υπ’ αριθ. 19)2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΚΚΩΗΙ-6ΔΧ) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό ελάχιστου περιεχομένου της προκήρυξης Προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως «Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης». Κωλύματα και ασυμβίβαστα Ως Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί: Βουλευτής Αιρετός της Περιφέρειας. Επίσης: Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι: δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή το

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Π. ΠΕΡΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ 61 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ “ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

Εικόνα
«Ως Βουλευτής Φλώρινας, Θα ξεκινήσω από την μεγάλη καταστροφή που έχει συμβεί στη Δυτική Μακεδονία. Έρχεται σήμερα η ΝΔ ως φιλοπεριβαλλοντικό κόμμα και μιλάει για απολιγνιτοποίηση λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η ΝΔ, το κόμμα που ευθύνεται διαχρονικά για τη μονοκαλλιέργεια στις λιγνιτικές περιοχές, γιατί δεν υπήρξε ποτέ κανένας άλλος σχεδιασμός. Που έχει την ευθύνη της απουσίας της ΔΕΗ από την αγορά Φυσικού Αερίου τη δεκαετία του 1990. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις ΑΠΕ όπου με ευθύνη της ΝΔ η ΔΕΗ αποκλείστηκε από την αγορά των ΑΠΕ το 2010 - 13 και παρέδωσε τη ΔΕΗ 2015 με μερίδιο κάτω του 2% στις ΑΠΕ. Το 2018 η Ελλάδα για πρώτη φορά έπιασε τους ευρωπαϊκούς στόχους για τις ΑΠΕ. Η ανεργία στην Φλώρινα των νέων κάτω των 24 ετών αγγίζει το 75% και η συνολική ανεργία 42%. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ VELES

Εικόνα
Με τον Δήμαρχο Veles κ. Ace Kocevski συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διασυνοριακών συνεργασιών, όπως η συμμετοχή σε κοινά προγράμματα, καθώς και πολιτιστικές και άλλες ανταλλαγές.