Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 28, 2020

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Τα δύο μεγάλα έργα της κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας και της έλευσης του φυσικού αερίου όπως έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες, πήραν τον δρόμο της υλοποίησης. Όπως έχει δεσμευτεί ο Βουλευτής επόμενος στόχος είναι η βελτίωση και σωτηρία της Λίμνης με συνακόλουθο την ανάπτυξη του τουρισμού.Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής σήμερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας,πρόεδρο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Ένωσης Χημικών Ελλάδος και Αν.Καθηγητή του Χημικού Τμήματος του Α.Π.Θ κ.Γιάννη Κατσογιάννη.Η συζήτηση υπήρξε ουσιώδης και η επιστημονική ομάδα του Καθηγητού εξειδικευμένη στις μετρήσεις και αναλύσεις υδάτων,τίθεται στην διάθεση των αναγκών εξυγίανσης της Λίμνης μας.

Ε.Κ.Φ.: 2 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει 2 συνολικά θέσεις για την κάλυψη αναγκών λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού covid-19. Επισυνάπτονται τα ΦΕΚ τ.Β΄/868 (16/03/2020) και ΦΕΚ Τ. B’ 2480/22.06.2020 της πρόσκλησης καθώς και η προκήρυξη. Την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ. Όπου αναφέρονται Κοινωνικοί Λειτουργοί κατηγορίας ΠΕ νοείται κατηγορία και ΠΕ και ΤΕ. Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων : 30-06-2020 Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 05-07-2020 (23:59) Για πληροφορίες: Τηλ. 2385350902 ,2385350904 09:00 – 12:00

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

Εικόνα
Με την υπουργική απόφαση περί αντιστοιχιών τμημάτων ΑΕΙ που εκδόθηκε στις 25/6/2020 από το ΥΠΑΙΘ, η κα Κεραμέως προχώρησε άλλο ένα βήμα το στρατηγικό της σχέδιο για τη συρρίκνωση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων. Μετά από μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων νεοφιλελεύθερου δογματισμού και εχθρότητας προς τη Δημόσια Παιδεία, αυτή τη φορά, αποφάσισε για πρώτη φορά στα ακαδημαϊκά χρονικά της χώρας να άρει την ακαδημαϊκή αντιστοιχία μεταξύ ομοειδών τμημάτων εφευρίσκοντας έναν καινοφανή τρόπο για να κατηγοριοποιήσει τα τμήματα σε νέα και παλιά. Έτσι τα νέα τμήματα μαθηματικών, φυσικής, γεωπονίας, λογιστικής και χρηματοοικονομικής καθώς και το νέο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα, αλλά και πολλά άλλα που δημιουργήθηκαν με βάση τον προγραμματισμό των συλλογικών οργάνων Διοίκησης πολλών Πανεπιστημίων επί ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της εμβληματικής μεταρρύθμισης της διαμόρφωσης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, δεν λογίζον

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Οι Αντιδήμαρχοι Μπάντης Ι., Κιοσές Π. και Μπερμπερίδης Π., σήμερα την 01/07/2020 υποδέχτηκαν στο Αμύνταιο τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο που συνοδευόταν από τον δημοτικό Σύμβουλο Ελευθεριάδη Κυριάκο, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Δ. Μακεδονία. Η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τον Ευρωβουλευτή ήταν γύρω από τα ενεργειακά αλλά και εργασιακά θέματα της περιοχής καθώς και την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή για την οποία ως μέλος οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο τελευταίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Φλώρινας συνεχίζει τις δράσεις σε σχέση με την πανδημία Covid19, ανταποκρινόμενο και σε αιτήματα συνδρομής των Δομών Υγείας του Νομού. Κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου ΕΕΣ δρ. Αντωνίου Αυγερινού η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματος ξεκίνησε την υποστήριξη υποδοχής και επιτήρησης των προληπτικών μέτρων ασφαλείας για τους προσερχόμενους στις Δομές Υγείας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και οι Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας,ευχαριστούμε θερμά τους Σκοπάκη Άρη, Σκοπάκη Γιώργο,Χρηστίδη Δημήτρη και Χρηστίδη Μενέλαο (Μηνά) για τη μουσική που έπαιξαν στη γιορτή Αποφοίτησης του Σχολείου μας και το κέφι που μας χάρισαν.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας για τη διετία 2020 – 2022 σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού του συλλόγου.Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 σε αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, όπου φιλοξενείται το γραφείο του Συλλόγου.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Στην επαναλειτουργία όλων των δραστηριοτήτων του  προχωράει ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με τη δέουσα προσοχή για την τήρηση των κανόνων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.Απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία των μελών των Τμημάτων, με τους υπεύθυνους Τμηματάρχες - Δασκάλους.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Σ.Ε. ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος διοργανώνει το διήμερο 11κ αι 12 Ιουλίου το ΚΚΕ στο Δήμο Πρεσπών. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Ιουλίου με : 10:30 επίσκεψη στην προτομή του καπετάν Σκοτίδα στο Βατοχώρι 11:30 επίσκεψη στον ομαδικό τάφο των αγωνιστών του ΔΣΕ στον κωτα 12:30επίσκεψη στην τοποθεσία Περβαλι για παρατήρηση των θέσεων του ΔΣΕ 2:00 άφιξη στο Πατουλίδειο αθλητικό κέντρο χρόνος για φαγητό και ξεκούραση 18:30 επίσκεψη των κατασκηνωτών στο Μουσείο ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΣΕ στην Καλλιθέα 19:30 ομιλία από τον Κώστα Σταμπολίδη μέλος της ΕΠ δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη δράση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΣΕ 21:00 γλέντι

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ--ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Η Ελληνική Ομοσπονδία ανέθεσε στις ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας την μεγάλη αυτή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Φλώρινας στις 18-19 Ιουλίου 2020. Συνδιοργανωτής θα είναι ο Δήμος Φλώρινας, ενώ θα έχει την υποστήριξη και της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας φέρνουν στην πόλη μας μία ακόμα διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, υλοποιώντας τον πάγιο στόχο τους, που είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας.

ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Ο 25ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗ Τ.Κ. ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 25 χρόνου Γιάννη, Νίκος Καμπούρης,  από την Αγία Άννα του δήμου  Νεστορίου Καστοριάς εξηγεί στη κάμερα της ΕΡΤ πως ο γιος του βρέθηκε να δίνει μάχη σώμα με σώμα με μία αρκούδα σημειώνοντας πως σήμερα ζει χάρη στα δύο σκυλιά που είχε μαζί του, με τα οποία εκείνο το πρωί είχε πάει για να τα εκπαιδεύσει στο κυνήγι αγριογούρουνου. Συγκλονισμενοί κάτοικοι και συγγενείς δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε καθώς ο νεαρός Γιάννης σώθηκε από θαύμα όπως λένε οι συγγενείς του. Η αρκούδα, όπως εξήγησε ο ίδιος στον πατέρα του, πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του μη προλαβαίνοντας ο ίδιος να αντιδράσει. "Ευτυχώς που η αρκούδα γύρισε για να κυνηγήσει τα σκυλιά που τις ορμούσαν " σημειώνει ο κ. Καμπούρης "αλλιώς σήμερα ο γιος μου δε θα ήταν ζωντανός".

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Διαρκή μέριμνα και συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας καταβάλλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμος Καστοριάς. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη περισυλλεγεί και απομακρυνθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, 54 εγκαταλειμμένα οχήματα και 7 ανενεργά περίπτερα, εντός του αστικού ιστού, που επιδρούσαν αρνητικά στην αισθητική, την καθαριότητα και τη δημόσια υγεία.

ΔΡΑΣΗ "ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Εικόνα
Συνεχίζονται οι επωφελείς εκδηλώσεις στα πλαίσια της κοινωφελούς δράσης <στηρίζω Καστοριά>. Σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου με ενδιαφέρον ξεναγήθηκα στην Ερμού και την Σ.Άρτη.Πέραν της έκθεσης φωτογραφίας πεταλούδων της περιοχής μας από τοπικούς λάτρεις της τέχνης,με εντυπωσίασε η αποτύπωση της ποικιλίας αυτών που διαθέτουμε και η αξιοποίηση ακόμη και σε τενεκέδες.

213 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, ώρα 11:00 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, ώρα 11:00 π.μ, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω,για 213 θέσεις πλήρους απασχόλησης, όλων των κατηγοριών (ΥΕ,ΔΕ,ΤΕ,ΠΕ), οκτάμηνης διάρκειας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Στο Αμύνταιο θα βρεθεί τη Τετάρτη 1 Ιουλίου Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος. Στις 10 π.μ.θα επισκεφθεί την Δημοτική Επιχείρηση «Ξινό Νερό» και στις 12 το μεσημέρι θα συναντήσει τον Δήμαρχο Αμυνταίου Α. Μπιτάκη, στο Δημαρχείο.

ΣΥΛΛΗΨΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για παράβαση δασικής νομοθεσίας συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός σε δασική περιοχή της Καστοριάς, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 71ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών συνελήφθη 71χρονος σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 71χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο αλλοδαπούς, 33 και 48 χρόνων. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, χρηματικό ποσό -950- ευρώ, -4- κινητά τηλέφωνα και -2- κάρτες sim. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος οδηγήθηκε στoν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.