Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 26, 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Α.Σ. Αμύντας Αμυνταίου επανήλθε δριμύτερος στον χώρο της χειροσφαίρισης, με σκοπό να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής και υγιούς αθλητικής υποδομής, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Δ.Σ. του συλλόγου με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων υποδομής και την αποτελεσματική διεξαγωγή της προπονητικής διαδικασίας, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι προσφερόμενες δυνατότητες και να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο, σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν, στις κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΣ

Εικόνα
Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, εγκρίνεται η διεξαγωγή Αθλητικού Αγώνα Αλιείας Κυπρίνου από τις 22 ως 24 Οκτωβρίου 2021 με ώρα έναρξης 16:00 της Παρασκευής και λήξης την 16:00 της Κυριακής, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας στην περιοχή περιμετρικά της γέφυρας Σερβίων – Κοζάνης και από τις δύο όχθες της λίμνης.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παραδόθηκε στο αρμόδιο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.Τα συσκευασμένα προϊόντα περιλάμβαναν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους της Π.Ε. Φλώρινας για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.«Μ΄ αυτή τους την πράξη συμπαραστέκονται εμπράκτως προς τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εύχομαι το παράδειγμα τους, να βρει νέους μιμητές ανάμεσα στους συμπολίτες μας, για να παραμείνουν οι αξίες και τα ιδανικά του ανθρωπισμού αναλλοίωτα».

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας για την τρίτη ηλικία (1η Οκτωβρίου) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα διεξαχθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης και κορεσμού οξυγόνου από το προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021, στην πλατεία Γ. Μόδη και στον υπαίθριο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Μελίτης, από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. Κατά την προσέλευση παρακαλούμε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά της Covid – 19.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στις 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Στη Σχολή αυτή μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν δωρεάν άνδρες και γυναίκες και να σπουδάσουν την ψαλτική τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής που αποτελεί πολύτιμο μέρος της Εθνικής μας κληρονομιάς. Οι πρόβες θα ξεκίσουν την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις  7 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Αγ. Παντελεήμονος, όπου θα πραγματοποιηθεί  Αγιασμός και θα ακολουθήσει η πρώτη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων με τους καθηγητές της Σχολής στην μεγάλη αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λυκείου, για να ανακοινωθεί το πρόγραμμα και να γίνει η κατανομή των τάξεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ε. Ν.Δ.

Εικόνα
Για την πορεία όλων των θεμάτων του νομού, με πρώτο αυτό της ανεργίας, για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης, για το πανεπιστήμιο και τις συνέπειες από την καθιέρωση της βάσης του «10», ενημέρωσε το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργο Στεργίου ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησης τους. Επιπλέον ο κ. Αντωνιάδης όπως αναφέρει, ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Στεργίου και για την πορεία των αρδευτικών δικτύων στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου, για τις υποδομές (οδικές, σιδηροδρομικές κ.ά), για θέματα υγείας, αγροτικής οικονομίας, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις του νομού κ.ά. "Ο κ. Στεργίου δεσμεύτηκε να στηρίξει την περιοχή" επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης "προωθώντας από κοινού με το βουλευτή λύσεις στα θέματα του ακριτικού νομού με πρώτα αυτά των υποδομών". ​

23.500 ΤΕΜΑΧΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος  από τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) της Φλώρινας και της Καστοριάς, όπου μέχρι στιγμής, και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, έχουν παραληφθεί στα ΚΔΕΥ 23.500 τεμάχια υλικών και από αυτά έχουν δοθεί για επαναχρησιμοποίηση τα 8.100 τεμάχια (27%).

ΣΤΙς 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των μαθημάτων αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου στις 27 Σεπτεμβρίου.  Ως ημερομηνία έναρξης μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 ορίστηκε η 11η Οκτωβρίου 2021, εκτός των Τμημάτων της πόλης της Κοζάνης που θα ξεκινήσουν στις 12-10-2021 λόγω τοπικής εορτής.

ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Στο πρόγραμμα  «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassadors Schools – EPAS)  θα συμμετέχει το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, που υλοποιεί το πρόγραμμα σε  συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Το Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία σε εθελοντική βάση σε Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά ιδιαίτερα σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου.

27η ΠΑΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΟΦ

Εικόνα
Την 27η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 στον υπαίθριο χώρο του καταφυγίου "Χρήστος Φάτσης" στην τοποθεσία Οροπέδιο στο όρος Βαρνούντας, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας. Για όσους/ες δεν έχουν πάει καθόλου κατά εκεί θα υπάρξει αναχώρηση την Κυριακή 3/10 στις 9:00 απο τον ΣΕΟΦ για Οροπέδιο. Εύκολη πορεία διάρκειας 1:30 περίπου. Επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα από το καταφύγιο από το Σάββατο για όσους και όσες το επιθυμούν. Εναλλακτικά η πορεία μπορεί να ξεκινήσει και με τα πόδια από την Φλώρινα (από το Πολιτιστικό Κέντρο προς τα Υδραγωγεία (άσφαλτος μέχρι τα υδραγωγεία και χωματόδρομος μετά) ή από τα "Γυμνάσια" (αμέσως μετά το 1ο Λύκειο) (μονοπάτι). Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε μια ώρα ακόμα στα 25 λεπτά του Οροπεδίου. Ο παραπάνω χωματόδρομος απο τα Υδραγωγεία είναι και η 2η εναλλακτική διαδρομή για αυτοκίνητο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 και η Δυτική Μακεδονία» διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Φλώρινας, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Με τις εισηγήσεις παρουσιάζεται η συνεισφορά των Δυτικομακεδόνων και η προσφορά τους στην Επανάσταση του 1821, ο Φιλελληνισμός και η προσφορά του από το 1821 μέχρι σήμερα, ο καθοριστικός ρόλος της Φιλικής Εταιρίας και η συνεισφορά των γυναικών στην Εθνεγερσία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΑ

Εικόνα
  Προβολή τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. για την κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ)».

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022 ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η πορεία του έργου του φυσικού αερίου για τη Φλώρινα συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα.  Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "ο κ. Τσάκας με διαβεβαίωσεπως εξελίσσεται ομαλά η πορεία του έργου του φυσικού αερίου και πως πριν εκπνεύσει το 2021 ο ανάδοχος θα ξεκινήσει τις εργασίες στην πόλη της Φλώρινας. Επίσης, με διαβεβαίωσε ότι, τελικά, λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερε να επισκεφτεί τη Φλώρινα, αλλά θα το πράξει τον Οκτώβριο και από κοινού θα επισκεφτούν τις κοινότητες Λεχόβου και Βαρικού για να εξετάσουν την πιθανότητα εγκατάστασης φυσικού αερίου στις δύο αυτές κοινότητες". ​

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Διχαστικές φιέστες με άρωμα Νέας Δημοκρατίας

Εικόνα
"Κάνοντας επίκληση στις δημοκρατικές  ευαισθησίες και στην ιστορία της περιοχής που ζείτε, εργάζεστε και πολιτεύεστε, ζητάμε ανοιχτά τόσο από την ΔΕΕΠ Φλώρινας της ΝΔ, όσο και από τον κ. Αντωνιάδη να ξεκαθαρίσουν την θέση τους σχετικά με την παρουσία του κ. Μπογδάνου και στελεχών της ΝΔ σε εθνικιστική εκδήλωση στο Βίτσι με εκπροσώπους του καταδικασμένου νεοναζί Η. Κασιδιάρη, της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, πρώην Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, τη Βασιλική Ένωση Ελλάδος και τους Βασιλόφρονες νομού Καστοριάς",  τονίζεισε ανακοίνωσητης η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.  Σημειώνει ακόμα "στο ήδη τεταμένο κλίμα που ζούμε και σε μια μαρτυρική περιοχή που έχει υποφέρει ιστορικά από τη μισαλλοδοξία, το διχασμό και τη διχόνοια, καλό είναι η κυβερνητική παράταξη να μην πυροδοτεί μέσω των βουλευτών της την αναβίωση διχαστικών ιστορικών στιγμών και την πόλωση της κοινωνίας.

11 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
11 θέματα από τα 38 στην ημερήσια διάταξη αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας αύριο στις 10 με τηλεδιάσκεψη. Σημαντικότερα θέματα για τη Φλώρινα είναι η Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της χρήσης και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου, για χρονικό διάστημα δύο ετών καθώς και των όρων της Διακήρυξης, η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Π.Ε. Φλώρινας 2021 στο τμήμα των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΣΑΕΠ 041 (Τροπ.1) και η Έγκριση του ΙI πρακτικού Συνοπτικού Διαγωνισμού της μελέτης: «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτήματος Βαρικού» για την κατακύρωση του αναδόχου Π.Ε. Φλώρινας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΒΕΓΟΡΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την απαγόρευση προσέλευσης κατοίκων στο χώρο του παλιού ορυχείου Βεγόρας Αμυνταίου, αποφάσισε ο Δήμος Αμυνταίου μετά και τις πρόσφατες κατολισθήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο ορυχείο της Τοπικής Κοινότητας Βεγόρας, ( πρώην Βαρβούτη ). Σημειώνει δε τη σοβαρότητα του προβλήματος υπογραμμίζοντας πως "υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας για τους κατοίκους ".

13 ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει η Περιβαλλοντική επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας από τα οποία τα 13 θέματα αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας. Και τα 13 θέματα αφορούν στην έγκριση των Μελετών Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για έργα Φωτοβολταικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα τοπικά διαμερίσματα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου και Μελίτης του Δήμου Φλώρινας.