Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 20, 2015

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Χαρούμενες μελωδίες αντήχησαν  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα που έψαλλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο, οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, τα μέλη της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς «ο Εύξεινος Πόντος», τα μέλη και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος» και μικρά παιδιά.

ΣΥΛΛΗΨΗ 35 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
35χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα, διέρρηξε δικηγορικό γραφείο ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, από όπου αφαίρεσε αντικείμενα ευτελούς αξίας και προκάλεσε φθορές συνέλαβαν στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς,  .

ΣΥΛΛΗΨΗ 21 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
21χρονο ημεδαπό, γιατί σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους -6,2- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης  .

ΣΥΛΛΗΨΗ 59ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν 59χρονο ημεδαπό σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας .

ΕΥΧΕΣ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.

Εικόνα

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Εικόνα
  Μια δύσκολη χρονιά φεύγει και μια νέα, ίσως το ίδιο δύσκολη, έρχεται. Ευχόμαστε αυτή που φεύγει να πάρει μαζί της όλη την απαισιοδοξία και την κατήφια.

ΑΝΑΨΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ 80 ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Φλωρινιωτών και επισκεπτών ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του πατροπαρόδοτου εθίμου το Άναμμα των Φωτιών που αναβίωσε στις γειτονιές της Φλώρινας. Κάτοικοι και επισκέπτες διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χορεύοντας γύρω από τις φωτιές κάτω από τους ήχους των χάλκινων πνευστών της Φλώρινας απολαμβάνοντας και το παραδοσιακό κρασί και τη ζεστή φασολάδα που προσφέρονταν στις γειτονιές.

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Κάλαντα από αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας άκουσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης την παραμονή των Χριστουγέννων. Πολιτιστικοί σύλλογοι, o στρατός και φορείς σε ξεχωριστές ντοπιολαλιές είπαν τα κάλαντα με το δικό τους τρόπο, στο πνεύμα της ημέρας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων που ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε το φυλάκιο της Νίκης, το Γηροκομείο Φλώρινας, τα ΚΗΦΗ, το ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Φλώρινας (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ), τα ΚΑΠΗ Φλώρινας, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και αντάλλαξε ευχές με πολίτες στην αγορά της Φλώρινας, καθώς και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών& Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΕ Φλώρινας ευχαριστεί δημόσια τους κάτωθι χορηγούς των εκδηλώσεων μας στις 23 Δεκεμβρίου 2015.

ΕΥΧΕΣ ΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TOGETHER

Εικόνα

ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΡΟΖ / ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ / ΣΚΛΗΒΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Η ΓΥΝΗ» ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σκληβανιώτης  Δημήτρης Εγκόσμια τοπία του ρόζ Έκθεση Ζωγραφικής καφενείο των γυναικών «η γυνή» Φλώρινα Καλλέργη 4, Φλώρινα Ο Δημήτρης Σκληβανιώτης παρουσιάζει την ζωγραφική του δουλειά πρώτη φορά στο κοινό της Φλώρινας στο καφενείο των γυναικών «Η Γυνή» σαν εξομολόγηση για την συνεκτικότητα που έχει το τοπίο με το σώμα των γυναικών, ευχάριστο στο βλέμμα και στην ψυχή . Τοπία του ροζ , τοπία με την υπαινιχτική σχεδίαση  σε ένα χώρο μονοοπτικό  και καθολικής ξεγνοιασιάς  με ακριλικά χρώματα σε χαρτιά και καμβάδες . Τα εννέα έργα αφιερώνονται στο αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού  και στο Σύλλογο καρκινοπαθών Αμυνταίου και περιχώρων «Μαζί για την Ζωή»

ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΤΣΑΝΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ. RIVERSIDE, ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Θαμώνας είναι αυτός ο οποίος κατ' επανάληψη επισκέπτεται ένα χώρο. Αυτή η κατά συρροή συνήθεια μπορεί να αποτελέσει μια εσωτερικότητα για τον εμπλεκόμενο. Στη ζωγραφική της η Νικολέτα Τσαντίκη, διερευνά εικαστικά τις συνθήκες αυτής της εσωτερικής διέγερσης του θαμώνα. Σχηματισμοί fractal φτιαγμένoι από ρητίνες, ecolines σε τονικές διχρωμίες απλώνονται πάνω σε καμβάδες, αποκαλύπτοντας το ασυνείδητο μέσω της τέχνης. Δώδεκα έργα εκτίθενται στο διάκοσμο χώρο των θαμώνων του καφέ εστιατορίου Riverside, στον ποταμό Σακουλέβα, στη Φλώρινα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΦΩΤΙΕΣ 2015"

Εικόνα

ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Περίοδος 2015-2019) παρουσιάστηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων απο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους αντιπεριφερειάρχες Αμαλία Κούσκουρα και Παναγιώτη Πλακεντά και υπηρεσιακά στελέχη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άνοιξε τον κύκλο αυτών των συνεδριάσεων, με στόχο τη μεταφορά μιας πολύ χρήσιμης εμπειρίας πάνω στο στρατηγικό σχεδιασμό των Περιφερειών για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 30 θέματα στη ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΠΡΟΧΩΡΑ Η Γ’ ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΒΕ- ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάθεσης της γ’ φάσης του έργου αποκατάστασης των ΜΑΒΕ και υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη η σύμβαση υλοποίησης, ενώ έγινε η πρώτη εκταμίευση, ύψους 600.000 ευρώ, απο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ)» στο οποίο το έργο είναι ενταγμένο με συνολικό προϋπολογισμό 17 εκ. και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους.

ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Εικόνα
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί. Ὅταν ὁ Πλάστης εἶδε, ὅτι δὲν μποροῦσε πλέον νὰ βάλη «οὔτε ἔλαιον, οὔτε ἐπίδεσμο στὶς πληγὲς τῆς ἀνθρωπότητος, καὶ ὅταν εἶδε νὰ καταστρέφεται ὁ ἄνθρωπος, τὸν ὁποῖο εἶχε πλάσει μὲ τὰ χέρια του, ἔκλινε τοὺς οὐρανοὺς καὶ κατῆλθε παίρνοντας ἀληθινὸ ἀνθρώπινο σῶμα ἀπὸ τὴν Ἁγία Παρθένο». «Ἦλθε στὴ γῆ καὶ συναναστράφηκε μὲ τοὺς ἀνθρώπους». «Μὲ ἕνα τόσο εὐτελὲς γεγονός, τὸ ὅτι ἔγινε ἄνθρωπος ὁ Χριστός, μᾶς ἀποκάλυψε ὅλα τὰ θεϊκὰ μυστικά. Μὲ τὴν ἐνανθρώπησι τοῦ Λόγου φανερώθηκε ἡ πρόνοιά του γιὰ ὅλα καὶ ὅτι ὁ χορηγὸς καὶ δημιουργός της εἶναι αὐτὸς ὁ ἴδιος ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ.

ΕΥΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ.: ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ημέρες αργίας λόγω εορτών Η 25η Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων, προβλέπεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας από το νόμο. Η 26η Δεκεμβρίου, η 1η Ιανουαρίου και η 6η Ιανουαρίου (Θεοφάνια) δεν ανήκουν στις υποχρεωτικές αργίες από το νόμο, ωστόσο χορηγούνται είτε βάσει ειδικών ρυθμίσεων σε ΣΣΕ, Κανονισμούς εργασίας κλπ, είτε κατ’έθιμο, είτε οικειοθελώς από τον εργοδότη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Αυτό το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι ιδανικός για μια επίσκεψη στην υπέροχη χιονισμένη φύση του Γράμμου.Ευκαιρία να έρθετε με την παρέα σας για να θαυμάσετε τις Άλπεις της Ελλάδας σε ένα ηλιόλουστο χιονισμένο τοπίο και παράλληλα να κάνετε και ένα ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar με τις δημιουργίες των παιδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Φλαμπούρου, στις 23 Δεκεμβρίου 2015, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη, από τις 18:00 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"

Εικόνα
Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων» παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, τηνΤετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:30, στην θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος). Μπορούν άραγε να συμβούν θαύματα και οι επιθυμίες όλων μας να εκπληρωθούν; Kαι αν ναι, με ποιον τρόπο; Η απάντηση δίνεται στην παράσταση “Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων” που παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του φετινού χειμώνα.

ΆΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΑΠΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ONLINE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ «CYBER ALERT», ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας απετράπησαν μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», άλλες τρεις (3) περιπτώσεις αυτοκτονιών, που εκδηλώθηκαν μέσω Διαδικτύου.Στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για άλλη μια χρονιά αναβιώνει το πατροπαράδοτο έθιμο το Άναμμα των Φωτιών στις γειτονιές της Φλώρινας σήμερα το βράδυ στις 12:00. Έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μπορεί να έχει τις ρίζες του σε παγανιστικές εκδηλώσεις στη λατρεία του ηλίου. Τώρα όμως είναι γερά συνυφασμένο με τη φωτιά που άναψαν οι βοσκοί στο μικρούλη Χριστό και την αναγγελία της γέννησης του Σωτήρα του ανθρώπου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Εικόνα
Η διαδικασία της ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕIΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2015-16 θα συνεχίσει το Δεκέμβριο 2015 με μια συνάντηση τριών ημερών 26 έως 28 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εικόνα
Η προγραμματισθείσα Έκτακτη Συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης) αναβάλλεται, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών στην εκπροσώπηση θεσμικών φορέων, εξαιτίας έκτακτων εξελίξεων και μετά από σχετική γραπτή πρόταση της εκπροσώπου της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, που έθεσε και το αίτημα σύγκλησης του Έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις υπογραφές 15 Περιφερειακών Συμβούλων.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥ Λ.Κ.Δ.Μ.

Εικόνα
Αναστέλλονται οι επικείμενες μετακινήσεις του Νοσηλευτικού προσωπικού έπειτα από την διαπραγμάτευση που είχε σήμερα το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ –παρουσία του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της Επιχείρησης κυρίους Π. Καραλευθέρη και Ν. Φωτόπουλο- με τους Γενικούς Διευθυντές: Παραγωγής κ. Γ. Κοπανάκη, Ορυχείων κυρίας Ο. Κουρίδου, Ανθρωπίνων Πόρων κ. Γ. Δαμάσκου και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΔΥΑΕ) της ΔΕΗ Α.Ε, κυρίας Μ. Τολάκη.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεως μας ότι την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το βράδυ και ώρα 10:00μ.μ. - 02:00π.μ. στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Μαρία Χατζηλάμπου για τη δωρεά ενός (1) δικού της πίνακα ζωγραφικής προς την Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων και Καλλιτεχνών του Συλλόγου μας. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 17-12-2015, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020.

Εικόνα
Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών στις 17-12-2015, με θέμα των στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.Ο κ. Σέλτσας ως μέλος της ειδικής επιτροπής περιφερειών συμμετείχε στην συνεδρίαση, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2010.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξεις που έλαβαν χώρα το 2011 στη Ιταλία.

Κυνηγούσε αγριογούρουνα συστηματικά και παράνομα μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Φλώρινα

Εικόνα
Μετά από πολύωρη αναμονή και περιπολίες θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ.) συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου τον κυνηγό «αρχηγό της παρέας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, που εξοντώνει κατ’ εξακολούθηση ζώα κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Σκοπού - Παπαδιάς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ι. Τσιρώνη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τ. Κουίκ στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρου με παρουσία των Δημάρχων, Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλου, Αμυνταίου κ. Κ. Θεοδωρίδη και Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ε. Παναγιωτίδου και Περιφερειακών Συμβούλων της ΠΕ Φλώρινας και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ '60-'70 ΚΑΙ '80 ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Εικόνα
"Τραγούδια που ζήσαμε" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00 Ι Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Με τις ζεστές φωνές της Μαρίας Θωίδου και του Μάκη Αϊβάζογλου, και τους περίτεχνους ήχους της κιθάρας του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια της γενιάς του '60, '70 και '80, εμπλουτισμένο από σύγχρονα τραγούδια των ίδιων τραγουδοποιών.

ΕΞΙ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΥΧΕΡΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έξι άτομα συνελήφθησαν στο Αντίγονο Φλώρινας για διενέργεια τυχερού παιγνίου. Ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος επέτρεπε τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου «πόκερ» στους υπόλοιπους πέντε (5) συλληφθέντες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εικόνα
Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κύριε Πρόεδρε, Από την ενημέρωση που είχαμε από πλευρά σας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αντιλαμβανόμαστε ότι στο αίτημα μας για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 3ΗΣ ΥΠΕ, ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, που με υπογραφές μας ζητήσαμε στις 15.12.2015, οι Συνδυασμοί της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 23.12.2015, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΙ ΩΣ ΑΝΩ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 ο Σύλλογος προχώρησε σε Γενική Συνέλευση των Μελών του στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής: 1. Απολογισμός πεπραγμένων 2013-2015 2. Οικονομικός απολογισμός 2013-2015 3. Προτάσεις για την πορεία και δράση του Συλλόγου για τη διετία 2015-2017 4. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ Κ. Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗ ΓΙΑ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
Κατά τη συνεδρίαση (17/12/2015) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα την ενημέρωση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (2015-2019), ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης έκανε δύο παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν την περιοχή. Αποδέκτες ήταν οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής.

ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΆΡΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΏΝ ΔΉΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΏΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΏΝ ΝΟΜΏΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΎΣ ΕΚΠΟΜΠΏΝ CO2

Εικόνα
Επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Σκουρλέτη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη και τους Βουλευτές των νομών Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας, στάλθηκε από τους Δημάρχους: Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας, με την οποία ζητείται μέρος των εσόδων απο τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων CO2 να διατίθεται σε ειδικό λογαριασμό για την χρηματοδότηση δημιουργίας θέσεων εργασίας στους Νομούς Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας και οι οποίοι θα πληγούν περισσότερο από την σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τ.Κ. Μελίτης του Δήμου Φλώρινας αντί για τηνΠαρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015 (Χριστούγεννα) λόγω αργίας θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα,Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015,σύμφωνα με το άρθρο 1ο του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Φλώρινας με Α.Δ.Σ. 331/2014.

ΕΥΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Φλωρινιώτισσες και τους Φλωρινιώτες καθώς και στους απόδημους συμπατριώτες μας, ατομική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και επαγγελματική καταξίωση. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και δημιουργικό το 2016.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΕ Φλώρινας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Διοικητήριο την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 κ΄ ώρα 11:00 π.μ. στην οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας. Στην Εκδήλωση για πρώτη φορά θα δοθούν δώρα στα παιδιά των εργαζομένων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα