Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 20, 2021

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΆΔΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΟΠΗΓΉ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος DrosopigiRace, διοργανώνει το ερχόμενο από σήμερα ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας. Στην διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο ενισχύεται και γίνεται θεσμός για την ορεινή ποδηλασία στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν πάνω από 200 αθλητές και λάτρεις του ποδηλάτου από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Τ.Κ ΣΚΛΗΘΡΟΥ : ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΟΎΝ ΤΟ ΠΌΣΙΜΟ ΝΕΡΌ ΓΙΑ ΆΡΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Έκκληση στους κατοίκους της Τ.Κ. Σκληθρου, του Δήμου Αμυνταίου, να μην χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό για άρδευση και πότισμα, απευθύνει ο πρόεδρος της Τ.Κ.  Παύλος Κολκιδης "Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώνεται απότομη αύξηση κατανάλωσης του νερού " σημειώνει σε ανακοίνωση του υπογραμμίζοντας πως "μεγάλο ποσοστό του πόσιμου νερού χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές για αρδευτικές και άλλες χρήσεις, που δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν από τα διαθέσιμα αποθέματα των δεξαμενών" .

ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΠΡΌΛΗΨΗΣ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΉΣΕΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ

Εικόνα
Μήνυμα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Το 1987, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να τηρήσει την 26 Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης εμπορίας ως έκφραση την αποφασιστικότητά του για την ενίσχυση της δράσης και της συνεργασίας για την επίτευξη του στόχου μιας διεθνούς κοινωνίας χωρίς ναρκωτικά«Illicit drugs destroy innumerable individual lives and undermine our societies. Confronting the illicit trade in drugs and its effects remains a major challenge for the international community.»

ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ Π.Δ.Μ.

Εικόνα
Ανάμεσα στα πέντε Τμήματα, πανελλαδικά, με προοπτικές καριέρας κατατάχθηκε το  Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως αναφέρει  ανακοίνωση της η πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Ο κ. Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού, υπογραμμίζει: «Μια προσεκτική μελέτη των δυνατοτήτων που μας παρέχει το κάθε τμήμα σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο αποτελεί πρώτιστο κριτήριο ώστε να προχωρήσουμε σε έξυπνες επιλογές και να συμπληρώσουμε το Μηχανογραφικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΖΟΎΛΑ

Εικόνα
Με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, συναντήθηκε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν ο περιφερειακός σταθμός της ΕΡΤ στη Φλώρινα. Συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, με πρώτο μεταξύ αυτών την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τους κάδους οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να παραλάβουν από αύριο οι κάτοικοι των Τ.Κ. Κλειινών, Μελίτης και Αμμοχωρίου στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «LESS WASTE II» που υλοποιεί ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ. Η παραλαβή των κάδων στις  Κλεινές, θα γίνει στις  9:00 π.μ. στο χώρο της κεντρικής πλατείας, στη  Μελίτη, στις  10.30 π.μ. στο χώρο της λαϊκής αγοράς και στο  Αμμοχώρι, στις 12.30 μ.μ. στο χώρο της κεντρικής πλατείας Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ελεύθερη είναι σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 η είσοδος στην Σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά, όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα. Η περιήγηση γίνεται με τη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοιού και με το χρόνο περιήγησης να φτάνει τα 25-30 λεπτά με δυνατότητα χρήσης ακουστικών σε διαφορετικές γλώσσες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη νέα ιστοσελίδα στοΕπισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα στο spilaiodrakoukast.gr

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ E-LEARNING

Εικόνα
Διαθέσιμη στο κοινό με ενδιαφέρον ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό, είναι  η Πλατφόρμα e-learning σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΕΔΜ). Η Πλατφόρμα e-learning του Έργου LED αναπτύχθηκε με στόχο να εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, ώστε έτσι να προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν σαφή κατανόηση των πολιτικών, των πρακτικών και των μέσων εξοικονόμησης ενέργειας, της σημασίας της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : "ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ"

Εικόνα
Η ίδρυση Δημοπρατηρίου στην Π.Ε. Καστοριάς, η ένταξη του κλάδου της γούνας στους πληττόμενους ΚΑΔ μέχρι τέλους του έτους, η χρήση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας για τη διεξαγωγή εκθέσεων και η ενίσχυση του κλάδου των Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Στεργίου Γεώργιο με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και Συνδέσμων Γουνοφόρων Ζώων.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΕΒ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Την έγκριση του σχεδίου και των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Καστοριάς α) Αλιάκμονα β) Κορομηλιάς – Κολοκυνθούς και γ) Κορεστείων», ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι μελέτες που πρόκειται να συνταχθούν για τα ΤΟΕΒ είναι Μελέτη Αποκατάστασης Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Αλιάκμονα, Μελέτη Αποκατάστασης Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς , Μελέτη Αποκατάστασης Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορεστείων και Μελέτη Επέκτασης Δικτύου Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς.

ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
Σταδιακη άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται στην Δυτική Μακεδονία μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασιών.

3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥΩΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΛΈΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ

Εικόνα
Την τρίτη θέση  σε όλους τους αγώνες της κατέκτησε η Σοφία Δανιηλίδου της ομάδας τένις της  Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στο Ε3 πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αριδαία στην κατηγορία Αγόρια και Κορίτσια 12.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΙΠΕ

Εικόνα
Ο  κάθετος άξονας Φλώρινα-Αμύνταιο-Πτολεμαΐδα και  η σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας, ήταν τα κυριότερα θέματα της συνάντησης  του  βουλευτή Φλώρινας  Γιάννη Αντωνιάδη,  με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός ζήτησε από το βουλευτή επιπλέον στοιχεία ως προς το κομμάτι Αμύνταιο-Πτολεμαΐδα, για το οποίο δεν υπάρχει ούτε μελέτη.

ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αγώνες Τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου διοργανώνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας στο ΔΑΚ Φλώρινας.  Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τη τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού ενώ θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να μπορούν να κάνουν τεστ αντιγόνου για κορονοϊό (SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test) χωρίς κόστος για τους αθλητές.  https://www.archery.org.gr/prokiryxi-agona-a-ch-florina-26-27-ioynioy-2021/

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΟΝΗΣΙΟΥ- ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ SALONIQUE A MONASTIR

Εικόνα
Πολιτιστικές δράσεις σε εννέα πόλεις-σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Μοναστηριού , μεταξύ των οποίων και η Φλώρινα, θα διοργανωθούν στις 26 Ιουνίου στο πλαίσιο της δράσης Salonique a Monastir (219 χιλιόμετρα αφήγησης), που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΟΣΕ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής και την ανακήρυξη του 2021 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμου». Εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στις 21:30 στο Μεσονήσι Φλώρινας και το Αμύνταιο.

ΤΡΙΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ

Εικόνα
Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησαν στην Πάτρα οι Παίδες και οι Κορασίδες των ΣΑΡΙΣΩΝ, στους αγώνες του ομαδικού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων- Κορασίδων για το 2021.

ΣΤΟ BALKAN ART FESTIVAL Η ΟΜΑΔΑ "ΕΝ ΦΛΩ" ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΏΝ ΤΕΧΝΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο Balkan Art Festival συμμετέχει  η ομάδα «ΕΝ ΦΛΩ», της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Π.Δ.Μ., ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση και συνεισφέρει ισότιμα στα όρια του διάπλου του Αιγαίου ή ακόμα και του Αχέροντα με μία εγκατάσταση, μεταβλητών διαστάσεων.  Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στις 19.00,  στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης ( Θεσσαλονίκη) και συνέχεια στο Muzeul Satului Bănătean (Τιμισοάρα). σε συνεπιμέλεια των Γεωρργία Κουρκουνάκη Andreea Foanene. Διάρκεια έκθεσης στην Θεσσαλονίκη 23/6- 17/8/ 2021.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΉΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Εικόνα
Την ένταξη του έργου "Υποδομές ύδρευσης στον Δήμο Αμυνταίου " στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών με πρόσφατη απόφαση του.  Το έργο,  προϋπολογισμού 6.368.347 ευρώ αφορά την κατασκευή μέρους του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ.  Κέλλης.  Όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αθανάσιος Τάσκας "Μετά την πρόσφατη ένταξη  στο ΠΔΕ του δρόμου Κέλλης-Αγίου Αθανασίου Με υπομονή, επιμονή φθάσαμε σε άλλη μθα επιτυχία.  Είμαστε ευγνώμονες σε όσους μας στηρίζουν. Συνεχίζουμε".