Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : "ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"

Η Μεγάλη Πρέσπα, εκτός από το σημείο συνάντησης τριών κρατών, είναι από την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 το σύμβολο της συνεργασίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Η ελληνική εξωτερική πολιτική κατάφερε να στηριχθεί σε ότι πιο θετικό υπήρχε στη βάση της διαπραγμάτευσης του 2008, εμπλουτίζοντας την με επιπλέον θετικά στοιχεία, πάντα με γνώμονα την ιστορική αλήθεια και το σεβασμό των δυο λαών.Με αυτή τη συμφωνία, επιτυγχάνονται πολύ περισσότερα από τον στόχο της «εθνικής γραμμής», και αυτά αφορούν:
-Τη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» με ισχύ της έναντι όλων (erga omnes).
-Την εξαφάνιση κάθε είδους αλυτρωτισμού.
-Την αναθεώρηση του συντάγματος της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή παραδοχή εκ μέρους των γειτόνων μας, ότι η ιστορία τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας.
-Την αναγνώριση της σλαβικής καταγωγής και της αντίστοιχης ιστορικής παράδοσης του λαού της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή διαβεβαίωση περί του απαραβίαστου των συνόρων.
-Τη ρητή παραδοχή της ανυπαρξίας μειονοτικού ζητήματος.
-Την κατοχύρωση του δικαιώματός μας για επικύρωση της συμφωνίας, αφού ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις των γειτόνων μας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α Δήμου Φλώρινας ενημερώνει τους ωφελούμενους ότι έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», περιόδου 2018-2019, για τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Φλώρινας, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. Παράλληλα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Φλώρινας να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα έως και την 3η Ιουλίου 2018.

ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ :"ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η ΦΛΩΡΙΝΑ

«Το Υπουργείο Παιδείας έκανα αποδεκτό το αίτημα των φορέων και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να παραμείνει η Φλώρινα το Κέντρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών» ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Φλώρινα η Εθνική συντονίστρια για την επένδυση στο Ελληνικό Πέτη Πέρκα σχολιάζοντας το θέμα του Πανεπιστημίου Φλώρινας. Η κ. Πέρκα τόνισε ακόμα ότι η Φλώρινα δικαιούται να έχει ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο κάτι που έχει καταλάβει και το Υπουργείο Παιδείας. «Σύντομα θα έχουμε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό» υπογράμμισε τέλος σημειώνοντας πως είναι ένα δίκαιο αίτημα των φορέων, των πολιτών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Κ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Η ΕΤΕ ΔΕΗ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ"

«Η ΕΤΕ ΔΕΗ θα προσπαθήσει με νομικά μέσα,με τη κοινωνία και τους εργαζόμενους στο πλευρό της, να αποτρέψει την αποεπενδυδη του ΑΗΣ Μελίτης και όλων των μονάδων» αυτό τόνισε από την Φλώρινα ο πρόεδρος της ΕΤΕ κ.Κωστας Μανιάτης αναφερόμενος στην πώληση των λιγνιτικων μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης. Ειπε ακομα πως με στρατηγική και σχέδιο θα πετύχουν τον στόχο τους που είναι να μείνει ο νόμος μόνο στα χαρτιά. «Δε θα αφήσουμε να χαθεί η ΔΕΗ που δίνει φθηνό ρεύμα σε όλους τους Έλληνες» είπε ακόμα τονίζοντας ότι «θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως και στο σχέδιο της Μικρής ΔΕΗ, ώστε η επιχείρηση να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών».
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Π.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Aτόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας θα πραγματοποιήσει και φέτος για 17η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία [ΠΟΣΓΚΑμεΑ] και το Υπουργείο Υγείας το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2018 σε κρατικές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας. Ο φορέας μας θα συμμετάσχει στην κατασκήνωση της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική από 12/7/2018 έως 21/7/2018.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) θα βρίσκονται στο Λαιμό Πρεσπών από Πέμπτη 12 Ιουλίου έως και Σάββατο 14 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ξεκίνησε από χθες η εμποροπανήγυρη στη Τ.Κ. Αρμενοχωρίου Φλώρινας η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Ιουνίου.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Oμιλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό και την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αμυνταίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-06-2018, εκφράζει την κάθετη αντίθεση και αγανάκτηση με την Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα. Η Συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Σύλλογος ενόψει του κατασκηνωτικού προγράμματος 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πέραμο Καβάλας με πιθανή ημερομηνία το 2ο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, επιθυμεί την συνεργασία επ’ αμοιβή με νέους και νέες από 18 έως 50 ετών που θα απασχοληθούν ως συνοδοί παιδιών ΑμεΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε τις εργάσιμες ημέρες στο γραφείο του Συλλόγου στην οδό Νοσοκομείου 7 στον 3ο όροφο ή στο τηλέφωνο 2463022611 και ώρες 09:00-14:00 μ.μ. και 17:00-20:00 μ.μ. καθώς και στην σελίδα του Συλλόγου.
Για το Δ.Σ
Η Γεν. Γραμματέας                                         Ο Πρόεδρος
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΑΝΘΟΥΛΑ              ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ξεκινά η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού της ΔΕΗ από τις υπό πώληση μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, καθώς το Δ.Σ. ενέκρινε την Παρασκευή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μετάθεση των εργαζόμενων κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης.H εν λόγω πρόσκληση αφορά 44 θέσεις, εκ των οποίων οι 20 αφορούν διοικητικό προσωπικό εργαζομένων από τις μονάδες της Μεγαλόπολης που θα μπορούν να μετακινηθούν σε καταστήματα της γενικής διεύθυνσης εμπορίας της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο και την Αττική.Επιπλέον, δέκα θέσεις αφορούν τη μετακίνηση τεχνικού προσωπικού από τις τρεις μονάδες και οι υπόλοιπες νοσηλευτικό προσωπικό, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και τέσσερις απασχολούμενους στη διεύθυνση εκπαίδευσης στο ΣΤΕ Μεγαλόπολης, του οποίου η λειτουργία αναστέλλεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ"

Γίνεται γνωστό ότι το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολής μας διοργανώνει και υλοποιεί για δεύτερη φορά (1η- Αύγουστος 2016) το Πρόγραμμα «Κατασκήνωση εν δράσει!»το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μας στο χωριό Πρώτη Φλώρινας. Ένα διήμερο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που θα πάνε Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30/07/2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΈΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020

Εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η 1η Τροποποίηση της Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων έρευνας για τις δράσεις συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ ερευνητικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε τομείς προτεραιότητας του Σχεδίου Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1-"Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας", του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ"
Στο πλαίσιο της δολοφονίας χαρακτήρων, δραστηριότητα στην οποία στρατεύονται φωνές της αντιπολίτευσης και πολλά ΜΜΕ, κυκλοφόρησε, με αφορμή μία συνέντευξη στο «ιδίωμα», του βουλευτή Φλώρινας, Κώστα Σέλτσα, η είδηση ότι ο κ. Σέλτσας δήλωσε «εθνικά Μακεδόνας».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε, βέβαια, αμέσως μετά, το τι ακριβώς είπε και τις σκόπιμες παρερμηνείες αλλά, ως γνωστόν, η προπαγάνδα υπερισχύει της αλήθειας!
Συναντήσαμε τον Κώστα Σέλτσα λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τα Τίρανα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολομέλεια της Επιτροπής Εύξεινης Συνεργασίας.
• Δημιουργήθηκε, χθες, ένα «θέμα» μετά τη συνέντευξη που δώσατε στην Ντόιτσε Βέλε μιλώντας στη γλώσσα...
...των προγόνων μου. Μίλησα στη γλώσσα που με συνόδευσε μέχρι τα οκτώ μου χρόνια, όταν πήγαινα πλέον στο δημοτικό και μάθαμε τα ελληνικά. Είμαστε η τελευταία γενιά που είχε άλλη μητρική γλώσσα, ενώ από εκεί και πέρα τα παιδιά μας μεγάλωσαν μιλώντας ελληνικά.
• Γιατί αποκαλούν «ιδίωμα» αυτή τη γλώσσα;
Το λένε «ιδίωμα», επειδή είναι φανερό ότι αποφεύγεται να δοθεί το όνομα που του ταιριάζει. Πάντως, αλλιώς ονόμαζε τη γλώσσα αυτή ο Παύλος Μελάς ή η Πηνελόπη Δέλτα ή ο Στρατής Μυριβήλης. Εδώ τα λέγανε μακεδονίτικα, ντόπικα κ.λπ. Εν πάση περιπτώσει, είναι μια γλώσσα που θέλει σεβασμό, όπως όλες οι γλώσσες του κόσμου. Εγώ δεν έμαθα ούτε τη γραφή ούτε την ανάγνωσή της, ήταν όμως η γλώσσα που μιλούσαμε μεταξύ μας. Για τον λόγο αυτόν και στη συνέντευξη που έδωσα χρησιμοποίησα ελληνικούς όρους, για να είμαι ακριβής.
Ηταν μια σύντομη συνέντευξη, στην οποία είπα ότι είμαι βουλευτής Φλώρινας, ότι για μένα και την Αριστερά που αγωνιζόμαστε χρόνια είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, ευχαρίστησα τους δύο ηγέτες γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία και συμπλήρωσα πως πιστεύω ότι οι λαοί που ζουν κοντά στα νερά των Πρεσπών θα ζήσουν ειρηνικά, θα μιλούν, θα συνεργάζονται και θα συνεννοούνται. Ποτέ όμως δεν προσδιορίστηκα εθνικά με διαφορετικό τρόπο κι αυτό είναι γνωστό σε όλους!
• Η εγκατάλειψη της Φλώρινας είναι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης; Πριν από το 1992, διέσχιζαν τα σύνορα εκατοντάδες άνθρωποι και γέμιζαν την αγορά και τη ζωή της πόλης. Εκτιμάτε ότι θα αρθούν πλέον τα εμπόδια;
Πριν από όλα, για να γίνει αυτό, πρέπει να αρθεί ο φόβος. Ο φόβος για τον διπλανό, για τον γείτονά μας. Πιστεύω ότι αυτό, προχθές, το πετύχαμε με την προοπτική της τελικής συμφωνίας και με την προοπτική η χώρα αυτή να μπει στην Ευρώπη, στην οποία συνυπογράφω και συμφωνώ. Για την είσοδο στο ΝΑΤΟ έχω άλλη άποψη, αλλά αυτό είναι θέμα της χώρας και δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στις επιλογές της.
Η αρχή της παρακμής της Φλώρινας ξεκίνησε από το εμπάργκο, αυτό πλέον το παραδέχονται όλοι διακομματικά. Δυστυχώς, αυτοί που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ήταν και πολλοί επαγγελματίες που βίωσαν τη μεγάλη εγκατάλειψη λόγω του εμπάργκο και, φυσικά, στη συνέχεια με την οικονομική κρίση. Οι επισκέψεις, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στη Βουλή (από το υπ. Τουρισμού), από τη γειτονική χώρα ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια τον χρόνο.
Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 1,6 εκατ., που σημαίνει ότι τουλάχιστον 10 φορές τον χρόνο οι άνθρωποι έρχονται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, δεν προσεγγίζουν πια τη Φλώρινα, παρά μόνον για να ψωνίσουν από τα Lidl. Οι περισσότεροι γείτονές μας επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη κι αυτός ο κόσμος, προφανώς, ενισχύει την κίνηση και την αγορά της πόλης.
• Είναι μια συμφωνία που θα χτιστεί βήμα βήμα. Εκτιμάτε ότι θα υπάρξει ανάσα και για τον νομό της Φλώρινας για τους κατοίκους των Πρεσπών;
Πρέπει να υπάρξει αυτή η ανάσα. Με το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού, το οποίο -δεν σας κρύβω- το πρότεινα πρώτος μαζί με τον δήμαρχο των Πρεσπών, και ο πρωθυπουργός συμφώνησε και, τον Σεπτέμβρη, στα Πρέσπεια το αποδέχτηκε και το εξήγγειλε. Είμαστε, επιτέλους, στη διαδικασία να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός στην περιοχή του Λαιμού, που τον είχε κλείσει η χούντα, το 1967.
Είναι ένα μεγάλο βήμα. Οι τουρίστες θα πηγαινοέρχονται, αλλά βασικά θα ισχύουν όλα όσα συνεπάγεται η έννοια των ανοιχτών συνόρων: διέλευση ιδεών, ανθρώπων, εμπορευμάτων, κουλτούρας και πολιτισμών. Σε αυτό το υπέροχο μέρος, το όποιο μοιραζόμαστε και το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε και περιβαλλοντικά. Εδώ σημειώνω ότι ήμουν εισηγητής του Νομοσχεδίου για το πάρκο Πρεσπών, το οποίο ήταν μεγάλο αίτημα και, επιτέλους, μετά τη συμφωνία πρέπει να βάλουμε ως προτεραιότητα: τη διαφύλαξη αυτού του σπουδαίου βιότοπου, που συμπεριλαμβάνει και τις τρεις χώρες.
• Εάν σας έλεγα ότι η χθεσινή εικόνα των Πρεσπών ήταν σαν πλάνα από ταινία του Αγγελόπουλου με happy end, θα συμφωνούσατε;
Ηταν πολύ συγκινητικό, ο κόσμος που συμμετείχε εκεί καλοπροαίρετα συγκινήθηκε, όλοι μας. Περιμέναμε πολλά χρόνια να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα. Εκκρεμότητα όχι τριάντα, αλλά εβδομήντα χρόνων. Πρέπει πια να λυθεί και το πρόβλημα με τους πολιτικούς πρόσφυγες, που βέβαια είναι μεταγενέστερο. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι οι άνθρωποί μας εξαιρέθηκαν από την υπουργική απόφαση Γεννηματά - Σκουλαρίκη, που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των αγωνιστών του δημοκρατικού στρατού.
Εξαιρέθηκαν τότε μόνο οι πρόσφυγες «μη Ελληνες το γένος» κι αυτό ήταν μια μεγάλη προσβολή για τους ανθρώπους και τους αγωνιστές που γεννήθηκαν εδώ και που έδωσαν το αίμα τους. Οταν υπάρχει εμφύλιος, δυστυχώς όλοι δίνουν το αίμα τους.
• Θέλω να σας ρωτήσω γι’ αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους που πολέμησαν στον Δημοκρατικό Στρατό και πλέον δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 100-150. Πώς αισθάνονται ακούγοντας το ΚΚΕ σήμερα να μιλάει κατά της συμφωνίας, πώς εξηγούν τώρα τη στάση του κόμματος, την αλλαγή ακόμα και της Αλέκας Παπαρήγα;
Ειλικρινά εξεπλάγην με τη θέση και την τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα στη Βουλή. Με την αποχώρησή του, το ΚΚΕ ήταν σαν να αφήνει ένα κομμάτι της ιστορίας του απροστάτευτο, δυστυχώς. Είναι μεγάλο πλήγμα και έντονα εξέφρασα στους παλιούς μου συντρόφους -υπήρξα για πολλά χρόνια μέλος του ΚΚΕ- την αγανάκτησή μου. Πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους. Αφησαν τον κόσμο που είχε στηριχθεί πάνω τους, που είχε δώσει το αίμα του, τους άφησαν έτσι.
• Τουλάχιστον όσοι από τους παππούδες έχουν απομείνει, θα μπορέσουν τώρα να έρθουν να δουν τον τόπο που γεννήθηκαν;
Θα μπορέσουν, αν τα καταφέρουν με τα προβλήματα υγείας που φαντάζομαι ότι θα έχουν στην ηλικία των 80 και βάλε. Εναν χρόνο πριν, θρήνησα κι εγώ τον χαμό του θείου μου, αδελφού του πατέρα μου, πήγα στην κηδεία, αλλά μου στοίχισε πολύ. Ηταν ένας σοφός άνθρωπος και είχε δώσει αγώνες στην Αριστερά. Ελπίζω τώρα να δώσει η συμφωνία τουλάχιστον μια ηθική δικαίωση σε αυτούς τους γέροντες, σε όσους απέμειναν.
• Για τη στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης;
Η αντιπολίτευση κοιτάζει το χθες, εμείς κοιτάξαμε μπροστά, στο αύριο. Αυτό, όποιος αληθινά θέλει, μπορεί να το καταλάβει.
• Μόλις ακούω ότι θα πάτε στα Τίρανα. Τι είδους επίσκεψη είναι αυτή;
Αφορά τη διακρατική επιτροπή «Συνέργεια του Εύξεινου Πόντου» με ζητήματα οικονομικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά. Ανθρωποι που είναι σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, έχουν κυριολεκτικά σκοτώσει ο ένας τον πατέρα του άλλου. Ρώσοι συνομιλούν με Ουκρανούς, Τούρκοι με Αρμένιους κάθονται και κουβεντιάζουν στην επιτροπή.
Μπορεί να διαφωνούν ακόμα και να τσακώνονται, όμως συζητούν. Κι εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε να τα βρούμε με τον γείτονά μας; Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε σε ένα κοινό μέλλον; Αυτό είναι το δικό μου μεγάλο ερώτημα και νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε.
• Πείτε μας δυο λόγια και για τις αντιδράσεις στη γείτονα.
Εκτός από εκπροσώπους της πλειοψηφίας, συμμετείχαν χθες στην αντιπροσωπεία και Αλβανοί βουλευτές. Το VMRO δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση. Από όσα βλέπουμε, δυστυχώς, οι εθνικισμοί συνυπάρχουν και αλληλοτρέφονται. Θεωρώ ότι, με τη βοήθεια της Ελλάδας, της Ε.Ε., αλλά και του ΟΗΕ, η συμφωνία θα περάσει στη Βουλή.
Εγώ, όπως γνωρίζετε, είμαι ευρωπαϊστής και είναι κρίμα που ένας άνθρωπος που πραγματικά με ενέπνευσε, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, δεν ζει σήμερα να δει αυτή την εξέλιξη. Μας έδωσε πάρα πολλά με τις απόψεις και την προτροπή του να λέμε ό,τι αισθανόμαστε φανερά και να μην κρυβόμαστε.
Εγώ δεν φοβήθηκα και το έχω πληρώσει διαχρονικά αυτό. Πιστεύω ότι θα μείνω όρθιος. Ελπίζω ότι το τίμημα αυτό αξίζει για τον λαό της Φλώρινας. Δεν μπορώ να αρνηθώ αυτό που είμαι, υπερασπίστηκα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν θα μείνω έξω από όσα κάναμε. Εν κατακλείδι, ποτέ δεν δήλωσα εθνικά Μακεδόνας, και, αν το είχα πει, θα ήμουν φυσικά σε άλλον χώρο. Σε άλλο κόμμα.
• Ποια ήταν η στάση σας στο αίτημα της ίδρυσης της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού;
Διαφώνησα με το αίτημα, από τη στιγμή που διέβλεψα ότι διαλύεται η Γιουγκοσλαβία κι ότι θα δημιουργηθεί νέο κράτος. Από τη στιγμή εκείνη έφυγα, διότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελα τη σύνδεση του σωματείου με τη νέα κρατική οντότητα. Το ξεκινήσαμε το 1988, εγώ αποχώρησα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Φυσικά, μιλούσαμε μόνο για την υπεράσπιση της γλώσσας και του πολιτισμού. Η Ελλάδα τελικά καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αυτή την απαγόρευση.
Ποιος είναι
Ο οδοντογιατρός Κώστας Σέλτσας ήταν επί χρόνια πρόεδρος της κοινότητας του Ξυνού Νερού Φλώρινας. Οπως είναι γνωστό, το αριστερό αυτό χωριό ήταν εκείνο στο οποίο επέδραμαν κάθε χρόνο οι χρυσαυγίτες, μετά το ετήσιο προσκύνημά τους στη γιορτή μίσους στο Βίτσι, στις 29 Αυγούστου. Σήμερα είναι για δεύτερη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ

Τη μια μέρα, αρχικά εκφωνούν πύρινους λόγους κατά της συμφωνίας που εκχωρεί όνομα, γλώσσα και εθνότητα στα Σκόπια, λίγη ώρα μετά, την ώρα της ψηφοφορίας για το ψήφισμα, αντί για την καταδίκη της υπογραφής της συμφωνίας, συντάσσονται πίσω απ’ τη γραμμή του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, στηρίζοντας τις επιλογές της Κυβέρνησης. Την άλλη μέρα, και την ώρα της επίσημης υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες, ¨διαδηλώνουν¨ εναντίον της και ξιφουλκούν με δηλώσεις τους, άμεσα ή έμμεσα, κατά του Περιφερειάρχη. Τελικά, δεν έχει όρια η υποκρισία ορισμένων μελών της σημερινής Περιφερειακής αρχής. Υποκρισία που έχει λόγο και εξήγηση. Για να εξυπηρετήσουν τα μελλοντικά πολιτικά τους σχέδια (σ. σ. όπως οι ίδιοι τα έχουν ήδη αποκαλύψει ή ¨αποκαλύπτονται¨ μέσω διαρροών προς τα μέσα ενημέρωσης).

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΟΥΛΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ PRODUCTION OPTICS

Ολοκληρώθηκε και ο διήμερος, αγώνας L III «ΑΣΟΚ Summer Cup 2018» τον οποίο διοργάνωσε ο Αθλητικός Σκοπευτικός Ομιλος Καρδίτσας «ΑΡΤΕΜΙΣ». Από την Σ.Α.Λ. Φλώρινας συμμετείχαν οι ΜΟΥΛΕΛΗΣ Ηλίας και Θανάσης ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ. Ο ΜΟΥΛΕΛΗΣ Ηλίας, ο οποίος αγωνίστηκε στην νέα κατηγορία της Πρακτικής Σκοποβολής PRODUCTION OPTICS, ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και πρόσθεσε στην συλλογή του ένα ακόμη κύπελλο και ένα χρυσό μετάλλιο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

O Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)», που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας (οδός Μεγαρόβου 15 – 2ος όροφος) την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ

Το Ανοιχτό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Ιουνίου από τον αθλητικό Σύλλογο ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας. Στο τουρνουά μπορεί να πάρει μέρος όποιος θέλει είτε είναι επαγγελματίας είτε όχι. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Λυγούρας ήδη μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο τουρνουά πάνω από 100 άτομα.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας εκφράζει την έντονη διαφωνία του και καταδικάζει απερίφραστα την συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κυβέρνηση των Σκοπίων πριν λίγες ημέρες στην ηρωική περιοχή των Πρεσπών. Η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 10Κ/2017

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 10Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 27/4-8-2017 και ΦΕΚ 28/10-8-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, δεκαεννέα (19) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode). H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 19 Ιουνίου 2018 έως και την πάροδο της 28ης Ιουνίου 2018, ημέρας Πέμπτης.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Στην Φλώρινα θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 20 Ιουνίου ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Ε.Κ.Φ: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7Κ/2018

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 7Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 18/14-06-2018/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν πενήντα οκτώ (158) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΚΟΤΖΙΑ (VIDEO)

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, επέδωσε στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στις Πρέσπες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων. Στους Ψαράδες του Δήμου Πρεσπών ο Θ. Καρυπίδης βρέθηκε εκπροσωπώντας θεσμικά την Περιφέρεια, κυρίως όμως για να τονίσει τη μη αποδοχή των Δυτικομακεδόνων στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό «erga omnes» (για κάθε χρήση) που εμφανίζεται ως λύση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μετά την υπ. αριθ. 91429/18-06-2018 (ΑΔΑ Ψ3ΔΗΟΡ1Γ-ΦΥΑ) απόφαση της Δ/νσεως Δασών Φλώρινας, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθ. 185334/24-11-2017 (ΑΔΑ ΩΒ7ΚΟΡ1Γ-ΛΔΛ) απόφαση της Δ/νσεως Δασών Φλώρινας, με την οποία αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης των Δημοτικών Κοινοτήτων Φιλώτα και Βαλτονέρων (Προκαποδιστριακοί Ο.Τ.Α. Φιλώτας και Βαλτόνερα), του Δήμου Αμυνταίου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ως προς το τμήμα που αναφέρονται οι προθεσμίες και οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 4η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 31η Ιουλίου 2018 ηµέρα Τρίτη. Η ίδια καταληκτική προθεσμία ισχύει και για τους κατοίκους εξωτερικού. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΌΤΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΑΝΕΛ

Προς Γραμματέα Οργανωτικού : Kίγκα Κωνσταντίνο κοινοποίηση :
Πρόεδρο ΑΝΕΛ Παναγιώτη Καμμένο
Γραμματέα: Ευθύμιο Δρόσο
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων.
1. Με βρίσκει κάθετα αντίθετο η παραχώρηση του Ονόματος «Μακεδονία» στη γείτονα χώρα (άλλωστε αυτή είναι και η θέση του κινήματος)
2. Η «βεβιασμένη λύση» με την "επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη συμφωνία" στην οποία μας έσυρε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με την πρόφαση «το θέμα πρέπει να κλείσει τώρα» με βρίσκει, επίσης, κάθετα αντίθετο, επειδή αναγνωρίζει defacto Μακεδονικό κράτος - Μακεδονική Εθνότητα - Μακεδονική Γλώσσα και, ως συνέπεια αυτού, θα οδηγήσει στον σταδιακό περιορισμό ή και την εξάλειψη του όρου «Μακεδονία» στην Ελληνική επικράτεια (δεδομένου του γεγονότος ότι η ύπαρξη κράτους, έστω και σλαβογενούς - βουλγαροσερβικού με αυτό το όνομα, θα επιβάλει στις από εδώ και πέρα συνομιλίες και διακρατικές συμφωνίες τον όρο «Μακεδονία»)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το Κίνημα Αλλαγής, το προοδευτικό κίνημα της νέας εποχής, μεγαλώνει και οργανώνεται. Την 24η Ιουλίου 2018 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος για τον Νομό Φλώρινας. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής: Φλώρινα: 8.00πμ - 8.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας Αμύνταιο: 8.00πμ – 8.00μμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων ΔΣ Δήμου Αμυνταίου Πρέσπες: 8.00πμ - 8.00μμ στο Εστιατόριο Νούφαρο στον Λευκώνα Πρεσπών

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Φλώρινας στηρίζει απερίφραστα την επίσημη θέση του Κινήματος Αλλαγής και την δήλωση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά για το Σκοπιανό, καταδικάζοντας την συμφωνία, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου 2018, Αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την Έκδοση ψηφίσματος επί της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. Ψήφισμα επί της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ
Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο της Συμφωνίας για την επίλυση διαφορών μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM)

"ΤΑ ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ" ΤΟΥ NIKOLAI GOGOL

Η θεατρική ομάδα «Καθηγητές εν αποδράσει» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Τα Παντρολογήματα» του Nikolai Gogol σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπίσαλα στο θέατρο του «Αριστοτέλη» σε δύο παραστάσεις, Δευτέρα και Τρίτη 25 και 26 Ιουνίου 2018. Ώρα έναρξης: 8,30 μ.μ.

ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αγριότητα της αστυνομίας απέναντι στους Έλληνες πατριώτες που πήγαν να διαδηλώσουν ειρηνικά στο Πισοδέρι Φλώρινας, ενάντια σε μια κάκιστη συμφωνία που μόνο δεινά θα φέρει στο μέλλον για την Ελλάδα. Την απόλυτη ευθύνη -όπως πάντα- φέρουν προσωπικά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τόσκας οι οποίοι «χαϊδεύουν» τους Ρουβίκωνες και τους κάθε λογής ψευτοεπαναστάτες των Εξαρχείων οι οποίοι ασκούν «ακτιβισμό» απαιτώντας την απελευθέρωση δολοφόνων-τρομοκρατών τύπου Κουφοντίνα. Προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, αλλά ήρθε ο κ. Ζάεφ να τους ξεσκεπάσει, μιλώντας την ίδια μέρα για «Μακεδόνες και Μακεδονική γλώσσα» που προσωπικά ο κ. Τσίπρας τους χάρισε με την ευγενική χορηγία του κ. Καμμένου. Να επισημάνουμε και τις θερμές ευχαριστίες του κ. Ζάεφ στους Αμερικάνους, αν αυτό κάτι λέει. Για δεύτερη φορά συνθηκολογεί η Αριστερά στη Πρέσπα Φλώρινας, μόνο που τώρα κουβαλά μια ολόκληρη χώρα. Η κατάπτυστη συμφωνία που υπογράψατε κ. Τσίπρα, θα σας συνοδεύει σε όλο σας τον πολιτικό βίο, πορευόμενος με τα χειροκροτήματα Σκοπιανών και ξένων, πλην όμως ξένος μέσα στους Έλληνες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες «Λιγνιτωριχεία Αχλάδας» και «Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης» για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου μας στη Βουλή των Ελλήνων.

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ

Με το σύνθημα «Αν η Αθήνα είναι η καρδιά της Ελλάδας η Μακεδονία είναι η ψυχή της» και «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική» χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρόν σήμερα στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Βίγλα Πισοδερίου με τη συμμετοχή Δημάρχων από όλη τη Δυτική Μακεδονία, την Αθήνα, τις Σέρρες και άλλες περιοχές και Μητροπoλίτες από όλη την Ελλάδα.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ FLAMPOURO RACE

Με τη συμμετοχή πάνω 500 αθλητών μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Flampouro Race στην Φλώρινα.Στον αγώνα δρόμου πήραν μέρος όχι μόνο επαγγελματίες αθλητές αλλά και όσοι ήθελαν απλά να δώσουν το παρόν δίνοντας το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε.