Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 5, 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Καθηγήτριας του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελένης Γρίβα σε Τμήματα του Ουκρανικού Πανεπιστημίου.Κατά τις ημέρες της επίσκεψης η κ. Γρίβα έδωσε διαλέξεις στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας στις οποίες συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης ο Αντιπρύτανης κ. MykolaTrofymenko, η Κοσμήτορας κ. OkenaPavlenko, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ελληνικής Γλώσσας κ. NatalyaVoyevutko.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΠΟΜΠΟ 99,1MHZ ΤΗΣ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Επικρατείας κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Πέτσα, με θέμα την εξεύρεση άμεσης λύσης για την επανεκπομπή και αποκατάσταση του ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ Φλώρινας. Ο δημόσιος περιφερειακός σταθμός της ΕΡΤ Φλώρινας εδώ και καιρό δεν εκπέμπει από την συχνότητα 99,1 MHz λόγω τεχνικής βλάβης,με συνέπεια οι κάτοικοι της πόλης της Φλώρινας να μην λαμβάνουν το σήμα της ΕΡΤ στους δέκτες τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 05/01/2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου. Ο κ. Βουλευτής παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου , στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού ,όπου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Μωυσάκης Σπύρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Αριτζάκης Γιάννης, Σιαπανίδης Γιάννης και Πιχτράκη Γιώτα. Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας κ. Κιοσές Ιωάννης .

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ

Εικόνα
Μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α, που υποτίθεται έγινε για την προσέλκυση επενδύσεων και την στήριξη στα εθνικά θέματα της χώρας, διαφαίνεται ότι όχι μόνο καμία στήριξη δεν κερδήθηκε, αλλά πλέον διακινούνται δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης από την Ελληνική Κυβέρνηση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κόβει τη βασιλόπιτά του τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, στην πόλη της Φλώρινας στο Ξενοδοχείο «Λύγκος», στις 5:30 μ.μ.Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και τραγούδι από τους Λαέρτη Κούλη, την Καλλιόπη και τη Σωτηρία Σιώκη. Μαζί τους η Ομάδα Νέων του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ με ένα δρώμενο – έκπληξη.Όποιος και όποια επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, είδη ατομικής υγιεινής.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα χαρούμε να σας δούμε.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟ 2019

Εικόνα
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. α. Τροχαία Ατυχήματα Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 5 τροχαία ατυχήματα το Δεκέμβριο του 2019, έναντι 4 τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ειδικότερα σημειώθηκαν: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 4 νεκροί, έναντι 2 το 2018. κανένας βαριά τραυματίας, όπως και το 2018. 1 ελαφρά τραυματίας, έναντι 5 το 2018.

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών  ή αντιολισθητικών αλυσίδων σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων  από το 12ο έως 28ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 18ο έως 30ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου). Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων  και από το 18ο έως 28 χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 30ο έως 38ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και σε τμήματα ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου.Η κυκλοφορία των οχημάτων σ τον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής , καθώς και σε όλο το Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανον

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ

Εικόνα
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Πέτη Πέρκα, σας εύχεται μια καλή και δημιουργική χρονιά με πρόοδο, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Το γραφείο της Βουλευτή λειτουργεί καθημερινά, τις πρωινές ώρες και το απόγευμα της Τετάρτης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Φλώρινας, θέλουν να ευχαριστήσουν την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για τη χαρά που τους έδωσε, κάνοντάς τους την τιμή να γίνουν αρωγοί της στο θεάρεστο έργο που αθόρυβα επιτελεί εδώ και τόσα χρόνια. Φέτος, για πρώτη φορά και σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση «Φαγητό για όλους», μια προσπάθεια ενίσχυσης της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση τροφίμων για τα ημερήσια συσσίτια που αυτή παρέχει.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΟΦ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας Άγγελο Αντωνιάδη, Νεφέλη Τίτα, Σπύρο Παπαδόπουλο και Έλενα Ιωάννου υποδέχτηκε την Παρασκεύη 3 Ιανουαρίου 2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στο πολιτικό του γραφείο. Τους αθλητές συνόδευε ο προπονητής τους κ. Χρήστος Τίτας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της συμμετοχής των νεαρών αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2020 , που θα διεξαχθούν στην Λωζάνη της Ελβετίας.  Ο κ. βουλευτής συνεχάρη τους αθλητές και τον προπονητή για την τεράστια επιτυχία της συμμετοχής τους στην Χειμερινή Ολυμπιάδα Νέων και δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που η Φλώρινα θα δώσει το παρών στους αγώνες , χάρη στις προσπάθειες τους , την υπομονή και την δίψα τους για διάκριση. Παράλληλα ενημερώθηκε από τον προπονητή για τα αιτήματα τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους.

ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Εκλέχθηκε ως νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης η Τσιομπάνου Αικατερίνη του Μιχαήλ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Σύμφωνα με τα άρθρο 179 του Ν. 3852/2010, ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των επιχειρήσεών της και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΞΙΦ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EMERALD SUITES

Εικόνα
Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες έτσι και φέτος σας παρουσιάζουμε τον Ετήσιο Απολογισμό του ΟΞΙΦ. Δράσεις, Κατακτήσεις, Επιτεύγματα, Στόχοι. Σας καλούμε, λοιπόν, να κάνουμε μαζί, παρεούλα μια βουτιά στο Παρελθόν, να ανασύρουμε στη Μνήμη αναμνήσεις Χαράς και Πολύ Μεγάλης Περηφάνιας : § 120 Παιδιά μας πήραν τα σπαθιά τους, ταξίδεψαν και συμμετείχαν σε Επίσημους Αγώνες Ξιφασκίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ 50 ακόμα πιτσιρικάδες έκαναν την 1η τους αγωνιστική εμφάνιση με τα χρώματα του ΟΞΙΦ

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ

Εικόνα
Με μία σημαντική νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ το νέο έτος. Στις 5/1/2020 η ομάδα μας ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη όπου έδωσε δύο αγώνες για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε την νεανική ομάδα των Ιωαννίνων.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Την Τρίτη 07/01/2020 ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, θα δεχθεί επισκέψεις για την ονομαστική του γιορτή στο πολιτικό του γραφείο επί της οδού Παύλου Μελά 43, κατά τις ώρες 11:00π.μ έως και 14:00 μ.μ.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ VOLLEY CAMP ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ-ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Volley Camp που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος ΑΡΙΣΤΕΑΣ Φιλώτα - Αμυνταίου στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου. Κύριος σκοπός του προπονητικού τριημέρου ήταν η βελτίωση των τεχνικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων αθλητριών. Το Δ.Σ. του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει τον προπονητή Ανέστη Τράϊο, για όλη την συνεργασία και τις γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας καθώς και για την άψογη διεξαγωγή των προπονήσεων. Επιπλέον ευχαριστεί τις αθλήτριες του συλλόγου μας και τους προπονητές και αθλήτριες του συλλόγου ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, που συμμετείχαν με απόλυτη συνέπεια στις προπονήσεις του ενδιαφέροντος προπονητικού τριημέρου. Τέλος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον προπονητή μας Ακριτίδη Βασίλειο για την πολύπλευρη προσφορά στην οργάνωση και διεξαγωγή των προπονήσεων.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, στο γραφείο του, στον 2ο όροφο του Διοικητηρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (από 11:00 έως 15:00).

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Η ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι: στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνεχίζεται να ισχύει η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, μέχρι την 24.00΄ ώρα της Δευτέρας (06-01-2020), καθώς και η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2023 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δελτίο Απογραφής στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας ή σε αυτή που ανήκουν έως και 31 Μαρτίου 2020 είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (γεννημένοι το έτος 2002) που διαμένουν στη πόλη της Φλώρινας και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: · Με το Δελτίο Απογραφής υποβάλλεται και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή σελίδων του διαβατηρίου τους ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων πιστοποιητικό Δήμου-Κοινότητας, περί εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων που φέρει την φωτογραφία τους.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
32χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση ανθρώπων, πράξεις που έλαβαν χώρα από τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 έως τα τέλη Μαρτίου του 2019 στο Βέλγιο-Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Η Θεατρική Ομάδα ΠΛΑΤΑΓΗ παρουσιάζει για μία μοναδική βραδιά την Stand Up Tragedy “Μην Κλαις Ρε Γοργόνα” του Παναγιώτη Γκούβερη

Εικόνα
Η Θεατρική Ομάδα ΠΛΑΤΑΓΗ παρουσιάζει για μία μοναδική βραδιά την Stand Up Tragedy “Μην Κλαις Ρε Γοργόνα” του Παναγιώτη Γκούβερη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στις 9:00 σήμερα Κυριακή 5 Ιανουαρίου. Δύο σπαρακτικοί, απολαυστικοί και κωμικοί μονόλογοι που θα προβληματίσουν και θα ενθουσιάσουν! Λίγα λόγια για το έργο: Ένας νέος μοιράζει τα τελευταία φυλλάδια στις τελευταίες εισόδους. Πατάει κουδούνια, ανεβαίνει ασανσέρ και ονειρεύεται στον ακάλυπτο. Γιατί είναι τα τελευταία άραγε; Πότε τελειώνει το οκτάωρο; Πότε αρχίζει η ζωή; Ένας καλοκάγαθος καπετάνιος αναρωτιέται για τη ζωή του. Τι να έφταιξε; Τι δεν έκανε καλά; Από μπροστά του περνάει μια γοργόνα, τον κοιτάει αδιάφορη. Κάτι του θυμίζει. Μήπως είναι η αδερφή του… Πόσο θα ήθελε να της μιλήσει! Γέλα καλή μου γοργόνα! Γέλα! Όπου να’ ναι θα κλαις! Γέλα όσο προλαβαίνεις! Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως δείχνουν; Τι είναι αυτό που ενώνει αυτούς τους τρεις; Μην κλαις ρε γοργόνα, μοίρασε φυλλάδια αντί στεφάνων! Η ιστορία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ Γ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

Εικόνα
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γ. Αμανατίδη, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στο νέο Διοικητήριο της Πανεπιστημιούπολης στα Κοίλα Κοζάνης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε, από το Πρυτανικό Συμβούλιο, το έργο που έχει συντελεστεί τους τέσσερις πρώτους μήνες της νέας διοίκησης. Επίσης αναλύθηκαν οι στόχοι και ο στρατηγικός προγραμματισμός του Πανεπιστημίου για το επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις νέες προκλήσεις που θέτει η μεταλιγνιτική εποχή και την ανάγκη συνεχούς ανάπτυξής του.Ο κ. Αμανατίδης παρουσίασε τις δικές του σκέψεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει για την ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου και την ανάδειξή του ως αναπτυξιακού πόλου στη Δυτική Μακεδονία.