Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών σχετικά με τις αποζημιώσεις και τη διαγραφή χρεών αυτοαπασχολούμενων με ατομικές επιχειρήσεις στα λιγνιτωρυχεία της Δυτ. Μακεδονίας και της Αρκαδίας λόγω της απολιγνιτοποίησης, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα μαζί με ακόμα 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

31 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΟΎΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δύο άτομα, ένα 52χρονος ημεδαπός και ένας 48χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, συνελήφθησαν στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας. Στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής δράσης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε σε περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, κατελήφθη ο ανωτέρω σε χώρο στάθμευσης στην Καστοριά, να μεταφορτώνει από το όχημά του σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 48χρονος, δύο (2) ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν τριάντα (30) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -31- κιλών και -300- γραμμαρίων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

54χρονος αλλοδαπός, για παράβαση δασικής νομοθεσίας, συνεληφθη σε δασική περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.
Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, καθώς επίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν σε δύσβατη δασική περιοχή της Φλώρινας, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο τον 54χρονο, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει προβεί στην υλοτόμηση ξυλείας δρυός από δημόσια δασική έκταση, συνολικής ποσότητας -0,3- κυβικών μέτρων, χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής αρχής.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩ ΚΥΨΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αίτηση Κατεχόμενων Κυψελών είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν οι μελισσοκόμοι της     Δυτικής Μακεδονίας μέχρι 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας.Η κατάθεση των αιτήσεων Κατεχόμενων Κυψελών γίνεται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της κάθε περιοχής και ο μελισσοκόμος θα πρέπει να έχει μαζί του το μελισσοκομικό του βιβλιάριο ή την τελευταία βεβαίωση κατοχής μελισσοσμηνών. Στη συνέχεια ο μελισσοκόμος λαμβάνει βεβαίωση κατεχόμενων κυψελών η οποία έχει ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου έως την έκδοση μελισσοκομικής ταυτότητας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς τα μελισσοκομικά βιβλιάρια καταργούνται.

ΔΕΤΕΠΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΜΑΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση  σχετικά με τη ζήτηση υπολειμματικής βιομάζας του καλαμποκιού για τη τηλεθέρμανση Αμυνταίου διοργανώνει η ΔΕΤΕΠΑ την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις  18:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αμύνταιο. Η ΔΕΤΕΠΑλειτουργεί από την περασμένη χειμερινή περίοδο μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας που θα λειτουργεί με σύγκαυση βιομάζας (υπολείμματα καλαμποκιού, ξυλώδη βιομάζα κτλ) με σκοπό την παροχή θερμότητας στο δίκτυο της Τηλεθέρμανσης.Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν (Παραγωγοί Καλαμποκιού, εκπρόσωποι φορέων κτλ) παρακαλούμε να προσέλθουν με σκοπό την ενημέρωσή τους και την ανταλλαγή απόψεων.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΣΚΟΠΙΑΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Α. Έχοντας υπόψη:

α) Τα άρθρα 9, 10, 47, 52 Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β) Το από 31-08-2021 έγγραφο του 1ου Συντάγματος Πεζικού «ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ».

γ) Την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502 (ΦΕΚ Β΄ 946/9-7-2003) απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

δ) Την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 20-05-2011 απόφαση ΥΠΟΙΜΕΔΙ (ΟΜΕΟ-ΣΕΕΟ τεύχος 7)

ε) Την υπ’ αριθ. 6028/ 21/1827340 από 08-09-2021 αναφορά-πρόταση του Τ.Τ. Φλώρινας.

Β. Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

ΑΡΘΡΟ 1ο

α) Τη σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Σκοπιάς από τη διασταύρωση με την οδό Πανοσοπούλου έως την είσοδο της Τ.Κ. Σκοπιάς. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας – Τροπαιούχου (μέσω Μακρίνων).

β) Την εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων στη μία λωρίδα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Σκοπιάς στο ύψος του Στρατιωτικού νεκροταφείου Φλώρινας, κατά το χρονικό διάστημα 09 και 10/09/2021 και κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ : "Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΠΟΧΗ"

Στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του τουρισμού στις λιγνιτικές περιοχές, όπως η Φλώρινα, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή, τονίζοντας ότι "αναλύσαμε ενδελεχώς με τους επιχειρηματίες και τους φορείς, που σηκώνουν στην πλάτη τους τη δύσκολη αυτή περίοδο η οποία και με τον κορονοϊό είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο η προσέλευση και η δυναμική της περιοχής, τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού με στόχο τρεις πυλώνες όπως ο χειμερινός τουρισμός, ο οινοτουρισμός και η εξίδικευση προσωπικού στα τοπικά χαρακτηριστικά".

1η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ I.P.S.C. ΄΄

Την Πρώτη (1η) θέση, για  Δεύτερη φορά στην ΟVERALL  PRODUCTIONΗ  κατέλαβε  ο Θανάσης Παλαιογιάννης, αθλητής από τη Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας στον ΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ  I.P.S.C. ΄΄ που διοργάνωσε ο Σκοπευτικός  Όμιλος  Κοζάνης  μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις  για τα Ελληνικά Δεδομένα  της Πρακτικής Σκοποβολής.

Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας  έλαβε μέρος στον αγώνα με επτά συμμετοχές.. Στην κορυφαία - για το άθλημα της Δυναμικής Σκοποβολής- κατηγορία  ΄΄PRODUCTION΄΄  ο ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ  ανέδειξε για μια ακόμα φορά το ταλέντο του και τις  ικανότητές του και  κατάλαβε  (είχαν προηγηθεί  τρεις  Πανελλήνιες Νίκες  στην PRODUCTION JUNIOR), επιβεβαιώνοντας  ότι  η κατηγορία του ανήκει.  Μετά τις απονομές των Μεταλλίων ο ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ εισέπραξε τα συγχαρητήρια και τις φιλοφρονήσεις όλων των κορυφαίων αθλητών της διοργάνωσης, για τις επιδόσεις του και για το αθλητικό ήθος που επιδεικνύει με την συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους. 


Eίναι σκόπιμο να τονιστεί ότι ο Αθλητής  τον τελευταίο χρόνο  αφιερώνει τον χρόνο του στις σπουδές  του και απείχε από το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς αλλά προετοιμάστηκε για τον Πανελλήνιο Αγώνα με στοχευμένες  προπονήσεις,  κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων προχώρησε ο Δήμος Άργος Ορεστικού Καστοριάς για να είναι ζεστά, λειτουργικά, πράσινα και όμορφα, αναφέρει σε ανακοίνωση του. Ο συνολικός προυπολογισμός τους έργου είναι 4.300.000 € μέσω του οποίου τοποθετήθηκαν 1859 τ.μ. κουφωμάτων αλουμινίου, 630 φωτοβολταϊκά πάνελ, 38 αντλίες θερμότητας, 2.683 φωτιστικά led και 7.451 τ.μ. μόνωσης κελύφους.

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με το σύνθημα: Να Ζεις – Να Τολμάς – Να Προχωράς
Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ταξιδεύει και φέτος στη Φλώρινα το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στο Νέο Πάρκο.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
· Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, από τον Γιάννη Λαζαρίδη
· Ομιλία από τον Γραμματέα Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας, Νίκο Χριστάνη
*Στο χώρο θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής”

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΝΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΚΟΖΑΝΗ- ΟΡΙΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Την ένταξη των μελετών ωρίμανσης των έργων του Κάθετου Άξονα «Νίκη Φλώρινας – Κοζάνη - όρια Ν. Λάρισα», όπως αυτές περιγράφονται στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (Σ.Π.Ε.Μ.) 2014-2025, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Οι μελέτες αφορούν στα τμήματα Αμμοχώρι – Κόμβος Φλώρινας, Ξινό Νερό – Πτολεμαΐδα, το οδικό τμήμα από Α/Κ Αεροδρομίου έως Α/Κ Κοίλων Εγνατίας οδού καθώς και στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης από Α/Κ Ρυμνίου έως Α/Κ Αεροδρομίου.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ

Το πρόβλημα του αναδασμου στην Τ.Κ. Βογατσικου Καστοριας  αλλά και θέματα που απασχολούν την περιοχή συζητήθηκαν στην ανοικτή σύσκεψη-συνέλευση,με τα Δ.Σ της Τοπικής Κοινότητας,του Πολιτιστικού,Εξωραϊστικού,Αθλητικού Συλλόγου < Ομόνοια> και του Συνδέσμου Βογατσιωτών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Βογατσικού, στην οποία βρέθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΔΕΎΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς. Δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή στο ΣΔΕ Καστοριάς: 

- Φωτοτυπία Ταυτότητας

- Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή βεβαίωση φοίτησης από το Γυμνάσιο

Για περισσότερες πληροφορίες και Εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινές 6.00 – 8.00 μ.μ. στο Τηλέφωνο Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς 24670  21001.   Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.