Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 25, 2021

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ’ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το έργο ’ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ’, προυπλογισμού 52.080,00 , υπέγραψε ο  Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης  με τον ανάδοχο  Καρακώστας Χρ. Εμμανουήλ. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατεδάφισης μεμονομένων στοιχείων κτισμάτων από διάφορα υλικά κατασκευής, χειρωνακτικά ή μη χρήση μηχανημάτων, ικριωμάτων ή αναρτημένων δαπέδων εργασίας καθώς και κατεδάφιση ολόκληρων κτιρίων για την άρση της επικινδυνότητας κτισμάτων στα οποία δεν έχουν εφαρμοστεί από τους ιδιοκτήτες τα μέτρα άρσης επικινδυνότητας εντός των προβλεπόμενων χρόνων, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω αγνώστων ιδιοκτητών.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Εικόνα
Το δικό του μήνυμα στέλνει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας με την αναδημοσίευση του βίντεο του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Η Έκθεση του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων (ΕΜΑ) για το 2020 επιβεβαιώνει τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες και τα παιδιά να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, αλλά και αναδεικνύει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κρατικοί φορείς και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να παράσχουν αρωγή και προστασία στα θύματα εμπορίας ανθρώπων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΡΑΜΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με θερινό σινεμά στο Επταχώρι στις 9 το βράδυ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γράμμου Καστοριάς. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί  διημερίδα  με θέμα "Η ελληνική ποίηση την περίοδο 1944-1952". Παράλληλα σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με  Απαγγελίες ποιημάτων στο χώρο του River Party. Οι εδκηλώσεις συνεχίζονται το Σαββάτο 31 Ιουλίου με  Απαγγελίες ποιημάτων στην λίμνη Μουτσάλια Αρενών, στις 11.00, με έκθεσ και η Σιδηροτεχνίας του Φίλιππου Σαμανόπουλου στο Νερόμυλο Σερένη (Νεστόριο), στις 19.30 και One Guy Stand Band live (Λάζαρος Καψιμάλης) στο χώρο του River Party,στις  21.00 Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ανδρες και γυναίκες, ερμηνευτικής ηλικίας 20-60 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, αναζητά η  θεατρική ομάδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου.  Όσοι επιλεγούν θα λάβουν μέρος σε ταινία μεγάλου μήκους, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Αμυνταίου και η ταινία ανήκει στο είδος της μαύρης κωμωδίας. Το  casting   θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου,  18:00-21:00. Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού, απλώς να εμφανιστούν στο Πνευματικό Κέντρο τις ώρες που αναγράφονται παραπάνω.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Εικόνα
Έκκληση προς τους κατοίκους του Αμυνταίου απευθύνει ο  Δήμος Αμυνταίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης που προκαλούνται από τον  παρατεταμένο καύσωνα και την υπερκατανάλωση νερού. Σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι ο Δήμος λαμβάνει όλα τα μέτρα και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ύδρευσης.  Ζητά επιπλέον τη συμβολή των κατοίκων ώστε να μην σπαταλούνται σημαντικές ποσότητες νερού και να επιτευχθεί ορθολογική χρήση αυτού με σύνεση και περιορισμό όσο το δυνατό στην άσκοπη χρήση του. "Η σωστή διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας" αναφέρει τέλος.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

Εικόνα
Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που σκοπό να στηρίξει τον άνθρωπο και να ξυπνήσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην τοπική κοινότητα, διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου και αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου η Κοιν.Σ.Επ. Φύση και Πολιτισμός συνεχίζοντας το έργο της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να προωθήσουν την τοπική κουλτούρα και το τοπικό προϊόν. Η διήμερη μουσική εκδήλωση, με πανελλήνια γνωστές αλλά και τοπικές μουσικές μπάντες, με ήχους παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και όχι μόνο, διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον σύλλογο καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων και την ενίσχυση του με τα έσοδα της εκδήλωσης να διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου.  

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΞΩΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΚΟΥΣΙΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΤΑΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
 Στην αναβάθμιση του  Τοξωτού Γεφυριού Κουσιουμπλή, στην περιοχή του Επταχωρίου, προχώρησε η  Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς , στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία, καθαρισμοί, διευθετήσεις, αποκαταστάσεις από χειμαρολάβα στην Π.Ε Καστοριάς». Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου, το οποίο περιλάμβανε διάφορες δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το δίκτυο ευθύνης της Π.Ε. Καστοριάς (ενδεικτικά υπενθυμίζεται: κατασκευή δύο αντιπλημμυρικών αναχωμάτων στην Αγία Άννα και τριών στο Κρανοχώρι, καθαρισμός της δεξαμενής υδρομάστευσης και του αποστραγγιστικού καναλιού στο Μακροχώρι, καθαρισμός ρεμάτων από φερτές ύλες και αυτοφυή βλάστηση στην Μεταμόρφωση, αλλά και στην κοίτη του ξηροποτάμου που βρίσκεται εκατέρωθεν των τοπικών κοινοτήτων Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης, παρεμβάσεις στο ρέματα Τοιχιού και Κεφαλαρίου, διευθετήσεις ρεμάτων σε Διποταμία, Κομνηνάδες και Οινόη και όπου αλλού κρίθηκε απαραίτητο), μεταξύ των οποίων και τις παρεμβάσεις στο Γεφύρι, ήταν 690.000€ κ

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ : ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Την άμεση πληρωμή προκαταβολών στους δικαιούχους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό Άνοιξη 2021», στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Σπ.Λιβανιου Οι προκαταβολές θα ευρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός των επόμενων ημερών, ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει."Στόχος μας είναι η ταχύτατη καταβολή των προκαταβολών στους δικαιούχους στο σύνολο των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από το παγετό καθώς και η πλήρης εξόφληση των αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα χρονικά όρια που προδιαγράφει λεπτομερώς ο νόμος 4820/2021.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

Εικόνα
Με το ν Φλωρινιώτη αθλητή του ΑΘΛ.Ο.Σ., Βασίλη Μούλελη, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο ραβδωτό τυφέκιο πρακτικής σκοποβολής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος U21, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Ο κ. Γιαννάκης αφού συνεχάρη τον νεαρό πανελληνιονίκη για τη ξεχωριστή του διάκριση, μιας και πρόκειται για τον νεώτερο Φλωρινιώτη σκοπευτή που κατακτά πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ηλικία των 15 ετών,  δήλωσε πως ο Δήμος Φλώρινας, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, θα στηρίξει τις προσπάθειες τους, όπως και κάθε άλλου αθλητή και συλλόγου .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΟΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Άμεσες αποζημιώσεις προς τους φασολοπαραγωγούς της Πρέσπας λόγω της καταστροφής από τον καύσωνα», κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα,  ανταποκρινόμενη στην έντονη ανησυχία των φορέων της Πρέσπας, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να εκμηδενίζεται`από τους πρόσφατους καύσωνες, ενώ παράλληλα αγωνιούν για το προβλεπόμενο κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες. Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1. Θα γίνουν όλες αυτές οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση καταγραφή της ζημιάς στην φασολοπαραγωγή του Δήμου Πρεσπων; 2. Θα αποζημιωθούν τα 13.000 στρ. εκτάσεων παραγωγής φασολιού του Δήμου Πρεσπών, δίνοντας τη δυνατότητα δήλωσης ζημιάς με την αναγκαία κανονιστική ρύθμιση για να αποφευχθεί ο οικονομικός και κοινωνικός μαρασμός; 3. Θα προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις συνθήκες της κλιματικής κρίσης, αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή;                   

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η  προώθηση του θέματος της παραχώρησης για χρήση από την Κοινότητα Τροπαιούχου, του κτιρίου του πρώην αστυνομικού τμήματος Τροπαιούχου, το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην πλατεία της Κοινότητας, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του  βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, με την Υπηρεσιακή Γραμματέα  Γεωργία Βαλατσού. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης "πρόκειται για ένα ακίνητο, την αξιοποίηση του οποίου έχει ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών εδώ και καιρό ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Θεοχάρης Χαραβιτσίδης. Η κα Βαλατσού αναγνώρισε πως έχει καθυστερήσει το συγκεκριμένο θέμα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να δοθεί προς χρήση στους κατοίκους του Τροπαιούχου νομού Φλώρινας". 

ΝΕΟ ΚΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ

Εικόνα
Το οριστικό διάγραμμα του Νέου Κτηματικού Καθεστώτος αναδασμού καθώς και τους τελικούς κτηματολογικούς πίνακες αναδασμού, κατήρτισε η Επιτροπή Αναδασμού αγροκτήματος Αμμοχωρίου, αφού εξετάστηκαν και οι τελευταίες υποβληθείσες ενστάσεις. Κατά του διαγράμματος και των πινάκων του Νέου Κτηματικού Καθεστώτος δεν προβλέπεται πλέον υποβολή ενστάσεων ενώπιον της Επιτροπής Αναδασμού. Η υπόδειξη των νέων ακινήτων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα περατωθεί στα τέλη του φθινοπώρου. Περίπου χίλια εκατό (1.100) νέα ακίνητα προέκυψαν από τον αναδασμό στο σύνολο των 11.644 στρεμμάτων αναδιανεμητέας περιοχής.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και περιέχεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση σχολείου, ενδυνάμωση εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού επιδόματος κατ΄ εξαίρεση στους/στις νεοεισαχθέντες/είσες φοιτητές/ριες των πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Αιγαίου μέσω της αύξησης του ανώτατου ποσού του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος. Στόχος της τροπολογίας, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεσή της, είναι η ενίσχυση κινήτρου επιλογής ενός περιφερειακού Ιδρύματος για τους/τις μελλοντικούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες. Με τον τρόπο αυτό, τα περιφερειακά και ακριτικά Ιδρύματα, ενισχύουν την ελκυστικότητά τους, καθώς λόγω γεωγραφικής και μόνο θέσης, δεν είναι στις κορυφαίες προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών/ριών, σε σύγκριση με τα Ιδρύματα των μεγάλων αστικών κέντρων. Επιπλέον, εξαιτίας της πανδημίας και των οικονομικών δυσκολιών π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ : ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Εικόνα
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασιών στην ευρύτερη περιοχή. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Δύο τα θέματα που θα συζητηθούν για την Π.Ε. Φλώρινας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 11:30 με εννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου "Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 39,99003MW στη θέση "Aνάργυροι 1" Δ.Ε. Αετού, Πτολεμαΐδας και Φιλώτα, Δήμων Αμυνταίου & Εορδαίας, Π.Ε. Φλώρινας & Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας"» και "Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 104,9436 MW στη θέση "ΑΜΥΝΤΑΙΟ 2" στις Δ.Ε. Πτολεμαΐδας & Φιλώτα των Δήμων Εορδαίας & Αμυνταίου, των Π.Ε. Κοζάνης & Φλώρινας αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας".

Ε.Κ.Φ. : "ΤΟ 2% ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ"

Εικόνα
Μπορεί ο βασικός στόχος θεσμοθέτησης του κατώτατου μισθού να είναι η προστασία ενός τμήματος της κοινωνίας από τη φτωχοποίηση, το ύψος όμως του κατώτατου μισθού στη χώρα μας και η μόλις 2% αύξηση που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Η οριακή αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα από 1.1.2022, δεν ενισχύει σε καμία περίπτωση την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη, δε βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης και φυσικά δε μειώνει την ανασφάλεια και επισφάλεια που διακρίνουν σήμερα την αγορά εργασίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΙΔΕΏΔΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Για τους στόχους και της δράσεις της ελληνοσκωτσέζικης κοινότητας του Αμπερντίν,στη Σκωτία, με την επωνυμία Aberdeen Scottish Hellenic Society, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τους στην ΕΡΤ Φλώρινας δύο από τα μέλη του Φανή Μοντεσνιτσα και Οπως ανέφεραν "η Κοινότητα ιδρύθηκε το 1980 από ανθρώπους που αγαπούσαν ή είχαν κάποιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ή την Κύπρο. Όπως πχ. ενδιαφέρον για την Αρχαία, Βυζαντινή ή σύγχρονη Ελλάδα, για τη λογοτεχνία, τη ζωή ή τους ανθρώπους. Η κοινότητα δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να αναπτύξει-εξελίξει αυτό το ενδιαφέρον. Επίσης, ήταν ένας καλός τρόπος να έρθουν κοντά Έλληνες και Κύπριοι μετανάστες που ζούσανε στην περιοχή".

ΔΗΜΟΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Στην τοποθέτηση τραπεζιών διαφόρων αθλημάτων και οργάνων γυμναστικής στο Νέο Δημοτικό Πάρκο, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας με  στόχο να κάνει προσιτή την άθληση σε όλους τους κατοίκους της πόλης και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας . Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν: Δύο (2) τραπέζια teqball Δύο (2) τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Δύο (2) φιλέ ποδοβόλεϊ Όργανα καλλισθενικής γυμναστικής ενώ διαμορφώθηκαν κατάλληλα  οι γύρω χώροι.

ΣΥΛΛΗΨΗ 56ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΑΛΛΟΔΑΠΉΣ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπής συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 53χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας μια 56χρονη αλλοδαπή, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και εκκρεμούσε σε βάρος της το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.