Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 31, 2016

ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι στην Κολοκυνθού Καστοριάς με αποτέλεσμα να συλληφθούν σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, πέντε ημεδαποί, (από 19 έως 33χρονών) διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά -15,7- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των φορέων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, παραχώρησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Παράλληλα, ο κ. Μπίρος έκανε συνοπτικό απολογισμό των πρόσφατων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Π.Ε. Φλώρινας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ “ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ” ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΌΡΛΙΑΚΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Παρουσία του σπουδαίου Γρεβενιώτη Αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης σχετικά με το έργο "Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα” στα Γρεβενά. Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τη βούλησή του να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο που αποτελεί όνειρο του Θανάση Οικονόμου, προκειμένου τα παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας να έρθουν πιο κοντά στην αστρονομία και να αγαπήσουν την επιστήμη.

ΜΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκινάνε από την Παρασκευή 5 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικός Αύγουστος 2016». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 8:30 με παραδοσιακούς χορούς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη με τον Τούρκο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Περιφέρεια, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές πολιτιστικής και εμπορικής συνεργασίας, ενώ τέθηκαν και θέματα που αφορούν στον τουρισμό.

ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εικόνα
Τα τηλεοπτικά spot της Ελληνικής Αστυνομίας σ τη γενικότερη προσπάθεια της πολιτείας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, προβάλλοντας τα spot που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, κατά το δυνατόν σε ζώνες αυξημένης θεαματικότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα Σοβαρά προβλήματα στην κατανομή των βοσκοτόπων με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης, κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 32 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι μετά την εξέταση των υποβληθεισών αντιρρήσεων, εκδόθηκε και καταχωρίστηκε ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων υποψηφίων του Γραπτού Διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά τριάντα δύο (32) θέσεων μονίμων υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Προκ. 1Γ/2015 – ΦΕΚ 8/29.10.2015, Τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ).Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι αποκλειόμενοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο μοναδικό κωδικό, ο οποίος αναγράφεται στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης, σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Φωτο αρχείου Για παράνομη αλιεία στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 42 και 20 χρονών, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Τις διαδικασίες σχεδιασμού επέκτασης του Δικτύου της τηλεθέρμανσής και κατασκευής νέων παροχών καταναλωτών σε οικίες που δεν συμπεριελήφθησαν στην τελευταία επέκταση, όπου αυτό ήταν εφικτό, ξεκίνησε η ΔΕΤΕΠΑ στο Δήμο Αμυνταίου.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017 Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Στη δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών για την έγκριση της μελέτης της νέας χάραξης του κάθετου άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας (παράκαμψη ορυχείου Βεύης) ύψους 800.000 ευρώ, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σε μεγάλο διεθνές τουρνουά, που αφορά παμπαίδες και παγκορασίδες, θα έχει αγωνιστική παρουσία η Ελλάδα λίγες ημέρες πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου η Γαλλία διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το Euro Mini Table Tennis Championships, αγώνες με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως μαρτυρά ο τίτλος τους και από τη χώρα μας δήλωσαν συμμετοχή 5 αθλητές κι αθλήτριες. Tα τέσσερα από αυτά τα παιδιά μάλιστα, προέρχονται από τη Φλώρινα κι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ξεναγήσεις στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Πρόγραμμα ξεναγήσεων τον Αύγουστο του 2016. Σας προτείνουμε μια εκδρομή στην παρθένα φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνονται κατά το μήνα Αύγουστο κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

Ε.Κ.Φ.: ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου, που φέτος συμπίπτει με ημέρα Δευτέρα και από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας. 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ

Εικόνα
Αναρτήθηκε στις 1/8/2016 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού για την προκήρυξη εκλογών και την πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Επιμελητηρίου που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016. Την επίσημη προκήρυξη και τα έντυπα υποβολής υποψηφιοτήτων μπορείτε να βρείτε στην ειδική σελίδα «Εκλογές ΤΕΕ 2016: Επίσημες Ανακοινώσεις» του ιστοχώρου του ΤΕΕ, όπου θα δημοσιεύονται και όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα για την εκλογική διαδικασία το επόμενο διάστημα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο HOMOUNIVERSALIS ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΕΝΑΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ"

Εικόνα
Συνέδριο με θέμα  «Αριστοτέλης: Ο homouniversalis της αρχαιότητας και ο αέναος διάλογος με τις επιστήμες» θα διοργανωθεί στην Φλώρινα στις 25,26 και 27 Νοεμβρίου 2016 . Το σεμινάριο διοργανώνουν: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Φλώρινας - Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας – Ένωση Ελλήνων Φυσικών - Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας - Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» - Επιμελητήριο Φλώρινας - Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας. Στόχος του Συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός χώρου παρουσίασης όλων των πτυχών του Αριστοτέλειου έργου το οποίο απλώνεται σε πολλά πεδία που καλύπτουν όλους τους βασικούς κλάδους της Φιλοσοφίας και επεκτείνεται σε περιοχές που σχετίζονται με πολλά θεμελιώδη πεδία της επιστήμης. Αυτό το έργο είχε μια μοναδική επίδραση στην ιστορία του ανθρώπου και συνεχίζει να είναι παρόν στην εξέλιξη της Δυτικής σκέψης. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Εικόνα
Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (συνεδρίαση της 2/8/2016) για τις μη αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας, για την προκλητική απόσπαση της συζύγου του πρωθυπουργού και για την εξαθλίωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: Αδυναμία λειτουργίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) λόγω δραστικής μείωσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει δύο νέα προγράμματα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 άνεργους νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ, ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρακαλούνται οι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι για τις ανάγκες τους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν χώρους (αίθουσες, γυμναστήρια και λοιπούς χώρους) σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2016-2017, όπως υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις (αναφέροντας τον αιτούμενο χώρο και τις ώρες) στη γραμματεία των Σχολικών Επιτροπών (Δ/νση Πρόνοιας – Δημοτ. Αγοράς 70) έως τις 26 Αυγούστου 2016.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας, αρμοδιότητας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (Έδρας) / Π.Δ.Μ.», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και η βελτίωση των τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου (αρμοδιότητας συντήρησης της Δ.Τ.Ε. (ΕΔΡΑΣ) / Π.Δ.Μ.), εντός της Π.Ε. Φλώρινας, που εμφανίζουν σημαντικές βλάβες και οι οποίες αναμένεται να επιδεινωθούν κατά την διάρκεια της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Δ.Σ.

Εικόνα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του, που θέλουν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι το Σάββατο 13/08/2016.