Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟ" -ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 2 ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 10.1.08 «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΛΕΠΙΔΟΠΤΕΡΩΝ (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 10 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020

Ανάρτηση αποτελεσμάτων οριστικού πίνακα 2 ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων / Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η τελική αξιολόγηση και κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ' αριθμ. 5218/20.6.2018 2ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ

5 Έλληνες ηλικίας 20, 23, 38, 46 και 49 ετών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος συνελήφθησαν χθες στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ Φλώρινας στις οικίες των προαναφερομένων στην Φλώρινα, διαπιστώθηκε να έχουν προβεί σε κλοπή ρεύματος, παραβιάζοντας τους μετρητές ρεύματος, προκαλώντας έτσι στην επιχείρηση συνολική ζημία -6.000- ευρώ.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τις δράσεις του έτους 2018 καθώς και τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή στις εκθέσεις ΔΕΘ 2018 & MiniMarket 2018 των επιχειρήσεων – εκθετών, θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλιδης. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο ΕΒΕ.

«ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΞΙΦ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»


Με 50 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στο Κύπελλο Ελλάδος Εφήβων – Νεανίδων και στο Kids Cup Vol.2 το περασμένο σ/κ στα Γιάννενα. Είχε, μάλιστα, παρουσία στα 5 από τα 6 βάθρα με σχεδόν καθολική παρουσία στο ξίφος μονομαχίας εφήβων με 5 ξιφομάχους στην 1η 8άδα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Κύπελλο Εφήβων: Ντώνος Μ. 2ος – Χατζητύπης Φ. 3ος – Ρασπόπτσης Α. 5ος – Τράιτσης Γ. 6ος – Γιαννάκης Δ. 8ος
Κύπελλο Νεανίδων: Ταρενίδου Α. 9η.
Kids Cup -14 Αγόρια: Μαυρομμάτης Α. 2ος – Αιβαλιώτης Α. - 9ος Τσώκας Β. 13ος
Kids Cup -14 Κορίτσια: Τράιτση Β. 3η – Αντωνιάδου Θ. 5η – Καράτζα Κ. 6η – Σταυρίδου Α. 8η
Kids Cup -11 Αγόρια: Κίμες Α. 3ος – Τσουρλίνης Ι. 3ος – Βέλιος Α. 9ος
Kids Cup -11 Κορίτσια: Παυλίδου Ι-Χ 1η – Αιβαλιώτη Κ. 5η – Ρασπόπτση Ν. 7η
Πλήρες φωτογραφικό υλικό / Βίντεο στο : http://okoytsompolis.gr 

Κατά την διάρκεια των Απονομών ο Οργανωτής Σύλλογος ΠΑΣ Γιάννενα τίμησε των Πρωταθλητή του ΟΞΙΦ Τσώκα Αστέριο για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στο Άθλημα. 

Το Δ.Σ. του Ομίλου θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον ΠΑΣ Γιάννενα για την φιλοξενία και το επίπεδο των Αγώνων καθώς και για την εμπιστοσύνη του στο Πρόγραμμα Stand&Fence του ΟΞΙΦ.
Ταυτόχρονα, στην Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα η ομάδα του Ξίφους Ασκήσεως συμμετείχε στο Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων που διοργανώθηκε εκεί από τον ΑΟΞ Αιγάλεω.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Κύπελλο Εφήβων: Μοσχόπουλος Δ. 5ος – Σαχινίδης Δ. 8ος – Κούλης Α. 9ος
Κύπελλο Νεανίδων: Ζωγράφου Δ. 5η – Αλεξοπούλου Α. 10η
Όλα τα αποτελέσματα στο : www.fencingworldwide.com
Το ερχόμενο Π/Σ/Κ ο ΟΞΙΦ υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και της ΕΟΞ, διοργανώνει στο Περίπτερο 4 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το 9ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Ασκήσεως με την συμμετοχή 106 αθλητών και 23 ομάδων από 19 χώρες και το 4ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -14 με την συμμετοχή 85 αθλητών και αθλητριών από 6 χώρες.
Πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ των Αγώνων θα είναι online στην Σελίδα του ΟΞΙΦ στο FB και όλα τα αποτελέσματα στο : www.fencingworldwide.com
                       

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Φλώρινας κ. Σιάτσκας Γρηγόριος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αλιφιεράκη Μανώλη και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής. Στη συνάντηση συζητήθηκε και αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων Φλώρινας & Ηρακλείου με στόχο τη διακίνηση τοπικών προϊόντων των δύο περιοχών μέσω επιχειρηματικών αποστολών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και το Κέντρο Απονομής Σήματος Μοναστηριακών Προϊόντων & Προϊόντων Μικρών Παραγωγών ‘’ΚΑΝΩΝ’’ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την : ‘’Δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων με τις ορθόδοξες κοινότητες & τα προβλήματα που προκαλεί το παραεμπόριο στην επιχειρηματικότητα’’ .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/10/2018 και ώρα 7.00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Φλώρινας (2ος όροφος- Μεγαρόβου 15- Φλώρινα).
Την επόμενη ημέρα 18/10/2018 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις της ΠΕ Φλώρινας.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς Γεώργιος και ο Γραμματέας Οικονομικών του ‘’ΚΑΝΩΝ’’ κ. Παπαργύρης Ιωάννης.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ προς ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής μας, της παιδείας ,της ανάπτυξης και της καλύτερης ένταξης των παιδιών στο κοινωνικό περιβάλλον μέσω των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) σχολικής ηλικίας 5-12 ετών, καθώς και στην βοήθεια της εργαζόμενης και της άνεργης μητέρας της περιοχής μας, καλεί μητέρες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για την περίοδο 2018-2019, να υποβάλλουν αίτηση από τις 09-10-2018 έως και τις 17-10-2018 και ώρες 09:00 έως 13:00 .Οι προσφερόμενες θέσεις ανέρχονται για το ΚΔΑΠ του Ειδικού Α΄ Βάρδια στις 12 , για το ΚΔΑΠ του Ειδικού Β΄ Βάρδια στις 45 και για το ΚΔΑΠ του Πειραματικού στις 10.
Το ωράριο λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι: ΚΔΑΠ Ειδικού Α΄ Βάρδια13:30 έως 17:30, ΚΔΑΠ Ειδικού Β΄ Βάρδια17:30 έως 21:30, και ΚΔΑΠ Πειραματικού 17:30 έως 21:30

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Στη διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας όπως λάδι, ζάχαρη, χυμό τομάτας,ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, οδοντόκρεμα, στους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ προχωράει ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί με αλφαβητική σειρά.
ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ:
ΑΠΟ Α ΕΩΣ και Κ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-10-2018
ΑΠΟ Λ ΕΩΣ και Π ΠΕΜΠΤΗ 11-10-2018
ΚΑΙ ΑΠΟ Ρ ΕΩΣ και Ω ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-10-2018.ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΝΑΚ (κοινωνικό παντοπωλείο) ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΜΕΧΡΙ 14:00 μ.μ. Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν το ΑΜΚΑ και σακούλες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΗΠΑ

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ο νέος Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και εντάσσεται στη γνωριμία του κ. Φλέγκερ με την περιοχή και τους ανθρώπους της, ανταλλάχτηκαν απόψεις διμερών σχέσεων Αμερικής και Ελλάδας που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για προσέλκυση επενδύσεων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με το με Αριθ. Πρωτ. 4426/25-09-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας Θράκης) , ορίσθηκε ο καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα να πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής:
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018
α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν τις δύο τελευταίες ώρες.
β) Προσκύνημα των προτομών των Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές/τριες των Σχολείων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, δασκάλους.
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018
ώρα 08:30 π.μ. : Επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.
ώρα 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης με τις σημαίες τους.
ώρα 11:00 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης με τις σημαίες τους.
Ομιλία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Οκτωβρίου στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, του Προέδρου του Π.Σ., Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του Υπουργού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.