Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 21, 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εικόνα
Σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μάη στο εργατικό κέντρο στις 10:30π.μ. καλεί με ανακοίνωση του τους εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του "η Πρωτομαγιά, γνωστή και ως Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ή Διεθνής Ημέρα των Εργατών, έχει μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους γιατί αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Φλώρινας και Αμυνταίου σύμφωνα με το νέο Δικαστικό Χάρτη που έχει ως στόχο τη βελτίωση στον χρόνο έκδοσης αποφάσεων. Με βάση την απόφαση οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Φλώρινας. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Φλώρινας ορίζεται το Αμύνταιο, στην κατά τόπο αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Όπως αναφέρει ο Δήμος Αμυνταίου "Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς αίρεται η τριχοτόμηση του Αμυνταίου και τα αυτοδιοικητικά όρια του Δήμου επιτέλους ταυτίζονται με τα δικαστικά.Πιο συγκεκριμένα, υπάγονται πια στη δικαιοδοσία του Πρωτοδικείου Φλώρινας με έδρα το Αμύνταιο,οι Δημοτικές Ενότητες Φιλώτα, Λεχόβου και Βαρικού". Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Φλώρινας ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: μια (1) β) Πρωτοδίκες: έξι (6) γ) Δικαστικοί Πάρεδροι

ΣΑΛΦ "Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΟΥΡΟΥ ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΓΥΝΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιλογής αθλητών Εθνικών Ομάδων για όλες τις κατηγορίες τόξων σε τέσσερις αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΑΛ Φλώρινας "μεταξύ των αθλητών που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες συγκαταλέγεται η αθλήτρια της ΣΑΛ Φλώρινας ΖΟΥΡΟΥ Φωτεινή η οποία κατατάχθηκε στην 2η θέση του Σύνθετου (compound) τόξου Γυναικών. Σε τρεις αγώνες ήταν παρούσα η ΣΑΛ Φλώρινας το διήμερο 20 και 21 Απριλίου. Δυο διαφορετικοί αγώνες στον Βόλο και ένας αγώνας FIELD ARCHERY στον Κορυδαλλό, όπου αγωνίστηκαν οκτώ αθλητές μας και εξασφάλισαν επτά χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλια.Στον αγώνα FIELD ARCERRY η ΖΟΥΡΟΥ Φωτεινή κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Σύνθετο τόξο Γυναικών και φόρεσε το Χρυσό μετάλλιο". Αναφέρει ακόμα πως "την 20 και 21 Απριλίου σε δύο αγώνες που διοργάνωσε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου στο ιδιόκτητο, πανέμορφο γήπεδο τοξοβολίας, οι αθλητές της ΣΑΛΦ έκαναν για μια ακόμα μια φορά αισθητή την

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 1922-2022. ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Εικόνα
Στην Εκδήλωση για την παρουσίαση του τετράτομου έργου: «Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας 1922-2022. Ένας αιώνας αγώνων για την Εκπαίδευση, τους Εκπαιδευτικούς, την Κοινωνία», συμμέτεχει , σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Φλώρινας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 19:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από: • Τον Γιάννη Μπουνόβα, ΕΔΙΠ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (για τον Τόμο Α΄, «1922 – 1949», συγγραφέας Χρήστος Τζήκας) • Τον Αθανάσιο Μαλέτσκο, Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (για τον Τόμο Β΄, «1950-1974», συγγραφέας Γιάννης Μπέτσας) • Τη Σοφία Ηλιάδου - Τάχου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (για τον Τόμο Γ΄, «1974-2000», συγγραφέας Σήφης Μπουζάκης) • Τη Φωτεινή Κουγιουμουτζάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Αμυνταίου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης ο οποίος άκουσε με προσοχή τις δίκαιες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενστάσεις των εκπροσώπων του Σχολείου για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, που εξαιρεί τους εκπαιδευόμενους όλων των ΣΔΕ από την δωρεάν μετακίνηση. Το μέτρο αυτό θίγει άμεσα τους εκπαιδευόμενους, υπονομεύει το θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και πλήττει άμεσα την τοπική κοινωνία. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό τους και πως θα κάνει ο,τι περνάει απ' το χέρι του για να ενώσει τη φωνή της Δημοτικής Αρχής με τη δική τους, στην κατεύθυνση της αναστολής -και εν τέλει ανατροπής- αυτής της ακατανόητης απόφασης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ξεκινούν από σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμαστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας στις 28-30 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αθλητικού Συλλόγου ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας. Η πλατφόρμα δηλώσεων θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 25 Ιουνίου. Οι αγώνες αφορούν τις ηλικιακές κατηγορίες αγόρια-κορίτσια Κ11, Κ13, Κ15, Κ19, των ενηλίκων 20-39, 40-49, 50-59, 60+ καθώς και το ανοιχτό πρωτάθλημα αντρών- γυναικών (Open), όλες στο αγώνισμα του απλού. Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος μπορείτε να εγγράφεστε στην παρακάτω ηλεκτρονική δ/νση: http://app.ttscore.io/customer/3 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των ΣΑΡΙΣΩΝ: https://aseasarisesflorinas.blogspot.com/2024/04/8.html ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6937164317.

242 ΦΙΑΛΕΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 29ΧΡΟΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ

Εικόνα
Για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικασε συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής,.Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 29χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν -242- φιάλες που περιείχαν ψυκτικό υγρό (φρέον), βάρους άνω των -3- τόνων, τις οποίες είχε παραλάβει από μη φυλασσόμενη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στερούμενος παραστατικών εισαγωγής, εκτελωνισμού και δασμολόγησης αυτών. Συνολικά κατασχέθηκαν 242- φιάλες ψυκτικού υγρού (φρέον), βάρους άνω των 3 τόνων και 1- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας, κατά παράβαση των διατάξεων του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Εικόνα
Κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κο Δημήτρη Γεωργίκο, εκλογικό περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, θα επισκεφθεί τους τρείς Δήμους της Π.Ε. Φλώρινας από σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 έως την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου .