Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 18, 2019

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εγκρίθηκε με υπουργική απόφαση η κατανομή θέσεων για προσλήψεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), με σκοπό την στελέχωση δήμων και περιφερειών και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) την περίοδο 2019-2020.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΕ ΙΧ -ΝΕΚΡΗ Η ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Εικόνα
Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία και μια νεκρή σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Εθνική Οδό Φλώρινας Νίκης όταν Ι.Χ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή. Ο οδηγός και η συνοδηγός της μηχανής μεταφέρθηκαν με τις αισθήσεις τους στο Νοσοκομείο Φλώρινας ωστόσο όμως η συνοδηγός κατέληξε παρά τις προσπάθειες των ιατρών να την κρατήσουν στη ζωή. ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Εικόνα
Αστική Πολιτιστική Εκδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης», στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί μια περιήγηση και ξενάγηση στα κορυφαία αρχιτεκτονικά μνημεία της Φλώρινας γύρω από τον ποταμό Σακουλέβα, από τον κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Φλώρινας και συγγραφέα του βιβλίου «Το κτίριο Πέιου στον πυρήνα του ιστορικού κέντρου της Φλώρινας», διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, ώρα 17:30 - 20:00 μμ. στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του. Σημείο εκκίνησης: Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας, ώρα: 17:30 μ.μ.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Η ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΤΟΥ

Εικόνα
Ομαλά  διεξήχθη χθες η ψηφοφορία για την ανάδειξη Πρύτανη και τεσσάρων Αντιπρυτάνεων στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη , κατ’ αλφαβητική σειρά, έλαβαν τις εξής ψήφους: Θεοδουλίδης Θεόδωρος 110 (εκατόν δέκα ) ποσοστό 67,8% Μαρνέλλος Γεώργιος : 52 (πενήντα δυο) ποσοστό 32,2 Ο Καθηγητής Θεοδουλίδης Θεόδωρος , εκλέγεται Πρύτανης.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2019

Εικόνα
Δεν θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ 2019 ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζοραν Ζάεφ λόγω κυβερνητικών ασχολιών, όπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός οργανισμός Πρεσπων. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο οργανισμός έκανε και αυτή τη φορά αυτό που έκανε πάντα, κάλεσε όλους κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και αντιπολίτευση, όπως κάνει τα τελευταία 30 χρόνια και με μεγάλη χαρά τους περιμένει για να τους τιμήσει, όπως αρμόζει .Σημειώνει ακόμα πως "οποιοσδήποτε σκέπτεται κάτι το διαφορετικό είναι φανερό ότι το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα, αν θα έρθει ή δε θα έρθει ο κ. Ζάεφ και στην ουσία δυναμιτίζει το μέγα επίτευγμα των «Πρεσπών». Το φεστιβάλ αυτό δεν είναι κομματικό είναι ενωτικό και κατά γενική ομολογία εθνικό. Αυτό συμβαίνει εδώ και 30 χρόνια".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 Νέο Πάρκο Φλώρινας, Ώρα: 18:00 Ποδόσφαιρο: Επιστροφή στις γειτονιές. Τουρνουά ποδοτέννις από τον ΠΑΣ Φλώρινας Αύλειος χώρος 3ου Γυμνασίου, Ώρα: 20:30 Μουσική και τραγούδια από τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Δήμου Φλώρινας Διεύθυνση: Δημήτριος Παυλίδης, Μαέστρος – Αρχιμουσικός Αύλειος χώρος 3ου Γυμνασίου, Ώρα: 21:30 Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας Χορογραφίες – Διδασκαλία χορού: Βιβή Κοσκοσά, Φιλόλογος Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 Αύλειος χώρος 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, Ώρα, 21:00 Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπλατάνου «Μέγας Αλέξανδρος» Χορευτικό Γυναικών Σιταριάς Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας, Ώρα: 19.00-21:00 Ημερίδα «Η ιστορική πορεία της Φλώρινας 1913-1944». Εισηγήτρια: Γεωργία Κηπουροπούλου, Διδάκτορας της Νεότερης Ιστορίας Συντονισμός και σχολιασμός Σοφία Ηλιάδου Τάχου, Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Περιορίστηκε  η φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες το βράδυ  στη Τοπική Κοινότητα Βαρικού του Δήμου Αμυνταίου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπυραγός Ανδρέας Παπαζαχαριάς "η φωτιά ξέσπασε το βράδυ σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό και μέχρι στιγμής έχει κάψει 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δάσους.   Στο σημείο έχουν σπεύσει 7 οχήματα της πυροσβεστικής από την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο με 16 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άνδρες.

WATERGATE FESTIVAL ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Συμβούλιο Νέων του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών “Ο Προφήτης Ηλίας”, σας προσκαλεί στο τρίτο WATERGATE FESTIVAL που θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Αυγούστου, στο μαγευτικό Λέχοβο Φλώρινας.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι έχει επικολληθεί, σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004, σε σταθμευμένα οχήματα ειδικό αυτοκόλλητο που τα χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένα και τα οχήματα αυτά πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από τους ιδιοκτήτες τους. Οχήματα θεωρούνται εγκαταλελειμμένα όταν: Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες. Αφήνονται σε άλλους δημόσιους δημοτικούς ή κοινοτικούς ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής. Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κύριου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.

1η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΣΟ ΤΗΣ ΓΕΦ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΒΟΥ Κ18 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ

Εικόνα
Στην πρώτη θέση με επίδοση 1,96μ (πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ 2,00μ) και με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας βρέθηκε ο αθλητής μας Χάσος Γρηγόρης στη Διεθνή Συνάντηση Στίβου Κ18 (Παίδων -Κορασίδων) ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ 2019 που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 20 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

Εικόνα
Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης, και συγγενείς των είκοσι (20) εκτελεσθέντων Φλωριναίων και Καστοριανών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944, σε αγροτικό χώρο παρακείμενο ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 9,30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας και στη συνέχεια τρισάγιο στον χώρο της εκτέλεσής τους (1ο χιλ. επαρχιακής οδού Φλώρινας – Περάσματος).

ΠΡΕΣΠΕΣ 2019

Εικόνα
Ανοίγουν την αυλαία τους τη Πέμπτη 22 Αυγούστου οι εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ 2019 που φέτος συμπληρώνουν 30χρονια ζωής. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από το Λιμνοχωρι με συναυλία των Αδελφών Τσαχουρίδη με τη συμμετοχή της Λιζέττας Νικολάου, .Η συνέχεια θα δοθεί στην Φλώρινα την Παρασκευή 23 Αυγούστου στο Νέο Πάρκο με συναυλία με την Ορχήστρα Νέων Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνευτές το Βασίλη Λέκκα και την Πάολα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 20 Αυγούστου το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας στις 15:00΄ μ.μ., με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Σημαντικότερα από αυτά η «Έγκριση Απολογισμών Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας για το οικονομικό έτος 2018» και ο «Καθορισμός ωραρίου 24ωρης απασχόλησης στο πλαίσιο λήψης αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων κατά των χιονοπτώσεων για το έτος 2020».

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "Η ΧΩΡΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ" ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΩΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής «η χωρική μου πατρίδα» του Ιωάννη Πρώιου, που θα φιλοξενηθεί εκ νέου στα γραφεία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου (Μ. Αλεξάνδρου 6, πάνω από τα Κ.Α.Π.Η.), παράλληλα με τις εκδηλώσεις «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2019», από τις 19-23 Αυγούστου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 19:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019 ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν το Σάββατο και επίσημα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 25 Αυγούστου . Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας στις 20:00 μεω Επίδειξη χορού και γυμναστικής από την Ομάδα «Ρυθμός και κίνηση» της Γεωργίας Ιορδάνου. Στις 9:00στον ιδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή του Χορευτικού της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Φλώρινας.

ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2019

Εικόνα
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου οι εκδηλώσεις ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2019 και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 23 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18:30μ.μ. με την επίσημη υποδοχή του Δημάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου . Συνδετικός κρίκος των αδελφοποιημένων Δήμων αποτελεί η συμμετοχή Κυπρίων εθελοντών την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων και η αντίστοιχη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης Πετρών η θεατρική παράσταση «Άγημα Τιμών» του Νίκου Βασιλειάδη με τον Γιάννη Καραμφίλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών.

ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού σας προσκαλεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Πιπερολογίες 2019 που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο τού Δημοτικού σχολείου Αετού.