Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 4, 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΏΝ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ

Εικόνα
Με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά Νεστορα συναντήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν  αστυνομικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο χειρισμός της πανδημίας στα σύνορα και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και συγκεκριμένα: · η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, · η παράνομη εισαγωγή και διακίνηση όπλων, · η προστασία του περιβάλλοντος από την παράνομη υλοτομία, αλιεία και συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών, καθώς και · άλλες μορφές μικροεγκληματικότητας, όπως οι διαρρήξεις οικιών και οι κλοπές οχημάτων σε περιοχές γύρω από τα σύνορα.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τρεις μεταλλικές κατασκευές σε σχήμα καρδιάς για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός καπακιών, τόσο για λόγους προώθησης της ιδέας της ανακύκλωσης, όσο κυρίως για να διατεθούν μελλοντικά για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.Οι κατασκευές είναι χορηγία του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Ρόζα, τον οποίο ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά για αυτήν την κίνηση.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τις 15 έως και 17 Ιουλίου (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) από τις 08:00  έως τις 14:00 μπορούν οι κάτοικοι της Φλώρινας να προχωρήσουν στη συλλογή κατακείμενων και ξηρών καυσόξυλων, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Φλώρινας – τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας – για τον καθαρισμό του χώρου του εκτροφείου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα δόθηκε η σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας. Κάθε ενδιαφερόμενος δημότης Δήμου Φλώρινας μπορεί να συλλέξει κατακείμενα και ξηρά καυσόξυλα από το χώρο εντός του εκτροφείου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα αποκλειστικά το τριήμερο .

ΑΡΣΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : "ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΕ : ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ"

Εικόνα
Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νυμφαίο,. τάχθηκε η «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» και κάλεσε την Περιφερειακή αρχή να στηρίξει πραγματικά τον αγώνα των κατοίκων και να κάνει οτιδήποτε μπορεί ώστε να μην προχωρήσει καμιά νέα εγκατάσταση Α.Π.Ε. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν "για το δάσος «Μάνα νερού» όπου η εταιρεία επανέφερε 82 αιτήσεις για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών μέσα στο δάσος της Μακεδονικής Βελανιδιάς η θέση μας είναι σταθερή: Ούτε ένα δέντρο να μη θυσιαστεί στο βωμό των κερδοσκόπων και να μη δοθούν άδειες σε άλλη περιοχή προς αντικατάσταση, όπως απαιτεί ο «επενδυτής».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Δύο Συμφωνητικά Αναδοχής μεταξύ του Προέδρου και των Ανάδοχων γονέων,  υπογραφηκαν από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Ι.ΚΙΟΣΕΣ " ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΌ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ "

Εικόνα
Στην αναθεώρηση του πίνακα με το ποσοστό εμβολιασμού στη Φλώρινα αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του "σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Υπ. Υγείας, τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, το ποσοστό εμβολιαζόμενων στην Π.Ε. Φλώρινας είναι 42,16 %".

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ

Εικόνα
Στην αναθεώρηση του πίνακα με τα ποσοστά εμβολιασμού για την Π.Ε. Φλώρινας αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης υπογραμμίζοντας πως "μετά από ενδελεχή έρευνα με την διοίκηση και την ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου και ανάλυση των πραγματικών στοιχείων των εμβολιασμών, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Αντίθετα η Π.Ε Φλώρινας στατιστικά βρισκόταν πιο πάνω από τον μέσο όρο των εμβολιασμών πανελλαδικά.  Παράλληλα σε επαφές που πραγματοποίησα με στελέχη του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας ζήτησα να επανεξεταστούν τα στατιστικά δεδομένα της εμβολιαστικής κάλυψης, όπερ και εγένετο".

ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΚΝΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ- ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (VIDEO)

Εικόνα
Έναν κύκνο για τον Ζωολογικό Κήπο - Πάρκο Αναψυχής Φλώρινας δώρισε ο Νικόλαος Κουρουπέτρογλου στον Δήμο Φλώρινας. Ο Δήμος με ανακοίνωση του εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον κ. Κουρουπέτρογλου , υπογραμμίζοντας πως "Ο κύκνος ήδη κοσμεί τον χώρο και αποτελεί πόλο έλξης και θαυμασμού για μικρούς και μεγάλους".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ -ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Φλώρινας, όπου θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις του Νυμφαίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου από το Μπλόκο Νυμφαίου - Ελεύθερα Βουνά Φλώρινας, στο πλαίσιο των Τριήμερων δράσεων που διοργανώνει από σήμερα. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, η ανάδειξη της συμμετοχής, η καλύτερη γνωριμία με τον τόπο, η ανταλλαγή απόψεων και ο κοινός συντονισμός σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Εικόνα
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα:«Πράσινη μετάβαση στο Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΘεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Hεπίκαιρη ερώτηση αφορά στοΣχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που πρόσφατα παρουσίασε η Ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο διαπιστώνονται ελλείψεις στην τεκμηρίωση σε σχέση με τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της ΕΕ, παρατηρούνται ανακρίβειες και κενά στην κατανομή των πόρων, αλλά και οι αναφορές για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα διανεμηθούν τα δάνεια που προβλέπει το Σχέδιο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΕΘΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η ανάγκη για την σταθερή παρουσία της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Φλώρινας, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Δυτικής Μακεδονίας, στον Δήμο Φλώρινας. Στο πλαίσιο του διαλόγου έγιναν  προτάσεις για δράσεις στην περιοχή από το ΚΕΘΕΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας. Παράλληλα, συζητήθηκε ώστε να οργανωθούν μελλοντικές πράξεις, όπως ημερίδες και δραστηριότητες, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου Φλώρινας σχετικά με τον τομέα της απεξάρτησης.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 4 ΕΩΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το περπάτημα ως τέχνη θα συναντηθούνσε ένα υβριδικό γεγονός δύο εβδομάδων με περιπατητικές διαδικασίες και ομιλίες από 140 και πλέον καλλιτέχνες και στοχαστές τόσο σε διαδικτυακό σχήμα όσο και με φυσική παρουσία στις Πρέσπες και σε 9 HUBs(κόμβους) από όλο τον κόσμο. Οι Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο  «ΤοΠερπάτημαωςΕρώτημα» θα πραγματοποιηθούν από την Κυριακή 4 Ιουλίου έωςτη νΚυριακή 11 Ιουλίου στιςΠρέσπες με ένα διαδικτυακό μέρος έωςτις 17 Ιουλίου. Οι Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριοτου 2021 είναι η δεύτερη διεθνής περιπατητική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στις Πρέσπες. Οι πρώτες Συναντήσεις/Συνέδριο διοργανώθηκαν το 2019. 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εικόνα
Έξι τα θέματα για την Π.Ε. Φλώρινας στην Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας που θα συνεδριάσει  με 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Σημαντικότερα από αυτά η Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας, η  «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Π.Ε. Φλώρινας Περιοχής Αμυνταίου 2020» και η  Έγκριση του 2ου Πρακτικού Διαγωνισμού για την κατακύρωση της σύμβασης, του έργου: «Αντιπλημμυρική Προστασία - Καθαρισμός Τεχνικών Εθνικού - Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Φλώρινας-Αμυνταίου 2020» . Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο  Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10 με τηλεδιάσκεψη.

3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ ΣΤΗΝ 22Η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Την 3η θέση στην 22η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων που ήταν ο πρώτος αγώνας για το Κύπελλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος, κατέλαβε Τάσος Χατζηχρήστος με την ομάδα του Chatzichristos Racing Team - Polychronidis Motorsport έδωσαν παρών με Nissan Navara στην κατηγορία Τ. Ο κ. Χατζηχρήστος αναφέρει "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαίδας για την άρτια διοργάνωση και την φιλοξενία της αλλά επίσης πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές. Μεγάλο ραντεβού στον επόμενο αγώνα του Κυπέλλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος που είναι η 1η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων Αμυνταίου στις 17 και 18 Ιουλίου στον χώρο του ΔΑΚ Αμυνταίου".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ / ΧΩΡΑΦΙΩΝ

Εικόνα
Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας ενημερώνει ότι όσοι ιδιοκτήτες έχουν ειδοποιηθεί / ενημερωθεί τα έτη 2018 - 2020 - με προσωπικά ειδοποιητήρια - για αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης (αποψιλώσεις – αποκλαδώσεις), καθαρισμό - απομάκρυνση των υπολειμμάτων τους, μπαζών και πιθανών σκουπιδιών εντός των ιδιόκτητων οικοπέδων/ χωραφιών/ τεμαχίων γης τους, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση μέσω τακτικών ετήσιων ενεργειών τους.

Γ.ΛΙΑΝΗΣ : ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2021 -ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ Η ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΌ ΤΕΣΤ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΊΕΣ ( video)

Εικόνα
Με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων Καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ 2021 για πρώτη φορά μετά 32 χρόνια όχι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. 

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΣΦΑΊΡΙΣΗΣ “FLORINA SUMMER TENNIS CUP 2021”

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Καλοκαιρινό Τουρνουά Αντισφαίρισης  “FLORINA SUMMER TENNIS CUP 2021” στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας. Το “FLORINA SUMMER TENNIS CUP” ήταν το 3ο Τουρνουά Αντισφαίρισης που έλαβε χώρα στο ΟΞΙΦ ΤΕΝΝΙΣ CENTER στον 1ο χρόνο λειτουργίας με την συνδιοργάνωση του ΟΞΙΦ και του NORTH GRIP.

ΣΥΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για απόπειρα κλοπής, συνελήφθη 35χρονη αλλοδαπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Αμυνταίου. Η 35χρονη αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου -48- ευρώ, από κατάστημα σούπερ μάρκετ, σε περιοχή της Φλώρινας, πλην όμως έγινε αντιληπτή από υπάλληλους του καταστήματος και συνελήφθη από τους προστρέξαντες ανωτέρω αστυνομικούς.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ

Εικόνα
Τριήμερο Δράσεων (7-8-9 Ιουλίου) διοργανώνει το ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΒΟΥΝΆ Φλώρινας . Στόχος της δράσης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, η ανάδειξη της συμμετοχής, η καλύτερη γνωριμία με τον τόπο, η ανταλλαγή απόψεων και ο κοινός συντονισμός σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.