Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 16, 2018

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Η ΓΩΝΙΑ

Εικόνα
Το Παράρτημα Φλώρινας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Η ΓΩΝΙΑ" , τις εκδόσεις Τραυλός και Μαυρίδης και την ΕΛΜΕ Φλώρινας σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων: - " Οδός Μαθηματικής Σκέψης " του κου Θωμαϊδη Ιωάννη τ.Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών και - " Ο Γιάννης που αγάπησα " της κας Καλφοπούλου Αικατερίνης Μαθηματικού Med Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο " Φαίδων "

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 18 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Εικόνα
Στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις περιφέρειες που εκπροσωπούμε, κατατέθηκε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον Γ. Μανιάτη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο για τον αριθμό των δημόσιων ακινήτων του Νομού Φλώρινας, που εκχωρήθηκαν εν κρυπτώ από την κυβέρνηση, στο Υπερταμείο. Άμεσα, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ενημερωθούν για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας.Αντίστοιχες ερωτήσεις κατατέθηκαν από τον Γ. Μανιάτη και για τους Νομούς Αργολίδας, Κοζάνης και Γρεβενών, για τους οποίους είναι υπεύθυνος.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΣΤΟ ΚΛΙΕΔΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πρόσκληση σε όσους μπορούν να απασχοληθούν ως αποκλειστικοί νοσοκόμοι απευθύνει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται στα γραφεία της Γραμματείας του Νοσοκομείου έως τις 15 Οκτωβρίου. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ένταξη στην λίστα είναι: 1) Πτυχίο Δ.Ε. ή Τ.Ε. Νοσηλευτικής 2) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 3)Μπλόκ αποδείξεων νοσηλευτικών υπηρεσιών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εικόνα
Καλό μεσημέρι, Η πρόσκληση αφορά ένα και μοναδικό θέμα «τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Φλώρινας». Τις τελευταίες μέρες είχε κάνει μια επίσκεψη και κάποιες επαφές ο κ. Αγγελόπουλος. Μπαίνω απευθείας στο θέμα, ο κ. Αγγελόπουλος εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθεί σώνει και καλά να μεταθέσει τη γυναίκα του από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΔΙΘΕΣΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ "ΑΤΙΑΡΟΝ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ATHENS FLYING WEEK 18 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Το νέο και μοναδικό Ελληνικής κατασκευής διθέσιο Υπερελαφρό Αεροσκαφος ‘Αταιρον’ που κατασκεύασε ο Φλωρινιώτης Γιώργος Ηλιόπουλος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια αυτό το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο Αεροθέαμα ATHENS FLΥING WEEK 18 που γίνεται στη χώρας μας το οποίο θα παρακολουθήσουν 200.000 θεατές και δημοσιογράφοι από όλο το κόσμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας επισκέφθηκε κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του ΟΑΕΔ, αποτελούμενο από την κα. Ταραζή Όλγα και Οικονόμου Σπυρίδων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή με τους εργοδότες που απασχολούν μαθητές της Σχολής ΟΑΕΔ για να δουν από κοντά το εργασιακό καθεστώς και τις υποδομές ώστε οι μαθητές να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη πρακτική εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Φλώρινας παρουσίασε την καλή συνεργασία που έχει διαχρονικά το Επιμελητήριο με την Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Πιστεύουμε ότι παρόμοιες επαφές και συναντήσεις ενδυναμώνουν τις σχέσεις φορέων ώστε οι απόφοιτοι των Σχολών του ΟΑΕΔ να έχουν όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού της αγοράς. Τέλος, το Επιμελητήριό μας συμμετέχει με προτάσεις στη διαπραγμάτευση δημιουργίας νέων τμημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής μας.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 5Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψη: · το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» · την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη · έγγραφες και προφορικές καταγγελίες προς την υπηρεσία μας, μετά την δημοσίευση σχετικών ειδοποιήσεων στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (στις 11.07.2018 και 06.08.2018) · επιτόπιους ελέγχους σε οικόπεδα/ χωράφια/ τεμάχια γης μετά από εξέταση των προαναφερόμενων καταγγελιών · ότι η ευθύνη καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από άλλους. · και στοιχεία που περιήλθαν στην υπηρεσία μας μετά από σχετική έρευνα καλεί του ιδιοκτήτες των οικοπέδων/ χωραφιών/ τεμαχίων γης που αναφέρονται (μέσω του ΚΑΕΚ τους) στον παρακάτω πίνακα (ΠΙΝΑΚΑΣ 1), να προβούν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης ( αποψιλώσεις – αποκλαδώσεις ), καθαρισμό - απομάκρυνση των υπολειμμάτων τους, μπαζών και πιθανών σκουπιδιών εντός των ιδιόκτητω

Ε.Κ.Φ.: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει τους δικαιούχους του επιδόματος μακροχρονίων ανέργων του ΟΑΕΔ. Προϋποθέσεις Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας

Η ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι από 13-09-2018 δόθηκε επιτέλους στην κυκλοφορία το τμήμα της ΕΟ 3 Φλώρινα –Κοζάνη στο 32ο χλμ., που παρέμεινε κλειστό για πάνω από 2 μήνες , ταλαιπωρώντας απίστευτα τους πολίτες και επισκέπτες της Φλώρινας και επιβαρύνοντας σημαντικά το οδικό δίκτυο της πόλης του Αμυνταίου. Από ίδιο δελτίο τύπου όμως , πληροφορούμαστε ότι Οι εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης αστοχίας του μεταβατικού επιχώματος της γέφυρας θα αντιμετωπιστούν μελλοντικά με νέο αίτημα μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας , αν αιτηθεί ’’ . Αβίαστα συμπεραίνει κανείς ότι η παρέμβαση δεν ολοκληρώθηκε και αν χρειασθεί θα ξανακλείσει ο δρόμος για όσο διάστημα χρειασθεί. Δηλαδή, μισή δουλειά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Επίσημη επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας. Ο κ. Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Λάζαρο Παπουτζή και τους εργαζόμενους του Κέντρου για όλα τα νέα δεδομένα στην λειτουργία αυτής της κοινωνικής δομής ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της αναδοχής και της υιοθεσίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Γιάννη Αντωνιάδη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με την πορεία των έργων που έχουν προγραμματιστεί από πλευράς Π.Ε. Φλώρινας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για τις δεσμεύσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με θέματα μείζονος ενδιαφέροντος που αφορούν την περιοχή, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη στη Φλώρινα της κ. Μπακογιάννη.  Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της μεταξύ τους αγαστής συνεργασίας με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων σε όλα τα επίπεδα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 85 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής). Από τα 85 θέματα τα 15 αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας με σημαντικότερα από αυτά η Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ Τ.Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ», Π.Ε. Φλώρινας, η  Έγκριση 2ου Πρακτικού διαγωνισμού του έργου :«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ Τ.Τ. ΞΥΝΟΥ ΝΕΡΟΥ», Π.Ε. Φλώρινας.  η η Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού του έργου : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑΤΣΟΒΟ», Π.Ε. Φλώρινας. 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας: ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εικόνα
Με τον καλύτερο τρόπο έκανε το ξεκίνημά της η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας. Στους δύο πρώτους αγώνες που έδωσε εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη με ΠΕΡΑ και ΧΑΝΘ σημείωσε ισάριθμες νίκες με σκορ 4-0. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ έχοντας στη σύνθεσή τους τρεις έμπειρους αθλητές Aleksander Stargoski, Predoaica Liviu και Ιωάννη Γερογιάννη δεν δυσκολεύτηκαν να σημειώσουν δύο ευρείες νίκες χωρίς μάλιστα να χάσουν κανένα επιμέρους παιχνίδι. Έτσι, από την αρχή του πρωταθλήματος οδηγούν την κούρσα. Βρίσκονται στην 1η θέση μαζί με τις ομάδες της Σίνδου και της Αλεξανδρούπολης που επίσης σημείωσαν από δύο νίκες.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Εικόνα
Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση “σημαδεύτηκε” το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018, το οποίο οργανώθηκε στο Αμύνταιο για 1η φορά στην 29χρονη Ιστορία του το περασμένο Σαββατοκύριακο με συνδιοργανωτή το Δήμο Αμυνταίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας. Στους Αγώνες συμμετείχαν 142 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η οργάνωση των Τελικών Αγωνισμάτων στο Κτήμα Δημόπουλος το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Κτήμα Δημόπουλος με την υποστήριξη της Οινολόγου Άρτεμις Τουλάκη και της Ακαδημίας Οίνου Αριστοτέλης επιχειρήθηκε και πέτυχε το πάντρεμα, υψηλής ποιότητας, αγωνιστικό θέαμα ξιφασκίας και ένα ταξίδι στο κόσμο της γεύσης από τοπικά προϊόντα του περιοχής Αμυνταίου που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιού Παναγιώτη Δημόπουλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών μονών Φλώρινας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα (8 : 00 μ.μ.) Πνευματική ομιλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο με θέμα : «Η κρίση τα αίτια και η αντιμετώπισή της».Παρακαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας αλλά και όλους τους Δημότες του Δήμου μας να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία του Καλεσμένου μας ώστε να συλλέξουμε πνευματικά οφέλη μέσα από τον Πνευματόμορφο λόγο του Αγιορείτη Ομιλητή μας.Ο Λόγος της Θείας Λατρείας είναι λόγος εν Αγίω Πνεύματι . Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητος. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΘΕΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Ενημερωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και της Δημόσιας Υγείας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος συμμετείχαν ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του, Μούλα Νικόλαο, ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και δύο εντεταλμένοι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, Νεύτα Βότση, βιολόγος, υπεύθυνη στο γραφείο του Αναπλ. Υπουργού για του Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και η Ντιάνα Μιχαλοπούλου, γεωλόγος, υπεύθυνη για τους υδατικούς πόρους.