Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 26, 2017

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Ποσότητες ναρκωτικών από υποθέσεις που χειρίσθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, καταστράφηκαν  με μέριμνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.Ειδικότερα, καταστράφηκαν πάνω 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, ναρκωτικά χάπια, κατεργασμένη κάνναβη και -47- δενδρύλλια κάνναβης, με καύση σε υψικάμινο εργοστασίου που βρίσκεται σε περιοχή των Γρεβενών.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΤΣΙΡΙ -ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το πατροπαράδοτο έθιμο "ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ" αναβιώνει για άλλη μια χρονιά στο Αμύνταιο το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου προς ξημερώματα 4ης Δεκεμβρίου με το άναμμα φωτιών στις γειτονιές του Αμυνταίου. Τα Τσιρι-Βάρβαρα είναι ένα έθιμο του οποίου οι καταβολές προέρχονται κυρίως από την αρχαιότητα με στοιχεία που παραπέμπουν σε παγανιστικές εκδηλώσεις σχετιζόμενες με τη λατρεία της φωτιάς ενώ έντονο είναι και το στοιχείο που θέλει τη πυρά να χρησιμοποιείται ως μέσο εξαγνισμού για την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων καθώς και τη σηματοδότηση μιας νέας αρχής.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εικόνα
Πιστοί στο ραντεβού τους για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας μας εξέπληξαν και πάλι ευχάριστα με το Εικαστικό Ημερολόγιο του 2018 με τίτλο «Μια ματιά στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον…», το οποίο επιμελήθηκαν με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, κ. Μαργαρίτας Γώγου, κ. Κατερίνας Κοζίδη και κ. Μαρίας Ντέμου, και συνεχίζοντας την περιήγησή τους στο πολιτιστικό τοπίο της περιοχής μας συστήνουν φέτος τα σπουδαία αρχαία μνημεία, τους βυζαντινούς ναούς και τα αρχαιολογικά ευρήματα της Φλώρινας, παραθέτοντας συνοπτικά, εμπεριστατωμένα και σημαντικά στοιχεία για αυτά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Η Εθελοντική Εργασία Καστοριάς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας – Πολιτισμού -Αθλητισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχουν στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών.Για τον λόγο αυτόν καλούμε όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια συγκέντρωσης υλικών αγαθών που χρειάζονται οι κρατούμενοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γρεβενών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ, σας καλεί τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη, στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνεται εν' όψη της επικείμενης πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εικόνα
Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου οι αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων των Βαλκανικών χωρών, σε μια ακόμη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη για περαιτέρω ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, οι Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και φυσικά της Ελλάδας θα συμμετέχουν σε τετραμερή συνάντηση στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Αντλώντας δύναμη και ελπίδα από την προστάτιδα των λιγνιτωρύχων Αγία Βαρβάρα και τον προστάτη της ΔΕΗ Άγιο Νικόλαο, με οδηγό τους διαχρονικούς μας αγώνες και τα όσα σημαντικά έχουμε καταφέρει, με ισχυρότατο κίνητρο την ανάγκη να αποτρέψουμε την διάλυση της ΔΕΗ και την πώληση μονάδων της, αρματωνόμαστε και μπαίνουμε στη μάχη. Μία μάχη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ με στόχο και σκοπό να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τα όσα σχεδιάσανε. Η πώληση μονάδων θα είναι το πρώτο κομμάτι ενός ντόμινο με ολέθριες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες, για τους Έλληνες πολίτες και καταναλωτές, για τους εργαζόμενους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες, τους νέους και όλους τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14:30 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ ΑΕ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ Κ.Ο. ΚΚΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στην προβολή του Ιστορικού Ντοκιμαντέρ "Τι και αν έπεσε ο Γράμμος -Εμείς θα νικήσουμε" προχωράει η Κ.Ο. ΚΚΕ Αμυνταίου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Αμύνταιο Φλώρινας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 6:30 στο πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εικόνα
Από την ΔΑΟΚ Φλώρινας ανακοινώνεται ότι κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και για λόγους διευκόλυνσης της έγκαιρης υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης των υφιστάμενων κατά την έναρξη ισχύος του Ν. 4056/2012 κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον Οικισμών, έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ ελάχιστον την αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 4η Δεκεμβρίου 2017 και εν συνεχεία και μετά τις 4/12/2017 τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ

ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ

Εικόνα
Η Επιτροπή αγώνα μπλόκου διασταύρωσης Μανιακίου που αποτελείτε από αγρότες κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Δήμου Αμυνταίου- Πύργων Εορδαίας και Περαία Δήμου Έδεσσας, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υπαλλήλων της ΔΕΗ και των σωματίων τους, για την μη πώληση της ΔΕΗ και των ορυχείων.Δηλώνουμε ανεπιφύλακτα πως θα συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε μορφής αγώνα θα αποφασίσουν. Η συντονιστική επιτροπή

1ο Ετήσιο Διασυνοριακό Σεμινάριο Πρόγραμμα EPICAH – INTERREG EUROPE

Εικόνα
Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει το 1ο Ετήσιο Διασυνοριακό Σεμινάριο του Διακρατικού Προγράμματος EPICAH «Αποτελεσματικότητα των εργαλείων πολιτικής για τη διασυνοριακή προαγωγή της κληρονομιάς» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE.

Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ’12 ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ’13 ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΑΝ- ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Θετική άποψη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στη σύσταση Αυτόνομου Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα την Πέμπτη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη.

ΟΙ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 4-12-2017 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στην Φλώρινα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής μας, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια είναι γνωστές και παραμένουν σταθερές. Μαζί με τον λαό της Π.Ε. Φλώρινας και της όλης της Δ. Μακεδονίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα παιδιά, οι γονείς, οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του ΚΕΦΙΑπ Γ.Ν. Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) σας προσκαλούν ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας της 3ης του Δεκέμβρη, στη μουσική συναυλία που οργανώνουν οι έφηβοι με αναπηρία με το μουσικό σχήμα «Εν Φλωρίνη» και τη συμμετοχή εθελοντών καλλιτεχνών στην Οδό Ονείρων την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και bazaar με κατασκευές των παιδιών!Σας περιμένουμε όλους, να ενώσουμε τις φωνές μας!!!

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εικόνα
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την θεμελίωση του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Φλωρίνης, που θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3 & 4 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 16,00-17,30 μμ: Υποδοχή στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Εσπερινός.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΚΛΟΠΕΣ ΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Εικόνα
Εξαρθρώθηκε, κατόπιν συνεργασίας αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη τουλάχιστον από -8- ημεδαπούς, από τους οποίους επτά άνδρες ηλικίας από 19 έως 39 χρόνων και μίας 24χρονης γυναίκας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οικιών σε περιοχές της Κοζάνης, του Αμυνταίου, της Φλώρινας, της Μαγνησίας και των Γρεβενών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

Εικόνα
Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα: 1: Συζήτηση Επισκευής Κτιρίου Παιδόπολης ¨Αγία Όλγα¨ στη Φλώρινα O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Φώτιος Κεχαγιάς

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 5.000 ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών με Θέμα: Χορήγηση έκτακτου επιδόματος 5.000 ευρώ στους κατοίκους των κοινοτήτων Αναργύρων και Βαλτονέρων νομού Φλώρινας που καταστράφηκαν τα σπίτια τους από τη μεγάλη κατολίσθηση της 11/6/2017.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) τηρώντας το καταστατικό του, πραγματοποίησε την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Φαίδων» αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ο κ. ΧΙΩΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ"

Εικόνα
Πρόσφατα διάβασα τη συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό blog της πόλης, ο «προσωρινός» (;) διοικητής του Νοσοκομείου της Φλώρινας κος Χιωτίδης και αυτός είναι ο λόγος που με ώθησε να γράψω αυτή την επιστολή, όχι μόνο σαν Πρόεδρος των νεφροπαθών αλλά και σαν πολίτης και σαν ασθενής που αναγκαστικά έχει πάρε-δώσε με το νοσοκομείο σχεδόν καθημερινά.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΔΗΣ

Εικόνα
Ο Βασίλης Καραντζίδης θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2018 ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας και θα διαδεχθεί τον επί 13 χρόνια πρόεδρο, Δημήτρη Στεφανίδη. Ο κ. Καραντζίδης έλαβε 37 ψήφους έναντι 31 του Αλέξανδρου Σιάμκουρη. Στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν και οι: Αναστάσιος Μαρκόπουλος, Άρης Τσώτσκος, Κυριάκος Μαυρίδης του Μιχαήλ και Φανή Ρίζου.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΕΔΕΣΣΑΣ

Εικόνα
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από το 38ο χιλιόμετρο (α/κ Παραβεγορίτιδας) μέχρι το 48,5 χιλ/τρο (όρια Νομού Πέλλας) της Ε.Ο.2 Φλώρινας - Έδεσσας και διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέσω παρακαμπτήριων οδών για την πραγματοποίηση της ειδικής μεταφοράς υπέρβαρου - υπερμεγέθους φορτίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα.».

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Εικόνα
Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών των Πανεπιστημιακών τμημάτων Φλώρινας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα υγείας, πρόληψης και εθελοντικής προσφοράς διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εικόνα
Το κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό 3.500 Ε. Ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, οι συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με Θέμα: Υπερβολικές τιμές χρέωσης των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προς τους Έλληνες καταναλωτές, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ε.Κ.Φ.: ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Η 1Γ/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 548 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Γ/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων). Πίνακας Θέσεων

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 45ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Εικόνα
Ένας άντρας βρέθηκε νεκρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε περιοχή στο όρος Βόρρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 45χρονο από τη Τοπική Κοινότητα Μελίτης, ο οποίος έφερε τραύμα από όπλο. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΠΕΤΑΝΕ» ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ

Εικόνα
Με 2 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια επέστρεψε η αποστολή των ΣΑΡΙΣΩΝ από τη Σίνδο, όπου πήρε μέρος στο 4ο κατά σειρά Αναπτυξιακό Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου 2017 στη Σίνδο Θεσς/νίκης οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με 13 παιδιά στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Συνολικά πήραν μέρος 210 παιδιά από όλη την Ελλάδα.Από τη Φλώρινα αγωνίστηκαν τα αγόρια: Νίκος Σφέτκος, Ιωσήφ Ελσάμι, Ζαχαρίας Ελσάμι, Σωτήρης Μούσιας, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και τα κορίτσια: Δέσποινα Άμπα, Αλεξία Μάλο, Γεωργία Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου, Δέσποινα Γκέσσα, Ελένη Σινιάκη, Ελπίδα Μπάλλιου. Τα παιδιά συνόδευαν οι προπονητές της ομάδας Λίβιου Πρεντοάικα και Θωμάς Ευθυμίου.

ΒΟΛΕΙ: ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ 3-2 ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εικόνα
Με περίσσια ψυχικά αποθέματα οι παίκτριες του Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου ανέτρεψαν το σε βάρος τους 2-1 και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στο ΔΑΚ Αμυνταίου απέναντι στον αξιόμαχο Αριστοτέλη Φλώρινας, σε μια αναμέτρηση που διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Κορασίδων της ΕΣΠΕΜ.Καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, αποτέλεσε η 15λεπτη διακοπή του αγώνα στο τάι- μπρέικ, εξαιτίας των διαμαρτυριών των φιλοξενουμένων κατά της απόφασης της «β διαιτητού» της συνάντησης της κ. Μάτζαρη, η οποία όντας επιφορτισμένη με την αναγραφή-στοιχειοθέτηση του φύλλου αγώνα, υπέδειξεεσφαλμένη περιστροφή στις θέσεις του Αριστοτέλη, ο οποίος μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο προηγείτο με 5-8 .

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 62 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΤΟ 25ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ TOGETHER

Εικόνα
Στο 25ο Together … Γνωρίσαμε την Πέννυ Μπαλτατζή, τον Κώστα Λειβαδά, τον Πασχάλη Τσαρούχα, τον Θεόδωρο Γεννιτσάκη, την Σουέλεν Κωνσταντινίδου... Περάσαμε μια εβδομάδα με τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Φώτιο Μπάλα. Συγκινηθήκαμε με το Αλέξανδρο Κύρου που μοιράστηκε μαζί μας την μάχη του με την Ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μείναμε στο Λονδίνο σε ένα σπίτι all Together και λιώσαμε τις σόλες των παπουτσιών μας γνωρίζοντας την Βρετανική πρωτεύουσα!

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, ακολούθησε μία συνειδητή πολιτική επιλογή υλοποίησης των μνημονικών δεσμεύσεων που έχει υιοθετήσει και παράλληλα της ουσιαστικής απαξίωσης του κλάδου μας και της ομοσπονδίας. Καταρχάς, εφάρμοσε μία απαράδεκτη πολιτική διαχείρισης για το υφιστάμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αφού υπηρέτησε με απόλυτη συνέπεια τις επιταγές των δανειστών μας για μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και υλοποίησε στην ουσία για δεύτερο συνεχές έτος το «Αμετάθετο», των καθηγητών συνέχισε τις αντιεκπαιδευτικές της παρεμβάσεις και τους ερασιτεχνισμούς, με την εξοργιστική «άρνηση» αποσπάσεων επί υπαρκτών λειτουργικών κενών.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα αγωνιστικά τμήματα Καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ. "Αριστοτέλη" Φλώρινας αγωνίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμ. 2017 στις αντίστοιχες κατηγορίες Ανδρών, Παίδων και Εφήβων. Η ομάδα Εφήβων συναντά στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πτολεμαΐδας το Σάββατο στις 8.00 μμ την ομάδα του ΑΠΣ Αρίωνα Πτολεμαΐδας. Η ομάδα Παίδων στο ΔΑΚ Αμυνταίου θα αγωνιστεί την Κυριακή στις 7.30 μμ με αντίπαλη την ομάδα του Αίαντα Αμυνταίου. Τέλος η Ανδρική Ομάδα του "Αριστοτέλη" Φλώρινας, την Κυριακή στις 4,30 μμ στο ΔΑΚ Φλώρινας, υποδέχεται την ομάδα του Α.Σ. Βελβεντού. Οι φίλαθλοι του μπάσκετ και οι φίλοι του "Αριστοτέλη" στηρίζουν τις ομάδες του!

Ε.Κ.Φ. : ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 16Κ/2017 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 62 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΚΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 16Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα δύο (62) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία- Εφορείες Αρχαιοτήτων- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στο Μουσείο της Ακρόπολης (Ν.Π.Δ.Δ.) και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Ν.Π.Δ.Δ.).Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με Θέμα: «Απαγόρευση» εισόδου στον Καναδά σε Έλληνα πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.