Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 24, 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "100% Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ"

Εικόνα
Την 100% επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 20 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραμμής φυσικού αερίου, συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικών, εξαρτημάτων, αυτοματισμών εγκατάστασης και σύνδεσης και εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης. Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκης ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των δύο σταθμών υποπίεσης και επανέλαβε πως όλες οι δράσεις, κατασκευαστικές εργασίες, προμήθειες και συνδέσεις θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31.12.2023, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Με οινογευσία θα εορτάσουν φέτος την παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου στις 1 Νοεμβρίου οι παραγωγοί και οι φορείς του Αμυνταίου. Από τη Κυριακή 31 Οκτωβρίου το βράδυ θα ξεκίνησουν οι εκδηλώσεις με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να δοκιμάζουν τη μοναδική ποικιλία το Ξινόμαυρου στο καφέ DE NIRO στο Αμύνταιο. Εξάλλου, το Ξινόμαυρο πολυδυναμικό όπως είναι, το συναντάμε σε διαφορετικούς τύπους και στυλ κρασιών, άλλοτε κλασικό-ρουστίκ και άλλοτε μοντέρνο-καινοτόμο.

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΙΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021

Εικόνα
Στην ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου θα πρέπει να προχωρήσουν οι κάτοιχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων της ΠΕ Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας. Για τα αιγοπρόβατα η απογραφή διενεργείται από 1 Νοεμβρίου 2021 έως 15 Δεκεμβρίου 2021 και για τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2021.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ OPEN MALL ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας των μηχανικών του Επιμελητηρίου για το Open Mall του Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή και την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε μια περιοχή που είναι η πρώτη που στην ουσία μπήκε στην απολιγνιτοποίηση. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης "Από το πρόγραμμα αυτό θα ωφεληθούν 92 επιχειρήσεις.  Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, συμβάλουμε στην ανάπτυξη δημιουργώντας συνθήκες επιχειρηματικής επανεκκίνησης στον Δήμο Αμυνταίου."

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Δ.Ε.Ε.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
 Γ ια την εκλογή προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Α/Α Επώνυμο, όνομα και πατρώνυμο. Σταυροί προτίμησης. 1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 823 2. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΩΜΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 707  

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
«Αίτημα Κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ) και τα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης που κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», κατέθεσες οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ των λιγνιτικών περιοχών, Π. Πέρκα (Φλώρινας), Κ. Βέττα (Κοζάνης) και Γ. Παπαηλιού (Αρκαδίας) Το αίτημα κατάθεσης των ανωτέρω εγγράφων στην Βουλή συνυπογράφεται συνολικά από 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση στο νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση, το οποίο έχει ως σκοπό τη διαχείριση των χρηματοδοτικών πόρων και τη διευκόλυνση των επενδύσεων του ΠΔΑΜ και των ΕΣΔΙΜ χωρίς να γνωρίζουν το τελικό περιεχόμενο του ΠΔΑΜ 2021-2027 και των ΕΣΔΙΜ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΡΟΥ

Εικόνα
Σε διακοπή της υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου λόγω εξαντλήσεωςτων αποθεμάτων του πόσιμου νερού από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες μέρες, προχώρησε από χθες Δευτέρα 25.10.2021 εως και την Πέμπτη 28.10.2021 ο Δήμος Αμυνταίου. Η διακοπή θα γίνεται νυχτερινές ώρες, από τις 12.00 π.μ. μέχρι τις 07.00 π.μ., προκειμένου να δημιουργούνται τα απαραίτητα αποθέματα πόσιμου νερού για τις υπόλοιπες ώρες του 24ωρου.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη γιορτή πίτας διοργανώνους για ακόμα μια χρονιά οι κάτοικοι της Κοινότητας Λεχόβου του Δήμους Αμυνταιου. Η γιορτή πίτας είναι η γαστρονομική παράδοση που μετρά πολλά χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η Γιορτή Πίτας στο Λέχοβο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στην Κεντρική Πλατεία Λεχόβου στις 7 το απόγευμα. Μια γιορτή που συναντά την παράδοση και την γαστρονομική απόλαυση με τις νοικοκυρές του Λεχόβου να βάζουν όλη την αγάπη και το δημιουργικό τους πνεύμα για την ικανοποίηση κατοίκων και επισκεπτών καθώς φημίζονται για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους οι πίτες του Λεχόβου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα  «Προβληματισμός αναφορικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα Ειδικά και Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πέρκα, μαζί με ακόμα 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την πρόσφατη προκήρυξη των διαγωνισμών για τα 5 πρώτα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΕΠΣ) και για την εκπόνηση των πρώτων 12 μελετών των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΣ

Εικόνα
Κορυφαία διάκριση για την Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών ΄Αμύντας’ (shotokan karate) που προπονείται στο ΔΑΚ (κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου), με προπονητή τον Σάββα Στεφανίδη 5 DAN ΕΛΟΚ. Ο αθλητής του συλλόγου, Στεφανίδης Πέτρος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία kumite εφήβων +70 kg, στο μεσογειακό πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ που διεξήχθη στην Λεμεσό της Κύπρου, με συμμετοχή δεκατριών εθνικών ομάδων και 467 αθλητών. Επόμενος στόχος του αθλητή το βαλκανικό πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 - 28 Νοεμβρίου 2021 ,στην Ριέκα της Κροατίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Ξεκίνσαν οι εγγραφές στα  Χορωδιακά Τμήματα  του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ " της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτριος Λιώτσης» και της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων. Μαέστρος και των δύο χορωδιών θα είναι η κα Αλεξάνδρα Παπά. Πρώτη συνάντηση  την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα προβών της Παιδικής Χορωδίας επί της Μητροπόλεως 10. Παιδική Χορωδία: 18,00-19,30 Υπεύθυνος εγγραφών: Ψαλλίδας Ευθύμης, τηλ. 6986786971 Μικτή Χορωδία: 20,00-22,00 Υπεύθυνος εγγραφών: Σιδερίδης Ιορδάνης, τηλ. 6942859595

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού διοργανώνουν την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Δήμος Φλώρινας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Φλώρινας, τον Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας και το 3ο 3ικαστικό 3ργαστήρι Σχολής Καλών Τεχνών Πρόσβαση στη διαδικτυακή εκδήλωση (25 Οκτωβρίου 2021):  Μέσω Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/89332725653?pwd=cFBkWTJZRzZtK3dKdkZwSUhhcTRkdz09 Meeting ID: 893 3272 5653 Passcode: 263761