Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 11, 2016

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής αιμοδοσίας που πέρασε και από την πόλη της Φλώρινας. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το ζωολογικό κήπο Φλώρινας και κατέληξε στη κεντρική πλατεία της πόλης όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 58ΧΡΟΝΟΣ

Εικόνα
58χρονο ημεδαπό για κλοπή συνέλαβαν σε περιοχή της Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας . O ανωτέρω κατελήφθη από τους αστυνομικούς να αφαιρεί πετρέλαιο από δοχείο αποθήκευσης καυσίμων γεωτρύπανου, ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Η. το οποίο βρισκόταν εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας της .Στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκαν τέσσερα -4- πλαστικά δοχεία με εξήντα τέσσερα -64- λίτρα πετρελαίου, την κατοχή των οποίων δε μπόρεσε να δικαιολογήσει.Οι ποσότητες πετρελαίου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ

Εικόνα
Μεγάλες ποσότητες κάνναβης, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά κατέσχεσαν στην Καστοριά οι αστυνομικές αρχές και συνέλαβαν έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη.Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σε βάρος 40χρονου Υπαρχιφύλακα,που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Μακεδονίας και 47χρονου ιδιώτη,οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις εκρηκτικές ύλες καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 6 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς έξι -6- περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής, εκ των οποίων πέντε -5- τετελεσμένες και μία -1- απόπειρα, που διαπράχθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σε περιοχές της Καστοριάς.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ -ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για όλα τα ζωτικά θέματα του Δήμου και το έργο της Δημοτικής αρχής την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «VELTSIS».Παρόντες στη συνέντευξη επίσης ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Απιδόπουλος, Θόδωρος Δημόπουλος, Νίκος Ευαγγέλου, Χρήστος Μπαρδάκας, Πέτρος Σερίδης, Αντώνης Σίπκας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ζαέκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νίκος Μουρατίδης, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Βιβή Δεμίρ, η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, κ. Νόνη Αβραμοπούλου, η Διευθύντρια της ΑΝΦΛΩ, κ. Ζέτα Ρίζου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 31ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

Εικόνα
Για κατοχή αδασμολόγητου καπνού συνέλαβαν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη,σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας. Στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους ενός -1- κιλού και διακοσίων σαράντα πέντε -245-γραμμαρίων, χωρίς ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σ΄αυτήν ο τόπος προέλευσης του. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ" ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση του νόμου περί παιγνίων συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας,σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας. Ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος ιδιοκτήτης του επέτρεπε στον 32χρονο να διενεργεί το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΤΜΗΜΑΤΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Εικόνα

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εικόνα

ΓΥΜΑΝΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Εικόνα

12ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Εικόνα

Όχι στην κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ από τους Οικολόγους Πράσινους

Εικόνα
Επιστολή όπου διατυπώνουν τις έντονες ενστάσεις τους σχετικά με την κατασκευή ακόμα μιας λιγνιτικής μονάδας, του Μελίτη ΙΙ, αλλά και με το συνεχιζόμενο αίτημα της ΔΕΗ για ένταξη της Ελλάδας στην παρέκκλιση του αρ. 10c, απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτη στις 13 Σεπτεμβρίου οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.Με βάση τη συμφωνία του Παρισιού αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ήδη βιώνουμε, η μείωση των εκπομπών είναι επιβεβλημένη.

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή των ορεινών όγκων που πλαισιώνουν την πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO & 3ος αγώνας Πρωταθλήματος ENDURO Βορείου Ελλάδος μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) και υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διοργανώσεων αγώνων ENDURO.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 18ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου 2016, συζητήθηκε το θέμα της μη ενημέρωσης των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών για την άφιξη προσφύγων στην Π.Ε. Καστοριάς. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε τη διαμαρτυρία του και Αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποστολή της παρακάτω επιστολής διαμαρτυρίας προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για τις ενέργειες που έγιναν χωρίς ενημέρωση ή συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή, ενέργειες που δείχνουν πλήρη απαξίωση κρατικών αρχών, θεσμών και τοπικών κοινωνιών.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Εικόνα
Στη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών του Μακεδονικού Μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, καθορίζουν εορταστικές εκδηλώσεις, ως εξής: Α) 16η Σεπτεμβρίου 2016, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1) Προσκύνημα του μνημείου των Ρώσων στρατιωτών του Μακεδονικού Μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Μετώπου, στην πλατεία Μαραθώνος, επί της συμβολής των οδών Αρριανού, Κοζάνης, Βογατσικού και Γρεβενών. 2) ΩΡΑ 12.00μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την Βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Η μόνη βιώσιμη λύση στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου η συμφωνία ΔΕΗ -CMEC"

Εικόνα
Στη τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική εταιρεία CMEC, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Επιχείρησης παρευρέθηκε την Τετάρτη 14/09/2016, ο βουλευτής Φλώρινας κ.Σέλτσας Κωνσταντίνος.Το μνημόνιο αφορά την κατασκευή της 2ης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) και προβλέπει τη σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη).

«Υποχρέωση Αγροτών /Κατόχων ψεκαστικών Μηχανημάτων για Επιθεώρηση Εξοπλισμού»

Εικόνα
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας κ Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας ανακοινώνεται ότι οι αγρότες κάτοχοι αγροτικών μηχανημάτων που τα έχουν δηλώσει στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, έχουν την υποχρέωση της περιοδικής επιθεώρησης του χρησιμοποιούμενου επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ΕΕΓΦ), με σκοπό την επίτευξη της αειφόρου χρήσης των γεωργικών φαρμάκων (οδηγία 2009/128/ΕΚ).Οι επιθεωρήσεις γίνονται μέσω των Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Γεωργικών Φαρμάκων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Εικόνα
Σύμφωνα με τον Ν. 2645/1998, καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Θεσσαλονίκης λόγω εκτέλεσης εργασιών

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, ανακοινώνεται η διακοπή της κυκλοφορίας σε απόσταση 250 μέτρων εκατέρωθεν της θέσης της προσφάτως κατεδαφισμένης Σιδηροδρομικής Γέφυρας του Ο.Σ.Ε. επί της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Θεσσαλονίκης.Μέχρι την αποπεράτωση των παραπάνω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟY ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Εικόνα
Το Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, οι εξετάσεις Φαρμακοποιών της εξεταστικής περιόδου Οκτωβρίου 2016 για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος, θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ:Ερήμην μας αποφασίζει και για τους πρόσφυγες η Κυβέρνηση χάρη στο βολικό φίλο της τον κ. Καρυπίδη;

Εικόνα
Τα γεγονότα μιλούν, αποκαλύπτουν και γεννούν πλήθος ερωτήματα. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας έστειλε στην Περιφέρεια της Κρήτης επιστολή σχετικά με την εγκατάσταση 2.000 μεταναστών εκεί. Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, στον τόπο μας, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς και Γρεβενών εξέφρασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τη διαμαρτυρία τους για το ότι δεν ενημερώθηκαν για την έλευση προσφύγων και την φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία της Καστοριάς και της Βασιλίτσας.

ΈΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ LEVEL1 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Εικόνα
Στον διασυλλογικό αγώνα Level 1 πέντε σταδίων που διοργανώθηκε από τον Σ.Π.Σ.Πέλλας στις 11/09/2016 στο σκοπευτήριο Μεσημερίου Έδεσσας συμμετείχαν οι αθλητές της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας, με εξαιρετική απόδοση. Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και το Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Τεχνών του ΤΕΕΤ Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας προσκαλούν το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας για να επισκεφθεί την έκθεση με θέμα«Νωπογραφία, η αρχαιότερη τοιχογραφική τεχνική ζωγραφικής» Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Εργαστηρίου με την τεχνική της νωπογραφίας, υπό την καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Δημοσθένη Αβραμίδη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΙΜΩΝΑ ΤΣΑΡΤΣΙΤΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΟΚ

Εικόνα
Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους Καράτε που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΛΟΚ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11/9/2016 με την επανεκλογή μου στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.Συγχαίρω όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη και των τριών παρατάξεων. Η επανεκλογή μου ανάμεσα από ικανά στελέχη του Ελληνικού Ολυμπιακού Καράτε είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή και σας ευχαριστώ έναν – έναν ξεχωριστά για την υποστήριξη σας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, συμμετείχε στην ανοιχτή διαβούλευση για τα ενεργειακά θέματα της ΠΕ Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ημερίδα (workshop) με θέμα: Οι Πολιτικοί Πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου και οι χώρες υποδοχής: Mηχανισμοί επιτήρησης και τιμωρίας των Ελλήνων στις Λαϊκές Δημοκρατίες

Εικόνα
Αρκετές δεκαετίες πέρασαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των πολιτικών προσφύγων με ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά, θεμελιωμένη όχι στα ιδεολογικά πάθη των νικητών ή ηττημένων του εμφυλίου αλλά στην επιστημονική μελέτη των δεδομένων. Όπως και σε άλλες όψεις του εμφυλίου, έτσι και στο θέμα της σχέσης των πολιτικών προσφύγων με τα κράτη υποδοχής υπάρχει ένα σημαντικό κενό που η ιστορική έρευνα καλείται να μελετήσει.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, παραβρέθηκε στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Φλώρινας τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητος, ενώ παρόντες ήταν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, κ. Νικόλαος Αλεξιάδης, και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παύλος Ιωάννου.

ΣΕ 7-8 ΕΚ. ΑΠΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΦΟΔΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης για το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης Π. Πλακεντάς, Φλώρινας Σ. Μπίρος και Γρεβενών Β. Σημανδράκος, οι δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης Γ. Δασταμάνης και Δ. Καραστέργιος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Π. Αργυριάδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας Η. Κάτανας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ιεραποστολική Αδελφότητα «ΑΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ» στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των, ανακοινώνει ότι στο χώρο της Αδελφότητος, Τροπαιούχου 16, θα λειτουργήσει δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο στο οποίο θα διδάσκονται φιλολογικά μαθήματα (αρχαία και νέα ελληνικά, ιστορία) και μαθηματικά σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με στόχο την ενεργοποίηση καινοτόμων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κινητοποίηση πόρων και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση ομάδας έργου που αναλαμβάνει να προετοιμάσει τον οδικό χάρτη και όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη σύσταση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία, στη βάση των προϋποθέσεων και χαρακτηριστικών που αρχικά συμφωνήθηκαν.

capital controls το «μεγάλο παραμύθι» για την τηλεθέρμανση «μπαρούφες» και «χαζομάρες» η κριτική για τον ζωολογικό κήπο

Εικόνα
Οι αιτιάσεις ότι τα capital controls φταίνε για την καθυστέρηση της τηλεθέρμανσης Φλώρινας είναι « ένα μεγάλο παραμύθι» και «είναι ντροπή να ισχυριζόμαστε ότι φταίνε τα capital controls όταν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις δικές μας αδυναμίες», τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σέλτσας απαντώντας στα όσα ανέφερε για την καθυστέρηση του έργου της τηλεθέρμανσης ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος. Μάλιστα για επιβεβαίωση των ισχυρισμών του αναφέρθηκε στην τηλεθέρμανση του Αμυνταίου στην οποία ολοκληρώθηκαν το 95% του έργου η οποία ξεκίνησε την ίδια χρονική περίοδο με της Φλώρινας. «Capital controlsείχε και το Αμύνταιο. Το Αμύνταιο τελειώνει την τηλεθέρμανση. Μαζί υπογράψανε, την ίδια χρονική περίοδο. Κι αυτός ο μύθος των capital controlsέχει καταρριφθεί. Είναι ντροπή να ισχυριζόμαστε ότι φταίνε τα capital controlsόταν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις δικές μας αδυναμίες».

ΝΑΙ ΣΤΗ 2η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τις θέσεις, τις προτάσεις τους και τους τρόπους διεκδίκησης των κατοίκων και των φορέων της Π.Ε. Φλώρινας στα θέματα της ενέργειας και κυρίως στη κατασκευή της 2ης Μονάδας στη Μελίτη και στη λειτουργία των ορυχείων της περιοχής κατέθεσαν στη χθεσινή συνάντηση τους οι δύο βουλευτές του Νομούς, εκπρόσωποι φορέων και πληττομένων της περιοχής. Στόχος όλης της προσπάθειας, όπως ανέφεραν όλοι, είναι να διατηρηθεί σε μεγάλο ποσοστό ο δημόσιος χαρακτήρας των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών και των ορυχείων, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας από την περιοχή και να ωφεληθεί η περιοχή από τα αντισταθμιστικά μέτρα. Τις προτάσεις τους οι φορείς της Φλώρινας θα της καταθέσουν στον αρμόδιο Υπουργό και στον Πρόεδρο της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων τους για την ανάπτυξη της περιοχής και τη καθιέρωση της ως ενεργειακό κέντρο. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου αναφέρθηκαν οι φορείς της Φλώρινας κατά τη διάρκεια συνάντησης τους για τις εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα της περιοχής επισημαίνοντας ότι από την πλευρά τους θα κάνουν ότι μπορούν για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Ε.Ε. που θέλει το κλείσιμο παλιών μονάδων όπως αυτός του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ΑΗΣ Καρδιάς. Ανέφεραν ακόμα πως για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα πρέπει να γίνει άμεσα εργασίες περιβαλλοντικής ανακατασκευής του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα καλή και παραγωγική σχολική χρονιά στους αγαπητούς μαθητές όλων των βαθμίδων.Ξεκινάει για σας ένα νέο, συναρπαστικό, μα ταυτόχρονα δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διαμορφώσετε την προσωπικότητά σας, θα αποκτήσετε αρχές και αξίες και θα οπλιστείτε με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.Απευθύνω επίσης τις θερμότερες ευχές μου στους εκπαιδευτικούς, με την ελπίδα και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική και να φέρει στη Φλώρινα νέες επιτυχίες, σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Πρεσπών σε μήνυμά του προς τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει: "Με την έναρξη της μαθημάτων στα σχολεία, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια χρονιά γεμάτη γνώση, δημιουργία, και εμπειρίες. Εύχομαι, ταυτόχρονα, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη, υπομονή και αντοχή για το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ

Εικόνα
Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους δασκάλους στις τάξεις.Έγινε το αυτονόητο βεβαίως, που όμως το είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια. Μπορούν πλέον εκπαιδευτικοί και μαθητές να είναι αισιόδοξοι στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς γιατί έγιναν πολλά: -Τα νέα ολοήμερα σχολεία- Νηπιαγωγεία και Δημοτικά- ανοίγουν τις πόρτες τους με διευρυμένα προγράμματα σπουδών για όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:“ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑ” ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Βελβεντού και του Ειδικού Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Πτολεμαϊδας βρέθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.“Είμαι σήμερα εδώ για να πάρω δύναμη απο τη δύναμή σας. Είστε καθημερινά στη σκέψη μου” είπε απευθυνόμενος στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Πτολεμαϊδας ο Θ. Καρυπίδης και συνέχισε “έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να απαντήσουμε με την πρόσθετη -όχι στήριξη- αλλά συμβολή στη δημιουργία και στην προοπτική που υπάρχει εδώ”.

Ε.Κ.Φ.: ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εικόνα
Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική χρονιά. Υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ & ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Εικόνα
Σκρέκας, υπεύθυνος τομέα ενέργειας - περιβάλλοντος: Για λιγνίτες: Λελογισμένη αξιοποίηση για διάρκεια και απόδοση με σεβασμό στο περιβάλλον. Γκιουλέκας, υπεύθυνος τομέα πολιτισμού: Κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Όχι παραμύθια, θα πούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε σαν Νέα Δημοκρατία.Παπαδόπουλος, τέως υπουργός Μεταφορών: Καθαρές κουβέντες με τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας, συνέπεια και αξιοπιστία. Ένα βήμα πριν από την καταστροφή, ένα βήμα από αυτό που φαίνεται να σημαίνει την κατάρρευση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, ένα βήμα πριν σκάσει μία βόμβα η οποία θα έχει ολέθριες αλυσιδωτές συνέπειες, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εντείνει την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να διαπιστώσει τις πανταχόθεν προθέσεις ώστε να μπορέσει να καθορίσει την περαιτέρω στάση και να διαμορφώσει τον αγώνα του.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλες και όλους σας, μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά.Φέτος τα σχολεία ανοίγουν με λιγότερες ελλείψεις, με τα βιβλία στη θέση τους και τους εκπαιδευτικούς έγκαιρα στις σχολικές αίθουσες. Μπορούμε όλοι να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί έγιναν πολλές προσπάθειες να αντιμετωπιστούν παθογένειες πολλών ετών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Εικόνα
Την ώρα που διαπιστώνεις ότι, σε μία περίοδο όπως αυτή που ζούμε, εύκολα καταρρέουν θεσμοί και δύσκολα μπορείς να διατηρήσεις κάποια πράγματα, καταστάσεις και γεγονότα, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο και συγκινητικό να λαμβάνεις απτή απόδειξη ότι έχεις καταφέρει, όχι απλά να διατηρήσεις αλλά και να ενισχύσεις κάποια άλλα γεγονότα.

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως σε περιοχές των ΔήμωνΚοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών. Η Υπηρεσία μας έλαβε 158κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και επενέβη σε 111 περιπτώσεις.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, νέες προσπάθειες αλλά και γνώση, πρόοδο και επιτυχίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Τη Τρίτη 13 και τη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους : Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή Β’ Αθηνών Βασίλειο Οικονόμου, Βουλευτή Επικρατείας Μαρία Αντωνίου, Βουλευτή Καστοριάς θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και θα συναντηθεί με δομές και φορείς της περιοχής .