Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 31, 2021

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Εικόνα
Σε λειτουργία θα τεθεί τις επόμενες μέρες η ανοιχτή βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πλατεία αγοράς Αμυνταίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, συνεχίζοντας το πολυδαίδαλο πολιτιστικό της έργο στην περιοχή. Ενα έργο που συνάντησε πολλά εμπόδια και που χωρίς την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Αμυνταίου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Καλεί τέλος όλους να στηρίξουν τη δράση "ένα παίρνω ένα αφήνω", αφήνοντας ένα βιβλίο που έχει ήδη διαβάσει και παίρνοντας από τα ράφια της κάποιο αδιάβαστο. Όσοι επιθυμείτε να φέρετε μεταχειρισμένα (ή και καινούρια) βιβλία, ώστε να συνδραμετε στην επιτυχία της δράσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Βαγγέλη Ναστο στο 6984121784.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ Μ.Π.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα «H Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΠΔΑΜ) και των Εδαφικών Σχεδίων (ΕΣΔΙΜ), η ενημέρωση της βουλής επί των ΕΣΔΙΜ και η επίσημη αποστολή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1) Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρουσιάσει τα ΕΣΔΙΜ σε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπως έκανε με το ΣΔΑΜ; 2) Γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της άτυπης διαβούλευσης του πρώτου σχεδίου του ΠΔΑΜ και της δεύτερης εκδοχής των ΕΣΔΙΜ που έληξε 25.6.2021; Γιατί δεν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΔΑΜ το τελικό κείμενο του ΠΔΑΜ και των ΕΣΔΙΜ; 3) Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΣΜΠΕ από τη ΔΙΠΑ; Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση επί της ΣΜΠΕ; Πότε θα εκδοθεί η απόφαση έγκρισης της ΣΜΠΕ; 4) Για την

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΗ 33ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, 33χρονος Έλληνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από προαναφερόμενους αστυνομικούς έρευνα σε οικία του 33χρονου, σε περιοχή της Φλώρινας κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4,3- γραμμάρια ηρωίνης και τμήμα δισκίου χαπιού, που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Με επίσημη Δοξολογία Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 109 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό.  Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν με Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη,  ομιλία για το ιστορικό της επετείου από την φιλόλογο κα Βασιλική Μούζα και θα κορυφωθουν στις 12.00 με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.  Την προηγούμενη μέρα στις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στην Τ.Κ. Βεύης του Δήμου Φλώρινας με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την απελευθέρωση της κοινότητας από τον Τουρκικό ζυγό.  Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού και στον Δήμο Αμυνταίου για την επέτειου απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Τουρκικό ζυγό. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 109ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή τον εορτασμό της 109ης Επετείου των Ελευθερίων της Κέλλης από τον Τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου με Εσπερίδα με θέμα: «Αγώνες και Θυσίες για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Βαλκανικοί Πόλεμοι1912-1913». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου με Επίσημη Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Κέλλας, εκφώνηση του Πανηγυρικου της ημέρας και τη μαθητική Παρέλαση.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Έξι συμβάσεις για «Παροχή Υπηρεσιών Αποχιονισμού, Περιόδου 2021-2022 στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», υπέγραψε τη Δευτέρα 01-11-2021 ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποχιονισμού, αλατοδιανομής, ελκυσμού εγκλωβισμένων οχημάτων και κάθε άλλη εργασία που κριθεί απαραίτητη από την αρμόδια υπηρεσία, ΔΤΕ/ΠΔΜ. Ο συνολικός συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.804.100,80€, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου να είναι έξι (6) μήνες.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου διοργάνωσε το Πιλοτικό/ Επιδεικτικό Έργο Έξυπνης Παραγωγής Πολλαπλασιαστικού Υλικού Αμπελιών, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στον αμπελώνα του ΑΣΕΠΑ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου WINCOME (www.wincomeproject.eu) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II CBC PROGRAMME “Ελλάδα- Αλβανία 2014- 2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙ (ΜΠΒ ΙΙ) (85%) και από Εθνικούς Πόρους (15%).

ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Λ.Π. Φ. ΣΟΦΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

Εικόνα
Στους οκτώ καλύτερους αθλητές του κυρίως ταμπλό δημιουργώντας πολλές προσδοκίες για την μελλοντική της εξέλιξη, βρέθηκε η αθλήτρια της Λέσχης Πολιτισμού Φλώιρνας Σοφία Δανιηλίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις κατηγορίας Ε2 12άρια, που διεξήχθη από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων . Ο σύλλογος και οι προπονητές της, της εύχονται καλή συνέχεια στην αθλητικής της πορεία. Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ

ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Α.Ε. ανακοινώνει τις αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύουν από την 5-11-2021 για τα  Δρομολόγια ΦΛΩΡΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ* ΠΕΜΠΤΗ 8:30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:30 ΚΥΡΙΑΚΗ 8:30 ΑΘΗΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00 ΔΕΥΤΕΡΑ 11:00 Δρομολόγια ΦΛΩΡΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   8:00 12:30 15:30 18:30 ΔΕΥΤΕΡΑ X X X X ΤΡΙΤΗ X X X X ΤΕΤΑΡΤΗ X X X X ΠΕΜΠΤΗ X X X X ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ X X X X ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 – – – ΚΥΡΙΑΚΗ – Χ Χ Χ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ   6:00 11:30 16:00 19:00 ΔΕΥΤΕΡΑ X X X X ΤΡΙΤΗ X X X X ΤΕΤΑΡΤΗ X X X X ΠΕΜΠΤΗ X X X X ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ X X X X ΣΑΒΒΑΤΟ – Χ Χ – ΚΥΡΙΑΚΗ – – Χ Χ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Παράταση δόθηκε στις προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Π.Ε. Φλώρινας (συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Δ.Κ. Φλώρινας, Δήμου Φλώρινας και των Τ.Κ. Φιλώτα και Βαλτονέρων, Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Η προθεσμία παρατείνεται μέχρι τις  23 Μαρτίου 2022, ημέρα Τετάρτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 12η Απριλίου 2022, ημέρα Τρίτη.

15ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα από το Τμήμα Χειρουργικής του Νοσοκομείου Φλώρινας σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΧΕΒΕ). Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν Ιατροί από: τις επτά (7) Ιατρικές σχολές της χώρας, τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και αρκετά της επικράτειας. Ενεργό συμμετοχή θα έχει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου και η Ελληνική Εταιρεία Τραύματος. Επίσης διακεκριμένοι Έλληνες Ιατροί της διασποράς των Η.Π.Α με εξειδίκευση στο τραύμα και Γερμανός χειρουργός με εξειδίκευση στην ογκολογική χειρουργική του ήπατος, του παγκρέατος και των μεταμοσχεύσεων από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, όπου θα συμμετέχουν ως επίτιμοι ομιλητές.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Covid-19 & Εμβολιασμός - Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν», διοργανώνει αύριο Τρίτη 2 Νοεμβρίου 18:00-19:00μ.μ. ο Δήμος Φλώρινας, με το ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.