Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 24, 2019

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην Φλώρινα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου από τις 8:30 θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας ενώ το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας για το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της συγχώνευσης του με το ΤΕΙ, την ίδρυση νέων τμημάτων . Στις 9 ο Υπουργός παιδείας θα βρεθεί στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας στο κέντρο Φ.Ο.Ο.Φ όπου θα πραγματοποιήσει και την πολιτική του ομιλία ενώ το Σάββατο το πρωί ο Υπουργός θα επισκεφθεί την περιοχή του Αμυνταίου όπου θα παρευρεθεί στην εξομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου που διοργανώνει ο ΟΕΝΕΦ με τη συμμετοχή νέων από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ-ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 23ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Θανατηφόρο τροχαία ατύχημα είχαμε στο 26ο χλμ Ν.Ε.Ο Κοζάνης - Φλώρινας, όταν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος από τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο, εκτός του οδοστρώματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο , με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου οδηγού. Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου μεσημβρινές ώρες κατέληξε.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Εορδαίας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας χθες τα ξημερώματα καθώς λίγο νωρίτερα είχε παραβιάσει τις πόρτες δύο περιπτέρων αδειάζοντας από αυτά τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμεία και τσιγάρα. Ο αλλοδαπός συνελήφθη λίγο αργότερα στο σιδηροδρομικό σταθμό Φλώρινας στην προσπάθεια του να διαφύγει από την περιοχή. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΚΡΗΤΙΚΟΥ: 'ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ"

Εικόνα
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δικαστικές διώξεις αγροτών που πρωτοστατούσαν στα μπλόκα και για την εκδίκαση της υπόθεσης που θα γίνει αύριο, 1 Μαρτίου 2019, στα δικαστήρια της Λάρισας, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, Κρητικού Διαμάντω, δήλωσε τα εξής: Για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που πρωτοξεκίνησε αυτή η μορφή διαμαρτυρίας των παραγωγών όλης της χώρας, διώκονται δικαστικά και τόσο άμεσα πρόεδροι Αγροτικών Συλλόγων, Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών και συναγωνιστές αγρότες. Η κλήση για το αυριανό δικαστήριο επιδόθηκε στους συναδέλφους αγρότες που διώκονται, κατά την έναρξη των φετινών κινητοποιήσεων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς δωρήτρια που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη για την παραχώρηση οικιακών ειδών και σκεπασμάτων που διετέθησαν σε άπορο συμπολίτη μας που τα είχε άμεση ανάγκη. Οι χειρονομίες αυτές που ανακουφίζουν τη δραματική καθημερινότητα κάποιων συνανθρώπων, φαίνονται απλές αλλά είναι πολύτιμες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ψήφισμα για την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας έβγαλε η Πανεπιστημιακή Κοινότητα με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου . Με το ψήφισμα τους ζητούν από τον Υπουργού να συμπεριλάβει το νέο τμήμα στη τελική μορφή του Νομοσχεδίου δημιουργώντας μια σύγχρονη δυναμική Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 37ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού στην Φλώρινα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής καθώς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας Ηλείας για ληστεία από κοινού και δύο (2) αποφάσεις Δικαστηρίων, μία (1) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας και μία (1) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με τις οποίες καταδικάστηκε με συνολική ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 22:00, στο La Casa Grande Live.Με τους: Βίλλυ Ραζή, Μίλτο Ιωαννίδη, Γεωργία Μαυρουδή και Κυριάκο Γεωργίου. Είσοδος 10 ευρώ (με ποτό) Rezerve: 6994888854

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1. «Παράταση χρόνου υλοτομίας καυσοξύλων ατομικών αναγκών Ακρίτα» Εισηγητής κος Θεόδωρος Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Εικόνα
Με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις, επέστρεψε το Οινοποιείο Πάντου από το Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 19 εως τις 21 Φεβρουαρίου 2019.Το Sauvignon Blanc 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, και το Gewurztraminer 2018 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 832 δείγματα οίνων από Ελλάδα και εξωτερικό και δοκιμάστηκαν / βαθμολογήθηκαν από πέντε master of wine, τέσσερις από το εξωτερικό με πέμπτο τον MW Κωσταντίνο Λαζαράκη, πρόεδρο της διοργάνωσης, όπως επίσης από 25 γευσιγνώστες, 15 Έλληνες και 10 από το εξωτερικό.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα  στις 6 το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: ΄Εγκριση της με αριθμό 19/2019 απόφαση της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. που αφορά την « Έγκριση σύναψης σύμβασης παροχής δανείου με τραπεζικό ίδρυμα και της διακήρυξης για την κάλυψη μέρους της ιδίας συμμετοχής της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. στην εκτέλεση της πράξης «Μονάδες Παραγωγής Θερμικής Ενέργειας με βιομάζα για την ΤΘ Αμυνταίου ισχύος 30MW» ενταγμένης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ)» και διάθεση πιστώσεων».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες προς τον ιατρό κ. Ιωάννη Μουμουλίδη για την ολοπρόθυμη και ανιδιοτελή συμβολή του στην επιμόρφωση των Εθελοντών Νοσηλευτικής, μέσα από μια σειρά συναντήσεων οι οποίες κάλυψαν τα κυριότερα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των ώτων, ρινός και του λάρυγγος. 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια-σεμινάρια που διοργάνωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας σε συνεργασία με το κτηματολόγιο. Κατά το σεμινάριο αναλύθηκαν οι τις τεχνικές λεπτομέρειες και διευκρινίσθηκαν όλες οι απορίες των εκπαιδευόμενων από τον κ. Γ. Καραγιαννίδη. Το τέλος αποδείχτηκε παραγωγικό για όλους, καθώς υπάρχουν περισσότεροι ειδικευμένοι επαγγελματίες ικανοί να κάνουν ορθή υποβολή των φακέλων του κτηματολογίου.

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ

Εικόνα
Δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο είναι ο απολογισμός των αθλητών/τριών των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Α.Ο. Καρέα σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία στην Αθήνα.Οι αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο 23-24/2/2019 στο Δήμο του Βύρωνα και πήραν μέρος 233 αθλητές/τριες από 59 σωματεία της χώρας. Η ομάδα μας αποτελούνταν από 14 παιδιά, τα οποία συνόδευε ο προπονητής Λίβιου Περντοάικα και γονείς των παιδιών.

ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: "ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

Εικόνα
Στην Φλώρινα βρέθηκε η βουλευτής της Ν.Δ και υποψήφια Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Φλώρινας και του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Η κ.Ασημακοπουλου σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στις επερχόμενες Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. έχει δώσει ισχυρά χρίσματα καλώντας τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να είναι μία γροθιά στις εκλογές για να φύγει, όπως είπε, η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης». Πηγή: www.ert.gr/news/florina