Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 6, 2018

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Μετά από το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Πάφου -πριν από τρία χρόνια- και με μετρήσιμα αποτελέσματα στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο μας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο Επιμελητήριο Πάφου. Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής είναι η δικτύωση των επιχειρήσεων της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Πάφου στον αγροδιατροφικο τομέα, τον τουριστικό και στον γαστρονομικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με  Θέμα: Προμήθεια υποβρυχίων και αεροπλάνων F-35 από την Τουρκία που ανατρέπουν δραματικά τους υφιστάμενους στρατιωτικούς συσχετισμούς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΧ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ορειβατών Χιονοδρόμων- ΣΟΧ Φλώρινας, είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΟΧ, κ. Λάζαρος Καράντζας, ο υπεύθυνος ποδηλατικών δράσεων του Συλλόγου, κ. Θεόδωρος Σβάρνας, ο έφορος Αλπικού, κ. Κυριάκος Καράντζας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, κ. Χρήστος Μπαρδάκας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του Συλλόγου και οι προγραμματισμένοι αγώνες για το 2018 στη χιονοδρομία και στην ποδηλασία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα  «Επικείμενες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς», κατέθεσαν Βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας ενημερώνει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ότι από τις 19 Απριλίου 2018 έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISNET για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2017. Οι δικαιούχοι ΚΕΑ, είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με τον λογιστή τους οφείλουν να δηλώσουν υποχρεωτικά τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης από 1.1.2017 έως και 31.12.2017(παραγρ. 6, άρθρ. 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4110/2013), παρότι αυτά απαλλάσσονται της φορολογίας. Το ΚΕΑ θα δηλωθεί στον Πίνακα 6, (Πρόσθετα Πληροφοριακά Στοιχεία Εισοδήματος) του εντύπου Ε1, στον κωδικό 659, με ΑΦΜ ΦΟΡΕΑ 099012257 (Υπουργείο Εργασίας). Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2018. Δημοτικής Αγοράς 70 Τηλέφωνο 23850 45969 Email : kk3@cityoflorina.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ»

Εικόνα
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Ο τρόπος με τον οποίο μια οργανωμένη πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα της υιοθεσίας και της αναδοχής των ανηλίκων αποτελεί τον καθρέφτη του κοινωνικού της πολιτισμού. Επί δεκαετίες στην χώρα μας υπήρχε ένα ανεξέλεγκτο θεσμικό πλαίσιο που ρύθμιζε τις υιοθεσίες. Ένα πλαίσιο που το μόνο που κατάφερνε ήταν να δημιουργεί ταλαιπωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους υποψήφιους θετούς γονείς, στους επιβλέποντες φορείς αλλά κυρίως στα ίδια τα παιδιά. Η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν είχε σύστημα παρακολούθησης των δράσεων της παιδικής προστασίας. Δεν γνωρίζαμε ως κοινωνία πόσα ήταν τα παιδιά που φιλοξενούνταν σε δομές που λειτουργούσαν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Με το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια αλλάζει επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αναδοχή και την υιοθεσία. Δίνεται έμφαση στο συμφέρον του παιδιού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνεδρίασε στο Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ) στην 1η συνεδρίασή του, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, το νεοσύστατο περιφερειακό όργανο των 4 Επιμελητηρίων της περιφέρειας, το «Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο» Δυτικής Μακεδονίας» (ΠΕΣ ΔΜ), που συγκροτήθηκε σε σώμα δυνάμει της από 4/4/2018 σχετικής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατά τα οριζόμενα στις συναφείς διατάξεις του νέου νόμου που διέπει το θεσμό των Επιμελητηρίων της χώρας, τον ν.4497/2017 «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης και οι αθλητές του, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Γκατζόπουλου Θωμά, πατέρα του αθλητή/μαθητή της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας Ιωάννη Γκατζόπουλου. Αιωνία του η μνήμη. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Ε.Κ.Φ. ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Κ/2018

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο Πίνακας Θέσεων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, το Κ.Ε.Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας και τους φορείς που συνδράμουν εθελοντικά στο Κ.Ε.Φ.Ι.Απ. (Σύλλογος Α.μεΑ.Ν. Φλώρινας με έδρα το Αμύνταιο, Σύλλογος Α.μεΑ. Π.Ε. Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Φλώρινας, Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου, Π.Μ. Σύλλογος Γυναικών Λεβαίας) σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ 1.250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Για κατοχή αδασμολόγητου καπνού 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας,μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) γραμμαρίων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εικόνα
54χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης του 12ου Ανακριτή Αθηνών για κλοπή κατ΄εξακολούθηση και τρείς (3) αποφάσεις Δικαστηρίων, του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Έδεσσας, με τις οποίες καταδικάσθηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και πέντε (5) μηνών για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, για νομοθεσία περί αλλοδαπών και για κλοπή, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας πό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καλεί τους συναδέλφους , όλων των μορφών απασχόλησης, μόνιμους  αναπληρωτές , ωρομίσθιους ...., σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Φλώρινας την Παρασκευή 11/5/2018, στις 13:00 , διεκδικώντας: 1. Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο δημόσιο 2. Τη μετατροπή όλων των θέσεων που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σε μόνιμες 3. Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η ΕΠΙμόρφωση ΖΩής (ΕΠΙ.ΖΩ, https://web.facebook.com/EpiZo.epimorfosizois ) υλοποιεί στη Φλώρινα, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με τη Δ/νση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στις 10 – 11 Μαΐου 18, (10 Μαΐου 18, 11:00-13:00, για τα παιδιά Ε’ τάξης και 11 Μαΐου 18, 11:00-13:00, για τα παιδιά ΣΤ’ τάξης) ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις – ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ». Επίσης το απόγευμα της 10ης Μαΐου ’18, 17:00-19:00, στον ίδιο χώρο για πολίτες (εκπαιδευτικούς, γονείς κλπ.), δωρεάν.Πληροφορίες Γεώργιος Λυγούρας Δντής 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (τηλ. 6937-164317).Τέλος, όσοι επιθυμούν πιστοποίηση, για επαγγελματικούς λόγους, υλοποιείται στις 11 Μαΐου 2018, 16:00-21:00, πιστοποιημένο σεμινάριο BLS/AED.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με απογόνους Ισραηλιτών που έζησαν στην περιοχή της Φλώρινας, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Στέγης Φιλοτέχνων, κ. Ανδρέας Τσώκας, ο κ. Νίκος Ταμουτσέλης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπαρδάκας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, επισκέφθηκε κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην περιοχή, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Συγκεκριμένα τον κ. Δήμαρχο επισκέφθηκαν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνηςκαι Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παρόντες στη συνάντηση, επίσης, ήταν ο Βουλευτής της ΝΔ Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Δούμτσης, κ. Χρήστος Μπαρδάκας, κ. Αντώνης Σίπκας και κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ Φλώρινας.

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ»

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών 2018 με Θρίαμβο των Ομάδων του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας. Στο ομαδικό των Ανδρών (15 συμμετοχές) η ομάδα του ΟΞΙΦ με τους Νίκο και Αστέριο Τσώκα, τον Μάριο Ντώνο και τον μικρότερο ηλικιακά αθλητή των Αγώνων, μόλις 13 χρονών Άγγελο Ρασπόπτση κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εικόνα
Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Θέμα: Χωρίς ΚΕΠΑ ο νομός Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ...ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εικόνα
Με το μήνυμα «Ναι στη Ζωή…Οχι στα ναρκωτικά» ξεκίνησαν χθες από την Φλώρινα οι εκδηλώσεις από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά των ναρκωτικών που έχει οριστεί από τις 7 έως τις 13 Μαίου.

ΑΠΟ ΕΙΣΠΝΟΗ ΚΑΠΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ 82ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Από αναθυμιάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προήλθε ο θάνατος του 82χρονου που βρέθηκε νεκρός σε σπίτι στην οδό Ακροπόλεως στη Φλώρινα από τους πυροσβέστες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας το περασμένο Σάββατο το πρωί όταν κλήθηκαν από γείτονες για την ύπαρξη καπνού στην συγκεκριμένη οικία. Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 2 οχήματα και 5 πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από ένα σώμα ηλεκτρικό που είχε ο 82χρονος μέσα στο σπίτι και το είχε ανάψει προκειμένου να θερμανθεί καθώς η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή τις ημέρες αυτές στην περιοχή. Ο θάνατος του 82χρονου σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες προήλθε από το καπνό και την εισπνοή αναθυμιάσεων καθώς ζούσε μόνος στο σπίτι που του είχε παραχωρήσει η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. www.ert.gr/news/florina

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΧ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΟ ΔΗΜ. ΑΛΣΟΣ ΣΥΚΕΩΝ – ΚΥΠΕΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Εικόνα
Δεκάδες λάτρεις του ποδηλάτου και ειδικά της ορεινής ποδηλασίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) που σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) και του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου (ΒΑΟ) διοργάνωσαν τον 4ο Λαϊκό Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας αλλά και επίσημους αγώνες του Κυπέλου Βορείου Ελλάδος της ΕΠΣΜΑΘ στις κατηγορίες παίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων και μίνι. Στους αγώνες συμμετείχαν οι αθλητές του Συλλόγου Δούκας Χρίστος, Δούκα Γεωργία, Σβάρνα Αικατερίνη και Τραϊτσης Γεώργιος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην έναρξη της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 08/05/2018 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα: «Παρουσίαση Έργων Μαθητών στην Τοπική Κοινωνία» του 1ου ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας. Την εκδήλωση οργανώνει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Φλώρινας στο χώρο του Ισογείου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Η Έκθεση θα διαρκέσει από Δευτέρα 07-05-2018 μέχρι Παρασκευή 11-05-2018 και ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και 18:00 μ.μ έως 20:00 μ.μ. Η Δ/ντρια του 1ου Ε.Κ. Μαρνέρη Ευγενία

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Εικόνα
Μία εικόνα τρία ερωτήματα • Γιατί γίνονται πόλεμοι; • Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; • Γιατί να «σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ»; Κυριακή 13 Μάη Ημέρα πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης  Πάρε μέρος κι εσύ στην πορεία ειρήνης Εκκίνηση στις 10.30 από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία 

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ Ο ΜΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ

Εικόνα
Την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σωτήρης Μούσιας στην κατηγορία των Παμπαίδων αγωνιζόμενος στους τελικούς αγώνες των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στα Χανιά το Σαββατοκύριακο 5-6/5/2018 και πήραν μέρος οι 16 πρώτοι από κάθε κατηγορία της βαθμολογίας των 11 Αναπτυξιακών Ανοιχτών Πρωταθλημάτων που διοργάνωσε σε διάφορες πόλεις η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς.

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ΑΕΡΙΟ, ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "VIDEO"

Εικόνα
Ευρεία σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη της πορείας της πρόσβασης στο Φυσικό Αέριο των πόλεων που θα τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο αέριο, οργάνωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της ΡΑΕ και εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Παύλο Βαφειάδη, για την ευγενική δωρεά οκτώ (8) καθισμάτων επισκεπτών, για την Αίθουσα Εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Βασιλικής & Στεφάνου Γώγου». Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Άρχισε η περίοδος υποβολής αιτήσεων των μαθητών της ΣΤ Δημοτικού για εγγραφή στην Α' τάξη του Μουσικού Γυμνασίου. Από 02/05 έως και 31/05 οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο απευθείας ή στο Δημοτικό Σχολείο φοίτησης του παιδιού τους. Λεπτομέρειες μπορούν να μάθουν οι γονείς είτε με απευθείας επικοινωνία με το σχολείο, είτε στις παρουσιάσεις που θα γίνουν από το Μουσικό σε όλα τα Δημοτικά της περιοχής. Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα ανακοινωθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς  τον Υπουργό Εσωτερικών με Θέμα: Πορεία υλοποίησης έργου «Τηλεθέρμανση Φλώρινας», κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Κύριε Υπουργέ, Επανέρχομαι για ακόμη μία φορά μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο μείζον θέμα της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας που λιμνάζει εδώ και χρόνια. Στην τελευταία μου Ερώτηση επί του θέματος που κατατέθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους, έλαβα την απάντηση πως με την αριθμ. οικ. 8359-18/7/2017 Απόφαση Ένταξης (ΑΔΑ: ΨΚΤΦ465ΧΙ8-ΔΙ0), η Πράξη «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ» εντάχθηκε στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με Κωδικό ΟΠΣ 5003888, ως έργο «Phasing» και συνολικό κόστος Πράξης 54.079.476,32 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 44.312.044,91 ευρώ αφορά στη συνολική δημόσια Δαπάνη και ποσό 9.767.431,41 ευρώ στην ιδιωτική συμμετοχή Δ.Ε.Υ.Α.Φ.. Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση Ένταξης, ως ημερομηνία λήξης τη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο Τρίτη 8 Μαίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 1. Ψήφισμα για την μακρόχρονη παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου στον Νομό Φλώρινας. 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την «Αλλαγή Οδικού Χάρτη για το σχέδιο Νόμου του ΥΠ.ΕΣ.».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ

Εικόνα
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 9η Μαḯου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα: 1: Ενημέρωση και Λήψη Απόφασης επί του Νομοσχεδίου Κλεισθένης I κατόπιν Αιτήσεως της ΕΝ.ΠΕ. Θα γίνει παρουσίαση του Νομοσχεδίου από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Φώτιος Κεχαγιάς

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20 ΤΟΥ Ν. 4014/2011 (Α’209).

Εικόνα
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι: Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4014/2011 (Α ́ 209), όλα τα έργα και οι δραστηριότητες που ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, δηλαδή εκείνα που κατατάσσονται στην κατηγορία Α ́ για την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση, εντάσσονται σε σχέδιο περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και επιθεωρούνται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ως προς την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Με τον τακτικό αυτόν έλεγχο εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί καλύτερη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, σε αντίθεση με την έως τώρα πρακτική όπου οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν κυρίως κατόπιν καταγγελιών, εισαγγελικών εντολών κλπ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη 8 Μαιου στις 7μμ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με μοναδικό θέμα τη «συζήτηση και λήψη απόφασης επί του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Η έκτακτη συνεδρίαση κρίνεται απαραίτητη ώστε ο Δήμος να μπορεί να ανταποκριθεί αφενός στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και αφετέρου στο πολύ σύντομο, για ένα τόσο εκτενές και σημαντικό νομοθέτημα, διάστημα διαβούλευσης που έχει τεθεί από το υπουργείο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου διαμονής στη χώρα μας συνελήφθη ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Ο συλληφθείς  μετέβη στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα κάνοντας χρήση διαβατηρίου Αρχών Αλβανίας, στο οποίο υπήρχε επικολλημένη άδεια διαμονής ελληνικών Αρχών και όπως διαπιστώθηκε αποτελούσε προϊόν κλοπής και ήταν παραποιημένη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ κατασχέθηκαν το διαβατήριο και η άδεια διαμονής.