Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 19, 2019

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη τόσο για τις αποφάσεις που λαμβάνονται γι’ αυτήν αναφέρθηκαν οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Στέργιος Καλπάκης σε συνέντευξή Τύπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην περιοχή. Και οι δύο αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα αυτών των ευρωεκλογών καθώς όπως είπαν «θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον της Ευρώπης και το ρόλο της χώρας μέσα σε αυτήν καθώς και να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε, την Ευρώπη των λαών ή των μονοπωλίων». Πήγη: ww.ert.gr/news/florinas

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η Ν.Δ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ"

Εικόνα
«Η Ν.Δ. θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 26ης Μαίου καθώς σε αυτές τις εκλογές θα κληθούμε να πούμε όχι στα ψέματα και στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε από την Φλώρινα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Επεσήμανε δε ότι η Ν.Δ. φέρθηκε με πατριωτισμό στο θέμα της συμφωνίας και ο κ. Τσίπρας παραχώρησε γλώσσα και εθνότητα.«Συγκρούστηκα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το θέμα αυτό» σημείωσε ακόμα ¨καθώς αυτή η συμφωνία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα είμαστε». Αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική της χώρας σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό με αντίδωρα όπως η λεγόμενη 13η σύνταξη» . Υπογράμμισε τέλος ότι «Εμείς ερχόμαστε με πολιτικές που θα στηρίξουμε τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη όπως η Δυτική Μακεδονία που τη μαστίζει η ανεργία και ειδικά στους νέους ανθρώπους. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή». Πήγη: ww.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Σιάτσκας Γρηγόριος, μετά από πρόσκληση, επισκέφθηκαν τον Πρόξενο της Κύπρου κ. Μιλτιάδη Σπύρο και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ κ. Εξαδάκτυλο Νικόλαο στις 22/05/2019 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η τουριστική δικτύωση της Κύπρου με την ΠΕ Φλώρινας καθώς και η αποστολή πέντε (5) τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο στην Φλώρινα. Η αποστολή θα δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας, να συναντηθούν με φορείς του τουρισμού με στόχο τη δικτύωση και προώθηση τουριστικών πακέτων.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφέρεια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και αποσκοπούσαν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, συνελήφθησαν συνολικά δέκα πέντε (15) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καταδικαστικές αποφάσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση. Στην Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 11,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας,

Ο ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Οδεύοντας προς το τέλος της 4ετίας της, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει το πρόβλημα της ΔΕΗ όχι απλώς άλυτο, αλλά και μερικά δισεκατομμύρια διογκωμένο. Ματαιώνοντας οποιοδήποτε σχέδιο σωτηρίας και προχωρώντας στην εκχώρηση σε ιδιώτες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος με την μορφή των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) σε χαμηλές τιμές, έδειξαν ανικανότητα (αν όχι σκοπιμότητα) και πρωτοφανή αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους, κατόρθωσαν να «γονατίσουν» οικονομικά την επιχείρηση και να την απομακρύνουν από όλες τις επιχειρηματικές της προοπτικές.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ "ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ"

Εικόνα
Στις 20/05/2019 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευές – Συντηρήσεις Σχολικών Μονάδων Δήμου Αμυνταίου» ανάμεσα στον Δήμο Αμυνταίου και τον ανάδοχο εργολάβο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 448.800,00 € και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στα πλαίσια του εν λόγω έργου είναι οι κάτωθι: Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα · στο Εν. Λύκειο Αμυνταίου · στο Δημ. Σχ. Αγ. Παντελεήμονα · στο Δημ. Σχ. Ξινού Νερού · στο Δημ. Σχ. Ροδώνα · στο Δημ. Σχ. Αντιγόνου · στο Γυμνάσιο Φιλώτα Επίσης στο Δημοτικό Σχολείο Ροδώνα θα γίνει ανακατασκευή/ στεγανοποίηση της στέγης και στο Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου βελτίωση της εγκατάστασης θέρμανσης.

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ 4 ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 48ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Εικόνα
48χρονος Έλληνας συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων (4) μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Στη σύλληψη 5 αλλοδαπών γιατί εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους προχώρησαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας. Συγκεκριμένα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις (3) αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών, καθώς και συνολική χρηματική ποινή 7.500 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρεθούν 4 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Νικολαίδης με καταγωγή από την Φλώρινα,  την Πέμπτη 23 Μαίου ενόψει των εκλογών  της  26ης Μαίου. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έχουν συναντήσεις με φορείς  της  περιοχής ενώ θα πραγματοποιήσουν ομιλία συζήτηση  στις  8:00 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρεθεί την Πέμπτη 23 Μαίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη κεντρική πολιτική του ομιλία στην πλατεία της Φλώρινας στις 7:30 το απόγευμα.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Εικόνα
Συνάδελφοι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας συναδέλφισσας και χρειάζεται άμεσα αιμοπετάλια. Όποιος συνάδελφος\ισσα μπορεί, να δώσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η συνάδελφος υπηρετεί στο Γυμνάσιο Ελεούσας. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 25, 49 και 51 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ενός παράτυπου μετανάστη συνελήφθησαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ως οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος μετέφερε από κοινού με τον 25χρονο και τον 51χρονο, παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό περιοχή της Πιερίας, έναν 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επανήλθε παράνομα στη χώρα και κατείχε διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας το Σχολ. Έτος 2019 -2020 θα λειτουργήσουν οι εξής Τομείς και Ειδικότητες:Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων Τομέας Μηχανολογίας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών Τεχνικός Οχημάτων Τομέας Πληροφορικής Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Βοηθός Νοσηλευτή

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ...ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Επίθεση στη ζωή...τέρμα στην εξάρτηση" πραγματοποιήθηκε χθες ο φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του ΚΕΘΕΑ και του ΠΑΣ Φλώρινας στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών που είναι η 26η Ιουνίου.  Μήνυμα όλων η πρόληψη και η ενημέρωση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες που είναι η αρχή της επανένταξης.Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ΠΑΣ Φλώρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης κατά των ναρκωτικών Φλώρινας. Πηγή: www.ert.gr/news/florina