Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 16, 2015

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ- ΦΛΩΡΙΝΑ(ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 22/8 στην Ν.Ε.Ο. Πτολεμαιδας-Φλώρινας, λίγο πριν απο την έξοδο για Φιλώτα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και άλλα δύο να μεταφερθούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Επί τόπου έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας. 

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού σας προσκαλεί στην 18η γιορτή Πιπεριάς που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αετού.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΠΡΕΣΠΕΣ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Καθησυχάζοντας όλους τους φίλους των «Πρεσπών» σας κάνουμε γνωστό πως η αποψινή εκδήλωση στον Άγιο Αχίλλειο θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς αναμένεται βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες.

ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενεργήθηκε έρευνα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

REMOVEMENT ATHENS DOCUMENTARY

Εικόνα
To νέο βίντεο/documentary του project Removement ,το βίντεο και το μονταζ επιμελήθηκε ο  προπτυχιακός καλλιτέχνης της ΣΚΤ Φλώρινας Θανάσης Μπλιούμης . Αθήνα η πρωτεύουσα της Ελλάδα και ο επόμενος προορισμός του Removement. Η Αθήνα είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τοποθεσία, όσον αφορά τις έννοιες της κινητικότητας και της μεταβολής, τόσο στη σύγχρονη εποχή όσο και στην αρχαιότητα. Η ιστορία της γεωγραφική της θέση και η κοινωνική της ποικιλία, μετατρέπει την πόλη σε ένα μοναδικό πεδίο έρευνας για τους σκοπούς του project Removement.

Π. Κουκουλόπουλος: «Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι με τις ιδεολογικές - πολιτικές αναζητήσεις και έριδες του ΣΥΡΙΖΑ»

Εικόνα
«Την ώρα που οι πολίτες αφήνουν πίσω την πόλωση και το διχασμό ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία, την ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου άρχισαν να δημιουργούν ένα τέτοιο εθνικό κεφάλαιο, ο κ. Τσίπρας επιλέγει εκλογές. Είναι τόσο μακριά από το πρόσφατο πολιτικό κεκτημένο συνεργασίας που δεν μπορεί να πετύχει ούτε τη στοιχειώδη συνεννόηση για την ημερομηνία των εκλογών. Η πατρίδα χρειάζεται συνεννόηση, αποφασιστικότητα και δουλειά. Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι με τις ιδεολογικές και πολιτικές αναζητήσεις και έριδες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες ξέρουν και κρίνουν».

ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Εικόνα
Οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου Φλώρινας παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στημελοποιημένη ποίηση στις 24 Αυγούστου .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  εκτελείται στην ευρύτερη περιοχή των 4 περιφερειακών ενοτήτων (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας) με έμφαση στα παραλίμνια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΕΣ 2015 ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την θεατρική παράσταση Αρχαίο Αίμα ανοίγει η αυλαια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΠΡΕΣΠΕΣ 2015" σήμερα στις 9:00 το βράδυ στο νησάκι του Αγίου Αχιλλειου Πρεσπών Φλώρινας.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες Παρασκευή 21 Αυγούστου, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Εγνατία οδό, στο ύψος Δρεπάνου Κοζάνης, λίγο πριν την μεγάλη πινακίδα που ενημερώνει για τον κόμβο των Κοίλων. Νεκρός είναι ο οδηγός του Ι.Χ. (Ιταλικής καταγωγής) ο οποίος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης ενώ στο VAN βρισκόταν ολόκληρη οικογένεια με 6 παιδιά (τούρκικης καταγωγής).

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Αντιπεριφέρεια Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι στις επόμενες ημέρες θα διενεργηθεί διανομή ροδάκινων μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για της ανάγκες του ΤΕΒΑ.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 28ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών και πλαστογραφία συνέλαβαν 28χρονο ημεδαπού στην Φλώρινα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Ο 28χρονος προμηθευόταν ναρκωτικά χάπια με χρήση πλαστών ειδικών συνταγών ναρκωτικών από φαρμακεία στη Φλώρινα. 

ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Εικόνα
Ματαίωσε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε Φλώρινα και Ζάκυνθο ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την απόφαση για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεπτόταν το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Αυγούστου τη Φλώρινα για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις «Πρέσπεια», ενώ τη Δευτέρα 24 Αυγούστου επρόκειτο να μεταβεί στη Ζάκυνθο, για να παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου και να ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης του νησιού.

Η 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Αμύνταιο 20 Αυγούστου 2015 Παρακαλούνται όλοι οι υπεύθυνοι των Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση του χώρου του Αθλητικού Κέντρου Αμυνταίου (Δ.Α.Κ) για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016 να παραβρίσκονται την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00΄ στο Αθλητικό Κέντρο Αμυνταίου, προκειμένου να γίνει συνεννόηση και προγραμματισμός για την διάθεση του χώρου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ "Η ΑΓΚΑΛΙΑ"

Εικόνα
Με την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου, της Δ.Η.Κ.Ε.Α και του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης - Αθλητισμού, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 18:30μ.μ. στο πάρκο πίσω από το Πνευματικό κέντρο για να διασκεδάσουμε με χρωματοπόλεμο- graffiti- bodypainting και να χορέψουμε όλοι μαζί στους ρυθμούς των Djs: -Vivienne Geo -Konstantinos Gioskos -Bubbas Nikolaoy -Alex Brown -Vine Θα υπάρχει πεντανόστιμο hot dog και άφθονη μπύρα μόνο με 1 ευρώ!!!!! (τα έσοδα θα διατεθούν για τα αδεσποτάκια μας). ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών κλοπή σε βάρος 86χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε με την μέθοδο της απασχόλησης, το περασμένο Μάιο.Μετά από ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών, 36 και 40 χρονών.

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ

Εικόνα
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι στον κάθετο άξονα Εγνατίας οδού Καστοριάς – Κοζάνης, στο ύψος του κόμβου Μανιάκων Καστοριάς με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, 40χρονη ημεδαπή γιατί κατείχε -4- δισκία ναρκωτικών χαπιών, των οποίων την κατοχή δεν δικαιολόγησε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015 θα αναβληθούν λόγω πιθανής βροχόπτωσης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου την Δευτέρα  24Αυγούστου 2015. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίουμε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ Π.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2015"

Εικόνα
Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο επισκέφτηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπείων», πρώην βουλευτής και υφυπουργός κ. Γιώργος Λιάνης, στα πλαίσια διεξαγωγής των εκδηλώσεων «Πρέσπεια 2015» το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου.

ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εικόνα
Εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου ανακοινωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας με διαγγελμα του.

ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 η τρίτη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015». Το πρόγραμμα άνοιξε η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας με την παρουσίαση των τμημάτων ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού. Ακολούθησε ποντιακή βραδιά με χορούς από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και τον σύλλογο «Παναγία Σουμελά» Αμμοχωρίου, όπου προσφέρθηκαν και ανάλογα εδέσματα σε όλους τους παραβρισκομένους.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ.ΚΕΛΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με κτηνοτρόφους της Τ.Κ. Κέλλης στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, παρουσία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ιδιαίτερα όσον αφορά στις εγκαταστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων, με τον κ Αντωνιάδη να εκφράζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την τελευταία περίοδο, γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων για την χώρα μας που έφεραν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. Στο πλαίσιο αυτό, το οργανωμένο κράτος όφειλε και οφείλει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αποκαθιστούν (έστω σταδιακά) την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς αυτό. Πολλοί ήταν και είναι εκείνοι που, σε αυτό το διάστημα, είχαν επιδοθεί, μεταξύ άλλων, σε μια προσπάθεια καταστροφικής παραφιλολογίας που ενέπλεκε και την πορεία των  έργων που εκτελούνται με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έργα ΕΣΠΑ 2007 – 2013).

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 10-08-2015, συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Φλώρινας. Η παραπάνω τροποποίηση αφορά τη μείωση συνολικής έκτασης 19.000 στρεμμάτων σε σχέση με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα όρια. Ακολούθως, η συνολική έκταση του Καταφυγίου Άγριας ζωής διαμορφώνεται κατόπιν της προτεινόμενης τροποποίησης στα 28.000 στρέμματα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έναν 20χρονο ημεδαπό συνέλαβαν στην Φλώρινα , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων και ένας πλαστικός τρίφτης κάνναβης.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 37ο RIVER PARTY ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία συνεχίζεται το 37ο RIVER PARTY  στο Νεστόριο Καστοριάς.  

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Εικόνα
Πήραν τα όπλα, φόρεσαν τις στολές, γέμισαν τις φυσιγγιοθήκες, προετοίμασαν τα κυνηγετικά σκυλιά και ξεκίνησαν από σήμερα τα ξημερώματα τα μεγάλο ταξίδι στις πεδιάδες της Φλώρινας οι κυνηγοί με την επίσημη έναρξη σήμερα του κυνηγιού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).

Ερώτηση: Πολιτιστικός σύλλογος στην Νίκη;

Εικόνα
Κάλεσμα προς τους απανταχού Νικιώτες... Μια ξεκάθαρη ερώτηση για να μπει ένα τέλος στην μιζέρια του χωριού και την απομόνωση του. Ένας τρόπος για ένα νέο ξεκίνημα για το χωριό της Νίκης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΣΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2015» που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας την Δευτέρα 17 Αυγούστου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας.

Μετά από καθυστερήσεις δύο ετών, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, εκδόθηκε η απόφαση κατανομής πόρων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης

Εικόνα
Σε επιτάχυνση του ΕΣΠΑ/Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος προχωρά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα και με την εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον αρμόδιο υπουργό. Στόχος είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ειδικά στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα και η περιοχή μας, και η αξιοποίηση των διαθέσιμων και δυνητικών χρηματοδοτήσεων.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 η δεύτερα ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το παιδικό και το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας, που παρουσίασε χορούς της περιοχής του.Ακολούθησαν οι κανταδόροι της Γ΄-Ηλικίου, τους οποίους προλόγισε η Πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» κα Παναγιωτίδου Ελευθερία.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Εικόνα
Εξαρθρωθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης εγκληματική ομάδα, που έθετε σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα. Απο τους αστυνομικους συνεληφθησαν τρία άτομα, ένας 25χρονος υπήκοος Μολδαβίας και δύο υπήκοοι Αλβανίας, 30 και 25 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και κατοχή ναρκωτικών.

70.000 ΕΥΡΩ ΕΛΚΕΨΑΝ ΕΝΑΣ 53 ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η 23ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ 54 ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν  53χρονο άνδρα και την 23χρονη κόρη του, για κλοπή, ενώ σχηματίστηκε επιπλέον ποινική δικογραφία σε βάρος του 53χρονου και για παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν  στη Φλώρινα , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ " ΠΡΕΣΠΕΣ 2015"

Εικόνα
Οι φετινές εκδηλώσεις των «Πρεσπών» μεταφέρονται κατά μία μέρα λόγω των δυσμενών καιρικών προβλέψεων για το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου που είχε οριστεί η πρεμιέρα τους. Έτσι, η παράσταση του «Αρχαίου Αίματος» και η συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου θα δοθούν στον Άγιο Αχίλλειο το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9 το βράδυ και η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα γίνει την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο νέο πάρκο της Φλώρινας.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ 41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ -"ΟΔΗΓΗΤΗ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».To φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή εδώ και 41 χρόνια έχει αναδειχθεί σαν θεσμός, στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Από το 1975 το Φεστιβάλ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα φτάνοντας όπου δουλεύει, μορφώνεται και ζει η νέα γενιά, πραγματοποιώντας εκατοντάδες εκδηλώσεις, πριν κορυφωθεί στις μεγάλες πόλεις με τις κεντρικές εκδηλώσεις.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού σας προσκαλεί στην 18η γιορτή Πιπεριάς που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αετού.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατυπώθηκε διαφορετικά, τελικά, η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους ενστόλους.

ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΤΕΟ

Εικόνα
Μείωση προστίμων κατά 50%, σε όσους εκπρόθεσμους περάσουν ΚΤΕΟ εντός του 2015 Τη δυνατότητα μείωσης του προστίμου που προβλέπεται σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ το ΙΧ τους, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Υποδομών. Ειδικότερα, με τη νέα εγκύκλιο, τα πρόστιμα για όσους περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους μέσα στο 2015 θα έχουν μείωση 50%.

ΣΥΛΛΗΨΗ 32 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 32χρονου, όπου βρέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης , η οποία και κατασχέθηκε.

ΣΥΛΛΗΨΗ 29ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Έναν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για λαθρεμπορία συνέλαβαν στο Άργος Ορεστικό, αστυνομικοί της Ομάδας Δικυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο χάρτινο δέμα το οποίο περιείχε κατεργασμένο καπνό συνολικού βάρους 500 γραμ. που δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να εμφαίνεται στη συσκευασία ο τόπος προέλευσης και κατασκευής του προϊόντος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εικόνα
Ειδικά κλιμάκια της ΕΥΠ έχουν εδώ και αρκετές ημέρες κατακλύσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων. Στην Κατεχάκη υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών, οι οποίοι «καμουφλαρισμένοι» ως πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη για χτυπήματα και μέσα από την Ελλάδα.

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ" ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015», το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο αυτού.Ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τη συναυλία-αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς από την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας. Παράλληλα, την ίδια μέρα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, οι εκθέσεις των καλλιτεχνών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης των Φλωρινιωτών ζωγράφων, στο χώρο του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», αφιερωμένης στον Φλωρινιώτη ζωγράφο κ. ΣτερίκαΚούλη.  Η ορχήστρα "Βασίλης Τσιτσάνης" μετά την εξαιρετική εμφάνιση του περασμένου καλοκαιριού επέστρεψε στη Φλώρινα, για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα - απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στον χρόνο τραγούδια των σπουδαίων Θεσσαλών δημιουργών που με το έργο τους έγραψαν τις δικές τους χρυσές σελίδες στο μεγάλο βιβλίο του λαϊκού τραγ