Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 3, 2023

ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Εκδήλωση για το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου διοργανώνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αμυνταίου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:00, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από  Μουσική από DJ,  Οινομέλο και τοπικά κρασιά,  Κεράσματα και · Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Abebablωm. Συντονιστείτε επίσης για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ που θα προσφέρει μοναδικές μουσικές εμπειρίες. (Φορέας Διοργάνωσης Φεστιβάλ: Eπιμελητήριο Φλώρινας)

TO "PROSVASIS GRAND GALA 2" ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το “Prosvasis Grand Gala 2” διοργναώνει και φέτος η ομάδα του Κδαπ ΑμεΑ Πρόσβαση Φλώρινας στις 16 Δεκεμβρίου στο Κτήμα Τριανταφυλλίδη που δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής ένταξης των παιδιών με αναπηρία. Η πρωτότυπη ιδέα του “Prosvasis Grand Gala” εμπνεύστηκε (καλύτερα) από το project του “Beaute” που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, μέρα στην οποία τα παιδιά στο πλαίσιο της αυτόνομης διαβίωσης περιποιούνται τον εαυτό του (καλύτερα). Η χαρά των παιδιών φαινόταν στα χαμόγελα τους και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βιώσουν την ζωή ενός μοντέλου για μία μέρα. Έτσι λοιπόν, το όνειρο τους πραγματοποιήθηκε …έγιναν τα ΑΣΤΕΡΙΑ της πασαρέλας. Το πρώτο “Prosvasis Grand Gala” είχε τρομερή επιτυχία και η απήχηση στο κόσμο ήταν τεράστια, όπου ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τα 500 άτομα. Τα παιδιά κέρδισαν τις εντυπώσεις, εξέφρασαν την μοναδικότητα τους και κατάφεραν να μπουν στις καρδίες όλων. Ένα τέτοιο γεγονός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία και ο κόσμος το “αγκάλια

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε μία εξαιρετική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αμμοχωρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Εισηγητές/τριες ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Π.Ε. Φλώρινας και Επισκέπτρια Υγείας κα Αγνή Σιδηροπούλου, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΑΜΕΑ Π.Ε. Φλώρινας, κ. Χρήστος Σωτηριάδης και ο κ. Παναγιώτης Μίνγκας.Μέσα από τη μακρόχρονη εμπειρία τους στο αναπηρικό κίνημα, η κα Σιδηροπούλου και οι εισηγητές που τη συνόδευαν προσκάλεσαν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στον χώρο της αναπηρίας, φέρνοντάς τα σε επαφή με τα εμπόδια που θέτει η κοινωνία στην πραγμάτωση του δυναμικού των ΑΜΕΑ, αλλά και με τους τρόπους που μπορούν να τους παράσχουν υποστήριξη. Ο βιωματικός χαρακτήρας του λόγου τους ενέπνευσε τις μαθήτριες και τους μαθητές, οι οποίες/οι συμμετείχαν με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον και ενεργητικότητα.