Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 14, 2021

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Φλώρινας στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

Εικόνα
Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας "Ελένη Θ. Δημητρίου" με κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, ως επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και θεραπείας ασθενών από αυτόν, ο Δήμος Φλώρινας προμηθεύτηκε και παραχώρησε προς χρήση τον παρακάτω εξοπλισμό: 1. Δύο (2) συσκευές High Flow (αναπνευστήρες) για νοσοκομειακή χρήση. 2. Δέκα (10) set ανταλλακτικών (Θάλαμος υγραντήρα, κύκλωμα θερμαινόμενο LH2 κ.ά.). 3. Ρινικές μάσκες High Flow διαφόρων μεγεθών (large, μedium). 4. Δύο (2) τροχήλατες βάσεις με βραχίονα και καλαθάκι.

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ "ΟΡΥΚΤΟΙ ΠΌΡΟΙ-ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ-ΧΗΜΙΚΉ "

Εικόνα
Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του 1ου Διαδικτυακού Συνεδρίου Νέων Επιστημόνων με θέμα «Ορυκτοί Πόροι-Περιβάλλον-Χημική Μηχανική», το οποίο διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου 2021.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνεδρίασε την Πέμπτη 18/2/2021 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν τα εξής: 1. Ενημέρωση – συζήτηση για την ανάρτηση των δασικών χαρτών. 2. Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στον οικισμό Κωσταράζι του Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου: ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ. 3. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 40 MWp στη θέση “Αυλός” του Δήμου Καστοριάς, με φορέα του έργου: SΚGR PV11 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Ο «Ρωμιός» Η ζωή και ο Θάνατος…

Εικόνα
Ο λαός μας έχει χιλιοτραγουδήσει την ζωή μα ακόμα περισσότερο τον θάνατο. Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια είναι τα έπη που εξυμνούν εξίσου και τα δυό. Ο θάνατος κατέχει ιδιαίτερη θέση στα περισσότερα έργα πολλών σύγχρονων συγγραφέων και ποιητών(Παπαδιαμάντης, Ρίτσος, Παλαμάς). Πασίγνωστα τα μοιρολόγια της Αγίας Σοφίας, της Βασιλεύουσας, των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, των ηρωικών μακεδονομάχων, όπως του Παύλου Μελά που στην περιοχή της Φλώρινας ακόμα και στα γαμήλια τραπέζια είχε και έχει την πρωτοκαθεδρία. Ξακουστές κρητικές μαντινάδες, ηπειρώτικα, νησιώτικα, θρακιώτικα, ποντιακά τραγούδια εξορκίζουν τον θάνατο με το τραγούδι. Πρόσφατα φίλος μου από την Κρήτη μου ανέφερε ότι εξακολουθεί η ύψιστη τιμή για έναν νεκρό, η υποδοχή του στην είσοδο του χωριού από «κοπέλια» όπως και το να παραστέκονται μοιρολογίστρες από τα διπλανά χωριά όλη την νύχτα μέχρι και την εξόδιο ακολουθία του.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΆ

Εικόνα
  Στην Π.Ε. Φλώρινας βρέθηκαν 2 κρούσματα, εκ των οποίων 1 στο Δήμο Φλώρινας και 1 στο Δήμο Αμυνταίου. • Στην Π.Ε. Καστοριάς βρέθηκαν 2 κρούσματα στο Δήμο Καστοριάς.

Ε.Κ.Φ. : ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ Η ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΆ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΕΤ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία την νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp όπου οι πολίτες μπορούν από σήμερα να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα και τα tablets. Η λήψη είναι συμβατή σε όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων και tablets που χρησιμοποιούν λογισμικό android και ios. Η λήψη της εφαρμογής γίνεται μέσω των ψηφιακών ιστοτόπων διανομής εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα: α) του Google Play και β) του Apple Store.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δ ύο 40χρονοι ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σ υνελήφθησαν χθες, απογευματινές ώρες στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον αγροτικό συνεταιρισμό Φλώρινας επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Νίκλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Αλαβάκη. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕΡΟΣ 5ο

Εικόνα
Απολογισμός Πεπραγμένων Έργων και Δράσεων της Π.Ε. Φλώρινας Έτους 2020Μέρος 5ο Η δημιουργία πράσινων υποδομών, η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και οι δράσεις ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα-περιεχομένου, αποτελούν προτεραιότητα για την Π.Ε. Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ. : ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ το οποίο καθορίζει τις ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού, δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, τις προϋποθέσεις χορήγησης της αποζημίωσης, το ύψος και τη διαδικασία καταβολής της, ως εξής: Δικαιούχοι Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού (άρθρο 1) Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του άρθρου δεκάτου τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου(Α’ 64), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 είναι οι κάτωθι κατηγορίες εργαζομένων: α) Τα πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού και είναι υπόχρεα καταβολής εισφορών στον e – ΕΦΚΑ καθώς και τα πρόσωπα που αποφοίτησαν, από διετούς φοίτησης, Σχολές Ξεναγών εντός του 2019 και του 2020 και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Ξεναγών (ΜΗ.ΞΕΝ.) και διαθέτουν ξεναγική ταυτότητα.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργάνωσε περιοδική έκθεση σύγχρονων μικρογλυπτών του καλλιτέχνη Γιάννη Καστρίτση με τίτλο «Ο δρόμος προς τη θυσία» και βασικό θέμα τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. «Με αφορμή μύθους, ιστορίες και πρόσωπα της αρχαιότητας, αλλά και αντίστοιχα προσωπικά βιώματα, ο Γιάννης Καστρίτσης αναπλάθει και δημιουργεί ένα δικό του σύγχρονο μικρόκοσμο με αναφορές στην πρόσφατη αγροτο-κτηνοτροφική κοινωνία. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα, επαναδιαπραγματεύεται τη σχέση ανθρώπου-ζώου και θέτει ερωτήματα που τελικά αφορούν τη δράση του σύγχρονου ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, αφού η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα αντικατοπτρίζει την ευρύτερη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον».

Ε.Κ.Φ. : ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 939 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας πληροφορεί ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι αιτήσεις για 939 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από αυτές, οι 847 αφορούν Νοσοκομεία και οι υπόλοιπες 92 Κέντρα Υγείας.

Ε.Κ.Φ. : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι διευκρινίσεις για τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών και την ΑΠΔ στο πλαίσιο του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ περιλαμβάνει σε εγκύκλιο του ο e-ΕΦΚΑ. Όπως σημειώνεται το Δώρο Χριστουγέννων που αφορά περίοδο ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ», καταχωρείται στην Α.Π.Δ. μηνός Ιανουαρίου 2021 η οποία πρέπει να υποβληθεί, μέσω διαδικτύου, μέχρι τη Δευτέρα 01.03.2021. Η καταβολή των αντίστοιχων απαιτητών εισφορών πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 26.02.2021

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΉ Ν. Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΈΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ

Εικόνα
Τα μεγάλα έργα του Δήμου Φλώρινας που βρίσκονται σε εξέλιξη βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη με τον Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για ένα ακόμα 24ωρο, το τρίτο κατά σειρά, τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Φλώρινας βρίσκονται επί ποδός και συνεχίζουν την προσπάθεια καθαρισμού και την απομάκρυνση του χιονιού από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης της Φλώρινας.

ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΚΤΌΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΗΧΘΗ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εικόνα
Στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων προηχθη ο Ταξίαρχος Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Δημήτριος Παλαιογιαννης ο οποίος θα αποστρατευθει ύστερα από τριάντα (30) ημέρες, μετά τις κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος. Του ευχόμαστε καλή πορεία στη συνέχεια της πολιτικής του ζωής.

ΔΩΡΕΆ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ

Εικόνα
Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσφερθηκε από τον ιδιώτη (συμβολαιογράφο)Αναστάσιο Χρ. Χατζηχρήστου προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας, το οποίο θα διατεθεί στο Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα συναντήθηκαν στην Αθήνα οι Δήμαρχοι – μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων (Φλώρινας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Μεγαλόπολης), προκειμένου να συζητήσουν μαζί του όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τις περιοχές τους.

ΕΒΕ : "ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗ ΈΚΘΕΣΗ ΕΞΠΟΤΡΟΦ"

Εικόνα
Τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων – μελών του στην έκθεση «The DeIiFair by ΕΞΠΟΤΡΟΦ»     (https://expotrof.gr/ ) προτίθεται να διοργανώσει το Επιμελητήριο Φλώρινας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του Κορωνοϊού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΙΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, συμβάλει έμπρακτα στη στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου (μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων καθώς και ατόμων με κινητικά προβλήματα), παρέχοντας υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των δημοτών οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.