Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 28, 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GABE ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Πρόοδοι στις τεχνολογίες Βιομάζας και Βιοενέργειας» την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στο Ξενοδοχείο Esperos Palace στην Καστοριά. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος GABE (Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας για την αξιοποίηση της βιομάζας).Το έργο GABE είναι ένα διετές Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας” που διοργάνωσε η Περιφέρεια

Εικόνα
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του κτιρίου της ΖΕΠ.Παρούσα η κοινωνία των πολιτών, εθελοντές και φορείς που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης με τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην περιοχή.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Φλώρινας γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΡΥΧΑ ΑΧΛΑΔΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρέστη ο πρόεδρος της ΔΕΗ κος Παναγιωτάκης. ο Βουλευτής Κ.Σέλτσας τον ρώτησε για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τα ορυχεία της Αχλάδας, καθώς το ζήτημα αφορά αρκετούς συμπολίτες μας που εργάζονται εκεί.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 01 Μαρτίου 2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.Το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι: «Συνδιοργάνωση πολιτιστικού φεστιβάλ με αφορμή το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, προσκαλεί όλους τους φίλους του συλλόγου στην κοπή βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/3/2016 ώρα 20:00 στην ταβέρνα «Ο Ευκλείδης» (στον δρόμο για παλαιό ζωολογικό κήπο)….

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΣΤΥΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τo A΄ Ψυχοσσάβατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. ως ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Γι΄ αυτόν τον λόγο θα τελεστεί τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται στο Κατάστημα της Δ.Α. Φλώρινας, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00΄ υπέρ των πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο 2ος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ" ΣΤΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙ

Εικόνα
Τον πόνο του ξεριζωμού, ο οποίος γίνεται αφορμή για νέα όνειρα και νέες πατρίδες παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά», μέσα από το παραμύθι 'Το αηδόνι με τις δυο πατρίδες'. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Αμμοχωρίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "SPOTLIGHT: ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία "SPOTLIGHT: ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" (ΟΣΚΑΡ καλύτερης ταινίας 2016) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σήμερα Τετάρτη, 2 Μαρτίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εικόνα
Το, Σάββατο (27/02) προσκεκλημένος της εκπομπής ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' του φιλολόγου Γιώργου Θεοχαρίδη (10:00-11:30), με τον οποίο συζητήσαμε τα τραπεζικά ζητήματα, τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας το προσφυγικό καθώς και όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 5 ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι o ΑΗΣ Αµυνταίου-Φιλώτα ενδιαφέρεται για την πρόσληψη πέντε (5) εκτάκτων ηµεροµισθίων ανειδίκευτων εργατών, µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου (60 ηµεροµίσθια), για την κάλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών του Σταθµού.Καλούνται οι ενδιαφερόµενοι που επιθυµούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν από 02/03/2016 έως 11/03/2016 στη Γραµµατεία του Σταθµού την ειδική έντυπη Αίτηση –Υπεύθυνη ∆ήλωση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ως μη απαραίτητο έκρινε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας και δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, το έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το οποίο ζητείται από τους δήμους να γίνει η καταγραφή των κτηρίων για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, καθώς όπως ανέφερε η Περιφέρεια και οι αντιπεριφερειάρχες γνωρίζουν αν υφίστανται τέτοιοι χώροι.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #TOGETHER:13ο ΚΑΙ....ΤΥΧΕΡΟ

Εικόνα
Αισίως φθάσαμε στο 13ο και τυχερό μας τεύχος, όσο και αν κυριαρχούν οι προλήψεις για κάποιους, καθώς η αγάπη και η «ζεστή» αγκαλιά των αναγνωστών μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε, μέσα σ’ αυτό το «θολό» τοπίο που βιώνει η χώρα μας.Στο αποκριάτικό μας τεύχος θα πάρετε μια δυνατή δόση της «αποκριάτικης Κοζάνης» και όχι μόνο, αλλά και θα… δοκιμάσετε γεύσεις των ημερών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα: Το ακριτικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), λαμβάνει «ψίχουλα» από την κατανομή 500 θέσεων μελών διδακτικού προσωπικού, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ FORUM ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ενίσχυση και στήριξη της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας, θα συμμετέχει στο ‘’Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Forum’’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 18 Μαρτίου 2016.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ

Εικόνα
Μπορεί να είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο το ότι έκλεισε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και η Παθολογική Κλινική του, περισσότερο όμως Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο είναι το γεγονός ότι κάποιοι επέτρεψαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ "ΜΙΚΡΗ

Εικόνα

ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 52ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
52χρονο ημεδαπό για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. Χθες το βράδυ 63χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 52χρονος αποπειράθηκε να τον πλήξει στο λαιμό με μαχαίρι πλην όμως δεν τα κατάφερε γιατί αμύνθηκε με τα χέρια του. Αφού αναζητήθηκε ο 52χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Με τον πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ.Μιχάλη Κιούση συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη. Σκοπός της επίσκεψης του στην Φλώρινα ήταν η ενημέρωση του τοπικού Σωματείου σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο των βενζινοπωλών. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα αλλά και την χώρα (ασφαλιστικό, φορολογικά κ.α.).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Την Δευτέρα 29-02-2016 ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης Σάββας και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Βυσσίνης Ιωάννης του Επιμελητηρίου Φλώρινας συναντήθηκαν με τον νέο διευθυντή του ΑΗΣ Μελίτης κ. Παπαβραμίδη Δημήτριο στον ΑΗΣ Μελίτης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Δεληγιώργης Χρήστος- εργαζόμενος της ΔΕΗ.Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τον νέο διευθυντή, η δικτύωση και η συνεργασία της ΔΕΗ με την τοπική επιχειρηματικότητα (τηλεθέρμανση & θερμοκήπια).

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ" ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας»,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφέρειας, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ OPEN ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Εικόνα
Με 2 αθλητές και 3 αθλήτριες συμμετείχαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στις 27-28/2/2016.Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Ελευσίνα και πήραν μέρος 195 μικροί αθλητές/τριες από διάφορα σωματεία της χώρας. Ο σύλλογος της Φλώρινας έδωσε το παρόν σε 3 από τις 6 κατηγορίες που σχηματίστηκαν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μαζική συμμετοχή και νέων, κυρίως, σκοπευτών της ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ συνεχίστηκαν οι αθλητικές - σκοπευτικές δραστηριότητες της Λέσχης και αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά από μία εξαιρετική προπόνηση στο πεδίο βολής Φλώρινας το Σάββατο 27/2/2016, αρκετοί σκοπευτές δίπλα στους παλαιότερους, έκαναν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με  θέμα: Διαφανείς διαδικασίες, κόστος και προγραμματισμός στο νεοπροσφυγικό ζήτημα κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Εικόνα
Επέστρεψαν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις πριν από μερικές ημέρες (μετά από πολύμηνη καθυστέρηση), ενώ σήμερα τελέσθηκε και η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.

ΓΕΩΤΕΕ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Οι προτάσεις του Περιφερειακού Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2015-2019 της Π.Δ.Μ., είναι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της προσπάθειας ανάπτυξης του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της καλύτερης αξιοποίησης των διατιθέμενων φυσικών πόρων και μέσων με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, στοχεύοντας κυρίως στην ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και μέσω αυτού στην ανάπτυξη συνολικά της Περιφέρειας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 2 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις  11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 25ης ΕΚΘΕΣΗΣ DETROP ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 25ης έκθεσης Detrop - Artozyma στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης. Την έκθεση εγκαινίασε η Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Κόλλια και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας. Θερμά συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις του Νομού μας οι οποίες με την δυναμική που τις χαρακτηρίζει, τις μοναδικές γεύσεις, τα εκλεκτά προϊόντα της Φλωρινιώτικης γης εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης. 

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑΟΥΜΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
To πρώτο βραβείο καινοτόμου Προϊόντος έλαβε η οικογενειακή επιχείρηση ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ από τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας στη Detrop. Η επιχείρηση ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ Που έχει περάσει στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ. ΣΤΑ 4 ΑΔΕΡΦΙΑ. μια οικογενειακή Επιχείριση με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, & ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, αλλά & στην Δημιουργία ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ( ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ) με πολλά πιάτα Μοναδικής έμπνευσης & Γεύσης & πολλούς ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ πελάτες. Τα προϊόντα τους βρίσκονται ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες & όχι μόνο & σε Πολυτετέστατα Ξενοδοχεία & Καταστήματα ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ σε προϊόντα & υποπροϊόντα Πιπεριάς.!!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟ ΖΩΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου μια κάτοικος του χωριού Τροπαιούχος Φλώρινας άκουσε πυροβολισμό έξω από το σπίτι της και κλάμα σκύλου. Η γυναίκα βγήκε έξω αλλά δεν κατάφερε να βρει το ζώο και την επόμενη μέρα είδε τα αίματα από το κορμί του σκύλου να διαγράφουν μια απόσταση περίπου 100 μέτρων.Το σκυλί ένα από τα αδέσποτα που φρόντιζε ήταν άφαντο για μέρες ώσπου χθες εμφανίστηκε στην αυλή της τελείως εξαντλημένο να αιμορραγεί.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Εικόνα
Αγαπητέ κ. Υπουργέ, Με αφορμή τις ξαφνικές και μαζικές αφίξεις προσφύγων τις τελευταίες ημέρες σε δήμους της περιφέρειάς μας, συγκλήθηκε στις 25/2/2016 εκτάκτως το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό ζήτημα.Καταρχάς διαπιστώθηκε από όλους ότι το θέμα είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό καθώς μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν μικρά παιδιά, γυναίκες έγκυες και άνθρωποι με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων στο σώμα τους.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΙΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ

Εικόνα
Συνελήφθη απογευματινές προς βραδινές ώρες, το Σάββατο 27/2, από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, άνδρας 47 χρονών (δημόσιος υπάλληλος), o οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο αγοράκι (Ρομά). Το συμβάν φέρεται να συνέβη στον περιφερειακό δρόμο για Άρδασσα. Ο 47χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Καθάρισε το Ντέρμπι και την Ευρώπη ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Ο Αμύντας επικράτησε με 30-27 του Φιλώτα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς των πλέι-αουτ της Α1, καπαρώνοντας τη 5η θέση και την έξοδο στο Τσάλεντς Καπ της ερχόμενης περιόδου.Οι παίκτριες του Αμύντα ξεκίνησαν υποτονικά την αναμέτρηση και είδαν τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με διαφορά 5τερμάτων (3-8) στα πρώτα 10λεπτά του αγώνα.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Εικόνα
Συντοπίτες-συντοπίτισσες Ενημερώνεστε για τις πολιτικές εξελίξεις στο προσφυγικό, κυρίως όμως για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται τον τελευταίο καιρό καθώς η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική. Ήδη έχουν αποκλεισθεί από τα σύνορα οι Αφγανοί πρόσφυγες και ακολουθούνται ακραίες πλέον καθυστερήσεις στην έξοδο Σύρων και Ιρακινών από τα βόρεια σύνορα, καθώς αυστηροποιείται σε υπερβολικό βαθμό η διαδικασία ελέγχου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΙΝΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις, για την ευγενική τους συμμετοχή και προσφορά στην 4η συνάντηση της «Ακαδημίας Οίνου» του Συλλόγου μας.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης του αγώνα των αγροτών στα 69 μπλόκα της Ελλάδας, από το μπλόκο Αμυνταίου-Πύργων σας ανακοινώνουμε ότι κορυφώνουμε τον αγώνα με την παρουσία μας στην γιορτή Αγροτών στο Κιλελέρ σήμερα Κυριακή 28/02/2016. Εκ της συντονιστικής Επιτροπής

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 53ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Έναν 53χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, συμμετείχαν, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βουλευτές της περιοχής, ο Πρόεδρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε., θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Δήμαρχοι, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, εκπρόσωποι της εκκλησίας, εθελοντικές οργανώσεις και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.