Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 23, 2015

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 39 ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας σε περιοχή της Φλώρινας , αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Τερλέκη Δημήτριο, για τη δωρεά τριών (3) αντιτύπων του συγγράμματός του με τίτλο «ΑΝΕΥ ΕΛΕΓΧΟΥ - Ποιητικές Συλλογές», προς ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Παρασκευή 28-8-2015 έγινε η κλήρωση πρωταθλημάτων Α1 και Α΄ κατηγορίας στα γραφεία της ΕΠΣ Φλώρινας , παρουσία 6 εκπροσώπων ομάδων σε σύνολο 22. Η έναρξη των πρωταθλημάτων θα αρχίσει 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Θεατρική Παράσταση ’’Φωνάζει ο Κλέφτης’’ στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου

Εικόνα
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Αμύνταια 2015, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του συλλόγου γυναικών Λεβαίας, παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά "Φωνάζει ο κλέφτης" , την Κυριακή 30/8, στις 20:00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ "ΟΧΛΗΡΟΙ" ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ΟΧΛΗΡΟΙ» Κοζάνης νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημοσίως όλους, όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της παράστασης «ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» την Τρίτη 25 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο του Αριστοτέλη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εικόνα
Σε μία διεξοδική ενημέρωση του σώματος του Διοικητικού Συμβουλίου προέβη το Προεδρείο του Σωματείο κατά τη συνεδρίασή του το πρωί της Παρασκευής. Εκτός από τον απολογισμό της δράσης που ανέπτυξε το Σωματείο κατά τους θερινούς μήνες, δόθηκε και το «στίγμα» του προγράμματος και των δράσεων στις οποίες πρόκειται να προβεί ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αμέσως μετά τις εκλογές και ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εικόνα
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εβρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή ενός διαχρονικού και καθημερινού αγώνα που στόχο έχει την διασφάλιση της εργασίας και των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους εργαζόμενους στο χώρο της ΔΕΗ, αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία και αναταραχή των μεταλλωρύχων στις Σκουριές της Χαλκιδικής και στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους για εξασφάλιση της ομαλής συνέχειας των εργασιών στα μεταλλεία της Κασσάνδρας και Σκουριών.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ

Εικόνα
Σήμερα, οι συνταξιούχοι είδαν να παίρνουν μειωμένες τις συντάξεις τους λόγω αυξημένων εισφορών στον ΕΟΠΥΥ. Μόνο από αυτό το μέτρο, οι συνταξιούχοι θα χάνουν κάθε χρόνο 850 εκ. Ευρώ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς γίνεται γνωστό οτι εκδόθηκε εγκύκλιος που αφορά «Συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών», προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Αντιπεριφέρεια Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι στις επόμενες ημέρες θα διενεργηθεί διανομή ροδάκινων μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του ΤΕΒΑ.Τα σημεία διανομής θα είναι οι Δήμοι - Εταίροι των Κοινωνικών Συμπράξεων με Επικεφαλής τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.Για την παραλαβή των ποσοτήτων των ροδάκινων θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές παραλαβής (δύνανται να είναι οι ίδιες που έχουν δημιουργηθεί για τις ανάγκες του ΤΕΒΑ).

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 290 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας σας γνωρίζει πως εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2014 (ΦΕΚ 11/05-09-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που α φορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, διακοσίων ενενήντα (290) θέσεων προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.E.), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ Η WIND

Εικόνα
Η WIND , αρωγός σε δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον , στηρίζει το σπουδαίο έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και γίνεται ενεργό μέλος στο πρόγραμμα περίθαλψης τραυματισμένων αρκούδων, υιοθετώντας τον μικρό Γιώργο. Εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι , η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον καθίσταται αδύνατη και για τον λόγο αυτό η WIND αναλαμβάνει όλα τα έξοδα περίθαλψης και φιλοξενίας του μικρού αρκούδου στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

ΣΥΛΛΗΨΗ 18ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Για κλοπή συνελήφθη 18χρονος στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος χθες 26-08-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Πτολεμαΐδας, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, τμήματα του οποίου τοποθέτησε σε μοτοσικλέτα που κατείχε και χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Εικόνα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την παράταση της έκθεσης της Άννης Καλτσίδου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και φιλοξενείται στη Ρωμαϊκή Αγορά.Η Άννη Καλτσίδου σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο Οικονομικό Τμήμα και στη Σχολή Καλών Τεχνών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ "ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ" ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ "ΛΑΣΣΑΝΕΙΩΝ 2015" ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του Εικαστικού Δρώμενου με τίτλο: «Το πλέον ολοκληρωμένο έργο τέχνης» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των «Λασσανείων 2015».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ε.Κ.Φ. ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας συγχαίρει τους νέους και τις νέες του τόπου μας για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Με αφοσίωση στοχοθέτηση και σκληρή δουλειά πέτυχαν ένα δύσκολο στόχο.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν τα ποσοστά των επιτυχόντων μαθητών των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ OMA ΔΑ Α ΚΑΙ Β) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Δευτέρα 31 Αυγούστου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στη 1:30 μ.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα στο γραφείο Δημάρχου.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 3,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 7::00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Εικόνα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:00 το απόγευμα στην Π.Ε. Φλώρινας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 18 χιλ.Νοτιοδυτικά της Φλώρινας με εστιακο βάθος 10 χιλ.

Μεγάλο οπλοστάσιο σε κατοικία στην Πτολεμαϊδα-Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής-Μια σύλληψη!

Εικόνα
Μπροστά σε ένα μεγάλο και πρωτόγνωρο, για τα δεδομένα της περιοχής, οπλοστάσιο βρέθηκαν οι άντρες της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας και οι αστυνομικοί που, σήμερα Πέμπτη, νωρίς το πρωί, μπήκαν σε κατοικία, στην πόλη της Πτολεμαϊδας!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ. ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου πρώην Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας, έργο το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης πράξης με τίτλο «Innovative educational programmes enhancing the environmental resources of the cross-border region Pelagonija/Florina» (Πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα ενίσχυσης των περιβαλλοντικών πόρων της διασυνοριακής περιοχής Πελαγονίας - Φλώρινας), με ακρωνύμιο «ZOO Innovative», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2007-2013.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εικόνα
Με  αφορμή την οριστική δημοσίευση των επιτυχόντων μαθητών  στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, το τοπικό τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. /ομίλου ΔΕΗ, οφείλει να συγχαρεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που έπειτα από κόπους και μόχθους χρόνων, υπό πραγματικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ο αγώνας τους ευοδώθηκε! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και όλες σας!

ΆΚΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Εικόνα
Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στον υποστηρικτικό τους ρόλο που τους ανατέθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τη Διεύθυνση που «έτρεξε» σχετικά γρήγορα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και αφορούσε στην υποβολή της σχετικής αίτησης με όλα τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις ΟΑΕΔ, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, ΑΜΚΑ, κ.λ.π.), προκειμένου να ενταχθούν τα τέκνα των ενδιαφερομένων στα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα δεκάδες προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ. Για πρώτη φορά ο Δήμος Φλώρινας έχει εξασφαλίσει επιπλέον 465 θέσεις δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης (αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, σε 9 νέες δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.Με την εξασφάλιση των δωρεάν θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμο

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εικόνα
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-2015, θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιβράβευσαν τους κόπους τους και τη σκληρή προσπάθεια ετών με την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εικόνα
Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια δοκιμασία σημαντική, καθώς ανοίγει νέους δρόμους στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον. Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία, σε μια πορεία ζωής που διαμορφώνεται από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε συνεχώς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
«Η λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα σαφέστατα θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και έχει πολλά οφέλη όμως θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα τις δεσμεύσεις που θα έχουν οι ψαράδες και οι λουόμενοι της περιοχής καθώς θα πρέπει ένα μέρος της λίμνης να απομονωθεί για την λειτουργία του υδατοδρομίου» επεσήμανε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στην Θωμαή Αδάμου ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης αναφερόμενος στο θέμα.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Τα μέτρα του νέου μνημονίου και οι τρέχουσες εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των ενημερωτικών συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την ερχόμενη εβδομάδα στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης, Φλώρινας, και Πτολεμαΐδας, ενώ την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εικόνα
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων, για τις προσπάθειες και τους κόπους χρόνων που ανταμείφθηκαν, καθώς και στους γονείς και τους δασκάλους τους που κόπιασαν και μόχθησαν εξίσου με τους ίδιους. Όσο για τους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν το τέλος στην επίτευξη των στόχων τους ούτε το μοναδικό βήμα για προσωπική πρόοδο. 

ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Εικόνα
Υψηλό ποσοστό επιτυχίας είχαμε στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας με το 63% των υποψηφίων να έχουν καταφέρει το στόχο τους για την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στην Θωμαή Αδάμου ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Ιωάννης Τζώτζης από το σύνολο των υποψηφίων της Φλώρινας το 70% πέρασε σε ΑΕΙ και το 30% σε ΤΕΙ ενώ τρία άτομα κατάφεραν να πιάσουν τα μόρια για την εισαγωγή τους σε ιατρικές σχολές.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Εικόνα
«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.Ένα ταξίδι κόπων και προσπαθειών μόλις έφτασε στο τέλος του. Αρχίζει όμως ένα νέο που εύχομαι να στεφθεί με ανάλογη επιτυχία.Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης τόσο στις οικογένειες των υποψηφίων για την ψυχολογική στήριξη που προσέφεραν στα παιδιά τους, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, που στέκεται στο πλευρό των μαθητών και μοιράζεται την αγωνία και την ελπίδα τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Εικόνα
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσους μαθητές και όσες μαθήτριες κατάφεραν να εισαχθούν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ FESTIVAL ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο.Φ. ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015’ διοργανώνει: Την Κυριακή στις 30-8-2015 και ώρα 17:00, το 4ο ΠοδηλατικόFESTIVAL δεξιοτεχνίας, με πολλά happenings, για μικρά παιδιά ηλικίας από 4 έως 15 χρονών και καλεί όλους τους μικρούς ποδηλάτες να συμμετέχουν, στην πλατεία της Φλώρινας - στα Κανόνια -. · Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει τις στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, με την κωδική ονομασία «Pacifier» (Σχετικό Δελτίο Τύπου μας από 20-08-2015 ). Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποίησε την εμπλοκή και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, στη Λευκάδα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας επιχείρησης, διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟ R , για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Π.Σ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ:ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συζητήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το θέμα των μετεγκαταστάσεων της Μαυροπηγής και των Αναργύρων.Διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι, ένα χρόνο μετά από την ημέρα που ανέλαβε ο κος Καρυπίδης τη Διοίκηση της Περιφέρειας: 1ο η διαδικασία για τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, στο νέο χώρο, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Εικόνα
"Βαδίζοντας προς τις εκλογές ακούμε άλλοι να λένε ¨εμείς εγγυόμαστε¨, άλλοι ¨εμείς μπορούμε¨, άλλοι ¨εμείς μπορούμε καλύτερα¨. Αγνοούν ή δεν έχουν αντιληφθεί το μεγάλο δίδαγμα της κρίσης. Κανένας δεν μπορεί μόνος του.  Γι΄ αυτό εμείς στο ΠΑΣΟΚ λέμε ¨μόνο μαζί μπορούμε¨.

ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΝΤΑΣΗΣ 4,2 Ρίχτερ

Εικόνα
Το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους  4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν στο Πισοδερι Φλώρινας 18 χιλ Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Φλώρινας  . Το εστιακο βάθος ήταν 10 χιλ. Στις 23:39 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2,6 Ρίχτερ 3 χιλ. Βόρεια - Βορειοανατολικά της Καστοριάς με εστιακο βάθος 5 χιλ.ο οποίος έγινε αισθητος και στην πόλη της Φλώρινας.

ΔΥΟ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΩΡΑ

Εικόνα
Δύο σεισμικες δονήσεις μικρής έντασης σημειώθηκαν πριν λίγα λεπτα στην Φλώρινα.  Λεπτομέρειες σε λίγο

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 43 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
43χρονο ημεδαπό, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών. 

ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΟΙ ΟΧΛΗΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2015».Στο υπαίθριο θέατρο του ΦΣΦ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ η θεατρική ομάδα ΟΧΛΗΡΟΙ Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση με τον Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, το εικαστικό εργαστήρι Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας παρουσίασε την παράσταση «ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», όπου μέσα από μια πρωτότυπη καλλιτεχνική συνάντηση μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα ίχνη της μνήμης του.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧOΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Με την ανακοίνωση των Βάσεων εισαγωγής στις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον σπουδαίο ρόλο που παίζει το κομμάτι αυτό στη ζωή των μαθητών, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναγνωρίζει την προσπάθεια και τον κόπο όλων των υποψηφίων, αλλά και των εκπαιδευτικών και των γονέων τους.

ΣΥΛΛΗΨΗ 44 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

Εικόνα
44χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο, βρέθηκαν εντός αυτού δύο (2) πτυσσόμενα μαχαίρια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων, τα οποία και κατασχέθηκαν συνέλαβαν στην Κοζάνη , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 67 ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε κλοπή που έλαβε χώρα στη Φλώρινα και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας Συγκεκριμένα, 67χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 06-06-2015 έως 22-08-2015 άγνωστα άτομα εισήλθαν στο σπίτι της στη Φλώρινα και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή αξίας, κατά δήλωσή της, 100.000 ευρώ.

ΣΥΛΛΗΨΗ 38 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Έναν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν  αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Δεσκάτης Γρεβενών.  Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής, έναν 24χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Για να δείτε τις βάσεις μπείτε εδώ Οι υποψήφιοι για να δουν τα αποτελέσματα θα χρειαστούν α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 19.101 ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για 19.101 θέσεις απασχόλησης, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο oaed.gr και μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού και θα παραμείνει ανοικτή εως τις 14 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Σας καλούμε την Παρασκευή 28/8/2015 και ώρα 9:30 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με το ακόλουθο θέμα ημερήσιας διάταξης : 1) Ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 70 ΞΙΦΟΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 9ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Παρά τις δύσκολους καιρούς, ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας οργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας με την συμμετοχή 70 ξιφομάχων από Ελλάδα (Κρήτη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα – Καστοριά – Φλώρινα), Κύπρο και Ρουμανία. Ιδιαίτερη Τιμή αποτελεί η παρουσία των Εθνικών Ομάδων Εφήβων και Νέων της Ρουμανίας με επικεφαλής την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εφήβων 2015Alexandra Predescu.Με την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών αλλά και τις εξαιρετικές υπηρεσίες του Platithea Resort και του Ξενοδοχείου Αριάδνη προβλέπεται ένα εξαιρετικό 10ήμερο (28 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου) με πολύ κούραση, καλό φαγητό και διασκέδαση.