Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΕΘΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ δασική φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στα βουνά της Υδρούσας Φλώρινας. Η πυροσβεστική Φλώρινας κινήθηκε άμεσα με δύο οχήματα και 8 πυροσβέστες για την κατάσβεση της. Η φωτιά, που έσβησε τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο υποδιοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας Τραινός Δούγκας, έκαψε 10 στρέμματα ξερών χόρτων και κέδρων χωρίς ευτυχώς να πλησιάσει σε κατοικημένη περιοχή και να κινδυνέψουν σπίτια και άνθρωποι.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά Παναγιώτη ,το μέλος του συλλόγου μας και νυν βουλευτή Σύριζα ν. Κοζάνης κ. Δημητριάδη Μίμη , την Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κισκίνη Κωνσταντίνα ,το μέλος του συλλόγου μας κ Γκολιά Γεώργιο καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας , Γεν. διεύθυνση κοινωνικής αλληλεγγύης Διεύθυνση Πολιτικών ΑμεΑ προκειμένου ο σύλλογός μας να στηριχθεί οικονομικά για την συνέχιση λειτουργίας του κέντρου φροντίδας παιδιών ΑμεΑ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
-Η- -Ο-

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ -ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

200 φοιτητές με τους συνοδούς καθηγητές τουςΤο Τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή – πρακτική άσκηση στην περιοχή του Δήμου Πρεσπών στο πλαίσιο του μαθήματος «Αποκατάσταση παραδοσιακών κτιρίων». Στόχος της εκπαιδευτικής εκδρομής είναι η μελέτη της αρχιτεκτονικής παράδοσης της περιοχής μας και η εκπόνηση προτάσεων για την αποκατάσταση συγκεκριμένων κτιρίων.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Χάθηκε 88 χρόνος στην Φλώρινα από το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου .Τελευταία φορά εθεάθη κοντά στον Ιερό Ναό Αγιου Παντελεήμονα Φλωρινας.Φορούσε παρόμοια ρούχα με αυτά στην φωτογραφία.Περπατάει αργά και κρατάει μπαστούνι. Δεν γνωρίζει ελληνικά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο προβλημα υγείας. Η οικογένειά του απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με τον αριθμό 6984591496.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΦ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑ Φλώρινας από τους 54 εγγεγραμμένους συμμετείχαν οι 42.


20 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 36 και 49 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων., συνελήφθησαν  σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας,

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. - Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος Τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019. Η Δυτική Μακεδονία συμμετέχει ως πιλοτική περιφέρεια στην Πλατφόρμα Λιγνιτικών Περιφερειών υπό μετάβαση, μια πρωτοβουλία της η οποία θα διευκολύνει την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων και τη χάραξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στις Περιφέρειες υπό μετάβαση.

ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ 2 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε 2 προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Ψυχικής Υγείας και Υπηρεσιών για τις Εξαρτήσεις, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 888.000 €, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)». Οι δράσεις στήριξης ψυχικής υγείας που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης περιλαμβάνουν:
· Ειδικό Κέντρο Ημέρας για άτομα με Alzheimer ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με Αλτσχάϊμερ και άλλες συναφείς διαταραχές και
· Προγράμματα Έγκαιρης Παρέμβασης σε άτομα που πάσχουν από άνοια μέσω δράσεων διασύνδεσης των Κέντρων Ημέρας Alzheimer με Μονάδες ΟΤΑ για την Τρίτη ηλικία (ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ), καθώς και δράσεων διασύνδεσης των Ιατρείων Μνήμης με Κέντρα Υγείας.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει του συμπολίτες μας ότι στις 18/2/2019 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευές – Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων Δήμου Αμυνταίου» ανάμεσα στον Δήμο Αμυνταίου και τον ανάδοχο εργολάβο που προέκυψε από την δημοπράτηση του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 86.400,00€ και χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Αντικείμενο του έργου θα είναι η επισκευή και συντήρηση κτιρίων σχολικών μονάδων στο σύνολο των οικισμών του Δήμου Αμυνταίου. Μεταξύ των άλλων θα κατασκευαστούν ράμπες πρόσβασης και τουαλέτες ΑΜΕΑ στα σχολεία που δεν διαθέτουν και θα γίνουν συντηρήσεις - ελαιοχρωματισμοί εσωτερικοί και εξωτερικοί σε σχολικά κτήρια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 4:00 το απόγευμα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1: Πρόσληψη Δύο Κτηνιάτρων με Σύμβαση Εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Εισηγητής : ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
2:5η Τροποποίηση Προϋπολογισμού ΠΔΜ (5η 2019).
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Ηλίας Κάτανας
3: Παράταση Διάρκειας της Προγραμματικής Σύμβασης για το Έργο «Εκπόνηση Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) για την Ένταξη των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας στο Σύμφωνο των Δημάρχων». 
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος και Μεταφορών, κ. Γέρου Κωνσταντίνος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Κύριε Πρόεδρε
Σε διαχρονική βάση, το θέμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ αποτέλεσε «πάγιο» αίτημα του Σωματείου καθότι –επίσης διαχρονικά- οι ανάγκες στην Επιχείρηση υπήρξαν πάντα αυξημένες. Οι χώροι δραστηριότητας πολλοί, τα πόστα πολλά, οι ανάγκες πολλαπλές.
Η αλήθεια είναι ότι για ένα τόσο καίριο και ουσιαστικό θέμα –θέμα από το οποίο εξαρτάται η ορθή λειτουργία της επιχείρησης (με ότι αυτό σημαίνει)- το Σωματείο χρειάστηκε να «ξοδέψει» πολύ κόπο και χρόνο, την ώρα που κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο για πράγματα αυτονόητα να χρειάζεται τόση πολλή προσπάθεια την ώρα μάλιστα που υπάρχουν πλείστα άλλα ζητήματα τα οποία χρήζουν διαχείρισης.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΙΕΡΕΑ

Καθόλου δεν μας εξέπληξε το συμβάν που έλαβε χώρα στη διάρκεια της κοπής της πίτας στο ΕΒΕ και όσα ακολούθησαν από τον συγκεκριμένο «ιερέα». Σε αντίθεση με όσους εξεπλάγησαν εμείς το αναμέναμε και ήμασταν σίγουροι γι’ αυτή την εξέλιξη. 
Το αναμέναμε γιατί το ποιόν, το παρελθόν αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά του συγκεκριμένου «ιερέα» είναι γνωστά σε όλο τον φλωρινιώτικο λαό αλλά και γιατί είμαστε σίγουροι ότι αυτό οργανώθηκε και γενικεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Άλλωστε αυτό προκύπτει και εκ του γεγονότος ότι σε χρόνο μηδενικό το θέμα «έπαιξε» σε ΜΜΕ της Αθήνας και μάλιστα σε ΜΜΕ συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου πριν καλά - καλά «παίξει» στη Φλώρινα.

ΟΞΙΦ ΠΑΝΤΟΥ

Πλούσια δράση για τις ομάδες του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας το Σ/Κ που μας πέρασε.
Κορυφαία στιγμή για όλες και όλους τους Πρωταθλητές μας ήταν η Βράβευσή τους από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σ. Μπίρο το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στη Φλώρινα. 45 συνολικά αθλητές και αθλήτριες μας τιμήθηκαν για τις ξεχωριστές τους διακρίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, περισσότερους από κάθε άλλο σωματείο.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΞΙΦ είναι το μοναδικό σωματείο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία που κατέχει την 1η θέση στην Πανελλήνια Γενική Κατάταξη Σωματείων σε Ολυμπιακό Άθλημα και μάλιστα για 3 συνεχή χρόνια (2016-2017-218). Το Δ.Σ. του Ομίλου θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια για την Μέγιστη Τιμή τον κ. Θ. Καρυπίδη και τον κ. Σ. Μπίρο.
Το αγωνιστικό ραντεβού για τις ομάδες του ξίφους μονομαχίας του σαββατοκύριακου ήταν στην Παιανία με το Κύπελλο «Ανδ. Γερμακόπουλος» και το Kids Cup Vol. 4 από τον ΑΡΙΣΤΩΝ Παιανίας με την υποστήριξη του Προγράμματος Stand & Fence του Ο.ΞΙ.Φ.
Στους Άνδρες (82 συμμετοχές) ο Στέργιος Τσώκας κατέκτησε την 7η θέση και ο Νικόλας Τσώκας την 11η ενώ στην Γυναίκες (55 συμμετοχές) η Θώμη Αναστασίου κατέκτησε την 9η θέση.

Στο Kids Cup η Κάτια Αιβαλιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -11 (27 συμμετοχές) αν και προηγήθηκε στον Τελικό 9-5 ενώ η Χαρά Παυλίδου ήταν 6η. Επίσης, χάλκινοι στα -11 ήταν ο Αδάμ Ζαραβέλης και ο Κωνσταντίνος Κιάνας ενώ ο Νίκος Κιάνας κατέκτησε την 5η θέση (32 συμμετοχές). Στα -14 αγοριών (31 συμμετοχές) ο Βασίλης Τσώκας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τον Βασίλη Χαλβατζή 9ο, τον Άγγελο Αιβαλιώτη 11ο και τον Στέφανο Γρηγοριάδη 25ο. Στα κορίτσια -14 (17 συμμετοχές) η Μαρία Τυριακίδου ήταν 5η και η Άννα Σταυρίδου ήταν 7η.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΔΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Κεντρική παράμετρος της φιλοσοφίας του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας και του Παραρτήματος Αμυνταίου είναι η συμβολή του σχολείου στον γραμματισμό των εκπαιδευόμενων αναφορικά με τον ρόλο τους στην κοινωνία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου με σκοπό να εξοικειωθούν με τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να βιώσουν, σε αυθεντικές συνθήκες, δημοκρατικές διαδικασίες όπως η δυναμική αντιπαράθεση, η διαλεκτική σύνθεση απόψεων και η λήψη αποφάσεων με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Είχε προηγηθεί μέσα στην τάξη, σε θεωρητικό επίπεδο, η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε υποχρέωση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου τόσο για τη θερμή υποδοχή προς τους εκπαιδευόμενους όσο και για την προθυμία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ενηλίκων στη Φλώρινα.
Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ
Το πεδίο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών (ΨΑΣ – Digital Humanities) προκύπτει διεθνώς από το συγκερασμό της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Τεχνολογιών εν γένει με τα πεδία που εμπίπτουν στο χώρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Περιλαμβάνει τη συστηματική χρήση/αξιοποίηση ψηφιακών πόρων και εργαλείων στις Ανθρωπιστικές Σπουδές, αλλά και την αποτύπωση των εφαρμογών τους σε πρακτικό επίπεδο.
Πρόκειται για ένα πεδίο που δείχνει να διευρύνεται διαρκώς, έχοντας περάσει από την ψηφιακή αρχειοθέτηση, την ποσοτική ανάλυση και τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων στην αξιοποίηση πιο σύνθετων μεθόδων ανάλυσης και αναπαράστασης πληροφορίας, δανειζόμενο στοιχεία από το πεδίο της οπτικοποίησης πληροφορίας (information visualization), ασχολείται με large image sets, τρισδιάσταση μοντελοποίηση ιστορικών τεχνουργημάτων, δημιουργία εικονικών κόσμων και εναλλακτικών πραγματικοτήτων, μεταξύ άλλων. Πεδία που εμπίπτουν στις ΨΑΣ είναι η ιστορία, η φιλοσοφία, η γλωσσολογία, η λογοτεχνία, οι τέχνες, η αρχαιολογία, οι κοινωνικές επιστήμες και διάφορα άλλα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΝΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με χωρική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Φλώρινας ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ , ΕΣΠΑ 2014-2020, «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ : Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο Φλώρινας (ημιόροφος), Πτολεμαίων 1, στη Φλώρινα Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ και γενικότερα για την εκδήλωση στα τηλ.23850-22466, 2310-480.000). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας : Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Ειδικότερα  

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστο Παπούλκα πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τους αθλητές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο βράβευσε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας «Αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος».