Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 2, 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει, την έναρξη του προγράμματος επανασύνδεσης ρεύματος του υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα οι καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα τους παρέχεται το ειδικό βοήθημα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το βοήθημα θα καλύπτει το 30 έως και το 100% της οφειλής (ανάλογα με το ύψος της) ενώ το υπόλοιπο ποσό θα ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις και θα χορηγείται με απόφαση τοπικών επιτροπών ανά Δήμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στο τηλέφωνο 2386350116 (κ. Θεοδωρίδης Αβραάμ).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζει τις επαφές του το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Φλώρινας. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος και τα μέλη επισκέφτηκαν στα γραφεία τους τον βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Παλιογιάννη, τους οποίους και ενημέρωσαν για τους σκοπούς της Ένωσης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΑΜΠΑ

Εικόνα
Ιδιαίτερη χαρά αισθάνθηκα πληροφορούμενος την εκλογή ενός γνωστού από τα παλιά, ενός Φλωρινιώτη - Δυτικομακεδόνα, του Πασχάλη Φορτομάρη, που εκλέχθηκε επάξια στην θέση του Προέδρου στην Κτηνιατρική Σχολή του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει με τα νέα του καθήκοντα και εκπλήρωση όλων των στόχων του που αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τον γεωτεχνικό κλάδο. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΆΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, Ph.D., Μ.Sc.

ΣΥΛΛΗΨΗ 33ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΙΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
33χρονος ημεδαπός για απείθεια και παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού, συνελήφθη στην Φλώρινα από αστυνομικούς του τμήματος Βεύης Φλώρινας. Ο 33χρονος συνελήφθη καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Νίκης σχετικά με τη μη ύπαρξη δυνατότητας εισόδου στη χώρα από το σημείο διαβατηριακού ελέγχου της Νίκης, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να μεταβεί σε άλλο ενεργό σημείο εισόδου, ώστε να υποβληθεί σε δειγματοληπτικό ιατρικό έλεγχο. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 46χρονος  σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -25,2- γραμμαρίων. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Σε απάντηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρεσπών που εκδόθηκε στις 22-6-2020 αλλά και των δηλώσεων του δημάρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, σχετικά με το μνημείο που έστησε η ομάδα μας «Μακεδόνες Δραμινοί» στο Πισοδέρι, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: α) Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρεσπών αναφέρει ότι το λογότυπό μας περιέχει μόνο τη φράση «Μακεδόνες Δραμινοί» και ότι τάχα εμείς προσθέσαμε στο μνημείο και τη φράση «σκίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών». Αυτό δεν είναι αληθές επειδή στο λογότυπο της ομάδας μας περιέχεται και η φράση «σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών». Αυτό το γνωρίζει ο δήμαρχος Πρεσπών αφού έβαλε την υπογραφή του δίπλα από το λογότυπό μας στο έγγραφο που είχαμε στείλει. β) Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρεσπών αναφέρει ότι την ημέρα της τοποθέτησης του μνημείου δεν έγινε κάλεσμα σε πολίτες φορείς, πλην του Δημάρχου, ούτε καν της κοινότητας Πισοδερίου.

ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ 10 ΕΡΓΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.939.225 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 10 έργων που αφορούν στη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων, σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3.939.225,77 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020.

Ε.Κ.Φ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Τουρισμού οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος « Τουρισμός για Όλους », στην ιστοσελίδα: https://www.tourism4all.gov.gr/ Δείτε εδώ τους τελικούς δικαιούχους: https://www.tourism4all.gov.gr/ Σε περίπτωση που έχει γίνει δεκτή η αίτηση σας θα δείτε το παρακάτω μήνυμα:

ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 3.355,297 ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκαν, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, έξι (6) νέα έργα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση Δημόσιων Κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.355.297,81 ευρώ. Αναλυτικά, τα έργα που εντάχθηκαν είναι: · Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου Δήμου Βοΐου, με δικαιούχο τον Δήμο Βοΐου, προϋπολογισμού 387.849,49 ευρώ.

Ο ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ :ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Εικόνα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι παρατείνεται για δύο μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η τηλεργασία σύμφωνα με Κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας. Ειδικότερα ορίζεται η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ΄ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Π.Ν.Π.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1,2ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 2014-2020

Εικόνα
O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη της χρηματοδότησης της επέκτασης και αναβάθμισης των υποδομών Α'βάθμιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.197.400 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ "TERRAVINO" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Υφ. Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου παρευρέθηκετην Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στη Φλώρινα, όπου συμμετείχεστην 4η εκδήλωση οινοτουρισμού "TerraVino" που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας InterregIPA, από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).  Στον χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι η Φλώρινα να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στον Ελληνικό οινικό χάρτη και ότι η ανάπτυξη του οινοτουρισμού μπορεί να συντελέσει στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της περιοχής.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ YUHUA LIU

Εικόνα
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με την διεθνή γαλλίδα αθλήτρια κινεζικής καταγωγής Yuhua Liu. Η 24χρονη Liu, Νο 1 στην Ελλάδα, αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των ΣΑΡΙΣΩΝ και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξανά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!!! Η Διοίκηση των ΣΑΡΙΣΩΝ προτίθεται να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αθλήτριες από το εξωτερικό. Σύντομα θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ. Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Εικόνα
Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα "Πόλεμος και Ειρήνη. Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και η στάση της Αριστεράς" διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην  «Οδό ονείρων». Η εκδήλωση θα γίνει  στις 20:00 το βράδυ  όπου θα γίνει Προβολή Ντοκιμαντέρ «Καπετάν Κεμάλ» και ομιλία Παναγιώτης Ξομπλίδης, μέλος ΠΕ του ΝΑΡ.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι εξελίξεις στη Τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης, ήταν το κυριάρχο θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ενότητα Συνεργασία" Στάθης Κωνσταντινίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.Μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε  πως οι εξελίξεις είναι αρνητικές και η τηλεθέρμανση εγκαταλείπεται άρον – άρον. Κάλεσε  τον δήμαρχο Φλώρινας να επανεξετάσει τη θέση του, καθώς όπως είπε «υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο χρόνου για να αναθεωρηθεί η στάση της δημοτικής αρχής. Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι και ως εκ τούτου δεν χρεώνουμε σκοπιμότητες στον κ. Γιαννάκη. Εξετάζοντας το ζήτημα καλοπροαίρετα, θεωρούμε ότι έχει κάνει λανθασμένη εκτίμηση.Η τηλεθέρμανση είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο μας. Είναι κρίμα ένα έργο που ξεκίνησε, έστω και μετά από χίλια-μύρια κύματα, να πάει χαμένο. Έφτασε στην είσοδο της πόλης ,τα υλικά πληρώθηκαν και η εταιρεία ήταν έτοιμη να εισέλθει στον αστικό ιστό για να κατασκευάσει το δίκτυο. 17.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν επί συ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το πρόγραμμα παρακλήσεων για τον Δεκαπενταύγουστο ανακοινώθηκε από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης. Κάθε απόγευμα 6:45 μ.μ. – 8:15 μ.μ. ενάτη εσπερινός και Παράκληση στην Παναγία. Την Τετάρτη 5/8 το βράδυ 8 μ.μ. θα αρχίσει η Αγρυπνία για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προχωρούν στην Π.Ε. Φλώρινας έργα και δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.Συγκεκριμένα στον Δήμο Αμυνταίου σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του αποστραγγιστικού δικτύου της Χειμαδίτιδας, έργο αξίας 1.810.400 ευρώ, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Κοινοτήτων, Βαλτονέρων, Λιμνοχωρίου, Αναργύρων και Πεδινού, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ροής.