Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 5, 2017

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/2/2017 στις 21:00 στην Οδό Ονείρων στη Φλώρινα . Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η Χριστιάνα Τσουμήτα , ο Βασίλης Δόντσιος , ο Μιχάλης Ασίκης και ο Νίκος Γεωργίου.

Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: "Ο κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ"

Εικόνα
«Εάν κριθεί το έργο της σημερινής περιφερειακής αρχής στη Δυτική Μακεδονία τα 2,1/2 αυτά χρόνια θα δει μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις και χαμένες ευκαιρίες» αυτά είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης «Ελπίδα¨Γεωργία Ζεμπελιάδου αναφερόμενη στον απολογισμό του έργου της περιφέρειας.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας μας ( www.ebef.gr ) έχουν αναρτηθεί τρεις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας για προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού (ημερομηνία κατάθεσης προσφορών 23-2-2017 στα γραφεία του Κέντρου), προμήθεια πετρελαίου και προμήθειες τροφίμων (ειδών παντοπωλείου, κρεοπωλείου, ιχθυοπωλείου, αρτοποιείου, ζαχαροπλαστείου, οπωροκηπευτικών ειδών και ελαιολάδου (ημερομηνία κατάθεσης προσφορών 22-2-2017 στα γραφεία του Κέντρου). ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γιαννόπουλος προσκαλούν όλους του δυνητικούς εταίρους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο εταιρικό σχήμα, να υπογράψουν το ιδρυτικό καταστατικό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Μακεδονίας.

24ΩΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στο 24ωρο κλείσιμο του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής προχωράνε από σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι αγρότες της περιοχής των Πρεσπών. Όπως είπε ο επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών της Πρέσπας κ. Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Φλώρινας «τα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο είναι πολλά και θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο με τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών απάτη και κλοπή που διαπράχθηκαν σε περιοχή των Γρεβενών  και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 45χρονης ημεδαπής. 89χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας τον επισκέφτηκαν στην οικία του σε περιοχή των Γρεβενών δύο άγνωστα άτομα, οι οποίοι προσποιούμενοι υπαλλήλους δικαστηρίου και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι θα διεκπεραίωναν υπόθεση συγγενικού του προσώπου, κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό πόσο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο Γ.Γ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ"

Εικόνα
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, οι βουλευτές Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδης και κ. Κ. Σέλτσας, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας με το Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Παντή με θέμα την επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα και τη δημιουργία νέου Τμήματος (πχ Τμ. Κινηματογράφου) ενταγμένο στη «Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών».Ο κ. Παντής ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στη δημιουργία νέου Τμήματος, επικαλούμενος την οικονομική κρίση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΔΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου, ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο, να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι το τέλος του ωραρίου της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2017.Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα, ή τις έδρες, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος της άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ κ. Μαύρο Παντελή, τον Αρχιμάγειρα της σχολής κ. Κοπάτσκα Κωνσταντίνο καθώς και τους μαθητές της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης για την επιμέλεια της Βασιλόπιτας και των εδεσμάτων στην εκδήλωση του εργατικού μας κέντρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ

Εικόνα
Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ Φλώρινας όπου και συναντήθηκε με το Διευθυντή κ. Χατζή Θωμά καθώς επίσης και με στελέχη και εργαζόμενους της επιχείρησης.Ο κ. Χατζής ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τη λειτουργία της ΔΕΔΔΗΕ και τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν την επιχείρηση και τους εργαζομένους.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας ανακοινώνει πως ξεκινά τη λειτουργία των παρακάτω Προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» 2017: Άσκηση και Ενήλικες (Ορθοσωμική γυμναστική, παραδοσιακούς χορούς, αεροβική γυμναστική, Zumba, Pilates, Yoga). Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία (Κ.Η.Φ.Η.-ΚΑΠΗ). Άθληση για παιδιά ηλικίας 6-12 (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΣΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1949

Εικόνα
Εκδήλωση με αφορμή τη μάχη του ΔΣΕ στη Φλώρινα, στις 12 Φλεβάρη του 1949, διοργανώνει η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, την Κυριακή 12 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των Θέσεων για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος από τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Ε.Κ.Φ. ; ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΘΕΣΕΙΣ Δ.Ε. ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας πλήρωσης δεκατεσσάρων (14) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), κλάδου ΔΕ Τελωνειακών, από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 2Κ/2014 ( ΦΕΚ 6/13-5-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ. ΠΑΝΤΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη Δευτέρα 6/2/2017 στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Παντή και των βουλευτών του Νομού Φλώρινας κ.κ. Σέλτσα και κ. Αντωνιάδη, όπου συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος που αφορούν τη Φλώρινα και όχι μόνο.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΛΗ

Εικόνα
φωτο floroieikastikoi Προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος (site) για τον μεγάλο εικαστικό της Φλώρινας Στερίκα Κούλη, παρακαλούνται οι απανταχού Φλωρινιώτες να συνεισφέρουν με υλικό που ενδεχομένως έχουν στην κατοχή τους. Τέτοιο υλικό θα μπορούσε να είναι: -Πίνακες ζωγραφικής που έχουν (άδεια φωτογράφησης) -Φωτογραφίες με τον Στερίκα -Φυλλάδια εκθέσεων -Προσωπικά αντικείμενά του (π.χ. επιστολές) -Κάποια ιστορία που θέλουν να μοιραστούν μαζί μας!

ΣΥΛΛΗΨΗ 33ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
φώτο αρχείου Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω στην Πτολεμαΐδα , βρέθηκαν -54- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -1- ναρκωτικό δισκίο, τα οποία και κατασχέθηκαν.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Ιανουάριο του 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. Ι. Τροχαία Ατυχήματα. Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2017, 2 τροχαία δυστυχήματα έναντι 7 του Ιανουαρίου του 2016 .

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Με τις ταινίες η βιογραφική ταινία "JACKIE" και το θρίλερ "SPLIT" συνεχίζονται οι προβολές:

ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ- «ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ» ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Σε μια νέα εποχή μπαίνουν τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαίδας, δύο δομές καθοριστικές για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Μετά από 2,5 χρόνια σκληρής δουλειάς, η περιφερειακή αρχή κατάφερε να βάλει σε σειρά τα οικονομικά των πολύπαθων Ειδικών Εργαστηρίων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν δυναμικά να παρέχουν τη στήριξη, που τόσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι με αναπηρία και οι δικοί τους.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα-Συνεργασία” κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, οι δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι, σας προσκαλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Λύγκος” την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ

Εικόνα
Σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 2017 τετραμελής επιτροπή από την ‘’Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών’’ του μπλόκου Μανιακίου μετέβη στη Συνέλευση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, όπου και εξέφρασε τις ανησυχίες της για την κλιμάκωση του αγώνα. Την επιστροφή της ακολούθησε συνέλευση, στην οποία ενημερώθηκαν τα μέλη του μπλόκου και μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα το εξής. Η ‘’Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών’’ του μπλόκου Μανιακίου δε συμφωνεί με τις αποφάσεις και κινήσεις της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.Τα μέλη εντείνουν τον αγώνα τους και οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνέλευση όσον αφορά τις μορφές των κινητοποιήσεων θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως στους φορείς κ τους πολίτες της περιοχής μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη Αμυνταίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 15 Φεβρουαρίου 2017, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.Για ομαδικές επισκέψεις (σχολείων, συλλόγων) παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 2386350130 (κα Κοσμοπούλου Αρετή).

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εικόνα
Πρόσκληση σε μία… διαφορετική ενημερωτική εκδήλωση για το Ασφαλές Διαδίκτυο Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 6.00-8.30, Ξενοδοχείο «Φαίδων» Οι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και ΚΕΠΛΗΝΕΤ) και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, η Ομάδα Πρεσβευτών Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου για τον Νομό Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας προσκαλούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, σε ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 - 8.30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «Φαίδων».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 4 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 121 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσης μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, για τη σύλληψη τεσσάρων(4) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να εισάγουν στη Χώρα μας ποσότητα ναρκωτικών(κάνναβη) άνω των 121 κιλών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Εικόνα
Συνάντηση με τα τμήματα συνοριακής φύλαξης στην Φλώρινα, το Αμύνταιο και την Πρέσπα είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Χαρέλας «συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στα τμήματα συνοριακής φύλαξης της περιοχής προκειμένου να μεταφέρουμε τα προβλήματα αυτά στη κεντρική εξουσία και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις».

ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ

Εικόνα
Στις 7 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί διέλευση αγροτικών μηχανημάτων της ‘’ Ανεξάρτητης Κίνησης Αγροτών ‘’ του μπλόκου Μανιακίου, με ολιγόλεπτη στάθμευση στον χώρο της κεντρικής Πλατείας και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων κι εν συνεχεία πορεία προς το Δημαρχείο του δήμου Εορδαίας.-Καλούμε όλους τους φορείς και πολίτες να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα που αφορά όλους μας.-

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΣΠΑΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016

Εικόνα
Τετραπλή επιτυχία για το μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, Μαρίας Τσιλιού, η οποία συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Γυναικών 2016, με θέμα Αυτοπορτραίτα, που οργάνωσε η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία. Σύμφωνα με τις τελικές βαθμολογίες της κριτικής επιτροπής, η Τσιλιού απέσπασε την πρώτη και την έβδομη θέση στις αναρτήσεις της Έγχρωμης κατηγορίας, ενώ στην κατηγορία της Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας, απέσπασε δεύτερο έπαινο, και 12η ανάρτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ήταν η μόνη διαγωνιζόμενη που κατάφερε να αποσπάσει 4 συνολικά διακρίσεις.

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

Εικόνα
Δημοσιεύθηκε τελικά η υπουργική απόφαση από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον καθορισμό των δικαιολογητικών των υποψήφιων ειδικών κατηγοριών για διαγωνισμούς του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ, μετά από τις συνεχιζόμενες πιέσεις της ΕΣΑμεΑ.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στην παρουσίαση του λευκώματος για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, παρευρέθηκε το Σαββάτο 04 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 , ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, στα πλαίσια των επισκέψεων του σε φορείς και δομές του νομού, επισκέφθηκε τον Διοικητή του Γ.Ν.Ν Φλώρινας κ. Κοτοπούλη Νικόλαο . Από την πλευρά του ο κ. Διοικητής ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Αντωνιάδη για τη σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου καθώς επίσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση που διοργανώνουμε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αμυνταίου. Θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Εικόνα
To Σάββατο 4/2/2017 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας πραγματοποίησε την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Κώστας Σέλτσας, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναγνώρισε το ρόλο της εργατικής τάξης στη διάρκεια της κοινωνικής εξέλιξης και έκανε κριτική στη νεοφιλελεύθερη αφήγηση περί τέλους της ιστορίας, η οποία έχει ως μόνο στόχο το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Τόνισε ότι το σημαντικότερο διακύβευμα των ημερών μας είναι να υπάρχουν δουλειές και να καταπολεμηθεί η ανεργία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για τις εργατικές διεκδικήσεις.Προέτρεψε ακόμα τους νέους να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο εργατικό κίνημα ως αυτοί που μπορούν να διεκδικήσουν την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας υπέρ του εργαζόμενου που μέχρι στιγμής δεν έχει γευτεί τα τα οφέλη που απολαμβάνει το κεφάλαιο από την τεχνολογική εξέλιξη.

121 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 4 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Για διακίνηση 121 κιλών και 88 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθησαν 4 άτομα σε περιοχή της Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Οι -4- υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 26, 31 και 46 χρονών συνελήφθησαν για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή του Βατοχωρίου Φλώρινας πρωινές ώρες σήμερα, να έχουν εισέλθει πεζή παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν διότι εισήγαγαν και μετέφεραν -7- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -100- συσκευασίες κάνναβης, βάρους -121- κιλών και -88- γραμμαρίων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ

Εικόνα
Τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα στον αγροτικό τομέα ανάγκασαν για μία ακόμη φορά τους αγρότες της περιοχής μας να δημιουργήσουν μία ανεξάρτητη κίνηση και να προβούν στον σχηματισμό ενός αγροτικού μπλόκου.-Η πρώτη συγκέντρωση με σκοπό τη δημιουργία του ανωτέρω μπλόκου έγινε στις 28 Ιανουαρίου του έτους 2017, ημέρα Σάββατο στο Μανιάκι Φλώρινας, με την παρουσία αγροτών από τις τοπικές κοινότητες Μανιακίου, Βεγόρας, Πύργων, Φαραγγίου, Αγίου Παντελεήμονα, Φανού, Ροδώνα, Αντιγόνου, Φιλώτα, Πελαργού, Σκλήθρου και Κομνηνών.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΕΛΣΑΜΙ

Εικόνα
Ένα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο μικρός αθλητής των ΣΑΡΙΣΩΝ Ιωσήφ Ελσάμι. Αυτήν τη φορά αγωνιζόμενος στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Καρέα στην Αθήνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Παμπαίδων. Στο Πρωτάθλημα αυτό που διεξήχθη στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου 2017 πήραν μέρος 177 παιδιά από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ανάμεσά τους 3 αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Εικόνα
Σε μια περίοδο όπου οι πιστώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι περιορισμένες και η προέγκριση των δαπανών από το Αρχηγείο γίνονται με το σταγονόμετρο, η οριστική έγκριση για την πραγματοποίηση των δαπανών από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Διεύθυνση Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΓΔΟΕΣ) η οποία είναι ο τελικός Διατάκτης, έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες να δυσλειτουργούν.

ΨΥΧΗ ΑΝΩΘΕΝ

Εικόνα
Το πρότζεκτ αναστοχάζεται και ερευνά την ψυχική απώλεια του βλέμματος, το άγνωστο στο αναγνωρίσιμο, την κλινική ασθένεια με την φιλάσθενη καθημερινότητα, μιλά προπάντων για το Άλλο, την Περιχαράκωση, το Βιωματικό, την Επόπτευση,την Υπερέκθεση, την αλληλοπαραχώρηση και την καθημερινή έκφραση της Εξωστρέφειας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Εικόνα
H συντονιστική επιτροπή του μπλόκου Αμυνταίου στον κόμβο Αντιγόνου ύστερα από την σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην οποία συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου, 4/2/2017 στα Μάλγαρα, καλεί όλα τα μπλόκα της περιοχής και όλους τους αγρότες να παρευρεθούν στην ευρεία σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 12:00 στη Νίκαια.

ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΥΓΙΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Με την ευχή η νέα χρονιά να επιτρέψει αναστροφή της κατάστασης που επικρατεί στα ενεργειακά έτσι ώστε η ΔΕΗ να αποκτήσει ξανά τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επιχείρησης που δε θα κινείται μονίμως στο κόκκινο, ακροβατώντας και δημιουργώντας πλείστες επισφάλειες και που οι εργαζόμενοί της θα μπορούν να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες και θα απεγκλωβιστούν από την μέγγενη στην οποία τους έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές επιταγές – κυβερνητικές επιλογές ξεκίνησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, η πρώτη για το νέο έτος. Περισσότερο δε, ευχή όλων δεν ήταν άλλη από το να αλλάξουν οι καταστάσεις και σε ό,τι έχει να κάνει με τα εργατικά ατυχήματα έτσι ώστε ο απολογισμός του 2017 να περιλαμβάνει «λευκές σελίδες».

ΔΟΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Εικόνα
Διευθετήθηκε οριστικά το ζήτημα που ανέκυψε με το συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, το μεσημέρι της Παρασκευής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και του εκτελούντα χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Β. Μιχελάκη.

ΚΗΡΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (ΑΣ10) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε την κήρυξη των παρακάτω βραχυχρόνιων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, την ενημέρωση και προστασία του πληθυσμού και τη μείωση των εκπομπών στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Φλώρινας της Π.Ε. Φλώρινας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνα
Στην έκδοση της πρόσκλησης για την υποβολή των τελικών Επιχειρησιακών Σχεδίων Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Στη Β’ φάση καλούνται να υποβάλλουν τα τελικά τους σχέδια, οι αστικές αρχές των οποίων τα προσχέδια επιλέχθηκαν κατά τη διαδικασία της φάσης Α' - Επιλογής Προσχεδίων ΕΣΣΒΑΑ και συγκεκριμένα: ο Δήμος Γρεβενών, το Εταιρικό Σχήμα ΕΣΣΒΑΑ πόλης Καστοριάς – Δήμος Καστοριάς, ο Δήμος Κοζάνης, ο Δήμος Εορδαίας και ο Δήμος Φλώρινας.

ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 6.1 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Εικόνα
Συνολικά 998 αιτήσεις-φάκελοι υποψηφιότητας στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το έτος 2016 υποβλήθηκαν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καταγράφοντας αύξηση 50% από την προηγούμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του έτους 2014.Καθώς, ωστόσο, η πρώτη φάση της περιφερειακής κατανομής των πόρων παραχώρησε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το ποσό των 12 εκ. ευρώ για το εν λόγω πρόγραμμα, δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα να ενταχθούν περίπου 600 δικαιούχοι, αριθμός πολύ μικρότερος από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην τρέχουσα πρόσκληση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 61 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Εικόνα
Σε σχέση με τα ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από το πουθενά σε κάποια περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και αφορούν υποτιθέμενες αποφάσεις οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για χωροταξικά ζητήματα των Καλλικρατικών Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: 1. Το μείζον ζήτημα σχετικά με τον «Καλλικράτη», δεν είναι η χωροθέτηση των δήμων αλλά το θεσμικό του πλαίσιο, το οποίο δεν είναι λειτουργικό. 2. Το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της ανατροπής του συγκεντρωτικού μοντέλου που ισχύει σήμερα, στο οποίο όλες οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στα πρόσωπα των περιφερειαρχών και των δημάρχων και η θέσπιση ενός δημοκρατικού πλαισίου που θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, πόρων και εξουσιών με ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 08 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: 1. Ένταξη συνεχιζόμενων έργων προηγούμενων ετών στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017 2. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017 3. Τροποποίηση των ενταγμένων δράσεων στο Δ΄ ΕΑΠ και κατανομή της χρηματοδότησης Δ’ ΕΑΠ έτους 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Εικόνα
Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο Κρασί» κατέθεσαν Βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.