Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 28, 2015

ΣΕ 177 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ 90.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
90.000 περίπου ψηφοφόροι θα κληθουν να ψηφίσουν στα 177 εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Φλώρινας στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΟΙΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες και εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας επιμέρους αστυνομικές δράσεις κατά των ναρκωτικών, της κλοπής μετάλλων, καθώς και των απατών μέσω διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Θέμα : Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος με βάση το Ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ . Αριθ. Απόφασης:251/2015 Στο Αμύνταιο, σήμερα 02 του μηνός Ιουλίου του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, ύστερα από την με αριθμό πρωτοκόλλου 12192/01-07-2015 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που  δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε  με αποδεικτικό, σε καθένα χωριστά.

ΘΡΑΚΗ: ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΟ ΟΧΙ

Εικόνα
Οι Έλληνες πατριώτες καλούνται να ψηφίσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας! Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ Οι σχέσεις μεταξύ τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής με το ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και επίσημα επικυρωμένες στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Κανένας δεν γνώριζε τα ανταλλάγματα που ζήτησε η Άγκυρα για να παράσχει την στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα, αν και η ανοχή της από την Τουρκία εισόδου λάθρομεταναστών, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε κάποιο σχετικό "στίγμα". Πρόσφατα το θέμα της μουσουλμανικής εκπαίδευσης , μετά από αιτιάσεις των μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, "καλύφθηκε" πλήρως από τον υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά.

366 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ

Εικόνα
366 άτομα συνελήφθησαν τον μήνα Ιούνιο απο τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τη  δραστηριότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), κατά το μήνα Ιούνιο του έτους 2015.

Ε.Κ.Φ.: ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ότι δικαιούνται σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ Αρ.Φύλλου 1320, 1/07/2015, ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την συμμετοχή στην ψηφοφορία κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και της ανάγκης εξυπηρέτησης των πολιτών στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει ότι, από την Παρασκευή 3 Ιουλίου έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου ανοιχτά θα παραμείνουν τα ΚΕΠ για το κοινό, προκειμένου να διευκολύνονται οι ψηφοφόροι αλλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΝΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Εικόνα
Το ΝΑΙ μας ενώνει Του Πάρι Κουκουλόπουλου Αγαπητοί συμπολίτες Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν είναι μια συνηθισμένη ψηφοφορία.Την Κυριακή κρατάμε τη μοίρα της πατρίδας στα χέρια μας.Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι ο διχασμός δεν είναι στο εθνικό μας DNA. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν κάποιοι με αφροσύνη θέτουν στην κρίση μας ερωτήματα ευδεπίγραφα που στην ουσία αφορούν ιστορικά κεκτημένα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, θα καλέσει τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου.Η ανοιχτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, στις 19:30, με προβολή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εικόνα
Την πρώτη του, επίσημη, επίσκεψη πραγματοποίησε στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Πτολεμαΐδα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Κοζάνης κ. Μίμης Δημητριάδης. Όλα τα τρέχοντα ζητήματα καθώς και αυτά που άπτονται των εργαζόμενων και της ΔΕΗ και το πώς αυτά διαγράφονται στην παρούσα συγκυρία αποτέλεσαν το βασικό κομμάτι των όσων κουβεντιάστηκαν.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Εικόνα
ΟΧΙ: Γιατί ο ελληνικός λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα για βιώσιμη ανάπτυξη και ουσιαστική ελπίδα εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι ευρωπαϊστής, αλλά τη Δευτέρα απέναντι στον Σόϊμπλε, τον Ντάϊσελμπλουμ και το Γιούνκερ δεν θα πρέπει να είναι μόνος του ο Τσίπρας, αλλά όλος ο ελληνικός λαός»

Κ.ΣΕΛΤΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΤΟ "ΟΧΙ" ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ

Εικόνα
Το "όχι", πρώτο βήμα για να σταματήσει η αδικία Του Σέλτσα Κωνσταντίνου* Η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία και για μια ακόμα φορά μπαίνει μπροστά στον αγώνα για Δημοκρατία. Ας μη γελιόμαστε. Αυτό είναι το αληθινό ερώτημα του δημοψηφίσματος. Έχει παραδοθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη απέναντι στην παντοκρατορία των τραπεζών ή όχι; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ"(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ανοιχτή εκδήλωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου με θέμα «Μένουμε Ευρώπη», διοργάνωσε χθες η  ΝΟΔΕ Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας  στο ξενοδοχείο «Λύγκος». Κεντρικός ομιλητής ηταν ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εικόνα
Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση σχετικά με κρούσματα δύο εστιών οζώδους δερματίτιδας που επιβεβαιώθηκαν στην περιοχή της Αδριανούπολης της Ευρωπαϊκής Τουρκίας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Γνωρίζεται προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ότι σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. π.δ. 38/2015 (Α΄63/28.6.2015) προκηρύχθηκε η διεξαγωγήδημοψηφίσματος για την Κυριακή , 5 Ιουλίου 2015.Το ερώτημα που τίθεται στην κρίση του Ελληνικού Λαού με το δημοψήφισμα έχει ως εξής: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroupτης 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την πρότασή τους ;

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας, που θα ληφθούν για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής (5-7-2015) ήταν το θέμα σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 , το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Γραφεία Διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, καθορίζεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο, ως ακολούθως: Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη αυτής, δηλαδή κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

"ΚΙΝΗΜΑ" ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Εικόνα
Με την μορφή κινήματος ποστάρουν τις τελευταίες ώρες διάφοροι χρήστες του facebook , την. έκκληση να παρέμβει ο Κώστας Καραμανλής.Το κυριότερο επιχείρημα είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός , είναι ο πιο κοντινός κληρονόμος του Εθνάρχη, του οποίου κινδυνεύει η κληρονομιά.

Στήριξη Γεωργίας Ζεμπιλιάδου της Ομάδας Πρωτοβουλίας για το ΝΑΙ

Εικόνα
Την κρίσιμη ώρα, που η Χώρα είχε ανάγκη την Εθνική Συνεννόηση και Ενότητα, η Κυβέρνηση επέλεξε να την οδηγήσει σε ένα διχαστικό, αχρείαστο, παραπλανητικό, ασαφές και τελικά καταστροφικό Δημοψήφισμα.

ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Εικόνα
Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, Με τη νέα κυβέρνηση, καταργήθηκε η «αξιολόγηση» στα σχολεία. Κι άλλαξε το κλίμα στις σχολικές μονάδες! Φέτος χαμογελούσατε. Πέρσι είχατε χάσει το χαμόγελό σας. Απελπισμένοι περιμένατε να αποφασίσει ο διευθυντής του σχολείου το ποιος θα χάσει τη δουλειά του.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 450 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/03-06-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Εικόνα
Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος  Οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι κάτι περισσότερο από δραματικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον διεθνή Τύπο και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε μία πρόταση που δύσκολα θα γίνει δεκτή από τους «δανειστές», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητείται πλέον ο «αποκεφαλισμός» του Τσίπρα, προκειμένου να δοθεί βοήθεια (δάνειο με παράλογα μέτρα) στην Ελλάδα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V»

Εικόνα
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την έκδοση της Έγκρισης Δόμησης (με αριθμό 28/17-06-2015) και της Αδείας Δόμησης (με αριθμό 31/01-07-2015)  της ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V», η οποία είχε πρωτοκολληθεί στις 23 Ιουνίου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 3 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Πέμπτη σε έκτακτη συνεδριαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η Συνεδρίαση θα γίνει στις 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Αμυνταίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο διευθυντής και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2015.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:"ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ"

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα έδωσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρη η συνέντευξη: Κυρίες και Κύριοι, Δυστυχώς συναντιόμαστε κάτω από δραματικές στιγμές που περνά η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, εξαιτίας της άσχετης και επιπόλαιης πολιτικής που έχει ασκήσει το τελευταίο πεντάμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 ο απερχόμενος και o επερχόμενος Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. Λιόντος Κωνσταντίνος και κ. Γκίκας Φώτιος αντίστοιχα, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ. Καραγκιοζίδη Θεοδόσιου, Μπαρδάκα Χρήστου και Απιδόπουλου Γεώργιου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ"

Εικόνα
ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Φλώρινας Κώστας Σέλτσας μίλησε χθες στην ΕΡΤ Φλώρινας για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Όσοι νιώθουν ένα ψήγμα πατριωτισμού, οφείλουν ν’ αντισταθούν και να ψηφίσουν ΟΧΙ. Είναι ένα ρίσκο που παίρνει η Αριστερά.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ"

Εικόνα
Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 αποφάσισε, με 12 ψήφους υπέρ, την συμμετοχή του ΔΣΘ στην επιτροπή υποστήριξης του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε για την Κυριακή 5-7-2015. Η υιοθέτηση από έναν επαγγελματικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό σύλλογο, με την θεσμική βαρύτητα του Δικηγορικού Συλλόγου, της μιας ή της άλλης πλευράς σε ένα ζήτημα του οποίου ο χαρακτήρας είναι εκ φύσεως εξαιρετικά πολωτικός, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ:"Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Εικόνα
"Το Όχι στο δημοψήφισμα σημαίνει Όχι στην πολιτική λιτοτητας της της Ευρώπης, στην ταφοπλακα της Ελληνικής κοινωνίας και στο μέλλον των παιδιών μας. Πιστευουμε στην Ευρώπη των Εθνών και των λαών και όχι των τραπεζών " τονισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΑΝΕΛ Κοζάνης Χάρης Κατανας απο την Φλώρινα αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.  Επεσημανε δε ότι ο Έλληνας δεν έχει να φοβηθει τίποτα γιατί οι Έλληνες γραψανε Ιστορία με τα μεγάλα Όχι τους.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:" Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ"

Εικόνα
Ε, λοιπόν μάγκες, ήρθε η σειρά μας ! Οι γενιές μετά το 1950 έμαθαν (μάθαμε) να καταθέτουν στεφάνια. Να πηγαίνουμε συγκινημένοι και έμπλεοι εθνικού ή ταξικού ενθουσιασμού σε επετειακές εκδηλώσεις των μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ή απώτερης Ιστορίας μας. Συνηθίσαμε να εκδηλώνουμε τελετουργικάτο σεβασμό μας στους ενδόξους προγόνους. Στον Άρη, τον Σαράφη, τον Διαμαντή. Οι δεξιοί, στον Μεταξά. Ή στον Δαβάκη.Στον Παπαφλέσσα και τον Διάκο, όλοι.Στον Μιλτιάδη και τον Κυναίγειρο οι αρχαιολάτρες.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ-ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α., ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Επί της αρχής εισήγηση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου στο Νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.»  Εισηγήτρια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο«Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» ήταν την Δευτέρα 29 Ιουνίου η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Φλώρινας αυριο  Τετάρτη 01 Ιουλίου 2015 και ώρα 09.30 π.μ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΙΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2015, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα, επισημαίνοντας τα παρακάτω ζητήματα ως σημαντικά σε σχέση με την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος την Κυριακή 05/07/2015:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο καιρού  που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή  θα παρουσιάσει ο καιρός   από το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου 2015 .Στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται   βροχές και καταιγίδες  κατά τόπους ισχυρές  που πιθανόν να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες Δ/νσεις 3 με 4,  μποφόρ.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΠΡΩΤΗΣ

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι ἐπ᾽ εὐκαιρίᾳ τῆς ἀναμνήσεως τῶν ἐγκαινίων τοῦ Καθολικοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Μάρκου Πρώτης Φλωρίνης, ὡς καὶ τῆς ἑορτῆς τῆς Ἁγίας ἰσαποστόλου Μαρίας, μητρὸς τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου πανευφήμου Ἀποστόλου καὶ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου, στὸν οἶκο τῆς ὁποίας ἐτελέσθησαν οἱ συνάξεις τῆς πρώτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, καὶ ἐπίσης ὁ Μυστικὸς Δεῖπνος καὶ ἡ ἐπιφοίτησις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, πρόκειται νὰ πραγματοποιηθοῦν οἱ ἑξῆς λατρευτικὲς ἐκδηλώσεις στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίου Μάρκου Πρώτης:

ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη αποφασίστηκε τελικά να ανοίξουν -και για τρεις συναπτές μέρες- περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Εικόνα
 Αναφορικά µε την δυνατότητα χορήγησης κανονικών αδειών σε όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του δηµόσιου τοµέα, ενόψει του επερχόµενου δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015 και της ανάγκης διασφάλισης της απρόσκοπτης διεξαγωγής του, διευκρινιστικά αναφέρουµε ότι η χορήγηση κάθε είδους κανονικής άδειας στο µόνιµο καθώς και στο προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών σας καθώς και όλων των εποπτευόµενων από εσάς φορέων, κατά το χρονικό διάστηµα από την ηµέρα δηµοσίευσης του π.δ. προκήρυξης του δηµοψηφίσµατος έως και 10 Ιουλίου 2015, θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί µε ευθύνη τόσο των οικείων προϊσταµένων όσο και των προϊσταµένων των υπηρεσιών προσωπικού του κάθε φορέα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση Ευαισθητοποίησης και Αποφοίτησης για το σχολικό έτος 2014-5, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης με τον Υπαρχηγό της Ιταλικής Αστυνομίας κ. Fulvio Della Rocca.Ο Υπαρχηγός της Ιταλικής Αστυνομίας αρχικά συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος, για να συζητήσουν και να αναλύσουν θέματα αρμοδιότητάς τους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 02/07/2015 και ώρα 10:00 η Οικονομική Επιτροπή της Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ι.Ναός Οσίου Δαβίδ του Γέροντος της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.Λόγω της εορτής θα μεταφερθεί από την Ι.Μονή Οσίου Δαβίδ Ευβοίας η χαριτόβρυτος Τιμία Κάρα του οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του Γέροντος.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Σύσκεψη εργασίας για την προετοιμασία της διενέργειας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, ο εκτελεστικός γραμματέας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
ΟΧΙ Γιατί δεν θέλω, Να έχω βασική σύνταξη στα 360 ευρώ. ΌΧΙ, γιατί δεν θέλω, Να μειωθούν οι επικουρικές των επικουρικών συντάξεων κατά 15% αναδρομικά από 1/1/15 και σύντομα να εκμηδενιστούν.

ΠΑΣΚΕ:ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ….ΣΤΟ ΛΑΟ…!

Εικόνα
Στην ΠΑΣΚΕ, στη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική και υπεύθυνη παράταξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, δεν πρόκειται να είμαστε απλοί θεατές μπροστά στις δραματικές για τη χώρα εξελίξεις, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στη σημασία της συγκυρίας, καθώς δεν θεωρούμε ότι σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με τον νεοφιλελευθερισμό να υπερισχύει κατά κράτος, μπορεί να συνεννοηθεί ο πλούσιος με τον φτωχό και να συμφωνήσουν από κοινού όταν η χώρα χρεοκοπήσει….

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΡΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Με τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο συναντήθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Yπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγας Μούσιου-Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη συνεδρίασε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας  με οχτώ θέματα ημερήσιας διάταξης και τέσσερα εκτός αυτής.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΥΡΟΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Εικόνα
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, κλείνει το θυρόφραγμα της Βεγορίτιδας προς Άγρα και ορίζεται προσωρινή ανώτερη στάθμη η στάθμη των δεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας. Θα παρουσιαστεί το έργο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στη Φλώρινα εδώ και 10 χρόνια, μέσα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών κι εκπαιδευομένων,