Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 2, 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Εικόνα
Με αφορμή δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, το οποίο αναφέρει ότι: «το Νοσοκομείο Φλώρινας 120 κλινών στα σύνορα της χώρας κλειστό λόγω έλλειψης ιατρών βασικών ειδικοτήτων», η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα παραθέτει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν τη σημερινή λειτουργία του νοσοκομείου και τα βήματα βελτίωσης που έχουν επιτευχθεί.

Π.ΓΩΓΟΣ:" ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" (BINTEO)

Εικόνα
«Για εμάς το τέλος της Δημόσιας ΔΕΗ, θα σημαίνει και το οριστικό τέλος της Ελλάδας» υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του παραρτήματος του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ Πέτρος Γώγος αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Όπως είπε ο κ. Γώγος υπάρχει ένας αναβρασμός στην περιοχή τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας γιατί τα 67 χρόνια παρουσίας της ΔΕΗ στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί άρρηκτες σχέσεις μεταξύ της επιχείρησης των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και των φορέων καθώς έχει προσφέρει πολλά στην περιοχή και στην Ελλάδα όπως φθηνό τιμολόγιο και θέσεις εργασίας.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΥΤΝΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Tον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδη Κωνσταντίνο επισκεφτήκαν την Τετάρτη 05 Απριλίου 2017 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Αμυνταίου, για να του μεταφέρουν τις ευχές τους για το Πάσχα.Οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την ευαισθησία που επιδεικνύει και για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα τους, αλλά και την υλικοτεχνική υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω επισκέψεις: Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 10:30πμ, ΚΗΦΗ 12:00μ, Τελωνείο Νίκης - Φυλάκιο Νίκης Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 10:00πμ, ΚΑΠΗ Φλώρινας 11:30πμ, Γηροκομείο Φλώρινας  12:00μ, ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας  13:30, Παιδική Μέριμνα 14:00, Μητροπολίτη Φλώρινας

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας θα προβεί στη δωρεάν διανομή ακτινιδίων στα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, του Συλλόγου Τριτέκνων και του Συλλόγου Πολυτέκνων του Δήμου Φλώρινας, από την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017 μέχρι και το Σάββατο 08 Απριλίου 2017, στους χώρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου, και από τις 09:30πμ μέχρι τις 13:30.

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό του συλλαλητηρίου της Παρασκευής 7 Απριλίου και των περαιτέρω ενεργειών, ώστε ο αγώνας της περιοχής να δικαιωθεί, με συνέπεια στην απόφαση και το ψήφισμα του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου που διαμηνύει ότι τα νερά και η ενέργεια δεν πωλούνται, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
O σύλλογος συνταξιούχων ΔΕΗ ΑΕ Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρόν τους, στη διαδήλωση την Παρασκευή 7:00 μμ στην Πτολεμαίδα, ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ. ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ

Εικόνα
Προς όλους τους συναδέλφους καταστημάτων Εστίασης – Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων. Επειγόντως παρακαλούμε τα Επιμελητήρια ως και τους Εμπορικούς Συλλόγους που μέλη τους είναι καταστήματα (εστιατόρια - καφέ – καταστήματα – σουβλατζίδικα – πιτσαρίες – Κέντρο Διασκέδασης – Καφενεία και συναφή) να ενημερώσουν για τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης για να αποφεύγουν τις παραβάσεις κατά τον έλεγχο των ελεγκτικών οργάνων.

Ε.Κ.Φ.: ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Πάσχα.To «Δώρο Πάσχα» είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική ΣΣΕ.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 29 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι εννέα (29) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης, που εδρεύει στο Νομό Φλώρινας και συγκεκριμένα: ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων 20 ΑΗΣ Μελίτης Μελίτη

ΣΥΛΛΗΨΗ 29ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ -ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ 5 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εικόνα
29χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα προσωρινής κράτησης, καθώς και πέντε (5) αποφάσεις Δικαστηρίων συνέλαβαν στην Φλώρινα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ II ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Εικόνα
Την βεβαιότητά του ότι το σχέδιο Μελίτη παραμένει ζωντανό, ότι θα προχωρήσει, και ότι χαίρει της απόλυτης στήριξης του Πρωθυπουργού εκφράζει μέσω του "Energypress" ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Αναγνωρίζει την σημασία της ανακοίνωσης Σταθάκη να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος της Βεύης, εκτιμά ωστόσο ότι δεν επηρεάζει την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης για συνεργασία με τους Κινέζους της CMEC στην δημιουργία της Μελίτης ΙΙ, θυμίζοντας τα λόγια του Πρωθυπουργού, ότι αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΗ ΒΕΥΗ – «ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ» Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΩΡ - ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ

Εικόνα
Την πρόθεσή του να μην φέρει ποτέ στη Βουλή προς κύρωση τη σύμβαση που είχε συνάψει το 2014 το ΥΠΕΝ με την πλειοδότρια εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος της Βεύης και, αντίθετα, να προκηρύξει νέο διεθνή διαγωνισμό, δημοσιοποίησε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Η δημοσιοποίηση έγινε με ανακοίνωση διάψευσης δημοσιεύματος που αναφερόταν στη συμφωνία της ΔΕΗ με την Κινεζική CMEC για τη μονάδα Μελίτη ΙΙ, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης αναφέρει: «Το ΥΠΕΝ διευκρινίζει ότι το τμήμα του κοιτάσματος της Βεύης, το οποίο έχει παραχωρηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτες χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα επαναπροκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο».Εκ των πραγμάτων ωστόσο, δημιουργείται πράγματι νέο σοβαρό "αγκάθι" στην υπόθεση της μονάδας Μελίτη ΙΙ καθώς θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να πάρουν οι ΚΙνέζοι, χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της τροφοδοσίας της μονάδας, την επιχειρηματική απόφαση συνεργασίας με τη ΔΕΗ για την κατασκευή της.Μετά την τροπή που παίρνει η υπόθεση αναμ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Θ. ΚΑΣΤΑΝΟΣ»

Εικόνα
Με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος» και τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας καθώς και τηςΠανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίαςδόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές/τριεςτου Σχολείου μας για έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας και άμεση ενημέρωση των κηδεμόνων τους.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 4Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 13/31-3-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα (70) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.).Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2016 ( ΦΕΚ 5/6-10-2016, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. ) που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, δεκαεννέα (19) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ

Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά: 1. Την κα Θεολογία Μούζα για την ευγενική δωρεά ενός βιβλίου της, με τίτλο «Μελετώντας το Αρχείο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤ. ΧΑΣΟΥ Δημάρχου Φλώρινας 1934 - 1943 (Ταξινόμηση - Ευρετηρίαση - Υπομνηματισμός)» και, 2. Τον κ. Μιχαήλ Παπαγιαννάκη για την ευγενική δωρεά ενός βιβλίου του, με τίτλο «Το κτίριο Πέιου στον Πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου της Φλώρινας»,εκδόσεις κα τα δύο έτους 2016 της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», προς το Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης & ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς σας καλούν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Π.Σ. στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης στη συνάντηση των φορέων της Περιφέρειας, για τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου που θα αφορά το συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Ε.Κ.Φ.: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο Οργανισµός Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (ΟΑΕ∆) ανακοινώνει ότι: • Από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το ∆ώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούµενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας µητρότητας.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας για να ενισχύσει την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, από τη Δευτέρα, 3, έως την Παρασκευή, 7 Απριλίου, και ώρα 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι, στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας .

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ

Εικόνα
Το καυτό θέμα των ημερών είναι οι εξελίξεις με τη ΔΕΗ. Έχουν ακουστεί τα πάντα από την αντιπολίτευση, αλλά και από μεγάλη μερίδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, που δε χάνουν την ευκαιρία να κάνουν την αγαπημένη τους ισοπεδωτική κριτική, συσκοτίζοντας ηθελημένα την εικόνα. Αυτή η τακτική είναι πια γνωστό ότι στόχο έχει να αποκρύψει τις ευθύνες τους για τη δεινή θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις, μετά από το φόρτωμα τόσων και τόσων χρεών που προήλθαν από κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δεκαετιών.

ΔΑΚΕ ΔΕΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Η ΔΕΗ βρίσκεται πλέον μία ανάσα από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύονται μοιραίες για την μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση Στρατηγικού χαρακτήρα.Σε σχέση με το σαφώς μικρότερο κακό της «μικρής ΔΕΗ» και το αναπτυξιακό σχέδιο των συνεργασιών με ιδιώτες, φτάσαμε μετά από ακόμα μία «Σκληρή Διαπραγμάτευση» τύπου Τσίπρα, τελικά να πουλάμε τα μισά Εργοστάσια, την μισή Εμπορία, ολόκληρο τον ΑΔΜΗΕμετάτην συνειδητή καθυστέρηση πιστοποίησης του,ακολουθεί το 17% εναπομείναντος ομίλου ΔΕΗ και Οσονούπω ο ΔΕΔΔΗΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Εικόνα
Παρασκευή 7/4 14:00 Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Φλώρινας Μεγάλη Δευτέρα 10/4 10:30 ΚΗΦΗ Φλώρινας 12:00 Γηροκομείο Φλώρινας Μεγάλη Τρίτη 11/4 10:00 ΚΑΠΗ Αετού 11:00 ΚΑΠΗ Φιλώτα 12:00 ΚΑΠΗ Αμυνταίου 13:00 ΚΑΠΗ Αγ. Παντελεήμονα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
ΑΠΟ 01/04/2017 – 30 / 09 / 2017 ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 08:30 – 14:30 ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:30 – 13:30 & 17:30 – 21:00 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09/04/2017 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 11:00-18:00

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η καινούρια σκοπευτική χρονιά για την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας.Στον αγώνα Level 1 που διοργάνωσε ο ΣΟ Κοζάνης στο σκοπευτήριο της Νικόπολης στις 26/03/2017 ο εκπαιδευτής της Λέσχης Μούλελης Ηλίας ήταν πρώτος με διαφορά 16% από τον 2ο του ΣΟ Κοζάνης Τσολακίδη Κων/νο, ενώ ο Μούτσιος Σταύρος ανέβηκε στο βάθρο στην Τρίτη θέση.

(Σχολιάζοντας την επικαιρότητα) Οι «κατευθύνσεις» του ΣΕΒ

Εικόνα
Η συγκέντρωση της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών σε ολοένα και λιγότερα χέρια, με την αποβολή από το «κάδρο» των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών, επιβεβαιώνεται ως τάση στο πλαίσιο των γενικότερων αναδιαρθρώσεων και του νέου «αναπτυξιακού μοντέλου», που συνδιαμορφώνουν η συγκυβέρνηση, το κουαρτέτο και ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου.Αποκαλυπτική γι' αυτό είναι η τοποθέτηση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), ο οποίος σχεδόν διαμαρτύρεται στο τελευταίο Δελτίο του, επειδή η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων (34%) έναντι 16% στην ΕΕ, ενώ οι «αποκλίσεις» είναι ακόμη μεγαλύτερες σε κλάδους όπως το Εμπόριο, ο Τουρισμός, οι Μεταφορές και η αποθήκευση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ

Εικόνα
Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βεύης και η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών Φλώρινας σας προσκαλούν στη δράση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 στις 11:00 π.μ. στο Ζωολογικό Κήπο Φλώρινας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΕΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εικόνα
Την Δευτέρα 03 Απριλίου 2017 ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Αετού, το οποίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου πραγματοποίησε εκδήλωση για τη σημασία του παιδικού βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού παρουσίασαν αγαπημένους συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας , μύθων και παραμυθιών.

Ε.Κ.Φ.: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 08:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017 το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2017 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά με αναπηρία.Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ( www.oaed.gr ).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη(- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα)Θέμα:Επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση και αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –Προτάσεις

1ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ SCRAMBLEΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ&ΗΠΕΙΡΟΥ

Εικόνα
Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στην πίστα της περιοχήςΓΕΟΚ στην Φωτεινή Καστοριάς, πραγματοποι-ήθηκε ο 1ος αγώνας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ScrambleΔυτικής Μακεδονίας& Ηπείρου μοτοσυ-κλετών, με συνολικές συμμετοχές -66- αναβατώναπό 8 σωματεία, εκ των οποίων οι -15- ήταν αθλητές του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Φλώρινας.Μετά την απολύτως επιτυχημένη παρουσία των αθλητών μας στην διεξαγωγή και ολοκλήρωση του αγώνα και με νίκες και βάθρα στις 3 από τις 4 αγωνιστικές κατηγορίες που συμμετείχαν, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις που τελικώς κατέλαβαν ανά κατηγορία αγωνιζομένων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φλώρινας καλεί όλους τους πολίτες του νομού, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 19.00 σε πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Κεντροαριστερά: ο χώρος που πήγαινε πάντα τη Χώρα μπροστά»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ A.C.T. σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ".

Εικόνα
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του κολλεγίου "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" και τουφροντιστηρίου μας πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο "ΦΑΙΔΩΝ", σεμινάριο σχετικά με τις συγκρούσεις, τη διπλωματία και την οικοδόμηση της ειρήνης σε περιόδους κρίσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Εικόνα
Ερώτηση με Θέμα: Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Φλώρινας από την εισαγόμενη ρύπανση προερχόμενη από την Π.Γ.Δ.Μ.-FYROM κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΕΗ

Εικόνα
Στα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποίησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα αναφέρθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Εικόνα
ΑΠΟ 01/04/2017 – 30 / 09 / 2017 ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 08:30 – 14:30 ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  08:30 – 13:30 & 17:30 – 21:00 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09/04/2017 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 11:00-18:00 Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 08:30 – 14:00 & 17:00 – 20:30 Μ. ΤΡΙΤΗ 08:30 – 14:00 & 17:00 – 20:30 Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 08:30 – 14:00 & 17:00 – 20:30 Μ. ΠΕΜΠΤΗ 08:30 – 14:00 & 17:00 – 20:30 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13:00–19:00 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 08:30 – 16:00

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Εικόνα
Με πολύ μεγάλες εμφανίσεις έκλεισε την αγωνιστική χρονιά η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ. Μπορεί η εμφάνιση της ομάδας να μην συνοδεύτηκε από την άνοδο, όμως και μόνο που έφτασε να παίζει την άνοδο στην Α2 σε ένα παιχνίδι δείχνει το βαθμό της υπέρβασης που έκαναν οι αθλητές μας, που στην αρχή της σεζόν είχαν ως μοναδικό στόχο την παραμονή στη Β΄ Εθνική.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΑΚΥΛΙΝΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΥΗΣΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΙΤΣΟΥ.

Εικόνα
Ο Διευθυντής και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Βεύης συγχαίρουν θερμά τη μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Πέτρου Ακυλίναγια τον τιμητικό έπαινο που απέσπασε στον Πανελλήνιο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο « Ο πλανήτης του άλλουπλανήτης όλων μας ». Η Ακυλίνα με το ιδιαίτερο εικαστικό ταλέντο της και τη φαντασία της, καθώς και με την ενθάρρυνση και την παιδαγωγική εποπτεία της φιλολόγου Τσουκαλά Αιμιλίας, κατάφερε να αποσπάσει έναν τιμητικό έπαινοσε ένα διαγωνισμό με παραπάνω από 390 συμμετοχές μαθητών από 130 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Πάφου προτίθεται να επισκεφτεί το Επιμελητήριό μας για μια πρώτη γνωριμία με το επιχειρηματικό προφίλ του νομού μας ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εργαζομένους τόσο στον τουριστικό όσο και στον κατασκευαστικό τομέα. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η δικτύωση των επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας με τις επιχειρήσεις της Πάφου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τον Πρόεδρο κ. Σαπαλίδη στο τηλέφωνο: 6977977547.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εικόνα
Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καταγγέλλει τα νέα αγροτοδικεία, αυτή την φορά με την ευλογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, την τρομοκράτηση μας. Η νέα δίκη μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και της Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου Νίκαιας έχει οριστεί για την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας για τα μπλόκα του 2013.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΜΑΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει με θέμα τον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας με κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους κ. Κουρμούση Φώτιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΤΑΤΡΙΑΣ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Εικόνα
O Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, συναντήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στο γραφείο του στο Δημαρχείο με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκος Ιωάννου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της Τ.Κ. Σιταριάς, Ζωή Τσακμάκη, η ταμίας κ. Αναστασία Ευαγγέλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Λουίζα Τουρούντζη και η υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων, κ. Κωνσταντίνα Μποζίνη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα προεκλογικά είχε διακηρύξει και προχωράει σε κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της ΔΕΗ, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό επιφέρει. Το ‘’Κίνημα Ανεξάρτητων Αγροτών’’ κόμβου Μανιακίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα 7 Απριλίου στις 6 μμ. Ώρα αναχώρησης από τον κόμβο Μανιακίου 5 μμ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΑΝΕΛ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠ. ΠΑΡ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε./ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η. ΠΕΤΡΟΥ ΓΩΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Εικόνα
Φίλες και φίλοι. Επανερχόμενος σήμερα από την συζήτηση που έγινε (πριν 4 περίπου μήνες)με αφορμή τη δημιουργία του υπερταμείου στο οποίο υπάγεται πλέον το 34% των μετοχών της ΔΕΗ, έπειτα και από τις δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιπαραθέσεις που έγιναν παρουσία του τότε Υπουργού ενέργειας κου Σκουρλέτη - ξεκινώ το κείμενο μου με τα λόγια που είπα και τότε: Για εμάς το τέλος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΗ με ό,τι αυτό σημαίνει, θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Ελλάδας. Φίλος πανεπιστημιακός μου εξήγησε πολύ απλά και παραστατικά το πρόβλημα: «Είμαστε (μου είπε) οι κληρονόμοι μιας περιουσίας με αμύθητη αξία, αλλά και με πολλά βάρη και εξαιτίας της οικονομικής στενότητας, δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τους φόρους κληρονομίας ούτε τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις! Έτσι καταντήσαμε έρμαια των τραπεζών και των άλλων τοκογλύφων, που ξέροντας την πραγματική αξία της περιουσίας που κληρονομήσαμε θέλουν να μας την αρπάξουν». Έτσι απλά !